Dostawa artykułów spożywczych w podziale na 9 części

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów spożywczych w podziale na 9 części
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWilków-Osiedle
  • WojewództwoDolnośląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2024-01-24
  • ZamawiającySZKOŁA PODSTAWOWA IM. S. STASZICA W WILKOWIE-OSIEDLU
  • Data publikacji ogłoszenia2024-01-16
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00042445
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych w podziale na 9 części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. S. STASZICA W WILKOWIE-OSIEDLU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000271058

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: SZKOLNA 6

1.5.2.) Miejscowość: Wilków-Osiedle

1.5.3.) Kod pocztowy: 59-500

1.5.4.) Województwo: dolnośląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL515 - Jeleniogórski

1.5.7.) Numer telefonu: 76 8783272

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp_wilkow@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spwilkow-osiedleedupage.org

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów spożywczych w podziale na 9 części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-430757e6-b3d3-11ee-a66a-5e0e9a75a9a0

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00042445

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-01-16

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00036374/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych w podziale na 9 części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-430757e6-b3d3-11ee-a66a-5e0e9a75a9a0

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
Szczegółowy opis wskazany został w SWZ.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
Szczegółowy opis wskazany został w SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SP.270.01.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 9

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów ogólnospożywczych.Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15410000-5 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części):
1)W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
2)W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonalne będą realizowane na zasadach przewidzianych dla zamówień gwarantowanych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin wieprzowych. Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15131130-5 - Wędliny

15114000-0 - Podroby

15131400-9 - Produkty wieprzowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części):
1)W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
2) W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonalne będą realizowane na zasadach przewidzianych dla zamówień gwarantowanych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mięsa i wyrobów z kurczaka oraz mięsa i wyrobów z indyka. Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131500-0 - Produkty drobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części): 1) W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
2) W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonalne będą realizowane na zasadach przewidzianych dla zamówień gwarantowanych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa ryb i przetworów rybnych. Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części):
 W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonal

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa świeżych jaj . Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części):
 W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonal

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa pieczywa.Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części):
 W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonalne będą realizowane na zasadach przewidzianych dla zamówień gwarantowanych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa nabiału . Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części):
 W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonalne będą realizowane na zasadach przewidzianych dla zamówień gwarantowanych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa przetworów chłodniczych i mrożonek. Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części):
 W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonalne będą realizowane na zasadach przewidzianych dla zamówień gwarantowanych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa owoców i warzyw. Szczegółowy opis, zakres i sposób realizacji przedmiotu zamówienia określony został Formularzu asortymentowo - cenowym – załączniku nr 1a do SWZ oraz w Projektowanych Postanowieniach Umowy (dalej zwanych PPU) - załączniku nr 3 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Ilości określone w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniku nr 1a są ilościami orientacyjnymi, przewidywanymi do zamówienia. Stanowią one opcję podstawową. Zamawiający zastrzega możliwość zastosowania następujących opcji dodatnich i ujemnych (dotyczy wszystkich części):
 W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia nie pokrywają potrzeb zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia zamówienia o nie więcej niż 20 % planowanych ilości, co odpowiadać będzie zwiększeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej umowy;
W przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia okaże się, że dostawy objęte przedmiotem zamówienia wyczerpią potrzeby zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia do -20 % zakładanych ilości, co odpowiadać będzie zmniejszeniu wartości umowy o kwotę nie większą niż 20 % wartości pierwotnej.
Zamawiający może skorzystać z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), o których mowa w niniejszym punkcie oraz w dowolnym momencie, w trakcie realizacji umowy, pisemnie informując o tym Wykonawcę. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych w Formularzu asortymentowo - cenowym (zał. nr 1a) do SWZ. W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej ilości lub wcale, wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. Zamówienia opcjonalne będą realizowane na zasadach przewidzianych dla zamówień gwarantowanych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: cena, zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy, termin realizacji dostawy w trybie "pilnym".

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: zasady realizacji wymiany towaru w trakcie realizacji umowy

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji dostawy w trybie "pilnym"

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą biegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał:
dla części I: co najmniej 1 dostawę artykułów ogólnospożywczych o wartości nie mniejszej niż 18 000,00 zł brutto każda.
dla części II: co najmniej 1 dostawę mięsa wieprzowego, wołowego i wędlin wieprzowych o wartości nie mniejszej niż 14 000,00 zł brutto każda.
dla części III: co najmniej 1 dostawę mięsa i wyrobów drobiowych o wartości nie mniejszej niż 7 000,00 zł brutto każda.
dla części IV: co najmniej 1 dostawę ryb i przetworów rybnych o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto każda.
dla części V: co najmniej 1 dostawę świeżych jaj o wartości nie mniejszej niż
3 000,00 zł brutto każda.
dla części VI: co najmniej 1 dostawę pieczywa o wartości nie mniejszej niż 13 000,00 zł brutto każda.
dla części VII: co najmniej 1 dostawę artykułów nabiałowych o wartości nie mniejszej niż 24 000,00 zł brutto każda.
dla części VIII: co najmniej 1 dostawę przetworów chłodniczych i mrożonek o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto każda.
dla części IX: co najmniej 1 dostawę owoców i warzyw o wartości nie mniejszej niż 22 000,00 zł brutto każda.
3. Zamawiający, w stosunku do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej dopuszcza łączne spełnianie warunku przez wykonawców.
4. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia wykazując warunek udziału w postępowaniu mogą polegać na zdolnościach tych z wykonawców, którzy wykonają dostawy, do realizacji których te zdolności są wymagane.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy PZP, w zakresie odnoszącym się do podstaw wykluczenia wskazanych w art. 108 ust. 1 pkt 1-6 ustawy PZP - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 5 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz dostaw wykonanych lub wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy - wzór wykazu dostaw stanowi załącznik nr 7 do SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
oświadczenia o których mowa w Rozdziale VIII pkt 1 SWZ (załącznik 2 i 2 a do SWZ) składa z ofertą każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów selekcji,
w przypadku, o którym mowa w Rozdziale VI pkt 3 i 4 SWZ wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy. Oświadczenie należy złożyć wg wymogów załącznika nr 6 do SWZ.
Wykonawcy zobowiązani są na wezwanie Zamawiającego, złożyć podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w Rozdziale VIII pkt 2 SWZ, przy czym podmiotowe środki dowodowe, o których mowa: w ppkt. 2.1. SWZ (załącznik 2 i 2 a do SWZ) kłada każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zakres i rodzaj zmian zawiera § 9 Projektowanych Postanowień Umownych - zał. nr 3 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-01-24 14:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Przez platformę e-zamowienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-01-24 14:10

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-02-22

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę pospawanie kontenera - Jelenia Góra
  • Lokalizacja zleceniadolnośląskie
  • Data dodania28-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę pospawanie kontenera. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI