Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Potulicach.

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Potulicach.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPotulice
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2021-04-16
  • ZamawiającyZAKŁAD KARNY W POTULICACH
  • Data publikacji ogłoszenia2021-04-08
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00029596
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Potulicach.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W POTULICACH

1.3.) Oddział zamawiającego: Zakład Karny w Potulicach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319635

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: al. Parkowa 1

1.5.2.) Miejscowość: Potulice

1.5.3.) Kod pocztowy: 89-120

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 52 587 44 00

1.5.8.) Numer faksu: +48 52 587 44 00

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_potulice@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zp.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Zakład Karny w Potulicach

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Potulicach.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-df07313f-9853-11eb-86b1-a64936a8669f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00029596

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00007380/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.5 Artykuły spożywcze (przyprawy, zupy, buliony, sosy, kasze, ryż, budyń, kisiel, makaron, mąka pszenna, cukier, koncentrat pomidorowy, marmolada, dżem, woda, itp.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

miniPortal https://miniportal.uzp.gov.pl/ , ePUAP https://epuap.gov.pl/wps/portal https://zp.sw.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: miniPortal https://miniportal.uzp.gov.pl/ , ePUAP https://epuap.gov.pl/wps/portal https://zp.sw.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUsługi.aspx oraz Regulaminie ePUAP.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): załącznik nr 3 do swz

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKw.2232.5.2021.LPM

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 214425,52 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 9

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Patrz załącznik nr 1 formularz ofertowy grupa 1

4.2.5.) Wartość części: 37492,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. bulion jarzynowy sypki– w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996 2. zupa pieczarkowa sypka – w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto , CPV 15891400-4, PN-A-75980:1997 3. żurek sypki – w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto CPV15891400-4, PN-A-75980:1997 4. sos myśliwski sypki – w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951:2006 5. sos pieczeniowy ciemny sypki – w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-86951: 2006 6. bulion drobiowy sypki – w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15891500-5, PN – A – 94052:1996 7. sos grzybowy sypki - w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto, CPV 15871260-4, PN-A-94050

4.2.5.) Wartość części: 9522,15 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15891000-0 - Zupy i buliony

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15871260-4 - Sosy

15891400-4 - Zupy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

makaron (tzw. świderki) – o swoistym dla danego rodzaju i formy wyglądzie, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, w opakowaniach zbiorczych min. 10 kg netto, CPV 15851100-9, PN – A-74131:1999

4.2.5.) Wartość części: 16576,44 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851100-9 - Makaron niegotowany

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

woda mineralna niegazowana – w butelkach plastikowych 1,5 l, CPV 15981000-8, PN-Z-11001-2:1999

4.2.5.) Wartość części: 2854,13 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

koncentrat pomidorowy 30% – nomenklatura CPV: 15331427-6, Polska Norma: PN-A-77601:1975, koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach min. 1 kg netto

4.2.5.) Wartość części: 41312,21 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331427-6 - Skoncentrowany przecier pomidorowy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. marmolada wieloowocowa - nomenklatura CPV: 15332230-5, PN-A-75103:1993,w opakowaniach min. 2 kg netto; 2. dżem brzoskwiniowy – nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000, w opakowaniach min. 2 kg netto; 3. dżem truskawkowy – nomenklatura CPV: 15332296-5, PN-A-75100:1994/Az1:2000, w opakowaniach min. 2 kg netto

4.2.5.) Wartość części: 34038,55 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15332230-5 - Marmolady

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15332296-5 - Dżem truskawkowy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. kasza jęczmienna średnia – w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15613000-8, PN-A-74203:1987 w workach min. 25 kg - max. 50 kg 2. kasza gryczana prażona - w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 1-25 kg netto CPV 15610000-7, PN-A-76/A-74204 3. kasza manna – pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto – max. 50 kg z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15613000-8, PN-A-74036:1988 4. ryż biały długoziarnisty – w opakowaniach o wadze min. 25 kg netto – max.50 kg z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15614100-6, PN-A-94018:1998 5. mączka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana)– pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15620000-0, PN-A-74710:1993 6. mąka kukurydziana - w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg 1 kg netto, CPV 15612000-0, PN-A – 74205:1997 7. budyń bez cukru – w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg- max. 5 kg netto, CPV 15620000-0, PN-A – 74723:1998 8. kisiel bez cukru – w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg – max. 5 kg netto, CPV 15620000-0, PN-A-74723:1998 9. płatki owsiane typu górskiego - w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład) nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach od 5-25 kg netto, CPV 15613380,-5, PN-A/A-74037 10. makaron bezglutenowy – wyprodukowany bez udziału mąk zawierających gluten, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. W opakowaniach min. 1 kg netto, CPV 158511009, PN-A – 47A123:1997 11. wafle ryżowe – w opakowaniach jednostkowych od 90-130 g,w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Wafle wypiekane z ziarna ryżu brązowego, bez udziału mąk zawierających gluten, z mała zawartością cukru, bez soli. CPV 15614000-5, PN-A – 74123:1997

4.2.5.) Wartość części: 45421,97 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15610000-7 - Produkty przemiału ziarna

15614000-5 - Ryż przetworzony

15614100-6 - Ryż długoziarnisty

15620000-0 - Skrobia i produkty skrobiowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

cukier biały – suchy, czysty, bez grudek oraz o barwie białej, bez zanieczyszczeń, w opakowaniach z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta oraz wadze, pakowany w worki papierowe o wadze min. 25 kg netto, nazwa producenta, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996/Az1:2005

4.2.5.) Wartość części: 19102,20 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15831200-4 - Cukier biały

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

mąka pszenna - typ 500–pakowana w workach papierowych o wadze min. 25 kg netto z nadrukowaną informacją o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze, CPV 15612100-2, PN-A-74022:2003

4.2.5.) Wartość części: 8104,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15612100-2 - Mąka pszenna

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: .Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny.Cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia - K – waga kryterium 100 pkt najniższa cena ofertyK=--------------------- x 100 (waga kryterium) cena badanej ofertyZamawiający przy obliczeniu tego kryterium będzie brał pod uwagę cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia. Oferta z ceną najniższą otrzyma 100 pkt i zostanie przyjęta jako podstawa do badania pozostałych ofert. Punktacja za ceny kolejnych ofert odbędzie się wg powyższego wzoru.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 454 i art. 455 ustawy Prawozamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019).2. Zmiany postanowień niniejszej umowymogą dotyczyć w szczególności:1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a takżeosób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2;2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 doumowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych,podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik centowarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, októrym mowa w § 2 pkt 1;3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załącznikunr 1 do umowy.3.Strona tj.: JOSW i wykonawca wnioskująca o zmianę postanowień niniejszejumowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianęokolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy.4.Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, zzastrzeżeniem pkt 5.5.Strony tj.: JOSW i wykonawca dopuszczają możliwość okresowychdostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy (tzw. promocja).Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy.6.Zmianapostanowień niniejszej umowy na podstawie pkt 2 ppkt 2) nie może następować częściej niż razna kwartał.7. Zamawiający ma prawo odstąpienia od umowy na podstawie art. 456 Pzp oraz jejunieważnienia zgodnie z art. 457 Pzp

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-04-16 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób złożenia oferty opisany został w Instrukcji użytkownika dostępnej na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-04-16 09:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-05-15

2021-04-08 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Potrzebuję ceownik docięty na wymiar C180 w gat. ST3SX, ok. 84 mb - Inowrocław
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Potrzebuję ceownik docięty na wymiar C180 w gat. ST3SX, ok. 84 mb. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Potulice: Dostawa środków farmaceutycznych.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawa artykułów żywnościowych - 5 części
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawa nabiału do Zakładu Karnego w Chełmie
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI