Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola Nr 2
w Ropczycach w 2022 r.- II etap
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Publiczne Przedszkole Nr 2 w Ropczycach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 690726930
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Armii Krajowej 6
1.5.2.) Miejscowość: Ropczyce
1.5.3.) Kod pocztowy: 39-100
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.7.) Numer telefonu: 172218268
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: barwinskap@zojoropczyce.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://jo.ropczyce.bip.gmina.pl/index.php?id=1165
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola Nr 2
w Ropczycach w 2022 r.- II etap
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9914eb72-f39e-11ec-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00223107
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-06-24
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00116762/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola Nr 2 w Ropczycach w 2022 r.- II etap
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/jo.ropczyce/proceedings
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym
a Wykonawcami, w tym składanie ofert, oświadczeń, zawiadomień oraz przekazywanie informacji (np. zadawanie pytań, uzupełnianie oświadczeń lub dokumentów na wezwanie Zamawiającego) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem https://platformazakupowa.pl/ i formularza Nowa wiadomość dostępnego w zakładce Wiadomości na stronie dotyczącej prowadzonego postępowania.
https://platformazakupowa.pl/pn/jo.ropczyce/proceedings
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłanie i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie platformazakupowa.pl, zwanym dalej „regulaminem” dostępnym na stronie głównej platformy.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/jo.ropczyce/proceedings
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/ 679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenia o ochronie danych) (Dz. U. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) dalej zwanym „RODO’ informuję, że:
1) administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Publiczne Przedszkole Nr 2 w Ropczycach
2) inspektorem danych osobowych w Urzędzie Miejskim w Ropczycach jest Pani Maria Świniuch. Pani/ Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z udzieleniem zamówienia publicznego,
3) odbiorcami Pani/ Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy PZP,
4) Pani/ Pana dane osobowe będą przechowywane zgodnie z art. 78 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy,
5) obowiązek podania przez Panią/ Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/ Pana dotyczących, jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP,
6) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO,
7) posiada Pani/ Pan:
- na podstawie art.15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/ Pana dotyczących,
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/ Pana danych osobowych,
- na podstawie art. 18 RODO żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO , ,
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Izby Urzędu Danych Osobowych, gdy uzna Pani/ Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/ Pana dotyczących narusza przepisy RODO,
9) nie przysługuje Pani/ Panu:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/ Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZOJO.261.15.1.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 76206,45 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 9
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie - CPV 15810000-9
4.2.5.) Wartość części: 3610,85 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty mleczarskie, Jaja - CPV 15500000-3, 03142500-3
4.2.5.) Wartość części: 17534,39 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Różne produkty spożywcze – CPV 15800000-6
4.2.5.) Wartość części: 12508,01 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty mięsne (wieprzowo –wołowe), przetwory mięsne wędliny, -CPV 15100000-9
4.2.5.) Wartość części: 9740,55 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty mięsne (drobiowe), przetwory mięsne (wędliny) CPV 15112000-6
4.2.5.) Wartość części: 5887,50 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa i owoce (świeże) – CPV 03200000-3
4.2.5.) Wartość części: 20784,60 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ryby mrożone, filety rybne
4.2.5.) Wartość części: 2518,10 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mrożonki – CPV 15331170-9
4.2.5.) Wartość części: 3122,45 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Woda pitna
4.2.5.) Wartość części: 500,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 41100000-0 - Woda naturalna
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium:
1) Kryterium: cena– 60 pkt,
2) Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia– 20 pkt
3) Kryterium: termin płatności faktury– 20 pkt
2. Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:
Kryterium nr 1: Cena -60 pkt
Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:
najniższa cena
najniższa cena C= ------------------------------------------x60
cena oferty ocenianej
Kryterium nr 2 – T 1 : Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia- 20 pkt.
oceniane będzie następująco:
1) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów
2) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów
3) w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.
Kryterium nr 3 – T 2 : Termin płatności faktury –20 pkt.
Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym:
1) Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt
2) Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt
3) Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt
4) Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + T1 + T2
Gdzie:
P – łączna liczba punktów oferty ocenianej
C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena”
T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”
T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności faktury”
Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny P1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności faktury - P2 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego - P3 (maksymalnie 20,00 pkt) P = P1 + P2+P3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 30,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
Warunki udziału w postępowaniu
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1) nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych przez Zamawiającego w Rozdziale X niniejszego SWZ,
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie;
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to
z odrębnych przepisów
Zamawiający nie precyzuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając odpowiednie oświadczenie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Zamawiający nie precyzuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając odpowiednie oświadczenie.
4) zdolność do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający nie precyzuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając odpowiednie oświadczenie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Pełnomocnictwo jeśli dotyczy
Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenia zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich
w postepowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w rozdz. XII ust. 1 niniejszego SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnienie warunków udziału w postępowaniu
w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postepowaniu lub kryteriów selekcji.
3. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych we wzorze umowy.
2. Wzór umowy stanowi załącznik nr 4 do SWZ.
3. Zakres świadczenia Wykonawcy wynikający z umowy jest tożsamy z jego zobowiązaniem, zawartym w ofercie.
4. Zamawiający dopuszcza zmiany umowy według art. 455 ust. 1 pkt 1 PZP. W przypadku, gdy
w trakcie trwania umowy zwiększy się zapotrzebowanie ilościowe artykułów żywnościowych, wartość umowy wzrośnie zgodnie z cenami z formularza cenowego Wykonawcy, bez modyfikacji ogólnego charakteru umowy.
5. Wszelkie zmiany wprowadzone do umowy wymagają obustronnej zgody wyrażonej na piśmie
w formie aneksu, pod rygorem nieważności takiej zmiany.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak
7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:
w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-07-04 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/jo.ropczyce/proceedings
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-07-04 12:30
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni