Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH 2021/2022
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Opieki Zdrowotnej w Skarżysku-Kamiennej Szpital Powiatowy im. M. Skłodowskiej-Curie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000308318
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Szpitalna 1
1.5.2.) Miejscowość: Skarżysko-Kamienna
1.5.3.) Kod pocztowy: 26-110
1.5.4.) Województwo: świętokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL721 - Kielecki
1.5.7.) Numer telefonu: 516209290
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowieniapubliczne@zoz.com.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://zoz.com.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH 2021/2022
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5671ac17-b314-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00053619
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004142/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.4 Dostawa artykułów spożywczych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl ,https://epuap.gov.pl/wps/portal
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówieniakomunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej. Korzystanie z miniPortalu przez Wykonawcę jest bezpłatne.2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówieniapublicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacjiprzekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.5. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP. 6. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jakozałącznik nr 10do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.7. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym aWykonawcami w szczególności składanie oświadczeń (innych niż wskazanych w rozdziale XII SWZ),zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal.We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający iWykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP, TED lub ID postępowania).8. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej – adres mail: zamowieniapubliczne@zoz.com.pl9. Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w ust. 8, z zastrzeżeniem, że złożenie oferty następuje wyłącznie przy użyciu miniPortalu. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY1. Oferta musi być sporządzona w języku polskim, w postaci elektronicznej w formacie danych zgodnym z obowiązującym rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrówpublicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych np. .pdf, .doc, .docx, .odt, .rtf, .xps i podpisana kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy, zgodnie z formą reprezentacji Wykonawcy określoną w rejestrze lub innym dokumencie, właściwym dla danej formy organizacyjnej Wykonawcy albo przezupełnomocnionego przedstawiciela Wykonawcy. Zamawiający nie rekomenduje podpisu elektronicznego zewnętrznego (XAdES +doc). Zamawiający nie obsługuje systemu plików Apple File System (APFS).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia ParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Opieki Zdrowotnej w Skarżysku- Kamiennej Szpital Powiatowy im. Marii Skłodowskiej-Curie z siedzibą w ul. Szpitalna 1, 26-110 Skarżysko-Kamienna;2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych wZespole Opieki Zdrowotnej w Skarżysku-Kamiennej Szpital Powiatowy im. Marii Skłodowskiej-Curie jest możliwy pod adresem pocztowym: ul. Szpitalna 1, 26-110 Skarżysko-Kamienna, z dopiskiem„Inspektor Ochrony Danych Osobowych” lub na adres e-mail: zoz@zoz.com.pl;3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. cRODO w celu związanym z w/w postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie przetargunieograniczonego;4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 ze zm.), dalej „ustawa Pzp”;5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 4 ustawy Pzp, przez okres 4lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu oudzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawyPzp; 7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;8) posiada Pani/Pan:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących naruszaprzepisy RODO;9) nie przysługuje Pani/Panu:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyżpodstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. *Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu doprzechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej,lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.382.5.JT.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 10
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mleka i jego przetworów, opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych, opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa artykułów spożywczych, opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa pakowanego próżniowo, opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa wędlin (pakowanych próżniowo), opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa drobiowego, opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa jaj, opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mrożonek (owoce, warzywa i ryby), opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa ziemniaków jadalnych, opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa warzyw, w tym nowalijek, opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem asortymentu, szacunkowej ilości oraz wymagań jakościowych wchodzących w zakres przedmiotu poszczególnych pakietów zawiera Załącznik Nr 1 do SIWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Ocena w zakresie kryteriów zostanie dokonana na podstawiewypełnionego „Formularza oferty", stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ i złożonej w nim deklaracji Wykonawcy.Punkty przyznawane za kryteria będą liczone wg następujących wzorów:1 Cena brutto Liczba punktów=Cn/Cbx60 gdzie:- Cn–najniższa cena spośród wszystkich ofert nie odrzuconych- Cb – cena oferty badanej- 60 wskaźnik stały 60 % 60 pkt2 Termin płatności ( w dniach)Liczba punktów = Tb/Tmax x 40 gdzie:- Tmax–najdłuższy oferowany termin płatności spośród wszystkich ofert nieodrzuconych- Tb–oferowany termin płatności oferty badanej- 40 wskaźnik stały 40% 40 pkt3. Zamawiający za najkorzystniejszą uzna ofertę, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskana wyższą sumę punktów w ocenianych kryteriach.4.Maksymalna liczba punktów w kryterium równa jest określonej wadze kryterium w %. Ocena łączna stanowi sumę punktów uzyskanych w ramach poszczególnych kryteriów.5. Jeżeli niemożna wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny lub kosztu i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.6. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, Zamawiający wybiera ofertę znajniższą ceną lub najniższym kosztem.7. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w ust. 6, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt. 8. Jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena lub koszt, nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to,że zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę lub koszt.9. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe,nie mogą oferować cen lub kosztów wyższych niż zaoferowane w uprzednio złożonych przez nich ofertach.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4