Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych do I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: I Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej - Curie w Pile
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000242157
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Wincentego Pola 11
1.5.2.) Miejscowość: Piła
1.5.3.) Kod pocztowy: 64-920
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL411 - Pilski
1.5.7.) Numer telefonu: 67 351 74 70
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat.pola@asta-net.com.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.lo.pila.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Powiat Pilski
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 7642611565
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: aleja Niepodległości 33/35
1.11.4.) Miejscowość: Piła
1.11.5.) Kod pocztowy: 64-920
1.11.6.) Województwo: wielkopolskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL411 - Pilski
1.11.9.) Numer telefonu: 67 210 94 42
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: zampub@powiat.pila.pl
1.11.12.) Adres strony internetowej: www.bip.powiat.pila.pl
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych do I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-06fe4f35-58e4-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00307916
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002008/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/powiat_pila
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Postępowanie prowadzone jest w
języku polskim w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem:https://platformazakupowa.pl/pn/powiat_pila
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W celu
skrócenia czasu udzielenia odpowiedzi na pytania preferuje się, aby komunikacja między
zamawiającym a wykonawcami (w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz
informacje) odbywała się w formie elektronicznej za pośrednictwem platformazakupowa.pl i formularza
„Wyślij wiadomość do zamawiającego”.
2. Za datę przekazania (wpływu) oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się
datę ich przesłania za pośrednictwem platformazakupowa.pl poprzez kliknięcie przycisku „Wyślij
wiadomość do zamawiającego” po których pojawi się komunikat, że wiadomość została wysłana do
zamawiającego.
3. Zalecenia: 1) Formaty plików wykorzystywanych przez wykonawców powinny być zgodne z
“OBWIESZCZENIEM PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 9 listopada 2017 r. w sprawie ogłoszenia
jednolitego tekstu rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności,
minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz
minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych”; 2) Zamawiający rekomenduje
wykorzystanie formatów: .pdf .doc .xls .jpg (.jpeg) ze szczególnym wskazaniem na .pdf; 3) W celu
ewentualnej kompresji danych Zamawiający rekomenduje wykorzystanie jednego z formatów: .zip .7Z
;4) Wśród formatów powszechnych a NIE występujących w rozporządzeniu występują: .rar .gif .bmp
.numbers .pages. Dokumenty złożone w takich plikach zostaną uznane za złożone nieskutecznie. 5)
Zamawiający zwraca uwagę na ograniczenia wielkości plików podpisywanych profilem zaufanym, który
wynosi max 10MB, oraz na ograniczenie wielkości plików podpisywanych w aplikacji eDoApp służącej
do składania podpisu osobistego, który wynosi max 5MB. 6) Ze względu na niskie ryzyko naruszenia
integralności pliku oraz łatwiejszą weryfikację podpisu, zamawiający zaleca, w miarę możliwości,
przekonwertowanie plików składających się na ofertę na
format .pdf i opatrzenie ich podpisem kwalifikowanym PAdES. 7) Pliki w innych formatach niż PDF
zaleca się opatrzyć zewnętrznym podpisem XAdES. Wykonawca powinien pamiętać, aby plik z
podpisem przekazywać łącznie z dokumentem podpisywanym.8) Zamawiający zaleca aby w
przypadku podpisywania pliku przez kilka osób, stosować podpisy tego samego rodzaju. Podpisywanie
różnymi rodzajami podpisów np. osobistym i kwalifikowanym może doprowadzić do problemów w
weryfikacji plików. 9) Zamawiający zaleca, aby Wykonawca z odpowiednim wyprzedzeniem
przetestował możliwość prawidłowego wykorzystania wybranej metody podpisania plików oferty. 10)
Zaleca się, aby komunikacja z wykonawcami odbywała się tylko na Platformie za pośrednictwem
formularza “Wyślij wiadomość do zamawiającego”, nie za pośrednictwem adresu email.11) Osobą
składającą ofertę powinna być osoba kontaktowa podawana w dokumentacji.12) Ofertę należy
przygotować z należytą starannością dla podmiotu ubiegającego się o udzielenie zamówienia
publicznego i zachowaniem odpowiedniego odstępu czasu do zakończenia przyjmowania
ofert/wniosków. Sugerujemy złożenie oferty na 24 godziny przed terminem składania
ofert/wniosków.13) Podczas podpisywania plików zaleca się stosowanie algorytmu skrótu SHA2
zamiast SHA1. 14) Jeśli wykonawca pakuje dokumenty np. w plik ZIP zalecamy wcześniejsze
podpisanie każdego ze skompresowanych plików. 15) Zamawiający rekomenduje wykorzystanie
podpisu z kwalifikowanym znacznikiem czasu.16) Zamawiający zaleca aby nie wprowadzać
jakichkolwiek zmian w plikach po podpisaniu ich podpisem kwalifikowanym. Może to skutkować
naruszeniem integralności plików co równoważne będzie z koniecznością odrzucenia oferty w
postępowaniu.
4. Wymagania techniczne i organizacyjne dot. korespondencji elektronicznej zostały określone w pkt
10 SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia
Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób
fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich
danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej
„RODO”, informuję, że:
1) administratorem danych osobowych jest Starosta Pilski z siedzibą przy alei Niepodległości 33/35,
64-920 Piła;
2) w sprawach związanych z ochroną danych osobowych można skontaktować się z Inspektorem
Ochrony Danych drogą elektroniczną: iod@powiat.pila.pl lub pisemnie: adres siedziby Administratora
danych;
3) dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu realizacji zadań i
obowiązków prawnych nałożonych na Administratora ustawą z dnia 11 września 2019 r. Prawo
zamówień publicznych, tj. w celu prowadzenia zamówienia publicznego o nr sprawy
WZP.272.89.2021.I, zawarcia i wykonania umowy;
4) odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo
zamówień, dalej „ustawa Pzp” oraz inne podmioty, które na podstawie stosownych umów podpisanych
z Administratorem przetwarzają dane osobowe;
5) dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia
zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata,
okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy oraz nie krócej niż przez okres
przewidywany w instrukcji kancelaryjnej, stanowiącej załącznik nr 1 do rozporządzenia Prezesa Rady
Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych
wykazów akt, instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych;
6) obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach
ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; w
przypadku niepodania danych osobowych wymaganych przepisami prawa, niemożliwe będzie
zrealizowanie zadania ustawowego, co może skutkować pozostawieniem sprawy bez rozpatrzenia;
konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) dane osobowe nie są i nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w celu podjęcia
jakiejkolwiek decyzji i nie będą profilowane;
8) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− w przypadku powzięcia informacji o niezgodnym z prawem przetwarzaniu danych osobowych –
prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych
Osobowych z siedzibą w Warszawie, przy ul. Sawki 2, 00-193 Warszawa;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych
− osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit.
c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: WZP.272.89.2021.I
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11.
2. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na osiem części:
2.1 Część pierwsza zamówienia obejmuje dostawę jajek.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 3.1 do SWZ.
3. Określone w Załączniku nr 1 oraz w Załącznikach nr 4.1 do 4.5 do SWZ ilości asortymentu są ilościami orientacyjnymi i służą do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Jeżeli cena oferty przekroczy kwotę jaką Zamawiający (Jednostka) zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia Zamawiający zawrze umowę do wysokości limitu danej części zamówienia. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z każdorazowego zamówienia. Zamówienia składane będą faksem lub telefonicznie lub drogą elektroniczną.
4. Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11, 64-920 Piła na koszt Wykonawcy.
5. Zamawiający oceni oferty na podstawie dwóch kryteriów oceny ofert: cena oraz czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy (pkt 16 SWZ).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11.
2. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na osiem części:
2.2 Część druga zamówienia obejmuje dostawę różnych produktów spożywczych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 3.2 do SWZ.
3. Określone w Załączniku nr 1 oraz w Załącznikach nr 4.1 do 4.5 do SWZ ilości asortymentu są ilościami orientacyjnymi i służą do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Jeżeli cena oferty przekroczy kwotę jaką Zamawiający (Jednostka) zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia Zamawiający zawrze umowę do wysokości limitu danej części zamówienia. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z każdorazowego zamówienia. Zamówienia składane będą faksem lub telefonicznie lub drogą elektroniczną.
4. Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11, 64-920 Piła na koszt Wykonawcy.
5. Zamawiający oceni oferty na podstawie dwóch kryteriów oceny ofert: cena oraz czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy (pkt 16 SWZ).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11.
2. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na osiem części:
2.3 Część trzecia zamówienia obejmuje dostawę ryb, filetów rybnych i pozostałego mięsa
z ryby.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 3.3 do SWZ.
3. Określone w Załączniku nr 1 oraz w Załącznikach nr 4.1 do 4.5 do SWZ ilości asortymentu są ilościami orientacyjnymi i służą do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Jeżeli cena oferty przekroczy kwotę jaką Zamawiający (Jednostka) zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia Zamawiający zawrze umowę do wysokości limitu danej części zamówienia. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z każdorazowego zamówienia. Zamówienia składane będą faksem lub telefonicznie lub drogą elektroniczną.
4. Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11, 64-920 Piła na koszt Wykonawcy.
5. Zamawiający oceni oferty na podstawie dwóch kryteriów oceny ofert: cena oraz czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy (pkt 16 SWZ).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03311000-2 - Ryby
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11.
2. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na osiem części:
2.4 Część czwarta zamówienia obejmuje dostawę produktów rolniczych, ogrodniczych
i warzyw przetworzonych (kiszonki) .
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 3.4 do SWZ.
3. Określone w Załączniku nr 1 oraz w Załącznikach nr 4.1 do 4.5 do SWZ ilości asortymentu są ilościami orientacyjnymi i służą do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Jeżeli cena oferty przekroczy kwotę jaką Zamawiający (Jednostka) zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia Zamawiający zawrze umowę do wysokości limitu danej części zamówienia. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z każdorazowego zamówienia. Zamówienia składane będą faksem lub telefonicznie lub drogą elektroniczną.
4. Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11, 64-920 Piła na koszt Wykonawcy.
5. Zamawiający oceni oferty na podstawie dwóch kryteriów oceny ofert: cena oraz czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy (pkt 16 SWZ).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11.
2. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na osiem części:
2.5 Część piąta obejmuje dostawę pieczywa świeżego, wyrobów piekarniczych
i ciastkarskich.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 3.5 do SWZ.
3. Określone w Załączniku nr 1 oraz w Załącznikach nr 4.1 do 4.5 do SWZ ilości asortymentu są ilościami orientacyjnymi i służą do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Jeżeli cena oferty przekroczy kwotę jaką Zamawiający (Jednostka) zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia Zamawiający zawrze umowę do wysokości limitu danej części zamówienia. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z każdorazowego zamówienia. Zamówienia składane będą faksem lub telefonicznie lub drogą elektroniczną.
4. Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11, 64-920 Piła na koszt Wykonawcy.
5. Zamawiający oceni oferty na podstawie dwóch kryteriów oceny ofert: cena oraz czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy (pkt 16 SWZ).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11.
2. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na osiem części:
2.6 Część szósta zamówienia obejmuje dostawę produktów mleczarskich.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 3.6 do SWZ.
3. Określone w Załączniku nr 1 oraz w Załącznikach nr 4.1 do 4.5 do SWZ ilości asortymentu są ilościami orientacyjnymi i służą do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Jeżeli cena oferty przekroczy kwotę jaką Zamawiający (Jednostka) zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia Zamawiający zawrze umowę do wysokości limitu danej części zamówienia. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z każdorazowego zamówienia. Zamówienia składane będą faksem lub telefonicznie lub drogą elektroniczną.
4. Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11, 64-920 Piła na koszt Wykonawcy.
5. Zamawiający oceni oferty na podstawie dwóch kryteriów oceny ofert: cena oraz czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy (pkt 16 SWZ).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11.
2. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na osiem części:
2.7 Część siódma zamówienia obejmuje dostawę owoców, warzyw i produktów podobnych (mrożonki).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 3.7 do SWZ.
3. Określone w Załączniku nr 1 oraz w Załącznikach nr 4.1 do 4.5 do SWZ ilości asortymentu są ilościami orientacyjnymi i służą do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Jeżeli cena oferty przekroczy kwotę jaką Zamawiający (Jednostka) zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia Zamawiający zawrze umowę do wysokości limitu danej części zamówienia. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z każdorazowego zamówienia. Zamówienia składane będą faksem lub telefonicznie lub drogą elektroniczną.
4. Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11, 64-920 Piła na koszt Wykonawcy.
5. Zamawiający oceni oferty na podstawie dwóch kryteriów oceny ofert: cena oraz czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy (pkt 16 SWZ).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej – Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11.
2. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na osiem części:
2.8 Część ósma zamówienia obejmuje dostawę mięsa i produktów mięsnych.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 3.8 do SWZ.
3. Określone w Załączniku nr 1 oraz w Załącznikach nr 4.1 do 4.5 do SWZ ilości asortymentu są ilościami orientacyjnymi i służą do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Jeżeli cena oferty przekroczy kwotę jaką Zamawiający (Jednostka) zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia Zamawiający zawrze umowę do wysokości limitu danej części zamówienia. Rzeczywista ilość zamawianych artykułów wynikać będzie z każdorazowego zamówienia. Zamówienia składane będą faksem lub telefonicznie lub drogą elektroniczną.
4. Dostawa przedmiotu zamówienia do siedziby I Liceum Ogólnokształcącego im. Marii Skłodowskiej Curie w Pile, ul. Wincentego Pola 11, 64-920 Piła na koszt Wykonawcy.
5. Zamawiający oceni oferty na podstawie dwóch kryteriów oceny ofert: cena oraz czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy (pkt 16 SWZ).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany wadliwego asortymentu na nowy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) Formularz OFERTA – Załącznik nr 1 do SWZ;
2) Formularz cenowy – Załącznik nr 4 do SWZ:
a) w przypadku części drugiej zamówienia – Załącznik nr 4.1. do SWZ,
b) w przypadku części czwartej zamówienia – Załącznik nr 4.2. do SWZ,
c) w przypadku części szóstej zamówienia – Załącznik nr 4.3. do SWZ,
d) w przypadku części siódmej zamówienia – Załącznik nr 4.4. do SWZ,
e) w przypadku części ósmej zamówienia – Załącznik nr 4.5. do SWZ.
3) Pełnomocnictwo - jeżeli zostało udzielone
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje zmianę umowy w zakresie w jakim będzie miała na nią wpływ zmiana przepisów prawnych, mających zastosowanie do przedmiotu umowy oraz w przypadku wystąpienia siły wyższej.
2. Zmiana umowy może nastąpić w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności określonych w art. 455 ust. 1 i ust. 2 ustawy – Prawo zamówień publicznych.
3. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zaoferowanego produktu w przypadku zaprzestania lub zmiany produkcji na równoważny, ale o cechach nie gorszych
niż określone w opisie przedmiotu zamówienia.
4. Warunkiem wprowadzenia zmiany do umowy jest złożenie przez stronę umowy pisemnego wniosku wraz z uzasadnieniem.
5. Zmiana postanowień umowy może nastąpić tylko w formie pisemnego aneksu, pod rygorem nieważności.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-17 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy umieścić na platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/powiat_pila na stronie internetowej prowadzonego postępowania
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-17 12:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-15
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
Część 3 : Tak
Część 4 : Tak
Część 5 : Tak
Część 6 : Tak
Część 7 : Tak
Część 8 : Tak