Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
samorządowa jednostka budżetowa
całodobowe świadczenie usług w zakresie potrzeb bytowych dla przewlekle, somatycznie chorych
Zamówienia publicznego
Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Rudzie Śląskiej w I półroczu 2022r
1.2.2 Dostawa artykułów żywnościowych w I półroczu 2022r.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1 Ananas kons. plastry - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 13,00
2 Brzoskwinie konserwowe - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 13,00
3 Chrzan śmietankowy gęsty (min. 29% zawartości korzenia chrzanu) 150-300g kg 6,00
4 Chrzan tarty na kwasku cytrynowym 150-300g kg 28,00
5 Ćwikła z chrzanem 250-500g kg 3,00
6 Dżemy owocowe niskosłodzone z kawałkami owoców (różne smaki) min. 40g owoców na 100g produktu 200-500g kg 45,00
7 Fasola czerwona, biała konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 10,00
8 Groszek konserwowy soczysty- masa netto bez zalewy 200-500g kg 65,00
9 Ketchup łagodny minimum 55% przecieru pomidorowego 250-599g kg 18,00
10 Ketchup łagodny minimum 55% przecieru pomidorowego 600-1000g kg 45,00
11 Koncentrat pomidorowy min. 30% 800-1000g kg 90,00
12 Koncentrat pomidorowy min. 30% 180-250g kg 24,00
13 Koncentrat buraczany płynny min.50% soku z buraków 180-400g kg 14,50
14 Krem czekoladowy do smarowania z dodatkiem orzechów - nie więcej niż 34g tłuszczu na 100g produktu 180-400g kg 15,00
15 Kukurydza konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 18,00
16 Miód naturalny 200-500g kg 33,00
17 Musztarda delikatesowa 500-1000g kg 42,00
18 Musztarda delikatesowa 150-250g kg 27,00
19 Ocet spirytusowy 10% kwasowości 0,4-0,5l l 45,00
20 Ogórki konserwowe całe - masa netto bez zalewy 400-1000g kg 120,00
21 Olej uniwersalny rzepakowy 0,9-1 l l 390,00
22 Oliwa z oliwek extra virgin 0,25-0,5 l l 3,00
23 Papryka konserwowa słodka płaty - masa netto bez zalewy 260-600g kg 55,00
24 Pomidory bez skórki - krojone, w soku pomidorowym 200-600g kg 40,00
25 Powidła śliwkowe - min 150g owoców na 100g produktu 250-500g kg 40,00
26 Przyprawa do zup w płynie z wyciągiem z lubczyku 500-1000ml l 145,00
27 Seler konserwowy, nitki - masa netto bez zalewy 150-500g kg 6,50
28 Sos słodko kwaśny np.: chiński, meksykański, itp. z kawałkami warzyw 300-600g kg 13,50
29 Zaprawa cytrynowa min. 40% soku z cytryny 0,5l l 15,00
30 Zaprawa cytrynowa min. 40% soku z cytryny 1l l 175,00
31 Majonez dekoracyjny 180-490g kg 48,00
32 Majonez dekoracyjny 500-1000g kg 75,00
33 Mielonka konserwowa - turystyczna, tyrolska, gulasz angielski, itp. - min. 80% mięsa 100-300g kg 50,00
34 Szynka konserwowa wieprzowa - min. 50% mięsa wieprzowego 100-300g kg 18,00
35 Szynka konserwowa drobiowa -min. 59% mięsa drobiowego 100-300g kg 18,00
36 Pasztet drobiowy smakowy (np.: z bazylią i suszonymi pomidorami, z pieczarkami, z koperkiem, z pomidorami, z papryką) - min. 20% mięsa drobiowego 100-200g kg 15,00
37 Pasztet drobiowy - min. 24% mięsa drobiowego 130g-160g kg 24,00
38 Pasztet drobiowo-wieprzowy - min. 24% mięsa wieprzowego 100-300g kg 65,00
15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15410000-5 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
1 Bazylia suszona 10-40g kg 0,16
2 Budyń - różne smaki (bez cukru) 1000g kg 24,00
3 Budyń - różne smaki (bez cukru) 35-200g kg 1,50
4 Bulion grzybowy sypki lub w kostkach - musi zawierać susz z szlachetnych grzybów leśnych (borowik, podgrzybek) min. 1,7% 200-500g kg 2,00
5 Cukier kryształ 1000g kg 1250,00
6 Cukier wanilinowy 10-50g kg 0,50
7 Cynamon mielony 10-20g kg 0,20
8 Czosnek granulowany polski 10-20g kg 12,00
9 Galaretka owocowa - różne smaki 75-90g kg 38,00
10 Gałka muszkatołowa, mielona 10-20g kg 0,10
11 Herbata expresowa owocowa, różne smaki 30-40g kg 0,50
12 Herbata expresowa czarna a'100 szt. 120-150g kg 26,00
13 Herbata expresowa earl grey - mieszanka mocnych czarnych herbat z dodatkiem olejku z bergamotki 150-200g kg 36,00
14 Herbata expresowa ziołowa (mięta, melisa, rumianek, pokrzywa) 30-40g kg 0,30
15 Imbir mielony 10-20g kg 0,06
16 Kakao naturalne, o obniżonej zawartości tłuszczu, extra ciemne (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%) 70-200g kg 6,50
17 Kasza gryczana - cała palona 500-1000g kg 55,00
18 Kasza jęczmienna - średnia 500-1000g kg 60,00
19 Kasza manna 500-1000g kg 80,00
20 Kaszka mleczno - ryżowa (smakowa) 230-350g kg 7,00
21 Kawa naturalna mielona 100% 250-500g kg 20,00
22 Kawa zbożowa rozpuszczalna (zawartość zbóż min. 72%) 200-500g kg 24,00
23 Kleik ryżowy 160-200g kg 6,00
24 Kminek cały 10-20g kg 0,15
25 Kurkuma 10-20g kg 0,06
26 Kwasek cytrynowy 10-20g kg 0,20
27 Liść laurowy 5-20g kg 0,40
28 Lubczyk suszony 5g-10g kg 0,30
29 Majeranek 5-20g kg 2,50
30 Makaron 4 jajeczny - łazanki # 500-1000g kg 40,00
31 Makaron 4 jajeczny - nitki # (domowy, do rosołu) 250g kg 40,00
32 Makaron z mąki durum - kolanka, rurki, muszelki, świderki # 500-1000g kg 120,00
33 Mąka pszenna typ. 450-500 1000g kg 400,00
34 Mąka ziemniaczana 1000g kg 180,00
35 Mąka żytnia razowa na żurek śląski - grubozmielona 500-1000g kg 18,00
36 Papryka słodka mielona 10-20g kg 6,00
37 Pieprz czarny mielony 10-20g kg 4,00
38 Płatki jaglane 200-500g kg 20,00
39 Płatki kukurydziane - różne smaki (np.: naturalne, czekoladowe, z miodem) 250-500g kg 21,00
40 Płatki owsiane 200-500g kg 25,00
41 Przyprawa curry 10g-30g kg 0,25
42 Płatki ryżowe 200-500g kg 20,00
43 Przyprawa warzywna do potraw 75-200g kg 20,00
44 Rosół drobiowy (sypki lub w kostkach) - musi zawierać suszone mięso drobiowe lub ekstrat mięsa drobiowego 80-1000g kg 37,00
45 Ryż biały 1000g kg 180,00
46 Sos biały (na bazie mleka) 25-50g kg 2,50
47 Sos pieczeniowy ciemny 25-50g kg 5,00
48 Sos sałatkowy - różne smaki (np.: ziołowy, paprykowo-ziołowy, czosnkowy, włoski, francuski, grecki, itp.) 5-20g kg 4,00
49 Sól spożywcza jodowana 1000g kg 180,00
50 Sucharki bez cukru 200-300g kg 6,00
51 Ziele angielskie całe 10-20g kg 0,70
52 Żelatyna spożywcza wieprzowa 50-100g kg 5,50
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
Deser wielosmakowy: ryżowy, z kaszą manną 120-200g kg 130,00
Deser wielosmakowy z bitą śmietaną na bazie budyniu, twarożku 115-200g kg 160,00
Jogurt owocowy, z kawałkami owoców 115-200g kg 270,00
Jogurt naturalny do 5g tłuszczu na 100g produktu 300-500g kg 45,00
Jogurt naturalny do 5g tłuszczu na 100g produktu 150-200g kg 100,00
Jogurt naturalny (dwukomorowy) z musem owocowym 110-150g kg 120,00
Jogurt pitny 150-250ml l 120,00
Maślanka naturalna karton 1l l 230,00
Maślanka owocowa 200-330ml l 130,00
Kefir naturalny 1l l 130,00
Kluski na parze kg 22,00
Margaryna do pieczywa z dodatkiem masła 450 - 500g kg 5,50
Margaryna mleczna, zwykła 250g kg 170,00
Masło klarowane -min. 98% tłuszczu mlecznego 200-250g kg 5,00
Masło - min. 82% tłuszczu mlecznego 200g kg 50,00
Masło śmietankowe - o zmniejszonej zawartości tłuszczu, zawartość tłuszczu max. 60%. Wyproduktowane ze śmietanki pasteryzowanej uzyskanej z mlaka i zawierające wyłącznie tłuszcz mleczny bez dodatków olejów roślinnych, barwników 200g kg 960,00
Mleko 2% 5-20l l 5700,00
Mleko 2% 1l l 400,00
Napój probiotyczny - różne smaki 100g kg 32,00
Ser biały półtłusty - krajanka (masa netto) kg 280,00
Ser podpuszczkowy pleśniowy 100-200g kg 22,00
Ser domowy z kminkiem 150-200g kg 150,00
Ser feta 200-300g kg 20,00
Ser wielosmakowy fromage 75-100g kg 55,00
Ser żółty łagodny, tłusty# 1500-3000g kg 155,00
Ser żółty łagodny, tłusty# 250-1000g kg 20,00
Ser żółty wędzony 1500-3000g kg 21,00
Ser żółty wędzony rolada 250-1000g kg 21,00
Serek topiony kremowy kostka - różne smaki (min. 40% serów)# 100g kg 150,00
Serek topiony kremowy wędzony 500-2000g kg 65,00
Ser twarogowy kanapkowy w plastrach - różne smaki 150g kg 70,00
Serek homogenizowany - różne smaki 100-200g kg 198,00
Serek naturalny homogenizowany 100-200g kg 62,00
Serek kanapkowy twarożkowy, kremowy - różne smaki 100-150g kg 55,00
Serek twarożkowy wiejski ziarnisty 200g kg 100,00
Śmietanka do kawy 10% 10 g szt 800,00
Śmietana spożywcza słodka 18% 250-500ml l 230,00
Śmietana 12% homogenizowana 180-400g kg 16,00
Śmietanka 36% tłuszczu (do deserów) 200-500ml l 5,00
Smalec wieprzowy kostka 200-250g kg 35,00
Drożdże piekarnicze świeże 42-100g kg 1,50
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15898000-9 - Drożdże
1 Chleb pszenno-żytni krojony 900-1000g kg 6 500,00
2 Chleb razowy - krojony (pieczywo mieszane z przewagą mąki żytniej lub graham o grubym przemiale) bez sztucznych barwników 400 - 500g kg 700,00
3 Wek krojony (bułka pszenna długa, krojona) 300-500g kg 140,00
4 Bułka kajzerka 45g-60g kg 600,00
5 Bułka razowa / grahamka 50g-80g kg 160,00
6 Pieczywo mleczne (rogal, chałka) 65-100g kg 75,00
7 Bułka mleczna 50-80g kg 75,00
8 Bułka tarta 400-500g kg 150,00
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
1 Ciastka typu "amerykany" 110-130g kg 48,00
2 Drożdżówka - rożne smaki (z budyniem, cynamonem, serem i owocami, serem i marmoladą, kokosem, itp.) 100-130g kg 130,00
3 Drożdżówka - różne smaki, z ograniczoną ilością cukru 100-130g kg 44,00
4 Jagodzianka 100-130g kg 32,00
5 Jagodzianka z ograniczoną ilością cukru 100-130g kg 11,00
6 Pączek z różnym nadzieniem (śmietaną, marmolada, budyniem, kajmakiem, nugatem, itp.) 100-120g kg 60,00
7 Pączek z ograniczoną ilością cukru, bez polewy 100-120g kg 20,00
8 Biszkopt z kremem owocowym na bazie śmietany z odatkiem musu owocowego kg 28,00
9 Kruche ciasto - typu pleśniak - jasne i ciemne przekładane kwasnym dżemem (np..: z czanej porzeczki) lub owocami i bezowym wierzchem kg 26,00
10 Ciasto na kruchym spodzie pokryte galaretką, malinami i kremem serowym kg 32,50
11 Rolada z bitą śmietaną – Rolada biszkoptowa z naturalną bitą śmietaną i nadzieniem (truskawki, galaretka itp.). kg 17,00
12 Ciastko W-Z – Czekoladowy biszkopt pokryty cienką warstwą dżemu lub marmolady, przełożony naturalną bitą śmietaną z polewą czekoladową. kg 18,00
13 Ciasto typu tiramisu - biszkopt naączony kawą, ze śmietaną i posypką z kako lub kawy kg 21,00
14 Szarlotka - Ciasto z jabłek z cynamonem, na kruchym spodzie kg 60,00
15 Sernik na biszkopcie czekoladowym kg 57,00
16 Sernik z rosą – Ciasto na kruchym spodzie z masą serową pokryte bezową pianką kg 28,00
17 Sernik na drożdżowym spodzie kg 28,00
18 Ciasto drożdżowe z owocami (sezonowymi). kg 46,00
19 Ciasto drożdżowe z kruszonką kg 29,00
20 Piernik z bakaliami, przekładany marmoladą oblewany czekoladą kg 23,00
21 Ptysie miniaturki nadziewane naturalną bitą śmietaną, budyniem itp. do ok. 35g/szt. kg 3,00
22 Kokosanki domowe - na maśle i białkach jaj z całymi wiórkami kokosowymi min. 35% kg 5,00
23 Pączki "mini" serowe do ok. 30g/szt. kg 3,00
24 Ciastka odpustowe - anyżki kg 3,00
25 Ciastka odpustowe - makrony kg 4,50
26 Ciastka odpustowe - kostki piernikowe w polewie lukrowej kg 7,00
27 Baby piaskowe wielkanocne z bakaliami dekorowane (lukrowane, oblewane czekoladą, z posypką, itp.) 400-700g kg 22,00
28 Babeczki piaskowe - typu muffin 60-100g kg 80,00
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
1 Buraki czerwone, średniej wielkości kg 340,00
2 Botwinka kg 20,00
3 Cebula (bez szczypioru) twarda, min. średniej wielkości kg 285,00
4 Cebulka zielona, szczypiorek (I-IV) kg 32,00
5 Cebulka zielona, szczypiorek (V-VI) kg 15,00
6 Cukinia kg 25,00
7 Czosnek polski kg 20,00
8 Kalarepa kg 35,00
9 Kapusta biała - główka kg 450,00
10 Kapusta biała młoda - główka kg 150,00
11 Kapusta czerwona - główka kg 270,00
12 Kapusta czerwona młoda - główka kg 20,00
13 Kapusta kiszona kg 450,00
14 Kapusta pekińska kg 140,00
15 Kapusta włoska - główka kg 60,00
16 Kapusta włoska młoda - główka kg 10,00
17 Koperek zielony (I-IV) kg 33,00
18 Koperek zielony (V-VI) kg 14,00
19 Młode liście lub mieszanka liści (cykoria, endywia, roszponka, rukola, szpinak, itp.) 80g-200g/op. kg 2,00
20 Ogórki kiszone kg 220,00
21 Ogórki małosolne kg 20,00
22 Ogórki zielone (I-V) kg 150,00
23 Ogórki zielone (VI) kg 50,00
24 Papryka czerwona kg 60,00
25 Papryka żółta/pomarańczowa kg 20,00
26 Papryka zielona kg 5,00
27 Pieczarki kg 170,00
28 Pietruszka korzeń min. średniej wielkości min. 150g kg 465,00
29 Pietruszka zielona (I-IV) kg 60,00
30 Pietruszka zielona (V-VI) kg 30,00
31 Pomidory (I-V) kg 370,00
32 Pomidory (VI) kg 100,00
33 Por kg 125,00
34 Rzodkiewka bez liści (I-IV) kg 37,00
35 Rzodkiewka bez liści (V-VI) kg 20,00
36 Rzodkiew biała kg 30,00
37 Sałata zielona (I-IV) kg 16,00
38 Sałata zielona (V-VI) kg 40,00
39 Sałata lodowa kg 125,00
40 Seler korzeń kg 515,00
41 Marchew min. średniej wielkości kg 1130,00
42 Ziemniaki żółte lub czerwone, średniej lub dużej wielkości - jednogatunkowe (I-V) min. 100g kg 8800,00
43 Ziemniaki młode żółte lub czerwone - jednogatunkowe (VI) min. 75g kg 1600,00
44 Fasola kolorowa - sucha kg 20,00
45 Fasola Jaś - sucha kg 35,00
46 Groch łuszczony kg 20,00
47 Grzyby suszone kg 0,50
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
15331135-2 - Grzyby przetworzone
1 Arbuz kg 150,00
2 Banany # 170-220g/szt kg 720,00
3 Brzoskwinie # 120-150g/szt kg 30,00
4 Czereśnie kg 55,00
5 Cytryny kg 1,00
6 Grapefruity # 300-350g/szt kg 120,00
7 Jabłka kg 950,00
8 Jabłka deserowe # 200g-250g/szt kg 970,00
9 Mandarynki # 80-110g/szt kg 380,00
10 Owoce kiwi # 100-120g/szt kg 110,00
11 Pomarańcze # 200 - 250g/szt kg 750,00
12 Truskawki (I-IV) kg 3,00
13 Truskawki (V-VI) kg 320,00
14 Winogrona deserowe (I-VI) kg 15,00
15 Rabarbar kg 300,00
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
1 Brokuły - różyczka 2000-2500g kg 120,00
2 Brukselka 2000-2500g kg 45,00
3 Fasolka szparagowa zielona, cięta 2000-2500g kg 70,00
4 Kalafior - rożyczka 2000-2500g kg 140,00
5 Marchew krojona w kostkę 2000-2500g kg 80,00
6 "Mieszanka kompotowa
(wiśnia, aronia,czarna porzeczka,
śliwka,truskawka)" 400-450g kg 100,00
7 "Mieszanka kompotowa
(wiśnia, aronia,czarna porzeczka,
śliwka,truskawka)" 2000-2500g kg 460,00
8 Szpinak drobnorozdrobniony 2000-2500g kg 140,00
9 Truskawki 2000-2500g kg 25,00
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
1 Filety z zielonego śledzia kg 55,00
2 Filet z morszczuka, b/s, płaty SHP kg 63,00
3 Filet z miruny b/s, płaty SHP kg 180,00
4 Filety z dorsza płaty b/skóry ,SHP kg 180,00
5 Filety z matiasa b/skóry solone (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 50,00
6 Filety śledziowe w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-3000g kg 15,00
7 Sałatka z filetów śledziowych w sosie śmietanowo-majonezowym - różne smaki (tatarski, koperkowy, z musztardą, itp.) 1000-3000g kg 24,00
8 Sałatka jarzynowa ze śledziami - zawartość ryby min. 15% 1000-3000g kg 50,00
9 Sałatka jarzynowa ze śledziami - zawartość ryby min. 15% 100-900g kg 5,00
10 Sałatka-krajanka z filetów śledziowych w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) - różne smaki (z pomidorami, żurawiną, rodzinkami, salsa, itp.) 1000-3000g kg 20,00
11 Koreczki śledziowe z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-3000g kg 30,00
12 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 22,00
13 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 2,00
14 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) bez dodatku margaryny 1000-4000g kg 37,50
15 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) bez dodatku margaryny 50-500g kg 10,00
16 Płaty śledziowe marynowane (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 20,00
17 Makrela wędzona ( tusze) kg 150,00
18 Szproty wędzone kg 3,00
19 Paprykarz # 100-400g kg 62,00
20 Szproty w oleju min 65% mięsa rybnego 150-200g kg 16,00
21 Tuńczyk w oleju - kawałki min. 70% mięsa rybnego 150-200g kg 18,00
22 Śledzie w oleju o zawartości min. 60% mięsa rybnego 150-200g kg 18,00
23 Śledzie w pomidorach o zawartości min. 50% mięsa rybnego 150-200g kg 38,00
24 Ryba w galarecie min. 30 % mięsa rybnego 150-200g kg 75,00
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
1 Boczek wp. bez kości - świeży kg 5,00
2 Flaki wołowe parzone, cięte kg 65,00
3 Karczek wp. bez kości - świeży kg 90,00
4 Łopatka wp. bez kości - świeża kg 350,00
5 Szynka wieprzowa bez kości (tzw. "kulka" / "myszka") - świeża kg 170,00
6 Szynka wieprzowa bez kości - płat świeży kg 350,00
7 Nóżki wieprzowe - świeże kg 33,00
8 Ogony wieprzowe - świeże kg 20,00
9 Ozory wieprzowe - świeże kg 55,00
10 Płuca wieprzowe - świeże kg 38,00
11 Schab wp. bez kości - świeży kg 275,00
12 Słonina mielona - świeża kg 20,00
13 Wołowe b/k gulaszowe kg 2,50
14 Wołowe - extra bez kości ("zrazowa górna" / "kulka") - świeże kg 20,50
15 Wołowe z kością - antrykot -świeże, cięte kg 170,00
16 Żeberka wieprzowe extra mięsne, paski - świeże kg 80,00
15110000-2 - Mięso
1 Kurczaki świeże 1300 - 1700g kg 50,00
2 Porcje rosołowe mrożone - paczkowane 500 - 2000g kg 750,00
3 Serca z indyka - świeże kg 30,00
4 Udka z kurczaka - ćwiartki świeże 350 - 400g kg 130,00
5 Wątróbka z kurczaka - świeża kg 85,00
6 Żołądki z indyka - świeże kg 45,00
7 Filet z piersi kurczaka (cały lub połowa piersi) bez kości, żeber, chrząstek - świeży kg 300,00
8 Filet z piersi z indyka bez kości, żeber, chrząstek - świeży kg 50,00
9 Podudzie z kurczaka - świeże 150 - 180g kg 380,00
10 Udziec z kurczaka b/k, b/skóry - świeży 100 - 200g kg 220,00
11 Udziec z kurczaka b/k, ze skórą - świeży 180 - 220g kg 110,00
12 Skrzydła z indyka - świeże kg 85,00
15110000-2 - Mięso
1 Baleron wieprzowy gotowany(zawartość mięsa wieprzowego min. 75% ) kg 80,00
2 Blok drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa drobiowego min. 65% ) kg 97,00
3 Blok wieprzowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa wieprzowego min. 65% ) kg 115,00
4 Boczek rolowany faszerowany ( zawartość mięsa min. 60%) kg 52,00
5 Boczek wędzony-surowy, paski, bez kości, bez chrzęści, bez skóry kg 160,00
6 Filet z indyka wędzony, pieczony-płat (mięso z indyka nierozdrobnione min.74%) kg 75,00
7 Kiełbasa wieprzowa biała parzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.75%) kg 56,00
8 Kiełbasa wieprzowa podsuszana grubo rozdrobniona - kanapkowa, np.żywiecka, krakowska, oławska itp.(zawartość mięsa wieprzowego min.80%) kg 157,00
9 Kiełbasa wieprzowa parówkowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.65%) kg 143,00
10 Kiełbasa wieprzowa surowa wędzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.70% ) kg 37,00
11 Kiełbasa wieprzowa swojska wędzona, pieczona -"cienka", średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.70% ) kg 100,00
12 Kiełbasa wieprzowa parzona grubo rozdrobniona - kanapkowa, np. krakowska, kminkowa, dębicka itp.(zawartość mięsa wieprzowego min.75%) kg 183,00
13 Kiełbasa wieprzowa szynkowa grubo rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.75%) kg 142,00
14 Kiełbasa śląska drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa drobiowego min.70%) kg 112,00
15 Kiełbasa śląska wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.70%) kg 92,00
16 Kiełbasa toruńska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.65%) kg 100,00
17 Kiełbasa wieprzowa głogowska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.70%) kg 65,00
18 Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.60%) kg 180,00
19 Kiełbaski wieprzowe nadziewane serem średnio rozdrobnione, "cienkie"( zawartość mięsa wieprzowego min.60% ) kg 40,00
20 Kości wędzone wieprzowe (np.: schabowe, karkowe) kg 60,00
21 Krupnioki śląskie kg 60,00
22 Bułczanka kg 25,00
23 Metka wieprzowa podwędzana grubo rozdrobniona kg 68,00
24 Metka smakowa średnio rozdrobniona, np.cebulowa, tatarska, łososiowa itp. kg 68,00
25 Mielonka drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa drobiowego min. 60%) kg 72,00
26 Mielonka wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min. 60%) kg 72,00
27 Mielonka wieprzowo-drobiowa w otoczce z galaretki - typu smaczek (zawartość mięsa min. 45%) kg 35,00
28 Mortadela wieprzowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min. 60%) kg 75,00
29 Ogonówka parzona ( zawartość mięsa wieprzowego min. 75%) kg 158,00
30 Parówki drobiowe drobno rozdrobnione (zawartość mięsa drobiowego min. 65%) kg 132,00
31 Parówki wieprzowe z szynki średnio rozdrobnione (zawartość mięsa wieprzowego z szynki min. 75%) kg 110,00
32 Pasztetowa drobiowa kg 48,00
33 Pasztetowa wieprzowa popularna kg 47,00
34 Pasztetowa wieprzowa podwędzana kg 47,00
35 Polędwica sopocka (zawartość mięsa min.75%) kg 135,00
36 Polędwica z indyka średnio rozdrobniona (zawartość mięsa z indyka min.65%) kg 90,00
37 Rolada drobiowa faszerowana (zawartość mięsa drobiowego min. 60%) kg 74,00
38 Rolada ze schabu w przyprawach (min. 75% mięsa wieprzowego) kg 80,00
39 Salami wieprzowe, szlachetne drobno rozdrobnione (zawartość mięsa wieprzowego min. 80%) kg 32,00
40 Salceson drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa drobiowego min. 40% ) kg 53,00
41 Salceson ozorkowy grubo rozdrobniony (zawartość podrobów wieprzowych min. 51%, w tym ozory 35% ) kg 72,00
42 Schab pieczony, wędzony (zawartość mięsa wieprzowego ze schabu min. 80%) kg 55,00
43 Szynka biała parzona (zawartość mięsa wieprzowego min. 70%) kg 35,00
44 Szynka drobiowa z kurczaka podwędzana (zawartość mięsa drobiowego min. 80% ) kg 110,00
45 Szynka wieprzowa gotowana (zawartość mięsa wieprzowego min. 80%) kg 130,00
46 Szynka wieprzowa parzona konserwowa (zawartość mięsa wieprzowego min. 65%) kg 80,00
47 Indyk w galarecie (zawartość mięsa z indyka min. 50%) kg 77,00
48 Szynka wieprzowa tradycyjna, np.wiejska, swojska, itp. (zawartość mięsa wieprzowego min. 80%) kg 65,00
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
1 Jaja kurze 63g-73g (L) szt. 13 500,00
03142500-3 - Jaja
1 Biszkopty 120-3000g kg 28,00
2 Bombonierka -czekoladki nadziewane bezalkoholowe # 120-150g kg 16,00
3 Cukierki czekoladowe (nadzienie kakaowe, orzechowe, truflowe, np. michałki itp.) # kg 5,00
4 Ciastka maślane 500-2500g kg 12,00
5 Ciastka deserowe-kakaowe, z cukrem, z kokosem itp. 500-2500g kg 18,00
6 Ciastka deserowe oblewane czekoladą 500-2500g kg 12,00
7 Ciasteczka deserowe z nadzieniem owocowym, kremowym 500-2500g kg 16,00
8 Ciastka owsiane / wielozbożowe 500-2500g kg 15,00
9 Pierniki nadziewane w czekoladzie 500-2500g kg 7,00
10 Biszkopty z galaretką w czekoladzie 500-1000g kg 12,00
11 Galaretka w czekoladzie kg 4,00
12 Praliny nadziewane (min.40% masy kakaowej)# kg 2,00
13 Wafle bez dodatku cukru 70-150g kg 10,00
14 Ciastka bez dodatku cukru 70-150g kg 13,00
15 Zestaw wielkanocny z czekolady mlecznej (min.30%masy kakaowej) 80 -100g kg 18,00
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
1 Napoje owocowe pasteryzowane niegazowane min. 25% soku 1000 - 2000ml l 360,00
2 Soczki owocowo-warzywne 100%, przecierowe 250 - 330ml l 240,00
3 Soki owocowo - warzywne 100%, przecierowe 750 - 1000ml l 220,00
4 Sok wysokosłodzony - naturalny zagęszczony z owoców czerwonych. Ekstrakt ogólny owoców min. 60% 330 - 500ml l 15,00
5 Soki owocowe 100% 1000ml l 150,00
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 10
Produkcja części z tworzyw sztucznych
Gliwice (śląskie)
Tworzywa sztuczne
Gliwice (śląskie)
Good Molding - Nowoczesna wtryskownia dla każdej branży
Częstochowa (śląskie)
Formowanie wtryskowe
Częstochowa (śląskie)
Pudełka z tektury
Katowice (śląskie)
Kartony
Katowice (śląskie)
Opakowania kartonowe
Katowice (śląskie)
Wyroby śrubowe, technika zamocowań
Katowice (śląskie)
FOLMI - Producent worków foliowych z nadrukiem
Kozy (śląskie)