Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Rudzie Śląskiej w II półroczu 2021r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ "SENIOR" W RUDZIE ŚLĄSKIEJ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001245904
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Aleksandra Puszkina 7
1.5.2.) Miejscowość: Ruda Śląska
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-704
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: teczniczny@dpssenior.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dps-senior.4bip.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
samorządowa jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
całodobowe świadczenie usług w zakresie potrzeb bytowych dla osób przewlekle i somatycznie chorych
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Rudzie Śląskiej w II półroczu 2021r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6e71fbc3-c9d6-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00079274
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003625/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych w II półroczu 2021r
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
http://www.dps-senior.4bip.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/,
https://epuap.gov.pl/wps/portal,
techniczny@dpssenior.pl.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów i oświadczeń między zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie Pzp, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przezśrodki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020r. poz. 344).
2. Komunikacja między zamawiającym a Wykonawcami będzie się odbywała się poprzez: miniPortal, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAP, dostępny pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz pocztę elektroniczną zamawiającego: e-mail: techniczny@dpssenior.pl.
3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Funkcjonalność do zaszyfrowania oferty przez Wykonawcę jest dostępna dla Wykonawców na miniPortalu, w szczegółach danego postępowania.
4. Sposób złożenia oferty, w tym zaszyfrowania oferty, opisany został w „Instrukcji użytkownika”, dostępnej na stronie: https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcjie oraz w warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (e-PUAP) dostępnych na stronie: https://www.gov.pl/web/gov/warunki-korzystania.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania odpowiednio na ePUAP (oferty) lub na pocztę elektroniczną zamawiającego (dokumenty, które nie muszą być przekazywane na ePUAP).
7. Identyfikator postępowania dla przedmiotowego postępowania (ID generowany przez miniPortal) dostępny jest na Liście wszystkich postępowań na mini portalu.
8. Sposób sporządzania oraz przekazywania dokumentów elektronicznych musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzaniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawi sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.
9. Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby sporządza sięw postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach: txt., rtf., pdf., doc., docx., odt.
10. Ofertę, a także oświadczenia, o których mowa w rozdziale VII SWZ,składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzone podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
11. Zawiadomienia, oświadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazują drogą elektroniczną na adres e-mail zamawiającego: techniczny@dpssenior.pl.
12. W przypadku przekazywania w postępowaniu dokumentu elektronicznego w formacie poddającym dane kompresji, opatrzenie pliku zawierającego skompresowane dokumenty kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, jest równoznaczne z opatrzeniem wszystkich dokumentów zawartych w tym pliku odpowiednio kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 15
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Ananas kons. plastry - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 13,00
2 Brzoskwinie konserwowe - masa netto bez zalewy 300-1000g kg 12,00
3 Chrzan tarty na kwasku cytrynowym 150-300g kg 30,00
4 Ćwikła z chrzanem 250-500g kg 4,00
5 Dżemy owocowe niskosłodzone z kawałkami owoców (różne smaki) min 40g owoców na 100g 200-500g kg 45,00
6 Fasola czerwona, biała konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 15,00
7 Groszek zielony konserwowy, soczysty - masa netto bez zalewy 200-500g kg 60,00
8 Ketchup łagodny minimum 55% przecieru pomidorowego 600-1000g kg 60,00
9 Ketchup łagodny minimum 55% przecieru pomidorowego 250-599g kg 20,00
10 Koncentrat pomidorowy 30% 800-1000g kg 90,00
11 Koncentrat pomidorowy 30% 180-200g kg 24,00
12 Koncentrat buraczany płynny min.50% soku z buraków 180-400g kg 15,00
13 Krem czekoladowy do smarowania z dodatkiem orzechów - nie więcej niż 34g tłuszczu na 100g produktu 180-400g kg 20,00
14 Kukurydza konserwowa - masa netto bez zalewy 200-500g kg 16,00
15 Miód naturalny 200-500g kg 33,00
16 Musztarda delikatesowa 500-1000g kg 48,00
17 Musztarda delikatesowa 150-250g kg 30,00
18 Ocet spirytusowy - 10% kwasowości 0,4-0,5l l 45,00
19 Ogórki konserwowe całe - masa netto bez zalewy 400-1000g kg 135,00
20 Olej uniwersalny rzepakowy 0,9-1 l l 400,00
21 Olej słonecznikowy tłoczony na zimno 0,25l l 1,50
22 Oliwa z oliwek extra virgin 0,25-0,5l l 7,50
23 Papryka konserwowa słodka płaty - masa netto bez zalewy 260-600g kg 55,00
24 Powidła śliwkowe - min 150g owoców na 100g produktu 250-500g kg 40,00
25 Przyprawa do zup w płynie z wyciągiem z lubczyku 500-1000g kg 180,00
26 Seler konserwowy nitki - masa netto bez zalewy 150-500g kg 8,00
27 Sos słodko kwaśny, chiński, meksykański, itp. z kawałkami warzyw 300-600g kg 11,00
28 Zaprawa cytrynowa min. 40% soku z cytryny 1l l 175,00
29 Zaprawa cytrynowa min. 40% soku z cytryny 0,5l l 15,00
30 Majonez dekoracyjny 180-490g kg 50,00
31 Majonez dekoracyjny 500-1000g kg 80,00
32 Mielonka konserwowa - turystyczna, tyrolska itp. min. 55% mięsa 100-300g kg 50,00
33 Szynka konserwowa wieprzowa - min. 60% mięsa wieprzowego 100-300g kg 18,00
34 Szynka konserwowa drobiowa - min. 59% mięsa drobiowego 100-300g kg 18,00
35 Pasztet drobiowy smakowy (np. z bazylią i suszonymi pomidorami, z pieczarkami, z koperkiem, z pomidorami, z papryką) - min. 33% mięsa drobiowego 100-200g kg 15,00
36 Pasztet drobiowy - min. 33% mięsa drobiowego 130g-160g kg 30,00
37 Pasztet wieprzowy - min. 33% mięsa wieprzowego 100-300g kg 65,00
38 Rodzynki kg 1,50
39 Kokos - wiórki kg 0,50
40 Orzechy włoskie łuskane kg 1,30
41 Morele suszone kg 1,20
42 Migdały - płatki kg 1,10
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15410000-5 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Wymagana wielkość opakowania Jm Orientacyjna ilość zamówienia *
1 Bazylia suszona 10-40g kg 0,15
2 Budyń - różne smaki (bez cukru) 1000g kg 24,00
3 Budyń - różne smaki (bez cukru) 35-200g kg 1,00
4 Bulion grzybowy sypki lub w kostkach - musi zawierać susz z szlachetnych grzybów leśnych (borowik, podgrzybek) min. 1,7% 200-500g kg 1,50
5 Cukier kryształ 1000g kg 1300,00
6 Cukier wanilinowy 10-50g kg 0,70
7 Cynamon mielony 10-20g kg 0,15
8 Czosnek granulowany polski 10-50g kg 9,00
9 Galaretka owocowa - różne smaki 75-90g kg 38,00
10 Gałka muszkatołowa, mielona 10-20g kg 0,10
11 Herbata expresowa owocowa, różne smaki 30-40g kg 0,40
12 Herbata expresowa typu earl grey - mieszanka mocnych czarnych herbat z dodatkiem olejku z bergamotki 150-200g kg 75,00
13 Herbata expresowa ziołowa (mięta, melisa, rumianek, pokrzywa) 30-40g kg 0,30
14 Imbir mielony 10-20g kg 0,06
15 "Kakao naturalne ciemne (tłuszcz kakaowy
min. 12% )" 100-200g kg 6,50
16 Kasza gryczana - cała palona 500-1000g kg 50,00
17 Kasza jęczmienna - średnia 500-1000g kg 50,00
18 Kasza manna 500-1000g kg 70,00
19 Kaszka mleczno - ryżowa (smakowa) 230-350g kg 4,50
20 Kawa naturalna mielona 100% 100g kg 18,00
21 Kawa naturalna mielona 100% 250-500g kg 24,00
22 Kawa zbożowa rozpuszczalna (zawartość zbóż min. 72%) 100-500g kg 24,00
23 Kleik ryżowy 160-200g kg 5,00
24 Kminek cały 10-20g kg 0,15
25 Kurkuma 10-20g kg 0,06
26 Kwasek cytrynowy 10-20g kg 0,20
27 Liść laurowy 5-20g kg 0,40
28 Lubczyk suszony 5-10g kg 0,30
29 Majeranek 5-20g kg 1,60
30 Makaron 4 jajeczny - łazanki # 500-1000g kg 40,00
31 Makaron 4 jajeczny - nitki # (domowy, do rosołu) 250g kg 50,00
32 Makaron 4 jajeczny - kolanka, rurki, muszelki, świderki # 500-1000g kg 30,00
33 Makaron z mąki durum - świderki, kolanka, rurki, muszelki # 400-1000g kg 80,00
34 Mąka pszenna typ. 450-500 1000g kg 410,00
35 Maka ziemniaczana 1000g kg 170,00
36 Mąka żytnia razowa na żurek śląski - grubozmielona 400g-1000g kg 18,00
37 Papryka słodka mielona 10-20g kg 4,20
38 Pieprz czarny mielony 10-20g kg 4,00
39 Płatki jaglane 200-500g kg 23,00
40 Płatki kukurydziane - różne smaki (np.: naturalne, czekoladowe, z miodem) 250-500g kg 21,00
41 Płatki owsiane 200g-500g kg 25,00
42 Przyprawa curry 10-30g kg 0,25
43 Płatki ryżowe 200-500g kg 20,00
44 Przyprawa warzywna do potraw 75-200g kg 20,00
45 Rosół drobiowy (sypki lub w kostkach) - musi zawierać suszone mięso drobiowe lub ekstrat mięsa drobiowego 80-1000g kg 37,00
46 Ryż biały 1000g kg 170,00
47 Sos biały (na bazie mleka) 25-50g kg 3,00
48 Sos pieczeniowy ciemny 25-50g kg 5,00
49 Sos sałatkowy 100% naturalnych składników - różne smaki (np.: ziołowy, paprykowo-ziołowy, czosnkowy, włoski, francuski, grecki itp.) ## 5-20g kg 3,20
50 Sól spożywcza jodowana 1000g kg 200,00
51 Sucharki bez cukru 200-300g kg 6,00
52 Ziele angielskie całe 10-20g kg 0,70
53 Żelatyna spożywcza wieprzowa 50g-100g kg 5,50
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Wymagana gramatura opakowania Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Deser wielosmakowy: ryżowy, z kaszą manną 120-200g kg 150,00
2 Deser wielosmakowy z bitą śmietaną na bazie budyniu, twarożku 115-200g kg 160,00
3 Jogurt owocowy, z kawałkami owoców 115-200g kg 210,00
4 Jogurt naturalny do 5g tłuszczu na 100g produktu 150-200g kg 80,00
5 Jogurt naturalny do 5g tłuszczu na 100g produktu 300g-500g kg 40,00
6 Jogurt naturalny (dwukomorowy) z musem owocowym 110-150g kg 100,00
7 Jogurt pitny 150-250ml l 110,00
8 Jogurt owocowy ze zbożami - różne smaki 150-200g kg 40,00
9 Jogurt deserowy z owianką - różna smaki 150-200g kg 70,00
10 Maślanka naturalna karton 1l l 260,00
11 Maślanka owocowa 250-300ml l 120,00
12 Kefir naturalny 1l l 90,00
13 Kluski na parze kg 18,00
14 Margaryna roślinna z dodatkiem steroli roślinnych min. 5% 350-500g kg 5,00
15 Margaryna mleczna zwykła 250g kg 170,00
16 Masło o zmniejszonej zawartości tłuszczu, zawartość tłuszczu 60%, masło produkowane ze śmietanki pasteryzowanej uzyskanej z mleka i zawierające wyłącznie tłuszcz mleczny bez dodatków olejów roślinnych. 200g kg 960,00
17 Masło - min. 82% tłuszczu mlecznego 200g kg 120,00
18 Mleko 2% 5-20l l 6300,00
19 Mleko 2% 1l l 350,00
20 Ser biały półtłusty - krajanka (masa netto) kg 260,00
21 Ser podpuszczkowy pleśniowy 100-200g kg 27,00
22 Ser domowy z kminkiem 150-200g kg 110,00
23 Ser feta 200-300g kg 15,00
24 Ser mozarella (kulki w zalewie) 100-130g kg 24,00
25 Ser wielosmakowy fromage 75-100g kg 55,00
26 Ser żółty łagodny, tłusty # 500-3000g kg 155,00
27 Ser żółty wędzony 500-2000g kg 40,00
28 Serek topiony kremowy kostka - różne smaki (min. 40% serów) # 100g kg 150,00
29 Serek topiony kremowy wędzony 500-2000g kg 65,00
30 Ser twarogowy kanapkowy w plastrach -rózne smaki 150g kg 70,00
31 Serek homogenizowany - różne smaki 100-200g kg 170,00
32 Serek naturalny homogenizowany 100-200g kg 60,00
33 Serek kanapkowy twarożkowy, kremowy - różne smaki 100-150g kg 55,00
34 Serek twarożkowy wiejski ziarnisty 200g kg 115,00
35 Śmietanka do kawy 10% 10 g szt 800,00
36 Śmietana spożywcza słodka 18% 250-500ml l 220,00
37 Śmietana 12% homogenizowana 180-400g kg 16,00
38 Śmietanka 36% (do deserów) 200-500ml l 5,00
39 Smalec wieprzowy kostka 200-250g kg 35,00
40 Twaróg wędzony 200-300g kg 12,00
41 Napój probiotyczny - różne smaki 100g kg 45,00
42 Mleczko smakowe do picia (ze słomką) 200-250ml l 6,00
43 Drożdże piekarnicze świeże 42-100g kg 1,50
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15898000-9 - Drożdże
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Wymagana waga jednostkowa Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Chleb pszenno - żytni krojony 900-1000g kg 6 500,00
2 Chleb wielosmakowy - krojony (słonecznikowy, sojowy, graham, cebulowy, razowy itp.) bez sztucznych barwników 400 - 500g kg 850,00
3 Wek krojony (bułka pszenna długa, krojona) 300-500g kg 140,00
4 Bułka kajzerka 50-60g kg 700,00
5 Pieczywo mleczne (rogal, chałka ) 65-100g kg 75,00
6 Bułka mleczna 50-80g kg 75,00
7 Groszek ptysiowy kg 2,20
8 Bułka tarta 400-500g kg 150,00
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Wymagana waga jednostkowa Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Ślimaczki cynamonowe (drożdżowe ślimaczki z cynamonowym nadzieniem) 60-80g kg 21,00
2 Ślimaczki cynamonowe z ogr. Ilością cukru (drożdżowe ślimaczki z cynamonowym nadzieniem) 60-80g kg 10,00
3 Rogalik z różnymi nadzieniami (z marmodalą, budyniem, czekoladą) 70-120g kg 35,00
4 Rogalik z różnymi nadzieniami z ogr. ilością cukru 70-120g kg 16,00
5 Drożdżówka wielosmakowa (z budyniem, cynamonem, serem i owocami, serem i marmoladą) ) 80-120g kg 55,00
6 Drożdżówka z ograniczoną ilością cukru 80-120g kg 25,00
7 Jagodzianka 70 -100g 55,00
8 Jagodzianka z ogr.ilością cukru 70-100g kg 25,00
9 Pączek z różnym nadzieniem (ze śmietaną, marmoladą, budyniem, kajmakiem, itd.) 70 - 110g kg 55,00
10 Pączek z ograniczoną ilością cukru, bez polewy 71 - 110g kg 25,00
11 "Biszkopt z kremem budyniowym z galaretką
i sezonowymi owocami" kg 30,00
12 Kruche ciasto - typu pleśniak- jasne i ciemne przekładane kwaśnym dżemem (np. z czarnej porzeczki) lub owocami i bezowym wierzchem kg 25,00
13 Ciasto -typu malinowa chmurka na kruchym spodzie pokryte galaretką z malinami, przełożone naturalną bitą śmietaną, na wierzchu z warstwą bezową i migdałami kg 75,00
14 Rolada z bitą śmietaną – Rolada biszkoptowa z naturalną bitą śmietaną i nadzieniem (truskawki, galaretka itp.) kg 16,00
15 Ciastko W-Z – Czekoladowy biszkopt pokryty cienką warstwą dżemu lub marmolady, przełożony naturalną bitą śmietaną z polewą czekoladową 80-100g kg 18,00
16 Ciasto Tiramisu - włoski deser z delikatnym biszkoptem nasączonym kawą i kremową masą mascarpone, posypany kakao kg 20,00
17 Ciasto tortowe - Ciasto biszkoptowe przekładane owocami (np.: wiśniami) i kremem,masą kokosową, masą orzechową itp. kg 30,00
18 Szarlotka - Ciasto z jabłek z cynamonem, na kruchym spodzie kg 65,00
19 Delikatny sernik oblewany czekoladą - typu wiedeński kg 28,00
20 Sernik na ucieranym cieście kg 33,00
21 Sernik z rosą – Ciasto na kruchym spodzie z masą serową pokryte bezową pianką kg 35,00
22 Sernik na drożdżowym spodzie kg 30,00
23 Ciasto drożdżowe z owocami (sezonowymi) kg 25,00
24 Ptysie miniaturki nadziewane naturalną bitą śmietaną, budyniem itp. do ok. 30g/szt. kg 4,00
25 Kokosanki domowe - na maśle i białkach jaj z całymi wiórkami kokosowymi min. 35% kg 9,00
26 Piernik do moczki kg 3,50
27 Piernik z bakaliami, przekładany marmoladą i oblewany czekoladą kg 20,00
28 Pączki "mini" z nadzieniem do ok. 30g/szt. kg 4,00
29 Babeczki piaskowe 70-100g kg 75,00
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Wymagana waga jednostkowa Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Buraki czerwone, śreniej wielkości kg 340,00
2 Botwinka kg 20,00
3 Brokuły - różyczka kg 20,00
4 Cebula (bez szczypioru) twarda, min. średniej wielkości kg 285,00
5 Cebulka zielona,szczypiorek (VII-X) kg 33,00
6 Cebulka zielona, szczypiorek (XI-XII) kg 16,00
7 Cukinia kg 18,00
8 Czosnek polski kg 21,00
9 Kalafior - różyczka kg 150,00
10 Kalarepa kg 15,00
11 Kapusta biała - główka kg 460,00
12 Kapusta biała młoda - główka kg 180,00
13 Kapusta czerwona - główka kg 270,00
14 Kapusta czerwona młoda - główka kg 80,00
15 Kapusta kiszona kg 450,00
16 Kapusta pekińska kg 130,00
17 Kapusta włoska - główka kg 50,00
18 Kapusta włoska młoda - główka kg 30,00
19 Koperek zielony (VII-X) kg 33,00
20 Koperek zielony (XI-XII) kg 13,00
21 Młode liście lub mieszanka liści ( groszek, cykoria, endywia, roszponka, rukola, szpinak, itp.) 50-200g/op. kg 4,50
22 Ogórki kiszone kg 220,00
23 Ogórki małosolne kg 25,00
24 Ogórki zielone (VII-X) kg 180,00
25 Ogórki zielone (XI-XII) kg 35,00
26 Papryka czerwona kg 35,00
27 Papryka żółta/pomarańczowa kg 16,00
28 Papryka zielona kg 3,50
29 Pieczarki kg 150,00
30 Pietruszka korzeń min. średniej wielkości min. 150g kg 450,00
31 Pietruszka zielona (VII-X) kg 60,00
32 Pietruszka zielona (XI-XII) kg 30,00
33 Pomidory (VII-X) kg 120,00
34 Pomidory malinowe (VII-X) kg 220,00
35 Pomidory (XI-XII) kg 60,00
36 Pomidory malinowe (XI-XII) kg 110,00
37 Por kg 125,00
38 Rzodkiewka bez liści (VII-X) kg 33,00
39 Rzodkiewka bez liści (XI-XII) kg 16,00
40 Rzodkiew biała kg 10,00
41 Sałata zielona (VII-X) kg 80,00
42 Sałata zielona (XI-XII) kg 18,00
43 Sałata lodowa kg 85,00
44 Seler korzeń kg 500,00
45 Marchew min. średniej wielkości kg 1 100,00
46 Ziemniaki żółte lub czerwone średniej lub dużej wielkości - jednogatunkowe min. 100g kg 7 600,00
47 Ziemniaki żółte lub czerwone młode - jednogatunkowe min. 75g kg 3 600,00
48 Fasola kolorowa - sucha kg 17,00
49 Fasola Jaś - sucha kg 35,00
50 Fasolka szparagowa kg 80,00
51 Groch łuszczony kg 20,00
52 Pasternak kg 1,00
53 Mak niebieski mielony kg 8,00
54 Grzyby suszone kg 2,60
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
15331135-2 - Grzyby przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Wymagana waga jednostkowa Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Arbuz kg 450,00
2 Banany # 170-220g/szt kg 750,00
3 Borówka amerykańska kg 36,00
4 Brzoskwinie # 120-150g/szt kg 110,00
5 Brzoskwinie paraquayo # 60-100g/szt kg 75,00
6 Cytryny kg 1,50
7 Czereśnie kg 80,00
8 Grapefruity # 300-350g/szt kg 170,00
9 Jabłka kg 600,00
10 Jabłka deserowe # 200-250g/szt kg 700,00
11 Jagody kg 8,00
12 Morele deserowe kg 80,00
13 Mandarynki # 80-110g/szt kg 220,00
14 Nektaryny # 120-150g/szt kg 80,00
15 Owoce kiwi # 100-120g/szt kg 60,00
16 Pomarańcze # 200 - 250g/szt kg 450,00
17 Truskawki ( VII ) kg 100,00
18 Truskawki ( VIII-XII ) kg 6,00
19 Śliwki kg 300,00
20 Śliwki deserowe kg 250,00
21 Winogrona deserowe ( VII - X ) kg 150,00
22 Winogrona deserowe ( XI - XII ) kg 8,00
23 Wiśnie kg 90,00
24 Rabarbar kg 90,00
25 Gruszki deserowe # 170-220g/szt kg 140,00
26 Gruszki suszone kg 2,50
27 Śliwki suszone bez pestek kg 6,00
28 Jabłka suszone kg 2,50
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
15332410-1 - Owoce suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Wymagana wielkość opakowania Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Brokuły - różyczka 2000-2500g kg 120,00
2 Brukselka 2000-2500g kg 45,00
3 Fasolka szparagowa zielona, cięta 2000-2500g kg 70,00
4 Kalafior - różyczka 2000-2500g kg 140,00
5 Marchewka krojona w kostkę 2000-2500g kg 80,00
6 "Mieszanka kompotowa
(wiśnia, aronia,czarna porzeczka, śliwka,truskawka)" 450g kg 85,00
7 "Mieszanka kompotowa
(wiśnia, aronia,czarna porzeczka, śliwka,truskawka)" 2000-2500g kg 480,00
8 Szpinak drobno rozdrobniony 2000-2500g kg 140,00
9 Truskawki 2000-2500g kg 25,00
10 Włoszczyzna mrożona paski (marchew, pietruszka, seler) 2000-2500g kg 40,00
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp. Nazwa artykułu Wymagana wielkość opakowania Jm "Orienta
cyjna ilość zamówie
nia*"
1 Filety z zielonego śledzia kg 50,00
2 Filet z morszczuka b/s, płaty SHP kg 42,00
3 Filet z miruny b/s, płaty SHP kg 140,00
4 Filety z dorsza płaty b/skóry ,SHP kg 240,00
5 Filety z matiasa b/skóry solone (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 50,00
6 Filety śledziowe w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-3000g kg 15,00
7 Sałatka z filetów śledziowych w sosie śmietanowo- majonezowym - różne smaki (tatarski, koperkowy, z musztardą, itp.) 1000-3000g kg 20,00
8 Sałatka jarzynowa ze śledziami - zawartość ryby min. 15% 1000-3000g kg 50,00
9 Sałatka jarzynowa ze śledziami - zawartość ryby min. 15% 100-900g kg 5,00
10 Sałatka-krajanka z filetów śledziowych w oleju z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) - różne smaki (z pomidorami, żurawiną, rodzynkami, salsa, itp.) 1000-3000g kg 20,00
11 Koreczki śledziowe z różnymi dodatkami (masa netto bez zalewy) 1000-3000g kg 30,00
12 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 1000-4000g kg 22,00
13 Klopsy rybne opiekane w zalewie (masa netto bez zalewy) 100-900g kg 2,00
14 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) bez dodatku margaryny 1000-4000g kg 30,00
15 Pasty rybne(z makreli, tuńczyka, łososia itp.) bez dodatku margaryny 50-500g kg 10,00
16 Płaty śledziowe marynowane (masa netto bez zalewy) 1000-4000 kg 20,00
17 Makrela wędzona ( tusze) kg 150,00
18 Szproty wędzone kg 3,00
19 Paprykarz # 100-400g kg 60,00
20 Szproty w oleju - min. 65% mięsa rybnego 150-200g kg 16,00
21 Tuńczyk w oleju - kawałki - min. 70% mięsa rybnego 150-200g kg 18,00
22 Śledzie w oleju o zawartości 60% mięsa rybnego 150-200g kg 15,00
23 Śledzie w pomidorach o zawartości 50% mięsa rybnego 150-200g kg 35,00
24 Filet z karpia świeży kg 30,00
25 Ryba w galarecie - min. 30% mięsa rybnego 150-200g kg 80,00
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15211100-1 - Świeże filety rybne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp. Nazwa artykułu Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Boczek wp. bez kości - świeży kg 10,00
2 Flaki wołowe parzone cięte kg 65,00
3 Karczek wp. bez kości - świeży kg 120,00
4 Łopatka wp. bez kości - świeża kg 130,00
5 Szynka wieprzowa bez kości (tzw. "kulka" / "myszka") - świeża kg 300,00
6 Szynka wieprzowa bez kości - płat świeży kg 400,00
7 Nóżki wieprzowe - świeże kg 33,00
8 Ogony wieprzowe - świeże kg 25,00
9 Ozory wieprzowe - świeże kg 55,00
10 Płuca wieprzowe - świeże kg 36,00
11 Schab wp. bez kości - świeży kg 300,00
12 Słonina mielona - świeża kg 30,00
13 Wołowe - extra bez kości ("zrazowa górna" lub "kulka") - świeże kg 25,00
14 Wołowe z kością - antrykot, świeże kg 175,00
15 Żeberka wieprzowe extra mięsne, paski - świeże kg 80,00
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Wymagana waga jednostkowa Jm. Orientacyjna ilość zamówienia*
1 Kurczaki świeże 1300 - 1700g kg 100,00
2 Porcje rosołowe mrożone - paczkowane 500 - 2000g kg 650,00
3 Serca z indyka - świeże kg 30,00
4 Udka z kurczaka - ćwiartki świeże 350 - 400g kg 120,00
5 Wątróbka z kurczaka - świeża kg 85,00
6 Żołądki z indyka - świeże kg 40,00
7 Filet z piersi kurczaka (cały lub połowa piersi) bez kości, żeber, chrząstek - świeży kg 255,00
8 Filet z piersi z indyka bez kości, żeber, chrząstek - świeży kg 80,00
9 Podudzie z kurczaka świeże 150 - 180g kg 380,00
10 Udziec z kurczaka b/k b/skóry- świeży 100 - 200g kg 180,00
11 Udziec z kurczaka b/k ze skórą - świeży 120 - 220g kg 60,00
12 Udziec z kurczaka z/k ze skórą - świeży 180 - 220g kg 60,00
13 Skrzydła z indyka - świeże kg 80,00
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Nazwa własna# Jm "Orienta
cyja ilość zamówienia *"
1 Baleron wieprzowy gotowany (zawartość mięsa wieprzowego min. 75% ) kg 85,0
2 Blok drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa drobiowego min. 65% ) kg 95,0
3 Blok wieprzowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa wieprzowego min. 65% ) kg 95,0
4 Boczek rolowany faszerowany ( zawartość mięsa 60%) kg 45,0
5 Boczek wędzony-surowy, paski, bez kości kg 160,0
6 Filet z indyka wędzony, pieczony-płat (mięso z indyka nierozdrobnione min. 74%) kg 110,0
7 Kiełbasa wieprzowa biała parzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.75%) kg 55,0
8 Kiełbasa wieprzowa podsuszana grubo rozdrobniona - kanapkowa, np.żywiecka, krakowska, oławska itp.(zawartość mięsa wieprzowego min.80%) kg 155,0
9 Kiełbasa wieprzowa parówkowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min. 65%) kg 130,0
10 Kiełbasa wieprzowa surowa wędzona średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.70% ) kg 35,0
11 Kiełbasa wieprzowa swojska wędzona, pieczona -"cienka", średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.70% ) kg 100,0
12 Kiełbasa wieprzowa parzona grubo rozdrobniona - kanapkowa, np. krakowska, kminkowa, dębicka itp.(zawartość mięsa wieprzowego min. 75%) kg 160,0
13 Kiełbasa wieprzowa szynkowa grubo rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min. 75%) kg 135,0
14 Kiełbasa śląska drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa drobiowego min.70%) kg 100,0
15 Kiełbasa śląska wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min.70%) kg 110,0
16 Kiełbasa toruńska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min. 65%) kg 90,0
17 Kiełbasa wieprzowa głogowska średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min. 70%) kg 65,0
18 Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona (zawartość mięsa min.60%) kg 200,0
19 Kiełbaski wieprzowe nadziewane serem średnio rozdrobnione, "cienkie"( zawartość mięsa min.60% ) kg 60,0
20 Kości wędzone wieprzowe (np.: schabowe, karkowe) kg 55,0
21 Krupnioki śląskie kg 60,0
22 Bułczanka kg 25,0
23 Metka podwędzana grubo rozdrobniona kg 66,0
24 Metka smakowa średnio rozdrobniona, np.cebulowa, tatarska, łososiowa itp. kg 66,0
25 Mielonka drobiowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa drobiowego min. 60%) kg 70,0
26 Mielonka wieprzowo-drobiowa w otoczce z galaretki - typu smaczek (zawartość mięsa min. 45%) kg 35,0
27 Mielonka wieprzowa średnio rozdrobniona (zawartość mięsa wieprzowego min. 60%) kg 60,0
28 Mortadela wieprzowa drobno rozdrobniona (zawartość mięsa min. 60%) kg 70,0
29 Ogonówka parzona ( zawartość mięsa wieprzowego min. 75%) kg 170,0
30 Parówki drobiowe drobno rozdrobnione (zawartość mięsa drobiowego min. 65%) kg 115,0
31 Parówki wieprzowe z szynki średnio rozdrobnione (zawartość mięsa wieprzowego z szynki min. 75%) kg 125,0
32 Pasztetowa drobiowa kg 40,0
33 Pasztetowa wieprzowa kg 45,0
34 Pasztetowa wieprzowa podwędzana kg 45,0
35 Polędwica sopocka (zawartość mięsa min. 75%) kg 130,0
36 Polędwica z indyka średnio rozdrobniona (zawartość mięsa z indyka min. 65%) kg 85,0
37 Rolada drobiowa faszerowana (zawartość mięsa drobiowego min. 60%) kg 80,0
38 Rolada ze schabu w przyprawach (min. 75% mięsa wieprzowego) kg 70,0
39 Salami wieprzowe, szlachetne drobno rozdrobnione (zawartość mięsa min. 80%) kg 35,0
40 Salceson drobiowy grubo rozdrobniony (zawartość mięsa drobiowego min. 40% ) kg 45,0
41 Salceson ozorkowy grubo rozdrobniony (zawartość podrobów wieprzowych min. 51%, w tym ozory 35% ) kg 70,0
42 Schab pieczony, wędzony (zawartość mięsa wieprzowego min. 80%) kg 50,0
43 Szynka biała parzona (zawartość mięsa wieprzowego min. 70%) kg 33,0
44 Szynka drobiowa z kurczaka grubo rozdrobniona (zawartość mięsa drobiowego min.65% ) kg 100,0
45 Szynka wieprzowa gotowana (zawartość mięsa wieprzowego min. 80%) kg 120,0
46 Szynka wieprzowa konserwowa (zawartość mięsa wieprzowego min. 65%) kg 80,0
47 Indyk w galarecie (zawartość mięsa z indyka min. 50%) kg 85,0
48 Szynka wieprzowa tradycyjna, np.wiejska, swojska, itp. (zawartość mięsa wieprzowego min. 80%) kg 85,0
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 13
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu "Wymagana
waga jajka" Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Jaja kurze 63g-73g (L) szt. 14 000,00
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 14
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Biszkopty 500-3000g kg 26,00
2 Bombonierka - czekoladki nadziewane bezalkoholowe # 120-150g kg 16,00
3 Cukierki czekoladowe (nadzienie kakaowe, orzechowe, np. michałki itp.) kg 4,00
4 Ciastka maślane 800-2500g kg 12,00
5 Ciastka deserowe-kakaowe, z cukrem, z kokosem itp. 800-2500g kg 16,00
6 Ciastka deserowe oblewane czekoladą 800-2500g kg 12,00
7 Ciasteczka deserowe z nadzieniem owocowym, kremowym 800-2500g kg 18,00
8 Pierniki nadziewane w czekoladzie 800-2500g kg 7,00
9 Biszkopty z galaretką w czekoladzie 800-1000g kg 12,00
10 Galaretka w czekoladzie kg 3,50
11 Praliny nadziewane (min.40%masy kakaowej) kg 3,00
12 Ciastka bez dodatku cukru 70-150g kg 19,00
13 Wafelki bez dodatku cukru 70-150g kg 14,00
14 Mieszanka czekoladowa-opakowanie świąteczne 200-250g kg 29,00
15 Wafelki z kremem kakaowym (min32%) w czekoladzie deserowej (min.47%) 200-250g kg 29,00
16 Pierniczki w czekoladzie (min 15%) z nadzieniem owocowym (min 29%) 150-200g kg 24,00
17 Biszkopty z galaretką w czekoladzie (min 15% czekolady) 120 - 150g kg 18,00
18 Czekolada mleczna - świąteczna (min.30% masy kakaowej) 100g szt 125,00
19 Czekolada mleczna, deserowa bez dodatku cukru 100g szt 45,00
20 Mikołaj świąteczny z czekolady mlecznej(min.30% masy kakaowej) 60 -80g kg 14,50
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 15
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lp Nazwa artykułu Sugerowana wielkość opakowania Jm Orientacyja ilość zamówienia *
1 Mus w tubce owocowo-warzywny - bez dodatku cukru, 100% owoców i warzyw 100g kg 2,50
2 "Napoje owocowe pasteryzowane niegazowane
min. 25% soku " 1000 - 2000ml l 300,00
3 Soczki owocowo-warzywne 100%, przecierowe 250 - 330ml l 280,00
4 Soki owocowo - warzywne 100%, przecierowe 750 - 1000ml l 300,00
5 Sok wysokosłodzony - naturalny zagęszczony z owoców czerwonych. Ekstrat ogólny owoców min. 60% 330 - 500ml l 15,00
6 Woda mineralna gazowana, niegazowana 1500ml szt 12,00
7 Piwo ciemne bezalkoholowe 400 - 500ml l 4,00
8 Soki owocowe 100% 1000ml l 150,00
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15980000-1 - Napoje bezalkoholowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – załącznik nr 2 do SWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa powyżej, stanowi wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o zamówienie. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie, o którym mowa w rozdziale VII p.1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenie to wstępnie potwierdza brak podstaw wykluczenia z postępowania.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączą do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane/dostawy/usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
4. Oświadczenie, o którym mowa w rozdziale VII p.2 SWZ potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa na wezwanie każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zmówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje możliwości dokonania zmian postanowień niniejszej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy.2. Zmiana umowy może nastąpić w sytuacjach przewidzianych w art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych w następujących przypadkach:
a) urzędowej zmiany wysokości stawki podatku VAT poprzez wprowadzenie nowej stawki VAT dla towarów, których ta zmiana będzie dotyczyć,
b) w sytuacji konieczności zaniechania wykonania dostaw, powodujące zmniejszenie przedmiotu umowy i wynagrodzenia o kwotę stanowiącą równowartość zaniechanych dostaw – w przypadku niemożliwości zrealizowania umowy w co najmniej 50 %.
3. Zamawiający przewiduje także możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy, zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 2 lit. b, pkt 4 oraz ust. 2 w przypadku:
a) wstąpienia przez następcę Wykonawcy w ogół praw i obowiązków, tzw. sukcesja uniwersalna,
b) konieczności modyfikacji umowy wynikający z okoliczności, których zamawiający - działając z należytą starannością nie mógł przewidzieć, jeżeli zmiana nie modyfikuje ogólnego charakteru umowy, a wartość zmiany nie przekracza 50 % wartości pierwotnej umowy,
c) modyfikacji umowy skutkujących nieznaczną zmianą wartości umowy (mniejszą od 10 % wartości pierwotnej umowy) i nie powodujących zmiany ogólnego charakteru umowy.
4. Zamawiający dopuszcza wzrost cen jednostkowych jedynie w przypadku, gdyby na skutek szczególnych, niemożliwych do przewidzenia zmian cen rynkowych realizacja dostaw po cenach ofertowych groziła Wykonawcy rażącą stratą. Zamawiający może zawrzeć aneks do umowy uwzględniający wzrost cen oferowanych artykułów, gdy Wykonawca złoży pisemny wniosek, dokumentujący zaistnienie przesłanek uzasadniających zmianę umowy w tym zakresie.
5. Wszelkie zmiany do ustaleń wynikających z niniejszej umowy, wymagają zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności takich zmian.
6. Zmiany umowy dokonane z naruszeniem zapisów pkt 1 do 4 są nieważne.