Dostawa artykułów spożywczych różnych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów spożywczych różnych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKalisz
  • WojewództwoWielkopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2018-12-14
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyCentralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
  • Data publikacji ogłoszenia2018-12-05
  • Numer ogłoszenia657567-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 657567-N-2018 z dnia 2018-12-05 r.

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu: Dostawa artykułów spożywczych różnych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu, krajowy numer identyfikacyjny 32034800000, ul. ul. Wrocławska   193-195 , 62-800   Kalisz, woj. wielkopolskie, państwo Polska, tel. 62 766 96 42/43, e-mail zp_cossw@sw.gov.pl, faks .
Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
ośrodek szkolenia Służby Więziennej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
zp.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, sekretariat Komendanta

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych różnych
Numer referencyjny: 6/ż/18
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
nie określa się


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych. 1. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, śred-nio trzy razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wska-zań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełen asortyment danej części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza liczby części, na które zamówienie może zostać udzielone jednemu wykonawcy. Liczba części – 7. Część I - owoce i warzywa konserwowe 1. Ananas w lekkim syropie 200 kg 2. Brzoskwinie w syropie 200 kg 3. Jabłka typu szarlotka 200 kg 4. Groszek zielony konserwowy 400 kg 5. Ogórek konserwowy 800 kg 6. Papryka konserwowa 700 kg 7. Pieczarki marynowane 20 kg 8. Sałatka z ogórków 600 kg 9. Szczaw konserwowy 250 kg 10. Kukurydza konserwowa 300 kg 11. Fasolka konserwowa 400 kg 12. Fasola czerwona konserwowa 300 kg 13. Fasola biała konserwowa 200 kg 14. Kiełki sojowe 100 kg 15. Groch suszony cały i łuskany 500 kg 16. Fasola typu Piękny Jaś 600 kg 17. Oliwki zielone bez pestek 10 kg 18. Oliwki czarne bez pestek 10 kg 19. Seler konserwowy 100 kg 20. Barszcz czerwony koncentrat 20 litr Część II – przyprawy, grzyby suszone, owoce suszone 1. FIX do potraw chińskich 30 kg 2. Przyprawa do zup w płynie typu Maggi 250 litr 3. Sos sojowy 10 litr 4. Ocet jabłkowy 150 litr 5. Ocet spirytusowy 400 litr 6. Bulion wołowo-drobiowy 100 kg 7. Przyprawa typu Wegeta 200 kg 8. Sól spożywcza 850 kg 9. Sól spożywcza porcja 20 kg 10. Pieprz czarny mielony gatunek I 60 kg 11. Pieprz czarny mielony porcja gatunek I 6 kg 12. Pieprz ziołowy 10 kg 13. Papryka mielona słodka 10 kg 14. Papryka mielona ostra 10 kg 15. Przyprawa typu kebab-gyros 5 kg 16. Ziele angielskie 10 kg 17. Liść laurowy 10 kg 18. Imbir mielony 3 kg 19. Zioła prowansalskie 10 kg 20. Cynamon mielony 3 kg 21. Czosnek granulowany 15 kg 22. Kwasek cytrynowy 10 kg 23. Majeranek 20 kg 24. Gałka muszkatołowa mielona 2 kg 25. Grzyby suszone podgrzybek 60 kg 26. Żelatyna spożywcza wieprzowa 1 kg 27. Wiórki kokosowe 20 kg 28. Sezam 20 kg 29. Orzech laskowy łuskany 20 kg 30. Morela suszona 30 kg 31. Rodzynki 30 kg 32. Śliwka kalifornijska 30 kg Część III – produkty przemiału zbóż 1. Kasza gryczana 400 kg 2. Kasza jęczmienna pęczak 400 kg 3. Kasza kuskus 30 kg 4. Kasza manna 50 kg 5. Ryż parboiled 1 400 kg 6. Mąka pszenna 2 000 kg 7. Mąka ziemniaczana 50 kg 8. Mąka kukurydziana 20 kg 9. Płatki kukurydziane 100 kg 10. Muesli 100 kg 11. Makaron 1 500 kg Część IV – oleje, sosy 1. Olej uniwersalny 1 000 litr 2. Oliwa z oliwek 100 litr 3. Majonez 400 litr 4. Majonez porcja 200 kg 5. Musztarda porcja 400 kg 6. Musztarda wieloporcjowa 50 kg 7. Ketchup porcja 400 kg 8. Ketchup wieloporcjowy 150 kg 9. Chrzan konserwowy 200 kg 10. Koncentrat pomidorowy 400 kg Część V – kawa, herbata, kakao 1. Kawa naturalna mielona 100 kg 2. Kawa ziarnista 50 kg 3. Kawa naturalna rozpuszczalna 80 kg 4. Kawa rozpuszczalna w saszetkach 10 kg 5. Kawa zbożowa 20 kg 6. Herbata ekspresowa 400 kg 7. Kakao 25 kg Część VI – wyroby cukiernicze 1. Czekolada mleczna 300 kg 2. Czekolada gorzka 200 kg 3. Wafel w czekoladzie 300 kg 4. Wafel bez polewy 300 kg 5. Ciastka kakaowe 40 kg 6. Ciastka maślane z cukrem 40 kg 7. Ciastka w czekoladzie typu Jeżyki 30 kg 8. Ciastka w czekoladzie z galaretką typu Delicje 30 kg 9. Herbatniki 300 kg 10. Figurki czekoladowe 60 kg 11. Czekoladki nadziewane 50 kg 12. Cukierki Krówki 30 kg 13. Cukierki czekoladowe typu Michałki 50 kg 14. Cukier biały 800 kg 15. Cukier biały porcja 1 600 kg 16. Cukier puder 30 kg 17. Dżem porcja 400 kg 18. Miód pszczeli porcja 400 kg 19. Powidła śliwkowe porcja 400 kg Część VII – napoje zimne 1. Sok owocowy 1000 ml 12 000 litr 2. Sok owocowy porcja 1 200 litr 3. Sok marchwiowy 660 litr 4. Napój gazowany w puszce typu COCA COLA 990 litr 5. Napój gazowany w puszce typu FANTA 990 litr 6. Naturalna woda miner. gazowana 0,50 l 9 000 litr 7. Naturalna woda miner. niegazowana 0,50 l 9 000 litr 8. Syrop owocowy 250 litr Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a ustawy, zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
03000000-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunku.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunku.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Z uwagi na fakt, że zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu, w oświadczeniu o którym mowa w pkt III.3, zamawiający nie żąda złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Tak
Informacja na temat wadium
1. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: - na część V 950,00 zł (słownie: dziewięćset pięćdziesiąt złotych 00/100), - na część VI 1.100,00 zł (słownie: jeden tysiąc sto złotych 00/100), - na część VII 1.650,00 zł (słownie: jeden tysiąc sześćset pięćdziesiąt złotych 00/100). 2. Wadium może być wniesione w: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2018 r. poz. 110, 650, 1000 i 1669). 3. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na rachunek zamawiającego nr 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000, z dopiskiem na przelewie: „Wadium w postępowaniu nr 6/ż/18”. 4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym zamawiającego, o którym mowa w pkt. 2, przed upływem terminu składania ofert. 5. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz, oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie, a jego kopia w ofercie. 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy. 7. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy, zostanie odrzucona.

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena ofery 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Wzór umowy, jaka zostanie zawarta z wybranym wykonawcą, stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. 2. Umowa może być zmieniona w zakresie, o którym mowa w §§ 3 i 10 wzoru umowy.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-12-14, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: owoce i warzywa konserwowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Ananas w lekkim syropie 200 kg 2. Brzoskwinie w syropie 200 kg 3. Jabłka typu szarlotka 200 kg 4. Groszek zielony konserwowy 400 kg 5. Ogórek konserwowy 800 kg 6. Papryka konserwowa 700 kg 7. Pieczarki marynowane 20 kg 8. Sałatka z ogórków 600 kg 9. Szczaw konserwowy 250 kg 10. Kukurydza konserwowa 300 kg 11. Fasolka konserwowa 400 kg 12. Fasola czerwona konserwowa 300 kg 13. Fasola biała konserwowa 200 kg 14. Kiełki sojowe 100 kg 15. Groch suszony cały i łuskany 500 kg 16. Fasola typu Piękny Jaś 600 kg 17. Oliwki zielone bez pestek 10 kg 18. Oliwki czarne bez pestek 10 kg 19. Seler konserwowy 100 kg 20. Barszcz czerwony koncentrat 20 litr
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15332400-8, 15331400-1, 15331462-3, 15331136-9, 15331135-2, 15331464-7, 15331470-2, 15331110-1, 15332140-7, 15331466-1, 03212200-2, 03212213-6, 15331137-6, 15330000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena oferty 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: przyprawy, grzyby suszone, owoce suszone
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. FIX do potraw chińskich 30 kg 2. Przyprawa do zup w płynie typu Maggi 250 litr 3. Sos sojowy 10 litr 4. Ocet jabłkowy 150 litr 5. Ocet spirytusowy 400 litr 6. Bulion wołowo-drobiowy 100 kg 7. Przyprawa typu Wegeta 200 kg 8. Sól spożywcza 850 kg 9. Sól spożywcza porcja 20 kg 10. Pieprz czarny mielony gatunek I 60 kg 11. Pieprz czarny mielony porcja gatunek I 6 kg 12. Pieprz ziołowy 10 kg 13. Papryka mielona słodka 10 kg 14. Papryka mielona ostra 10 kg 15. Przyprawa typu kebab-gyros 5 kg 16. Ziele angielskie 10 kg 17. Liść laurowy 10 kg 18. Imbir mielony 3 kg 19. Zioła prowansalskie 10 kg 20. Cynamon mielony 3 kg 21. Czosnek granulowany 15 kg 22. Kwasek cytrynowy 10 kg 23. Majeranek 20 kg 24. Gałka muszkatołowa mielona 2 kg 25. Grzyby suszone podgrzybek 60 kg 26. Żelatyna spożywcza wieprzowa 1 kg 27. Wiórki kokosowe 20 kg 28. Sezam 20 kg 29. Orzech laskowy łuskany 20 kg 30. Morela suszona 30 kg 31. Rodzynki 30 kg 32. Śliwka kalifornijska 30 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15871200-6, 15891500-5, 15871110-8, 15890000-3, 15872100-2, 15872400-5, 15872500-6, 15872200-3, 15872000-1, 15871210-9, 15332410-1, 03222115-2, 03222000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena oferty 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: produkty przemiału zbóż
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Kasza gryczana 400 kg 2. Kasza jęczmienna pęczak 400 kg 3. Kasza kuskus 30 kg 4. Kasza manna 50 kg 5. Ryż parboiled 1 400 kg 6. Mąka pszenna 2 000 kg 7. Mąka ziemniaczana 50 kg 8. Mąka kukurydziana 20 kg 9. Płatki kukurydziane 100 kg 10. Muesli 100 kg 11. Makaron 1 500 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15610000-7, 15851250-5, 15614100-6, 15612100-2, 15612210-6, 15612000-1, 15613311-1, 15613313-5, 15851100-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena oferty 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: oleje, sosy
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Olej uniwersalny 1 000 litr 2. Oliwa z oliwek 100 litr 3. Majonez 400 litr 4. Majonez porcja 200 kg 5. Musztarda porcja 400 kg 6. Musztarda wieloporcjowa 50 kg 7. Ketchup porcja 400 kg 8. Ketchup wieloporcjowy 150 kg 9. Chrzan konserwowy 200 kg 10. Koncentrat pomidorowy 400 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15411100-3, 15411110-6, 15871273-8, 15871250-1, 15871230-5, 15331427-6, 15331110-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena oferty 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: kawa, herbata, kakao
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Kawa naturalna mielona 100 kg 2. Kawa ziarnista 50 kg 3. Kawa naturalna rozpuszczalna 80 kg 4. Kawa rozpuszczalna w saszetkach 10 kg 5. Kawa zbożowa 20 kg 6. Herbata ekspresowa 400 kg 7. Kakao 25 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15860000-4, 15841000-5, 15864100-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena oferty 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: wyroby cukiernicze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Czekolada mleczna 300 kg 2. Czekolada gorzka 200 kg 3. Wafel w czekoladzie 300 kg 4. Wafel bez polewy 300 kg 5. Ciastka kakaowe 40 kg 6. Ciastka maślane z cukrem 40 kg 7. Ciastka w czekoladzie typu Jeżyki 30 kg 8. Ciastka w czekoladzie z galaretką typu Delicje 30 kg 9. Herbatniki 300 kg 10. Figurki czekoladowe 60 kg 11. Czekoladki nadziewane 50 kg 12. Cukierki Krówki 30 kg 13. Cukierki czekoladowe typu Michałki 50 kg 14. Cukier biały 800 kg 15. Cukier biały porcja 1 600 kg 16. Cukier puder 30 kg 17. Dżem porcja 400 kg 18. Miód pszczeli porcja 400 kg 19. Powidła śliwkowe porcja 400 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15842000-2, 15842300-5, 15842200-4, 15842100-3, 15821200-1, 15831000-2, 15332290-3, 03142100-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena oferty 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: napoje zimne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Sok owocowy 1000 ml 12 000 litr 2. Sok owocowy porcja 1 200 litr 3. Sok marchwiowy 660 litr 4. Napój gazowany w puszce typu COCA COLA 990 litr 5. Napój gazowany w puszce typu FANTA 990 litr 6. Naturalna woda miner. gazowana 0,50 l 9 000 litr 7. Naturalna woda miner. niegazowana 0,50 l 9 000 litr 8. Syrop owocowy 250 litr
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15320000-7, 15980000-1, 15981000-8, 15321800-2

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena oferty 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecimy szycie odzieży sportowej i roboczej - Czempiń
  • Lokalizacja zleceniawielkopolskie
  • Data dodania23-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecimy szycie odzieży sportowej i roboczej Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Następne ogłoszenie o zamówieniu: Odbiór odpadów komunalnych z terenu Gminy Osieczna
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Kalisz: Budowa parkingu przy kompleksie boisk na Osiedlu Widok w Kaliszu
Następne ogłoszenie o zamówieniu z miasta Kalisz: Sukcesywne dostawy akcesoriów do systemu Midas Rex Legend firmy Medtronic.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawy pieczywa i bułki tartej
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: 17/SŻ/19
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI