DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoParkosz
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2021-11-25
  • ZamawiającyDOM POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-12
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00266542
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 850281239

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 26

1.5.2.) Miejscowość: Parkosz

1.5.3.) Kod pocztowy: 39-220

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.7.) Numer telefonu: 14 672 14 56

1.5.8.) Numer faksu: 14 672 14 56

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dpsparkosz.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsparkosz.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8bfc9aff-4313-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00266542

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00001629/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8bfc9aff-4313-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.dpsparkosz.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w Pzp, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 344).
2. Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt. Ofertę, a także oświadczenie o jakim mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3. Zgodnie z 67 ustawy Pzp, Zamawiający podaje wymagania techniczne związane z korzystaniem z miniPortalu: Wymagania techniczne i organizacyjne, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi.aspx.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150MB.
6. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) za pomocą poczty elektronicznej, email: sekretariat@dpsparkosz.pl.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych, zw. dalej RODO) oraz art. 19 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U., poz. 2019 ze zm.), zw. dalej Pzp informujemy, że:

1. Administratorem danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w Parkoszu, Parkosz 26, 39-220 Pilzno e-mail: sekretariat@dpsparkosz.pl, który przetwarza dane osobowe zebrane w postępowaniu o udzielenie zamówienia w sposób gwarantujący zabezpieczenie przed ich bezprawnym rozpowszechnianiem.
2. Kontakt do Inspektora ochrony danych e-mail: inspektor.odo@onet.pl.
3. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji (art. 275 pkt 1 Pzp).
4. Odbiorcami danych osobowych mogą być osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy Pzp, podmioty usług IT u Administratora, organy kontroli.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Pzp. przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.
6. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisanych ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
7. W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8. Posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia – art. 75 Pzp);
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników – art. 76 Pzp);
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
9. Nie przysługuje Pani/Panu:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie dotyczy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: K-271-2-12/21

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 195894,533 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. I – Artykuły Ogólnospożywcze: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 60pkt.

Liczona według wzoru:
C=(CN brutto/CO brutto)x60pkt.
Gdzie: C- Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium – Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji (Dr) – waga max. 40pkt. Będzie oceniane na podstawie złożonego oświadczenia w formularzu ofertowym, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ. Niezaznaczenie czasu dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji, będzie oznaczało przyznanie 0 pkt. Zamawiający będzie oceniał czas dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji w następujący sposób:
a) dostawa towaru w terminie 1 dnia kalendarzowego od daty uwzględnionej reklamacji - 40pkt.
b) dostawa towaru w terminie 2 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 30pkt.
c) dostawa towaru w terminie 3 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 20pkt.
d) dostawa towaru w terminie 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 10pkt.
e) dostawa towaru w terminie powyżej 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 0 pkt.

2. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana według wzoru: OCENA = C + Dr.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. II – Cukier, mąki, kasze: sukcesywna dostawa mąki i kaszy, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 60pkt.

Liczona według wzoru:
C=(CN brutto/CO brutto)x60pkt.
Gdzie: C- Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium – Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji (Dr) – waga max. 40pkt. Będzie oceniane na podstawie złożonego oświadczenia w formularzu ofertowym, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ. Niezaznaczenie czasu dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji, będzie oznaczało przyznanie 0 pkt. Zamawiający będzie oceniał czas dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji w następujący sposób:
a) dostawa towaru w terminie 1 dnia kalendarzowego od daty uwzględnionej reklamacji - 40pkt.
b) dostawa towaru w terminie 2 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 30pkt.
c) dostawa towaru w terminie 3 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 20pkt.
d) dostawa towaru w terminie 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 10pkt.
e) dostawa towaru w terminie powyżej 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 0 pkt.

2. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana według wzoru: OCENA = C + Dr.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. III – Mięso i wędliny: sukcesywna dostawa mięsa i wędlin, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 60pkt.

Liczona według wzoru:
C=(CN brutto/CO brutto)x60pkt.
Gdzie: C- Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium – Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji (Dr) – waga max. 40pkt. Będzie oceniane na podstawie złożonego oświadczenia w formularzu ofertowym, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ. Niezaznaczenie czasu dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji, będzie oznaczało przyznanie 0 pkt. Zamawiający będzie oceniał czas dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji w następujący sposób:
a) dostawa towaru w terminie 1 dnia kalendarzowego od daty uwzględnionej reklamacji - 40pkt.
b) dostawa towaru w terminie 2 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 30pkt.
c) dostawa towaru w terminie 3 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 20pkt.
d) dostawa towaru w terminie 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 10pkt.
e) dostawa towaru w terminie powyżej 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 0 pkt.

2. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana według wzoru: OCENA = C + Dr.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. IV – Nabiał: sukcesywna dostawa nabiału, trzy razy w tygodniu w godzinach od 700 do 1100 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 60pkt.

Liczona według wzoru:
C=(CN brutto/CO brutto)x60pkt.
Gdzie: C- Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium – Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji (Dr) – waga max. 40pkt. Będzie oceniane na podstawie złożonego oświadczenia w formularzu ofertowym, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ. Niezaznaczenie czasu dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji, będzie oznaczało przyznanie 0 pkt. Zamawiający będzie oceniał czas dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji w następujący sposób:
a) dostawa towaru w terminie 1 dnia kalendarzowego od daty uwzględnionej reklamacji - 40pkt.
b) dostawa towaru w terminie 2 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 30pkt.
c) dostawa towaru w terminie 3 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 20pkt.
d) dostawa towaru w terminie 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 10pkt.
e) dostawa towaru w terminie powyżej 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 0 pkt.

2. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana według wzoru: OCENA = C + Dr.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. V – Jaja: sukcesywna dostawa jaj, jeden raz w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 60pkt.

Liczona według wzoru:
C=(CN brutto/CO brutto)x60pkt.
Gdzie: C- Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium – Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji (Dr) – waga max. 40pkt. Będzie oceniane na podstawie złożonego oświadczenia w formularzu ofertowym, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ. Niezaznaczenie czasu dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji, będzie oznaczało przyznanie 0 pkt. Zamawiający będzie oceniał czas dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji w następujący sposób:
a) dostawa towaru w terminie 1 dnia kalendarzowego od daty uwzględnionej reklamacji - 40pkt.
b) dostawa towaru w terminie 2 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 30pkt.
c) dostawa towaru w terminie 3 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 20pkt.
d) dostawa towaru w terminie 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 10pkt.
e) dostawa towaru w terminie powyżej 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 0 pkt.

2. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana według wzoru: OCENA = C + Dr.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. VI - Mrożonki, ryby: sukcesywna dostawa mrożonek i ryb, jeden raz w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 60pkt.

Liczona według wzoru:
C=(CN brutto/CO brutto)x60pkt.
Gdzie: C- Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium – Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji (Dr) – waga max. 40pkt. Będzie oceniane na podstawie złożonego oświadczenia w formularzu ofertowym, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ. Niezaznaczenie czasu dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji, będzie oznaczało przyznanie 0 pkt. Zamawiający będzie oceniał czas dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji w następujący sposób:
a) dostawa towaru w terminie 1 dnia kalendarzowego od daty uwzględnionej reklamacji - 40pkt.
b) dostawa towaru w terminie 2 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 30pkt.
c) dostawa towaru w terminie 3 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 20pkt.
d) dostawa towaru w terminie 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 10pkt.
e) dostawa towaru w terminie powyżej 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 0 pkt.

2. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana według wzoru: OCENA = C + Dr.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. VII – Pieczywo: sukcesywna dostawa pieczywa, sześć razy w tygodniu w godzinach od 700 do 1100 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Kryterium – Cena brutto (C) – waga 60pkt.

Liczona według wzoru:
C=(CN brutto/CO brutto)x60pkt.
Gdzie: C- Wartość punktowa ceny,
CN brutto – Najniższa oferowana cena brutto,
CO brutto – Cena oferty ocenianej brutto.
2) Kryterium – Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji (Dr) – waga max. 40pkt. Będzie oceniane na podstawie złożonego oświadczenia w formularzu ofertowym, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ. Niezaznaczenie czasu dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji, będzie oznaczało przyznanie 0 pkt. Zamawiający będzie oceniał czas dostawy towaru po uwzględnionej reklamacji w następujący sposób:
a) dostawa towaru w terminie 1 dnia kalendarzowego od daty uwzględnionej reklamacji - 40pkt.
b) dostawa towaru w terminie 2 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 30pkt.
c) dostawa towaru w terminie 3 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 20pkt.
d) dostawa towaru w terminie 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 10pkt.
e) dostawa towaru w terminie powyżej 4 dni kalendarzowych od daty uwzględnionej reklamacji - 0 pkt.

2. Ocena ofert będzie ostatecznie wyliczana według wzoru: OCENA = C + Dr.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru po uwzględnionej reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: zdolności technicznej lub zawodowej:
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
a) dysponuje minimum 1 osobą odpowiedzialną za świadczenie dostawy (np.: dostawcę towaru lub magazyniera lub kierowcę, inne). Wykonawca zobowiązany jest wykazać się, że dysponuje 1 osobą, o której mowa w Rozdziale I ust. 12 SWZ.
b) dysponuje minimum jednym pojazdem dostosowanym do przewozu artykułów spożywczych.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania - wzór oświadczenia o niepodleganiu wykluczeniu stanowi Załącznik nr 3 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się̨ o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o niepoleganiu wykluczeniu składa każdy z Wykonawców

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty należy dołączyć: w celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunku zdolności technicznej lub zawodowej:
a) wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, minimum 1 osobą odpowiedzialną za świadczenie dostawy (np.: dostawcę towaru lub magazyniera lub kierowcę, inne), w szczególności odpowiedzialne za świadczenie usług, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia, niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami (zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SWZ) oraz, że dysponuje 1 osobą, o których mowa w Rozdziale I ust. 12 SWZ. Zamawiający dopuszcza, ze osoba skierowaną do realizacji zamówienia może być ta sama osoba, o której mowa w Rozdziale I ust. 12 SWZ;
b) oświadczenie, że dysponuje minimum jednym pojazdem dostosowanym do przewozu artykułów spożywczych, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Nie dotyczy

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik - pełnomocnictwo do złożenia oferty musi być złożone w oryginale w takiej samej formie, jak składana oferta (tj. w formie elektronicznej lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym). Dopuszcza się także złożenie elektronicznej kopii (skanu) pełnomocnictwa sporządzonego uprzednio w formie pisemnej, w formie elektronicznego poświadczenia sporządzonego stosownie do art. 97 § 2 ustawy z dnia 14 lutego 1991 r. Prawo o notariacie, które to poświadczenie notariusz opatruje kwalifikowanym podpisem elektronicznym, bądź też poprzez opatrzenie skanu pełnomocnictwa sporządzonego uprzednio w formie pisemnej kwalifikowanym podpisem, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym mocodawcy. Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postepowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się̨ o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się̨ o udzielenie zamówienia

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.
Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postepowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się̨ o udzielenie zamówienia - dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się̨ o udzielenie zamówienia.

1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2 W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
4 Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający dopuszcza zmiany w umowie w zakresie:
1) ceny i terminu, która może nastąpić na umotywowany pisemny wniosek jednej ze stron umowy po uzyskaniu zgody drugiej strony w formie aneksu z zachowaniem formy pisemnej w sytuacji siły wyższej;
2) wartości zamówienia w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia, o którym mowa w § 3 ust. 3 umowy;
3) zmian przepisów powszechnie obowiązujących, które mają wpływ na treść lub przedmiot umowy, w szczególności zmiany przepisów powszechnie obowiązujących;
4) gdy spełnienie świadczenia byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami, albo groziłoby Wykonawcy rażącą stratą w rozumieniu art. 357 Kodeksu cywilnego.
2. Ustala się zasady wprowadzania zmian wysokości wynagrodzenia w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
3. Zamawiający dopuszcza zmiany nieistotne postanowień zawartej umowy, rozumiane w ten sposób, że wiedza o ich wprowadzeniu do umowy na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie czy też na wynik postępowania.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-25 13:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Składanie ofert następuje za pośrednictwem systemu miniPortal: http://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-25 13:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Nie dotyczy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wykonanie swetrów na drutach - Łańcut
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania17-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wykonanie swetrów na drutach. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI