I. 1) NAZWA I ADRES:
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej, krajowy numer identyfikacyjny
82109100000000, ul.
Sucha
144
,
89-526
Lubiewo, woj.
kujawsko-pomorskie, państwo
Polska, tel.
052 33 412 25 wew. 306, , e-mail
zp_sucha@sw.gov.pl, , faks
0-52 3341225 wew.316.
Adres strony internetowej (URL):
www.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny (proszę określić):
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
www.sw.gov.pl
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
www.sw.gov.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Adres:
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej, 89-526 Lubiewo, ul. Sucha 144
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
czas wymiany wadliwego towaru |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: a. nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; b. ceny artykułów, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; c. urzędowej stawki podatku VAT na artykuły stanowiących rodzaj – pieczywo d. każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; e. terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2019-06-14, godzina:
11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
Polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Pieczywo |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Suchej Część I: 1. Chleb baltowski – 15811100-7 – 13 000 kg pszenno-żytni, świeży, krojony pakowany, waga jednostkowa jednej sztuki 0,5 kg, etykietowany, termin przydatności do spożycia min. 4 dni od daty dostawy, produkt zgodny z PN. Struktura i konsystencja – podłużny bochenek, skóra gładka lub lekko chropowata, błyszcząca. Barwa - skórka brązowa do ciemno brązowej, miękisz suchy w dotyku. Smak i zapach swoisty dla rodzaju chleba . Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników, brak oznakowania bochenka . 2. Chleb razowy – 15811100-7 – 4000 kg pszenno-żytni, chleb świeży, krojony pakowany, waga jednostkowa jednej sztuki 0,5 kg, etykietowany, termin przydatności do spożycia min. 4 dni od daty dostawy, produkt zgodny z PN. Struktura i konsystencja – podłużny bochenek, skóra gładka lub lekko chropowata, błyszcząca. Barwa - skórka brązowa do ciemno brązowej, miękisz suchy w dotyku. Smak i zapach swoisty dla rodzaju chleba razowego. Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników, brak oznakowania bochenka. 3. Spód do zapiekani – 15811000-6 – 200 kg Spod do zapiekanki świeży. Waga jednostkowa 120 g Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. 4. Bagietka – 15811000-6 – 100 kg – bagietka pszenna, świeża nie krojona , waga jednostkowa jednej sztuki 0,4 kg, termin przydatności do spożycia min. 4 dni od daty dostawy, produkt zgodny z PN. Struktura i konsystencja, skóra gładka lub lekko chropowata, błyszcząca. Smak i zapach swoisty dla bagietki Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników. 5. Bułka z sezamem 158 11400 -0- 200 kg świeża, waga jednostkowa sztuki 75g termin przydatności 1 dzień. Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników. 6. Bułka ciemna 158 11400- 0- 1 300 kg świeża, waga jednostkowa sztuki 50g termin przydatności 1 dzień. Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników. 7. Bułka przenna 158 11400 - 0- 3 500 kg świeża, waga jednostkowa sztuki 50g termin przydatności 1 dzień. Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników. 8. Rogale 15811200-8 – 50 kg świeża, waga jednostkowa sztuki 75g termin przydatności 1 dzień. Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników. 9. Chleb tostowy ciemny 158 21110-3 - 50 kg razowy tostowy świeży, krojony pakowany, waga jednostkowa jednej sztuki 0,4 kg, etykietowany, termin przydatności do spożycia min. 4 dni od daty dostawy, produkt zgodny z PN. Struktura i konsystencja – podłużny bochenek, skóra gładka lub lekko chropowata, błyszcząca. Barwa - skórka brązowa do ciemno brązowej, miękisz suchy w dotyku. Smak i zapach swoisty dla rodzaju chleba tostowego . Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, bochenki. zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników, brak oznakowania bochenka. 10. chleb tostowy 158 21110-3 - 50 kg pszenny tostowy świeży, krojony pakowany, waga jednostkowa jednej sztuki 0,4 kg, etykietowany, termin przydatności do spożycia min. 4 dni od daty dostawy, produkt zgodny z PN. Struktura i konsystencja – podłużny bochenek, skóra gładka lub lekko chropowata, błyszcząca. Barwa - skórka brązowa do ciemno brązowej, miękisz suchy w dotyku. Smak i zapach swoisty dla rodzaju chleba tostowego . Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane ,zgniecenia, obecność szkodników, brak oznakowania bochenka.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15811000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
pln
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
czas wymiany wadliwego towaru |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Pieczywo |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Cześć II Dostawy artykułów stanowiących rodzaj – pieczywo dla Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Suchej – Oddział Zamiejscowy Zwartowo, Zwartowo 25, 84-210 Choczewo 1. Bułka przenna 15332100-6- 220 kg świeża, waga jednostkowa sztuki 50g termin przydatności 1 dzień. Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie ,zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane ,zgniecenia, obecność szkodników. 2. Chleb baltowski – 15811100-6– 4000 kg pszenno-żytni, świeży, krojony pakowany, waga jednostkowa jednej sztuki 0,5 kg, etykietowany, termin przydatności do spożycia min. 4 dni od daty dostawy, produkt zgodny z PN. Struktura i konsystencja – podłużny bochenek, skóra gładka lub lekko chropowata, błyszcząca. Barwa - skórka brązowa do ciemno brązowej, miękisz suchy w dotyku. Smak i zapach swoisty dla rodzaju chleba . Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników, brak oznakowania bochenka . 3. Bułka ciemna 15332100-5- 700 kg świeża, waga jednostkowa sztuki 50g termin przydatności 1 dzień. Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników. 4. Rogale 15811200-8 – 150 kg świeża, waga jednostkowa sztuki 75g termin przydatności 1 dzień. Cechy dyskwalifikujące: objawy pleśni, psucia, zawilgocenie, zanieczyszczenia mechaniczne. Uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecenia, obecność szkodników. * pieczywo powinno być dostarczane samochodem przeznaczonym do przewożenia tego rodzaju artykułów, który umożliwia transport oraz dotarcie do miejsca w stanie nie budzącym zastrzeżeń.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15811000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
pln
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
czas wymiany wadliwego towaru |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: