Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PARKOSZU
1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. I – Artykuły Ogólnospożywcze: sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.
Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. II – Cukier, mąki, kasze: sukcesywna dostawa mąki i kaszy, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego
Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. III – Mięso i wędliny: sukcesywna dostawa mięsa i wędlin, dwa razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.
Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. IV – Nabiał: sukcesywna dostawa nabiału, trzy razy w tygodniu w godzinach od 700 do 1100 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.
Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. V – Jaja: sukcesywna dostawa jaj, jeden raz w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.
Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. VI - Mrożonki, ryby: sukcesywna dostawa mrożonek i ryb, jeden raz w tygodniu w godzinach od 7:00 do 11:00 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.
15221000-3 - Ryby mrożone
Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Parkoszu.
1.1.Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż wraz z dostarczeniem przez Wykonawcę własnym transportem, artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego, po uprzednim zamówieniu. Zamówienie będzie składane z 1 dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy, mailowo, faksem, telefonicznie lub pisemnie z podaniem ilości oraz rodzaju asortymentu.
1.2.Po dostarczeniu zamówionego towaru Wykonawca jest zobowiązany do rozładowania i wniesienia towaru go do magazynu DPS. Wykonawca zobowiązuje się przekazać towar bezpośrednio osobie uprawnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania dostaw przez Wykonawcę osobom nieuprawnionym.
1.3.Koszt transportu i ryzyko ponosi Wykonawca i jest wliczony w cenę zamówienia.
1.4.Dostawa ma odbywać się w godzinach wyznaczanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą realizowane sukcesywnie, według potrzeb Zamawiającego.
1.5.Po dokonanym zamówieniu, Wykonawca zobowiązany jest potwierdzić otrzymane zamówienie.
1.6. Zamówiony asortyment musi być najlepszej jakości, wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami prawa, świeży i nieprzeterminowany. Na każdym opakowaniu powinna znajdować się data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia oraz etykieta z występującymi alergenami. Artykuły muszą mieć jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Niedopuszczalne jest dostarczanie towaru z krótką datą przydatności do spożycia, mniej niż 30% czasu licząc od daty produkcji towaru do końcowej daty jego przydatności do spożycia.
1.7.Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich we właściwej jakości handlowej. Artykuły spożywcze muszą być dostarczone przez Wykonawcę transportem, przy zachowaniu odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych artykułów.
1.8.Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim itp.
1.9.Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego oraz właściwych ministerstw na czas pandemii COVID-19 w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia.
1.10. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych w zamówionym towarze, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić towar tego samego dnia dostawy do godz. 1400, bez prawa naliczania jakichkolwiek dodatkowych opłat. Jeżeli brakujący towar nie zostanie dostarczony w tym samym dniu, Wykonawca będzie zobowiązany wystawić fakturę korygującą na wartości dostarczonego towaru.
1.11.W przypadku dostarczenia większej ilości towaru niż zamawiana, Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia nadwyżki oraz domagać się wystawienia faktury korygującej.
1.12.W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia w zależności od istniejących potrzeb, których aktualnie nie jest w stanie przewidzieć. Poszczególne ilości asortymentów są wielkościami orientacyjnymi. Zwiększenie lub zmniejszenie zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia w każdej części może nastąpić maksymalnie o 30% przy czym Wykonawcy nie przysługują w tym zakresie żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
1.13.Przedmiot zamówienia jest tożsamy dla wszystkich części z wyłączeniem ust. 2.
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia, opisanego szczegółowo formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ dot. części od I do VII. Zgodnie z art. 99 ust. 5 Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym artykułom: Wykonawca musi wykazać równoważność oferowanego przedmiotu zamówienia poprzez wskazanie w opisie rozwiązania równoważnego na podstawie zawartych w opisie przedmiotu zamówienia kryteriów oceny równoważności (opis oraz minimalny skład zamawianego towaru). Zamawiający dopuszcza zaproponowanie towarów w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wielkościach/gramaturach (do +/- 5%) od określonych w Załączniku nr 2 do SWZ parametrów jednostki miary.
Cz. VII – Pieczywo: sukcesywna dostawa pieczywa, sześć razy w tygodniu w godzinach od 700 do 1100 zgodnie z zamówieniem Zamawiającego.
Spawanie stali
Humniska (podkarpackie)
Spawanie MIG MAG
Humniska (podkarpackie)
Spawanie konstrukcji stalowych
Humniska (podkarpackie)
Usługi spawalnicze
Humniska (podkarpackie)
MetalTop -Obróbka Metali, Skrawaniem i Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych
Tarnowiec (podkarpackie)
Profesjonalne elektronarzędzia, narzędzia dla majsterkowiczów
Rzeszów (podkarpackie)
Sklep z foliami samoprzylepnymi - Procorte
Sonina (podkarpackie)
Uspaw - Cięcie laserowe
Kombornia (podkarpackie)
Wima - Zakuwanie węży, Hydraulika siłowa, Pneumatyka
Mielec, Rzeszów, Warszawa, Poznań, Kraków (podkarpackie)