Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Sportowych w Szczecinie w podziale...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Sportowych w Szczecinie w podziale na części.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSzczecin
  • WojewództwoZachodniopomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-09-01
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKÓŁ SPORTOWYCH
  • Data publikacji ogłoszenia2021-08-25
  • Numer ogłoszenianull
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Sportowych w Szczecinie w podziale na części.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ SPORTOWYCH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000215137

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Małopolska22

1.5.2.) Miejscowość: Szczecin

1.5.3.) Kod pocztowy: 70-515

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL424 - Miasto Szczecin

1.5.7.) Numer telefonu: 914335897

1.5.8.) Numer faksu: 914335897

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: intendent@lo12.szczecin.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zssport.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Sportowych w Szczecinie w podziale na części.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c9d5d99b-0196-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00159310

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-08-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00030861/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Sportowych w Szczecinie w podziale na części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) ofertę i oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, składa się, pod rygorem nieważności w formie elektronicznej (tj. przy użyciu kwalifikowanego podpisu elektronicznego) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym;
2) sposób sporządzenia podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz w rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy;
3) wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku”;
4) wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP);
5) maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanego „Formularza złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” wynosi 150 MB;
6) za datę przekazania oferty przyjmuje się datę jej przekazania na elektroniczną skrzynkę podawczą Zamawiającego ePUAP;
7) za datę przekazania oświadczeń, zawiadomień, wniosków o wyjaśnienie treści SWZ lub innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na adres e-mail Zamawiającego wskazany w Rozdziale I pkt 1 SWZ;
8) wykonawca musi złożyć zaszyfrowaną ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również przez miniPortal (adres: https://miniportal.uzp.gov.pl/) na adres skrzynki ePUAP, który został wskazany w Rozdziale I pkt 1 SWZ; Funkcjonalność zaszyfrowania oferty przez wykonawcę jest dostępna na miniPortalu, w szczegółach danego postępowania. Szczegółowe informacje dotyczące sposobu złożenia oferty, w tym jej zaszyfrowania zostały opisane w „Instrukcji użytkownika”, dostępnej pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/.
9) wykonawca może przed upływem terminu do składania ofert wycofać ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób wycofania oferty został opisany w „Instrukcji użytkownika” dostępnej na mini portalu;
10) we wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem zaleca się posługiwanie nazwą postępowania lub numerem referencyjnym niniejszego postępowania.

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO, zamawiający informuje, że:
1) administratorem a w przypadku zamówień współfinansowanych ze środków UE (jeżeli dotyczy) również podmiotem przetwarzającym wszelkie dane osobowe osób fizycznych związanych z niniejszym postępowaniem jest Gmina Miasto Szczecin - Zespół Szkół Sportowych w Szczecinie, ul. Małopolska 22, 70-515 Szczecin.
2) kontakt do inspektora ochrony danych osobowych: e-mail: iod@spnt.pl tel. 91 85 22 093.
3) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie niniejszego zamówienia,
4) odbiorcami ww. danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy oraz umowy dofinansowania (jeżeli dotyczy),
5) ww. dane osobowe będą przechowywane odpowiednio:
- przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego albo przez cały okres obowiązywania umowy w sprawie zamówienia publicznego - jeżeli okres obowiązywania umowy przekracza 4 lata;
- przez okres, o którym mowa w art. 125 ust. 4 lit. d) w zw. z art. 140 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr 1303/2013 z dnia 17.12.2013 r. w przypadku zamówień współfinansowanych ze środków UE;
- do czasu przeprowadzania archiwizacji dokumentacji - w zakresie określonym w przepisach o archiwizacji,
6) obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy,
7) w odniesieniu do danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO,
8) osoba fizyczna, której dane osobowe dotyczą posiada:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do ww. danych osobowych. W przypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane przez zamawiającego, z uprawnienia o którym mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO, zamawiający może żądać od osoby, występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania ww. danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą oraz nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania. W przypadku, gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, spowoduje ograniczenie przetwarzania danych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba, że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO,
9) osobie fizycznej, której dane osobowe dotyczą nie przysługuje:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSS.231.3.2021.PTP

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 121800 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

CZĘŚĆ I – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE :
Dostarczane produkty powinny być najwyższej jakości, pierwszego gatunku lub klasy:
1) wszystkie produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, cechować się wysokimi walorami smakowymi;
2) termin ważności produktów nie może być krótszy niż 3 miesiące. Za termin ważności produktu zamawiający uznaje termin przydatności produktu do spożycia określony przez producenta, liczony od dnia dostawy do zamawiającego;

4.2.5.) Wartość części: 23830,79 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu,
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania
u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) wszystkie produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, cechować się wysokimi walorami smakowymi;
2) produkty dla CZĘŚCI II – o ile będzie to możliwe z uwagi na właściwości produktu - w momencie ich dostarczania będą posiadać termin przydatności do spożycia przez co najmniej 7 dni od dnia dostarczenia do zamawiającego

4.2.5.) Wartość części: 14040,80 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu,
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania
u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) wszystkie produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, cechować się wysokimi walorami smakowymi;
2) produkty określone dla CZĘŚCI III muszą się cechować regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, powinny być pozbawione szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak więdnięcia, wyschnięcia oraz gnicia;

4.2.5.) Wartość części: 28809,33 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03210000-6 - Zboża i ziemniaki

15310000-4 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu,
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania
u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) wszystkie produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, cechować się wysokimi walorami smakowymi;
2) produkty dla CZĘŚCI IV – o ile będzie to możliwe z uwagi na właściwości produktu - w momencie ich dostarczania będą posiadać termin przydatności do spożycia przez co najmniej 7 dni od dnia dostarczenia do zamawiającego.

4.2.5.) Wartość części: 31582,44 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111100-0 - Wołowina

15112000-6 - Drób

15113000-3 - Wieprzowina

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu,
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania
u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) wszystkie produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, cechować się wysokimi walorami smakowymi;
2) termin ważności produktów dla CZĘŚCI V nie może być krótszy niż 3 miesiące. Za termin ważności produktu zamawiający uznaje termin przydatności produktu do spożycia określony przez producenta, liczony od dnia dostawy do zamawiającego;

4.2.5.) Wartość części: 13447,01 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu,
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania
u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) wszystkie produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, cechować się wysokimi walorami smakowymi;
2) termin ważności produktów dla CZĘŚCI VI nie może być krótszy niż 3 miesiące. Za termin ważności produktu zamawiający uznaje termin przydatności produktu do spożycia określony przez producenta, liczony od dnia dostawy do zamawiającego;

4.2.5.) Wartość części: 4434,61 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu,
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania
u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) wszystkie produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, cechować się wysokimi walorami smakowymi;
2) produkty określone dla CZĘŚCI VII muszą być wyprodukowane w dobie dostawy;

4.2.5.) Wartość części: 1000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu,
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania
u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) wszystkie produkty muszą być świeże, pełnowartościowe, cechować się wysokimi walorami smakowymi;
2) produkty określone dla CZĘŚCI VIII muszą być wyprodukowane w dobie dostawy;

4.2.5.) Wartość części: 4655,02 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Cena oferty powinna obejmować wszelkie koszty niezbędne do realizacji przedmiotu zamówienia w tym ewentualne upusty, podatki, dodatkowe koszty a w szczególności koszt rozładunku towaru i koszt transportu do siedziby Zamawiającego.
2. Podstawą określenia ceny są informacje zawarte w SWZ, a w szczególności: w opisie przedmiotu zamówienia oraz w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ w zależności od części, na którą wykonawca składa swoją ofertę.
3. W formularzach kalkulacji cenowej (załącznik nr 1a – 1h do SWZ) należy podać cenę jednostkową brutto każdego produktu. Wartość brutto należy obliczyć mnożąc przewidywaną ilość zamawianych produktów w poszczególnych pozycjach przez cenę jednostkową brutto. Następnie należy podsumować wszystkie wartości brutto i tak powstałą kwotę należy wpisać w rubryce „Razem wartość brutto”. Pozycja „Razem wartość brutto” podlegać będzie ocenie przez zamawiającego. Kwotę z pozycji „Razem wartość brutto” należy przenieść do odpowiedniej pozycji w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SWZ).
4. Określona w powyższy sposób cena oferty służyć będzie do porównania złożonych ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Rozliczenia za realizację zamówienia, będą prowadzone w oparciu o ceny jednostkowe podane przez wykonawcę odpowiednio, w zależności od części, której dotyczą, w załączniku od nr 1a do nr 1h do SWZ oraz faktycznie zamawiane produkty i ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilość poszczególnych produktów niż podane szacunkowo, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do zamawiającego.
5. Cena brutto powinna obejmować wszystkie koszty realizacji zamówienia, a w szczególności:
1) Cenę artykułów żywnościowych wraz z dostawą do zamawiającego;
2) Ewentualne upusty, rabaty i inne koszty;
3) Podatek od towarów i usług (VAT);
4) Koszty opakowań, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, przewozu,
5) Koszty związane z realizacją zamówień w trybie, o którym mowa w rozdziale XVI pkt 9 SWZ.
6. Ceny należy podać do dwóch miejsc po przecinku.
7. Rozliczenia między zamawiającym a wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN.
8. Cena musi być wyrażona w złotych polskich niezależnie od wchodzących w jej skład elementów. Tak obliczona cena będzie brana pod uwagę przez komisję przetargową w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
9. W przypadku złożenia oferty, której wybór prowadzić będzie do powstania
u zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, zamawiający w celu oceny takiej oferty, doliczy do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami. W takim przypadku wykonawca, składając ofertę, ma obowiązek:
1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania u zamawiającego obowiązku podatkowego;
2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, której świadczenie będzie prowadziło do powstania obowiązku podatkowego;
3) wskazania wartości usługi objętej obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez kwoty podatku;
4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedzą wykonawcy, będzie miała zastosowanie

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin wymiany wadliwego produktu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Opis rozwiązań równoważnych – jeżeli wykonawca przewiduje ich zastosowanie (w przypadku, o którym mowa w Rozdziale XVI pkt 18 SWZ) oraz dokumenty na potwierdzenie równoważności zastosowanych rozwiązań (jeżeli są konieczne do wykazania równoważności)

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy.
2. Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 1 należy dołączyć do oferty.
3. Wszelką korespondencję w postępowaniu zamawiający kieruje do pełnomocnika.
4. Wspólnicy spółki cywilnej są wykonawcami wspólnie ubiegającymi się o udzielenie zamówienia i mają do nich zastosowanie zasady określone w pkt 1 – 3.
5. Przed zawarciem umowy wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia będą mieli obowiązek przedstawić zamawiającemu kopię umowy regulującej współpracę tych wykonawców, zawierającą, co najmniej:
1) zobowiązanie do realizacji wspólnego przedsięwzięcia gospodarczego obejmującego swoim zakresem realizację przedmiotu zamówienia,
2) określenie zakresu działania poszczególnych stron umowy,
3) czas obowiązywania umowy, który nie może być krótszy, niż okres obejmujący realizację zamówienia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Projektowane postanowienia umowy, które zostaną wprowadzone do treści umowy zawarte są w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 4 do SWZ. Wykonawca ma obowiązek zawrzeć umowę zgodnie z tymi postanowieniami.
2. Zamawiający nie wymaga wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
3. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany świadczenia Wykonawcy na świadczenie tej samej lub lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia, w przypadku, gdy wskazany w ofercie Wykonawcy produkt z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie będzie dostępny na rynku (zakończenie produkcji lub brak produktu o tych parametrach na rynku). Zmiana ta nie będzie powodować zmiany wynagrodzenia wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości poszczególnych produktów, nie mniej jednak niż 60% i z tego tytułu nie będą przysługiwały Wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Okoliczność, o której mowa w zdaniu pierwszym, nie będzie wymagać podpisania aneksu do umowy.
5. Zmiana umowy polegająca na zmianie sposobu spełnienia świadczenia lub zakresu świadczenia może nastąpić w sytuacji wystąpienia okoliczności związanych z wystąpieniem wirusa SARS-CoV-2 lub choroby wywołanej tym wirusem (COVID-19), dotyczących w szczególności:
1) decyzji wydanych przez Głównego Inspektora Sanitarnego lub działającego z jego upoważnienia państwowego wojewódzkiego inspektora sanitarnego, w związku z przeciwdziałaniem COVID-19, nakładających na Wykonawcę obowiązek podjęcia określonych czynności zapobiegawczych lub kontrolnych;
2) poleceń wydanych przez wojewodów lub decyzji wydanych przez Prezesa Rady Ministrów związanych z przeciwdziałaniem COVID-19, o których mowa w art. 11h ust. 1 i 2 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID–19 (Dz.U. 2020 poz. 374 ze zm.), innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych;
3) innych okoliczności, które uniemożliwiają bądź w istotnym stopniu ograniczą możliwość wykonania umowy zgodnie z jej treścią.
6. Zmiana istotnych postanowień umowy może nastąpić również w zakresie zmiany wynagrodzenia wykonawcy w przypadku zmiany urzędowej stawki VAT.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-09-01 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Zespół Szkół Sportowych ul Małopolska 22 70-515 Szczecin

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-09-01 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

-
NAJNOWSZE ZLECENIE
Mam do zwężenia skórzaną kurtkę - Kołobrzeg
  • Lokalizacja zleceniazachodniopomorskie
  • Data dodania26-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Mam do zwężenia skórzaną kurtkę. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Szczecin: Dostawa 3 szt. quadów z lawetą
Następne ogłoszenie o zamówieniu z miasta Szczecin: Dostawa dwóch lekkich samochodów dostawczych
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawy pieczywa i ciast do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawa tłuszczy: margaryny, oleju roślinnego oraz smalcu do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI