Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych mrożonych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431029234
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Staszica 16
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-081
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@spsk1.lublin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://portal.smartpzp.pl/spsk1
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych mrożonych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4aa20e4f-b2f8-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00052821
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-05-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://portal.smartpzp.pl/spsk13.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/spsk1
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wpostępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami,wszczególności składanie ofert oraz oświadczeń, odbywa się przy użyciu środkówkomunikacjielektronicznej zapewnionych przez system zapewniający obsługę procesu udzielaniazamówieńpublicznych za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej, zwany dalejSystemem.3. Systemjest dostępny pod adresem: https://portal.smartpzp.pl/spsk1.4. Przeglądanie ipobieranie publicznejtreści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta w Systemie, anilogowania doSystemu.5. Za pośrednictwem posiadanego w Systemie konta UżytkownikaZewnętrznego odbywa siękomunikacja Wykonawcy z Zamawiającym w postępowaniu, wszczególności: przekazywaniedokumentów, oświadczeń, informacji, pytań, wniosków w ramachpostępowania.6. Za pośrednictwemposiadanego w Systemie konta Jednostki Zamawiającej oraz kontjej Użytkowników Wewnętrznychodbywa się komunikacja Zamawiającego z Wykonawcą wpostępowaniu, w szczególności:przekazywanie wezwań i zawiadomień, informacji, odpowiedzi napytania.7. Zadawanie pytań przezWykonawców odbywa się w zakładce „Pytania do postępowania”. Pootwarciu ofert, komunikacjamiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia,wnioski, zawiadomienia orazinformacje, przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwemPlatformy, w zakładce„Korespondencja”, która dla Wykonawcy jest widoczna w Zakładce „Oferty”, pozaznaczeniu numeruzłożonej oferty. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zaświadczeń orazinformacji przyjmuje się datęzapisania plików na serwerze. Aktualna data i godzina, zsynchronizowanez Głównym Urzędem Miar,wyświetlane są w prawym górnym rogu Platformy. 8. Do pełnego iprawidłowego korzystania zSystemu przez Użytkowników Zewnętrznych konieczne jest posiadanieprzez co najmniej jednegouprawnionego Użytkownika Zewnętrznego Wykonawcy elektronicznegopodpisu kwalifikowanego lubpodpisu zaufanego lub podpisu osobistego służącego do autentykacji ipodpisu.9. Korzystanie zSystemu możliwe jest na 2 sposoby, pod warunkiem spełnienia następującychminimalnych wymagańtechnicznych:a) Oprogramowanie zewnętrzne (dostawcy podpisukwalifikowanego):• Mozzilla Firefoxver. 65 i późniejsze, Google Chrome ver. 66 i późniejsze lub Operaver. 58 i późniejsze, Microsoft Edgever 18 i późniejsze, Internet Explorer 11,• Lista zalecanychprzeglądarek internetowych: GoogleChrome, Mozilla Firefox, Opera. Zalecane jest używanienajnowszych wersji przeglądarek,• systemoperacyjny Windows 7 i późniejsze.b) Oprogramowaniewbudowane w SmartPZP:• zainstalowaneśrodowisko Java w wersji min. 1.8 (jre),• w przypadkuprzeglądarek Opera, Chrome i Firefox należydoinstalować dodatek do przeglądarki Szafir SDK Web,•oprogramowanie SzafirHost w systemieoperacyjnym.13. W sytuacji awarii Systemu lub przerwytechnicznej działania Systemu Zamawiającydopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznejna adres: mzubala@spsk1.lublin.pl (niedotyczy składania ofert).14. Maksymalny rozmiar pojedynczychplików przesyłanych za pośrednictwemSystemu wynosi 100 MB. Za pośrednictwem Systemu można przesłać wiele pojedynczych plików lubplik skompresowany do archiwum (ZIP) zawierający wielepojedynczych plików.18. Dopuszczalneformaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 100 MB wformatach .png, .jpg, .jpeg, .gif, .doc,.docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .odt, .ods, .odp, .odf, .pdf, .zip, .rar,.7zip, .txt, .ath, .xml, .dwg, .xades, .tar,.7z, .eml, .msg
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia27kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osóbfizycznych wzwiązku z przetwarzaniem danych osobowych iwsprawie swobodnego przepływu takichdanych orazuchylenia dyrektywy 95/46/WE(ogólnerozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L119 z04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”,informuję,że: a) administratorem Pani/Pana danychosobowych jestSamodzielny Publiczny SzpitalKliniczny Nr 1w Lublinie (zwany dalej „Szpitalem”),adres: ul.Stanisława Staszica 16, 20-081 Lublin,telefon 81 532 3935, e-mail:sekretariat@spsk1.lublin.pl; b)Szpital powołał Inspektora Ochrony Danych,z którym możesię Pani/Panskontaktować w przypadkujakichkolwiek pytań lub uwag dotyczącychprzetwarzaniaPani/Pana danychosobowych i prawprzysługujących Pani/Panu na mocy przepisów oochronie danychosobowych. Danekontaktowe: tel.81 534 97 48, e-mail: iod@spsk1.lublin.pl;c)Pani/Pana daneosobowe przetwarzanebędą napodstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym zpostępowaniemo udzieleniezamówieniapublicznego;d) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będąosoby lubpodmioty,którymudostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 orazart. 96 ust.3 ustawyz dnia29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz.1843 ze zm.),dalej„ustawaPzp”;e) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97ust. 1 ustawyPzp,przezokres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeliczastrwaniaumowyprzekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwaniaumowy;f)obowiązekpodaniaprzez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Panadotyczącychjestwymogiemustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałemwpostępowaniuoudzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonychdanychwynikają zustawyPzp; g) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje niebędąpodejmowane wsposóbzautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;h) posiada Pani/Pan:−napodstawie art. 15RODOprawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− napodstawieart. 16 RODOprawo dosprostowania Pani/Pana danych osobowych **;− na podstawie art. 18RODOprawo żądaniaodadministratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych zzastrzeżeniemprzypadków, októrychmowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi doPrezesaUrzędu OchronyDanychOsobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danychosobowychPani/Pana dotyczącychnaruszaprzepisy RODO;i) nie przysługuje Pani/Panu: − w związku zart. 17 ust.3 lit. b, d lub e RODOprawo dousunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszeniadanychosobowych, o którym mowa wart. 20RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu,wobecprzetwarzania danychosobowych, gdyżpodstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danychosobowychjest art. 6 ust. 1 lit. cRODO;
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: EO/EŻ-2738/26/21
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Brokuły różyczkiBuraczki pureeFasola szparagowa, cięta, zielonaFilety rybne z morszczuka, bez skóry, shp do 10% glazury Ryba – kostka z fileta panierowana o wadze jednej porcji 130 gKalafior różyczkiKluski śląskie bez mięsaMarchew kostkaMieszanka kompotowa min. 4 składnikowa (owoce o intensywnym zabarwieniu: wiśnia, porzeczka, aronia, truskawka, śliwka b/pestki, bez dodatku jabłka , agrestu, rabarbaru)Porzeczka czarnaPorzeczka czerwonaWiśnie bez pestekTruskawkiKukurydza ziarnoMarchewka z groszkiemMieszanka warzywna 7 składnikowa (do zupy: marchew, pietruszka, seler, groszek zielony, kalafior, por, fasolka szparagowa)Pyzy bez mięsaSzpinak - liście siekane lub w całości (nie mielony)Włoszczyzna - mieszanka warzyw 4 składnikowa, warzywa rozdrobnione w paski (marchew, pietruszka, seler, por)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy cząstkowej
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin przydatności do spożycia
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4