Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych w 2022r. Domu Pomocy Społecznej „ Pod Dębem" w Dąbrowie Górniczej, ul. Norwida 1
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom pomocy Społecznej Pod Dębem
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001071812
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Norwida 1
1.5.2.) Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-300
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki
1.5.7.) Numer telefonu: 322642392
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dpsdg@poczta.onet.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych w 2022r. Domu Pomocy Społecznej „ Pod Dębem" w Dąbrowie Górniczej, ul. Norwida 1
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-44663b63-46b8-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00272043
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00009294/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 dostawa żywności
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.dpsdg.pl
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym,
a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/ oraz ePUAPu dostępnego pod adresem https://epuap.gov.pl/wps/portal/ oraz poczty elektronicznej: dpsdg@poczta.onet.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy:
„Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz „Formularz do komunikacji”.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal (dostępnym pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi) oraz Warunkach korzystania
z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP) (dostępnych pod adresem:
https://epuap.gov.pl/wps/portal/strefa-klienta/regulamin).
3. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularz do komunikacji”, wynosi 150 MB.
4. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
5. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania (numer identyfikacyjny postępowania generowany przez miniPortal) w informacjach zawartych w SWZ. Dane postępowania można również wyszukać na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu, klikając wcześniej opcję
„Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki „Postępowania”
6. Szczegółowe informacje o sposobie porozumiewania się i wymagania formalne dotyczące składanych dokumentów zostały opisane w pkt 8 i 11 SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): szczegóły zawiera SWZ punkt 32
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): szczegóły zawiera SWZ punkt 32
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/1/DPS/21
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
DOSTAWA PIECZYWA ZAŁ NR 2 A
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione według wzoru: Pi = Pi(C) +Pi (T)+Pi (D) Pi= całkowita ilość pkt, Pi (C)= najniższa cena spośród wszystkich ważnych ofert i nieodrzuconych ofert/cena ofert badanej x 60 pkt . Pi (T) =termin płatności oferty badanej / najdłuższy termin płatności spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert x 20 pkt . Pi (D) = Oferta, która przedłoży dwa dokumenty otrzyma Pi(D) = 20 pkt., która przedłoży jeden dokument otrzyma Pi(D) = 10 pkt., a Oferta która nie przedłoży żadnego dokumentu otrzyma Pi(D) = 0 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dokument potwierdzający współpracę z placówkami pomocy społecznej
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa świeżych warzyw i owoców Załącznik nr 2 B
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione według wzoru: Pi = Pi(C) +Pi (T)+Pi (D) Pi= całkowita ilość pkt, Pi (C)= najniższa cena spośród wszystkich ważnych ofert i nieodrzuconych ofert/cena ofert badanej x 60 pkt . Pi (T) =termin płatności oferty badanej / najdłuższy termin płatności spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert x 20 pkt . Pi (D) = Oferta, która przedłoży dwa dokumenty otrzyma Pi(D) = 20 pkt., która przedłoży jeden dokument otrzyma Pi(D) = 10 pkt., a Oferta która nie przedłoży żadnego dokumentu otrzyma Pi(D) = 0 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dokument potwierdzający współpracę z placówkami pomocy społecznej
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mrożonych warzyw i owoców Załącznik nr 3C
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione według wzoru: Pi = Pi(C) +Pi (T)+Pi (D) Pi= całkowita ilość pkt, Pi (C)= najniższa cena spośród wszystkich ważnych ofert i nieodrzuconych ofert/cena ofert badanej x 60 pkt . Pi (T) =termin płatności oferty badanej / najdłuższy termin płatności spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert x 20 pkt . Pi (D) = Oferta, która przedłoży dwa dokumenty otrzyma Pi(D) = 20 pkt., która przedłoży jeden dokument otrzyma Pi(D) = 10 pkt., a Oferta która nie przedłoży żadnego dokumentu otrzyma Pi(D) = 0 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dokument potwierdzający współpracę z placówkami pomocy społecznej
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa ryb Załącznik nr 4 D
4.2.6.) Główny kod CPV: 15221000-3 - Ryby mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione według wzoru: Pi = Pi(C) +Pi (T)+Pi (D) Pi= całkowita ilość pkt, Pi (C)= najniższa cena spośród wszystkich ważnych ofert i nieodrzuconych ofert/cena ofert badanej x 60 pkt . Pi (T) =termin płatności oferty badanej / najdłuższy termin płatności spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert x 20 pkt . Pi (D) = Oferta, która przedłoży dwa dokumenty otrzyma Pi(D) = 20 pkt., która przedłoży jeden dokument otrzyma Pi(D) = 10 pkt., a Oferta która nie przedłoży żadnego dokumentu otrzyma Pi(D) = 0 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dokument potwierdzający współpracę z placówkami pomocy społecznej
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa i wędlin Załącznik nr 2 E
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione według wzoru: Pi = Pi(C) +Pi (T)+Pi (D) Pi= całkowita ilość pkt, Pi (C)= najniższa cena spośród wszystkich ważnych ofert i nieodrzuconych ofert/cena ofert badanej x 60 pkt . Pi (T) =termin płatności oferty badanej / najdłuższy termin płatności spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert x 20 pkt . Pi (D) = Oferta, która przedłoży dwa dokumenty otrzyma Pi(D) = 20 pkt., która przedłoży jeden dokument otrzyma Pi(D) = 10 pkt., a Oferta która nie przedłoży żadnego dokumentu otrzyma Pi(D) = 0 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dokument potwierdzający współpracę z placówkami pomocy społecznej
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa Mleka i artykułów mleczarskich Załącznik nr 2 F
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione według wzoru: Pi = Pi(C) +Pi (T)+Pi (D) Pi= całkowita ilość pkt, Pi (C)= najniższa cena spośród wszystkich ważnych ofert i nieodrzuconych ofert/cena ofert badanej x 60 pkt . Pi (T) =termin płatności oferty badanej / najdłuższy termin płatności spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert x 20 pkt . Pi (D) = Oferta, która przedłoży dwa dokumenty otrzyma Pi(D) = 20 pkt., która przedłoży jeden dokument otrzyma Pi(D) = 10 pkt., a Oferta która nie przedłoży żadnego dokumentu otrzyma Pi(D) = 0 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dokument potwierdzający współpracę z placówkami pomocy społecznej
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa Jaj Załącznik nr 2 G
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione według wzoru: Pi = Pi(C) +Pi (T)+Pi (D) Pi= całkowita ilość pkt, Pi (C)= najniższa cena spośród wszystkich ważnych ofert i nieodrzuconych ofert/cena ofert badanej x 60 pkt . Pi (T) =termin płatności oferty badanej / najdłuższy termin płatności spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert x 20 pkt . Pi (D) = Oferta, która przedłoży dwa dokumenty otrzyma Pi(D) = 20 pkt., która przedłoży jeden dokument otrzyma Pi(D) = 10 pkt., a Oferta która nie przedłoży żadnego dokumentu otrzyma Pi(D) = 0 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dokument potwierdzający współpracę z placówkami pomocy społecznej
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa pozostałych artykułów spożywczych Załącznik nr 2 H
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione według wzoru: Pi = Pi(C) +Pi (T)+Pi (D) Pi= całkowita ilość pkt, Pi (C)= najniższa cena spośród wszystkich ważnych ofert i nieodrzuconych ofert/cena ofert badanej x 60 pkt . Pi (T) =termin płatności oferty badanej / najdłuższy termin płatności spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert x 20 pkt . Pi (D) = Oferta, która przedłoży dwa dokumenty otrzyma Pi(D) = 20 pkt., która przedłoży jeden dokument otrzyma Pi(D) = 10 pkt., a Oferta która nie przedłoży żadnego dokumentu otrzyma Pi(D) = 0 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dokument potwierdzający współpracę z placówkami pomocy społecznej
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu , o którym
mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, w zakresie wskazanym przez Zamawiającego - wypełniony
załącznik nr do SWZ stanowiący oświadczenie dotyczące odpowiednio: a) wykonawcy; b) każdego ze
wspólników konsorcjum (w przypadku składania oferty wspólnej) oraz każdego ze wspólników spółki
cywilnej;
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
NIE DOTYCZY
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) Wypełniony FORMULARZ OFERTOWY, który stanowi Załącznik nr 1 do SWZ.
Do oferty należy dołączyć aktualne dokumenty potwierdzające status prawny Wykonawcy, np.
odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej.
Oferta nie musi zawierać tych dokumentów w przypadku wskazania przez Wykonawcę, że są
one dostępne w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi
ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych. FORMULARZ OFERTOWY musi zawierać
oświadczenie Wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych
w art. 13 lub art. 14 RODO.
2) FORMULARZ CENOWY - (w części od a- h) – stanowiący odpowiednio Załączniki od nr 2 do SWZ;
formularz cenowy powinien być wypełniony w zależności od części zamówienia, na którą składana jest
oferta.
Wykonawca składający ofertę na daną część zobowiązany jest zaoferować pełny asortyment
(wszystkie produkty) objęty niniejszą częścią w ilościach wymaganych przez Zamawiającego,
pominięcie, usunięcie lub przekreślenie produktu może stanowić o niezgodności oferty z treścią
SWZ i stanowić podstawę do odrzucenia oferty.
3) OŚWIADCZENIE O NIEPODLEGANIU WYKLUCZENIU, o którym mowa w art. 125 ust. 1 - ZAŁACZNIK NR 3 DO SWZ
4) PEŁNOMOCNICTWO ustanowione do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających
się o udzielenie zamówienia publicznego (jeżeli dotyczy).
W przypadku składania oferty wspólnej przez kilku przedsiębiorców
(tzw. Konsorcjum) wspólnicy muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich
w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu
i zawarcia umowy. Do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo, podpisane
elektronicznie przez osoby upoważnione do składania oświadczeń woli każdego
ze wspólników.
5)OŚWIADCZENIE O SPEŁNIANIU PRZEZ OFEROWANE DOSTAWY OBOWIĄZUJĄCYCH PRZEPISÓW PRAWNYCH - ZAŁĄCZNIK NR 4 DO SWZ
6) OŚWIADCZENIE WYKONAWCY O BRAKU PRZYNALEŻNOŚCI LUB PRZYNALEŻNOŚCI DO GRUPY KAPITAŁOWEJ -ZAŁĄCZNIK NR 6 DO SWZ
7) RODO - ZAŁĄCZNIK NR 7 DO SWZ
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
W przypadku składania oferty wspólnej przez kilku przedsiębiorców (tzw. Konsorcjum) wspólnicy
muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie
zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Do oferty należy
dołączyć stosowne pełnomocnictwo, podpisane przez osoby upoważnione do składania
oświadczeń woli każdego ze wspólników. Każdy ze wspólników dołącza oświadczenie o
niepodleganiu wykluczeniu , o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje możliwości dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, w następujących przypadkach:
a) rozpoczęcia generalnego remontu kuchni;
b) zmiany stawki podatku VAT:
- w przypadku zwiększenia stawki podatku VAT ceny jednostkowe brutto z Formularza cenowego nie
mogą być wyższe niż zadeklarowane w ofercie przez cały okres obowiązywania umowy,
- w przypadku zmniejszenia stawki podatku VAT ceny jednostkowe brutto z Formularza cenowego
zostaną odpowiednio pomniejszone w odniesieniu do cen zadeklarowanych w ofercie. Maksymalna
nominalna wartość umowy może ulec zmniejszeniu;
c) zmian przepisów prawa istotnych dla postanowień zawartej umowy;
d) zmniejszenia wynagrodzenia Wykonawcy na skutek ograniczenia zakresu przedmiotu umowy przez
Zamawiającego z powodu zdarzeń losowych oraz innych okoliczności niezawinionych przez
Zamawiającego.
2. Z okoliczności stanowiących podstawę zmiany do umowy zostanie sporządzony protokół podpisany przez obie strony.
3. Zmiana umowy powinna nastąpić w formie pisemnego aneksu podpisanego przez obie strony, pod rygorem nieważności takiego oświadczenia oraz powinna zawierać uzasadnienie faktyczne i prawne.
4. Zmiana do umowy w sprawie zamówienia publicznego bez zachowania formy pisemnej jest dotknięta sankcją nieważności, a więc nie wywołuje skutków prawnych.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-26 08:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https/miniportal.uzp.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-26 09:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-12-25