IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Dopuszcza się możliwość wprowadzenia następujących zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty: 1) zmiany, o których mowa w umowie w § 3 ust. 3; § 4; § 6 ust. 4-6; § 10 ust. 2; 2) zmiany dotyczą realizacji dodatkowych dostaw od dotychczasowego Dostawcy, nieobjętych zamówieniem podstawowym, o ile stały się niezbędne i zostały spełnione łącznie następujące warunki: a) zmiana Dostawcy nie może zostać dokonana z powodów ekonomicznych lub technicznych, b) zmiana Dostawcy spowodowałaby istotną niedogodność lub znaczne zwiększenie kosztów dla Zamawiającego, c) wartość każdej kolejnej zmiany nie przekracza 50 % wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie; 3) zostały spełnione łącznie następujące warunki: a) konieczność zmiany umowy spowodowana jest okolicznościami, których Zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć, b) wartość zmiany nie przekracza 50 % wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie; 4) Dostawcę, któremu Zamawiający udzielił zamówienia, ma zastąpić nowy dostawca: a) w wyniku połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji lub nabycia dotychczasowego Dostawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy dostawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy, b) w wyniku przejęcia przez Zamawiającego zobowiązań Dostawcy względem jego podwykonawców; 5) zmiany, niezależnie od ich wartości, nie są istotne w rozumieniu ust. 6; 6) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1986 z późn. zm. ) - dalej ustawa Pzp i jest mniejsza od 10 % wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie. 2. W przypadkach, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3 oraz pkt 4 lit. a, Zamawiający nie może wprowadzić kolejnych zmian umowy w celu uniknięcia stosowania przepisów ustawy Pzp. 3. W przypadkach, o których mowa w ust. 1 pkt 1, 3 i 6, zmiany postanowień umownych nie mogą prowadzić do zmiany charakteru umowy. 4. W przypadkach, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 3, Zamawiający, po dokonaniu zmiany umowy, zamieszcza w Biuletynie Zamówień Publicznych ogłoszenie o zmianie umowy. 5. Jeżeli umowa zawiera postanowienia przewidujące możliwość zmiany wynagrodzenia należnego Dostawcy z powodu okoliczności innych niż zmiana zakresu świadczenia Dostawcy, dopuszczalną wartość zmiany umowy, o której mowa w ust. 1 pkt 2 lit. c, pkt 3 lit. b i pkt 6, ustala się w oparciu o wartość zamówienia określoną pierwotnie, z uwzględnieniem zmian wynikających z tych postanowień. 6. Zmianę postanowień zawartych w umowie uznaje się za istotną, jeżeli: 1) zmienia ogólny charakter umowy, w stosunku do charakteru umowy w pierwotnym brzmieniu, 2) nie zmienia ogólnego charakteru umowy i zachodzi co najmniej jedna z następujących okoliczności: a) zmiana wprowadza warunki, które, gdyby były postawione w postępowaniu o udzielenie zamówienia, to w tym postępowaniu wzięliby lub mogliby wziąć udział inni dostawcy lub przyjęto by oferty innej treści, b) zmiana narusza równowagę ekonomiczną umowy na korzyść Dostawcy w sposób nieprzewidziany pierwotnie w umowie, c) zmiana znacznie rozszerza lub zmniejsza zakres świadczeń i zobowiązań wynikających z umowy, d) polega na zastąpieniu Dostawcy, któremu Zamawiający udzielił zamówienia, nowym dostawcą, w przypadkach innych niż wymienione w ust. 1 pkt 4. 7. Ilości poszczególnych asortymentów wskazane w formularzu kalkulacji ceny ofertowej (zał. do umowy) stanowią przewidywane zapotrzebowanie żywnościowe Zamawiającego na rok 2020 i mogą różnić się od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego, na co Dostawca wyraża zgodę i nie będzie dochodził żadnych roszczeń, w tym finansowych z tytułu zmian ilościowych dostarczonej żywności w trakcie realizacji umowy, z zastrzeżeniem, że zmiany przyjętego volumenu ilościowo- kosztowego, nie przekroczą odpowiednio „+ 10 %” lub „- 20 %” wynagrodzenia, o którym mowa w ust. 1. Powyższe nie wymaga aneksu do umowy. 8. W okresie realizacji umowy, o którym mowa w § 6 ust. 1 umowy, dopuszcza się możliwość jednokrotnej waloryzacji wynagrodzenia Dostawcy określonego w § 3 ust. 1-2 umowy, nie wyższej jednak aniżeli wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny za okres pierwszych 6 miesięcy realizacji umowy, jeżeli wskaźnik ten ulegnie zwiększeniu co najmniej o 2,00 %. Zmiana, o której mowa, wymaga obustronnie podpisanego aneksu przez Strony umowy. 9. Wynagrodzenie, o którym mowa w § 3 ust. 1-2 umowy, może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT). 10. Zmiana wysokości wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku zaistnienia przesłanki, o której mowa w ust. 9, będzie odnosić się wyłącznie do części przedmiotu umowy realizowanej, zgodnie z terminami ustalonymi umową, po dniu wejścia w życie przepisów zmieniających stawkę podatku od towarów i usług oraz wyłącznie do części przedmiotu umowy, do której zastosowanie znajdzie zmiana stawki podatku od towarów i usług. 11. Zmiana, o której mowa w ust. 9 i 10 nie wymaga aneksu do umowy. 12. Strony dopuszczają możliwość dostawy produktów innych aniżeli zaoferowane w złożonej ofercie, jeżeli zostaną łącznie spełnione następujące warunki: 1) powody zmiany produktów wskazanych w złożonej ofercie nie wynikają z winy Dostawcy; 2) produkty zamienne w pełni spełnią funkcję przypisaną produktom pierwotnie zaoferowanym; 3) produkty zamienne charakteryzowały się będą parametrami jakościowymi nie gorszymi od parametrów produktów wynikających z oferty Dostawcy, w szczególności będą posiadały zbliżone walory spożywcze takie jak smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja oraz będą zawierały w składzie surowce wskazane w formularzu kalkulacji ceny ofertowej (załącznik do umowy); 4) zmiana produktów nie będzie generować po stronie Zamawiającego żadnych dodatkowych kosztów; 5) Zamawiający wyrazi pisemną zgodę na zmianę produktów. 13. Z zastrzeżeniem postanowienia § 3 ust. 3 umowy, Zamawiający może ograniczyć zakres objęty przedmiotem zamówienia w przypadku: 1) zaistnienia trudności finansowych u Zamawiającego; 2) gdy realizacja przedmiotu zamówienia w pełnym zakresie stanie się niezasadna z przyczyn ekonomicznych lub gospodarczych o obiektywnym charakterze, np. znaczne zmniejszenie ilości osób korzystających ze stołówki Zamawiającego. 14. W przypadku ograniczenia zakresu rzeczowego, o którym mowa w ust. 13, wynagrodzenie określone w § 3 ust. 1 umowy, zostanie odpowiednio zmniejszone o wartość zakresu ograniczonego. 15. Ograniczenie dostawy, o którym mowa w ust. 13 i 14, nie może przekroczyć 40 % wartości zamówienia podstawowego, o którym mowa w § 3 ust. 1. 16. Ograniczenie dostawy, o którym mowa w ust. 13 i 14, może nastąpić jeśli zostanie wprowadzone do umowy aneksem podpisanym przez Strony umowy. 17. W przypadku nieuzasadnionej odmowy przez Dostawcę podpisania aneksu wskazanego w ust. 16, wynagrodzenie podlega zmniejszeniu zgodnie z ust. 14 i 15. 18. Terminy dostaw żywności, o których mowa w paragrafie 6 ust. 3 umowy, mogą ulec zmianie w przypadku: 1) potrzeb Zamawiającego; 2) zaistnienia siły wyższej. 19. Pod pojęciem siły wyższej Strony rozumieją okoliczności, które pomimo zachowania należytej staranności i podjęcia wszelkich działań w normalnym zakresie, nie mogą być przez Strony przewidziane oraz którym Strony nie mogą zapobiec, bądź się im przeciwstawić w sposób skuteczny. 20. Zmiany terminów dostaw, o których mowa w ust. 18, mogą nastąpić jeśli zostaną wprowadzone do umowy obustronnie podpisanym aneksem. 21. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Dostawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 ustawy Pzp, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Dostawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca lub Dostawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby Dostawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2020-01-24, godzina:
10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
Język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
1. Oświadczenie, o którym mowa w sekcji III.3) pkt 1, należy złożyć tylko w zakresie niepodlegania wykluczeniu z postępowania. 2. Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe, osobiście, za pośrednictwem posłańca, faksu lub przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, z zastrzeżeniem postanowienia ust. 4. 3. Jeżeli Zamawiający lub Wykonawca przekazują oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje za pośrednictwem faksu lub przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, każda ze stron na żądanie drugiej strony niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. 4. Ofertę oraz oświadczenie, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy Pzp (§ 6a ust. 1.1. - 1.2. siwz) - zał. nr 2 do siwz, należy złożyć pod rygorem nieważności, w formie pisemnej. 5. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Zamawiający jest obowiązany udzielić wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert, pod warunkiem że wniosek o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia wpłynął do Zamawiającego nie później niż do końca dnia, w którym upływa połowa wyznaczonego terminu składania ofert, tj. do dnia 20.01.2020 r. 6. Jeżeli wniosek o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia wpłynął po upływie terminu składania wniosków, o którym mowa w ust. 5, lub dotyczy udzielonych wyjaśnień, Zamawiający może udzielić wyjaśnień, albo pozostawić wniosek bez rozpatrzenia. 7. Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosku, o którym mowa w ust. 5. 8. Zamawiający jednocześnie przekaże treść zapytań wraz z wyjaśnieniami wszystkim wykonawcom, którym przekazano siwz, bez ujawniania źródła zapytania oraz zamieszcza ich treść na stronie internetowej www.ekonomik.webd.pl/ekonomikwp/przetargi/. 9. Zamawiający nie wymaga wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 10. Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, przed podpisaniem umowy zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu: 1) potwierdzoną za zgodność z oryginałem, kopię umowy regulującej współpracę Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jeżeli oferta wybrana jako najkorzystniejsza została złożona przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia; 2) potwierdzoną za zgodność z oryginałem kopię decyzji lub innego dokumentu wydanego odpowiednio przez powiatowego lekarza weterynarii, zgodnie z art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego i/lub wydana przez państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora sanitarnego, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - w sprawie wpisu Wykonawcy do właściwego rejestru lub w sprawie zatwierdzenia i wpisu do właściwego rejestru, adekwatnie dla części (pakietu), na którą oferta Wykonawcy została uznana za najkorzystniejszą. 11. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. 12.Obowiązku informacyjnego wynikającego z art. 13 RODO dokonano w § 33 siwz.
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Pieczywo i świeże wyroby piekarskie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 1 - Pieczywo i świeże wyroby piekarskie, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4a do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15810000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Mięso wieprzowe i wołowe |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 2 - Mięso wieprzowe i wołowe, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4b do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15100000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Wędliny i przetwory mięsne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 3 - Wędliny i przetwory mięsne, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4c do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15100000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Produkty mleczarskie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 4 - Produkty mleczarskie, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4d do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15500000-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Ryby przetworzone i konserwowane |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 5 - Ryby przetworzone i konserwowane , zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4e do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15200000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Mrożonki warzyw i owoców |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 6 - Mrożonki warzyw i owoców, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4f do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15331170-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Artykuły spożywcze różne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 7 - Artykuły spożywcze różne, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4g do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15800000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
Warzywa i owoce świeże oraz przetworzone |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 8 - Warzywa i owoce świeże oraz przetworzone, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4h do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 03220000-9, 15330000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
9 |
Nazwa: |
Jaja kurze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 9 - Jaja kurze, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4i do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 03142500-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
10 |
Nazwa: |
Ziemniaki |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 10 - Ziemniaki, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4j do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 03212100-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
11 |
Nazwa: |
Drób i podroby |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 11 - Drób i podroby, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4k do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15100000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
12 |
Nazwa: |
Dania mączne garmażeryjne - półprodukt garmażeryjny gotowy do spożycia po obróbce termicznej |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 12 - Dania mączne garmażeryjne - półprodukt garmażeryjny gotowy do spożycia po obróbce termicznej, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4l do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15850000-8
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.
Część nr: |
13 |
Nazwa: |
Ciasta |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie, w zakresie części 13 - Ciasta, zgodnie z postanowieniami § 3 siwz, formularzem kalkulacji ceny ofertowej stanowiącymi zał. nr 4m do siwz, projektem umowy (zał. nr 3 do siwz) oraz zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15812200-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-02-17
data zakończenia: 2021-02-16
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Termin wykonania zamówienia: od dnia 17 lutego 2020 r. do dnia 16 lutego 2021 r. W przypadku, gdy podpisanie umowy nastąpi po dniu 17 lutego 2020 r., termin realizacji przedmiotu zamówienia liczony będzie od dnia podpisania umowy do dnia 16 lutego 2021 r.