Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły
1.2.1 Dostawa artykułów spożywczych
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
15500000-3 - Produkty mleczarskie
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb kuchni szpitalnej i małej gastronomii Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły w Jaroszowcu w podziale na 10 zadań.
2. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom Zamawiającego .
3. Wykonawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego i przestrzegać zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej.
4. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wymaganiami prawa żywnościowego, między innymi:
a. Rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 1.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej „rozporządzeniem nr 178/2002” ,
b. Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55),
c. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225 z późn. zmianami),
d. Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zmianami),
e. Rozporządzenia (UE) nr 1169/2001 z Dia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
f. Wszelkich aktów wykonawczych obowiązujących w zakresie nieregulowanym
w rozporządzeniu 853/2004.
5. Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, dla poszczególnych zadań:
Zadanie nr 1 – Nabiał: 3-5 razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 5:30
Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 3 – Warzywa:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 4 – Warzywa
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze:
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie do
starczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 8 – Owoce
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 2 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 11:00.
Zadanie nr 9 – Mrożonki
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
Zadanie nr 10 – Jajka
Wykonawca realizować będzie dostawy w sposób ciągły, z częstotliwością wynoszącą 1x w tygodniu od poniedziałku do piątku. Wykonawca będzie dostarczał asortyment do magazynu żywnościowego Zamawiającego w godzinach 7:00 - 13:00.
- z dostarczeniem i wniesieniem do magazynu żywnościowego Zamawiającego oraz weryfikacją ilościową i jakościową w obecności przedstawicieli Wykonawcy i Zamawiającego,
6. Dostarczony asortyment powinien być zgodny z zamówieniem.
7. Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, loco magazyn żywnościowy Zamawiającego,
8. Na żądania Zamawiającego, przy każdej dostawie, Wykonawca udostępni do wglądu Zamawiającemu następujące dokumenty: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualną kartę zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego – zapisy temperatur z komory transportowej.
9. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne,
10. Wykonawca oświadcza, że dostarczany asortyment jest dopuszczony do obrotu, wolny od wad jakościowych i ilościowych oraz dobrej jakości.
Dostawy następować będą transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Miejsce dostawy: – magazyn żywnościowy Zamawiającego mieszczący się w budynku Szpitala, ul. Kolejowa 1a, 32-310 Jaroszowiec.
Wspólny słownik zamówień (CPV):
główny kod: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
15500000-3 - Produkty mleczarskie (Zadanie nr 1)
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty (Zadanie nr: 3, 4, 7, 8)
15800000-6 - Różne produkty spożywcze (Zadanie nr 2, 5, 9)
03142300-1 -Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego (Zadanie nr 10)
15220000-6 Ryba mrożona (zadanie nr 6)
5. Warunki płatności
1) terminy płatności - do 30 dni po dostawie i otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury,
2) forma płatności - przelew (m.in. podać numer rachunku bankowego oraz adres banku Wykonawcy),
3) w przypadku gdy termin płatności przypadnie w dzień ustawowo wolny od pracy lub sobotę, płatność nastąpi w terminie pierwszego dnia roboczego następującego po tych dniach.
Cena oferty ma być podana w PLN.
6. OFERTY CZĘŚCIOWE
Zamówienie zostało podzielone na 10 części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych – gdzie część zamówienia stanowi dane Zadanie wg podziału jak poniżej:
1) Zadanie nr 1 – Nabiał
2) Zadanie nr 2 – Artykuły ogólnospożywcze
3) Zadanie nr 3 – Warzywa
4) Zadanie nr 4 - Warzywa
5) Zadanie nr 5 - Artykuły ogólnospożywcze
6) Zadanie nr 6 – Ryba mrożona
7) Zadanie nr 7 – Warzywa kiszone
8) Zadanie nr 8 - Owoce
9) Zadanie nr 9 – Mrożonki
10) Zadanie nr 10 - Jajka
03142300-1 - Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego