Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431029234
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Staszica 16
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-081
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@spsk1.lublin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://portal.smartpzp.pl/spsk1
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-eb867ec6-55cd-11ed-8832-4e4740e186ac
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00412622
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-10-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00175313/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.42 produkty spozywcze
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://portal.smartpzp.pl/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W
postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami,
wszczególności składanie ofert oraz oświadczeń, odbywa się przy użyciu środków
komunikacjielektronicznej zapewnionych przez system zapewniający obsługę procesu udzielania
zamówieńpublicznych za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej, zwany dalej
Systemem.3. Systemjest dostępny pod adresem: https://portal.smartpzp.pl/spsk1.4. Przeglądanie i
pobieranie publicznejtreści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta w Systemie, ani
logowania doSystemu.5. Za pośrednictwem posiadanego w Systemie konta Użytkownika
Zewnętrznego odbywa siękomunikacja Wykonawcy z Zamawiającym w postępowaniu, w
szczególności: przekazywaniedokumentów, oświadczeń, informacji, pytań, wniosków w ramach
postępowania.6. Za pośrednictwemposiadanego w Systemie konta Jednostki Zamawiającej oraz kont
jej Użytkowników Wewnętrznychodbywa się komunikacja Zamawiającego z Wykonawcą w
postępowaniu, w szczególności:przekazywanie wezwań i zawiadomień, informacji, odpowiedzi na
pytania.7. Zadawanie pytań przezWykonawców odbywa się w zakładce „Pytania do postępowania”. Po
otwarciu ofert, komunikacjamiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia,
wnioski, zawiadomienia orazinformacje, przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem
Platformy, w zakładce„Korespondencja”, która dla Wykonawcy jest widoczna w Zakładce „Oferty”, po
zaznaczeniu numeruzłożonej oferty. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zaświadczeń oraz
informacji przyjmuje się datęzapisania plików na serwerze. Aktualna data i godzina, zsynchronizowane
z Głównym Urzędem Miar,wyświetlane są w prawym górnym rogu Platformy. 8. Do pełnego i
prawidłowego korzystania zSystemu przez Użytkowników Zewnętrznych konieczne jest posiadanie
przez co najmniej jednegouprawnionego Użytkownika Zewnętrznego Wykonawcy elektronicznego
podpisu kwalifikowanego lubpodpisu zaufanego lub podpisu osobistego służącego do autentykacji i
podpisu.9. Korzystanie zSystemu możliwe jest na 2 sposoby, pod warunkiem spełnienia następujących
minimalnych wymagańtechnicznych:a) Oprogramowanie zewnętrzne (dostawcy podpisu
kwalifikowanego):• Mozzilla Firefoxver. 65 i późniejsze, Google Chrome ver. 66 i późniejsze lub Opera
ver. 58 i późniejsze, Microsoft Edgever 18 i późniejsze, Internet Explorer 11,• Lista zalecanych
przeglądarek internetowych: GoogleChrome, Mozilla Firefox, Opera. Zalecane jest najnowszych wersji
przeglądarek,• systemoperacyjny Windows 7 i późniejsze.b) Oprogramowanie
wbudowane w SmartPZP:• zainstalowaneśrodowisko Java w wersji min. 1.8 (jre),• wprzypadkuprzeglądarek Opera, Chrome i Firefox
należydoinstalować dodatek do przeglądarki Szafir
SDK Web,•
oprogramowanie SzafirHost w systemieoperacyjnym.13. W sytuacji awarii Systemu lub przerwy
technicznej działania Systemu Zamawiającydopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej
na adres: mzubala@spsk1.lublin.pl (niedotyczy składania ofert).14. Maksymalny rozmiar pojedynczych
plików przesyłanych za pośrednictwemSystemu wynosi 100 MB. Za pośrednictwem Systemu
możnaprzesłać wiele pojedynczych plików lubplik skompresowany do archiwum (ZIP) zawierający
wiele
pojedynczych plików.18. Dopuszczalneformaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 100 MB w
formatach .png, .jpg, .jpeg, .gif, .doc,.docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .odt, .ods, .odp, .odf, .pdf, .zip, .rar,
.7zip, .txt, .ath, .xml, .dwg, .xades, .tar,.7z, .eml, .msg
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: EO/EŻ-2738/38/22
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Aromat do ciast / różne zapachy - smaki op. min. 5 ml – max. 30 ml
Bita śmietana spray 250 ml
Biszkopty op. min. 0,12 kg – max. 0,30 kg
Budyń błyskawiczny z cukrem (bez gotowania, o smaku śmietankowym, waniliowym) op. min. 0,03 kg - max 0,05 kg
Czosnek mielony op.min. 0,04 kg- max. 0,10 kg
Deser owocowy – przecier jabłkowy o konsystencji gładkiego, jednolitego i delikatnego musu, dla niemowląt po 4 miesiacu życia. Bez barwników i konserwantów. Produkt przygotowany z jednego rodzaju owoców (bez dodatku innych owoców) op. min. 0,12 kg – max. 0,20 kg
Dżem z owoców, słodzony (różne owoce / smaki ) op. jednoporcjowe o wadze 25 gram (tj. 0,025 kg)
Dżem z owoców, słodzony ( różne owoce /smaki) op. słoik min. 0,28 kg – max. 0,45 kg
Galaretka owocowa / różne smaki , op min. 0,07 kg- max.0,10 kg
Gałka muszkatołowa op. min. 0,01 kg- max. 0,10 kg
Goździki op. min. 0,01 kg – max. 0,10 kg
Herbata czarna, liściasta (gruby liść) typu Golden, Assam,Yunnan op.min. 0,10 kg - max. 0,50 kg
Proponowany gatunek ...................................... *
Herbata czarna, ekspresowa 1no porcjowa o wadze od 1,2 gram do 1,5 gram
Herbatniki kruche bez dodatków ziaren, kakao, czekolady op. min. 0,05 kg- max.0,20 kg
Imbir mielony op. min. 0,01kg-max. 0,10 kg
Kakao naturalne (zawartość tłuszczu kakaowego min. 10%) op. min. 0,08 kg– max. 0,25 kg
Kawa zbożowa rozpuszczalna (zboża min. 75%- jęczmień,żyto, cykoria) op. min. 0,10 kg- max. 0,50 kg
Kisiel błyskawiczny z cukrem (bez gotowania, z kawałkami owoców, smak pomarańczowy, wiśniowy, cytrynowy) op.min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
Kisiel z cukrem, bez konserwantów (smak malinowy, truskawkowy, wiśniowy) op. min. 0,07 kg-max. 0,10 kg
Koper suszony op. min. 0,10kg – max. 0,50kg
Kotlety sojowe, produkt suchy, a‘ la schabowy, op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Kostka sojowa, błyskawiczna op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Krakersy , różne smaki op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Kwasek cytrynowy, op. min. 0,10 kg – max. 1 kg
Liście laurowe, op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Majeranek, op. min. 0,02 kg – max. 0,10 kg
Margaryna w kostce (min. 70 % tłuszczu, typu Kasia, Maryna ) op. Min. 0,25 kg - max.1 kg
Masa makowa z bakaliami , op. min. 0,80 kg – max. 1 kg
Mieszanka ziół do kurczaka, op. min. 0,02 kg – max, 0,20 kg
Mieszanka ziół do ryb , op. min. 0,02 kg – max. 0,20 kg
Miód naturalny wielokwiatowy, op. 1no porcjowe o wadze 25 gram (0,025kg)
Natka pietruszki, suszona , op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Ocet w plastikowym opakowaniu op. min. 0,5 L – max.1 L
Oliwa z oliwek extra Virgin, op. min. 0,5L – max. 1 L
35. Olej uniwersalny do sałatek i smażenia, op. min. 0,5L – max. 2L
36. Paluszki z sezamem lub makiem, op. min. 0,07kg – max. 0,10 kg
37. Papryka mielona (łagodna i ostra), op. min. 0,02 kg- max. 0,10 kg
Pieczywo bezglutenowe (skład: mąka ryżowa, grysik ryżowy, mąka kukurydziana itp.), op. min.0,10kg – max. 0,40 kg
Pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe bez dodatku cukru, glutenu) , op. min. 0,10 kg - max. 0,40 kg
Pieczywo wieloziarniste, (chrupkie lub lekkie, skład: pęłnoziarnista mąka żytnia, maka pszenna, otręby ) op. min. 0,10kg – max. 0,40 kg
Pieprz naturalny czarny (mielony), op. min. 0,05kg – max. 0,10 kg
Pieprz ziołowy (mielony) , op min. 0,05 kg –max. 0,10 kg
Pierniczki w czekoladzie (czekolada min. 17%), op .min. 0,10kg – max. 1 kg
Proszek do pieczenia, op. min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
Przyprawa w płynie, typu „Maggi“ do zup, sosów, op. min. 0,50 L- max. 2L
Przyprawa warzywna w proszku typu Domowa, Vegeta, Ziarenka smaku) op. min. 0,10 kg. - max 1 kg
Przyprawa ziołowa (mieszanka ziół: bazylia, majeranek, rozmaryn, szałwia, cząber, oregano, tymianek,mięta np. zioła prowansalskie ), op. min. 0,01kg – max. 0,20 kg
Rosół drobiowy (w proszku) , op. min. 0,50 kg – max. 3 kg
Rozmaryn suszony, op. min. 0,01kg – max. 0,20 kg
Sok jabłkowy, (karton ze słomką), op. min. 0,20L -max. 0,30 L
Sok owocowo-warzywny w opakowaniu plastikowym, (z cukrem, z dodatkiem marchwi, dyni, jabłka, bananów, winogron np Kubuś), op. min. 0,30L – max. 0,40L
Sok pomidorowy, op. min.0,30 L – max. 0,40 L
Sos sałatkowy uniwersalny, (skład: przyprawa ziołowa, cebula, liść pietruszki, oregano, majeranek, pieprz czarny, bazylia, tymianek, pieprz ziołowy) sos w proszku), op. min. 0,10 kg – max. 1 kg
Sól kuchenna warzona op. max 1 kg
Soda oczyszczana, spożywcza op. min. 0,07 kg – max. 0,10 kg
Tymianek suszony, op. min. 0,01 kg - max. 0,20 kg
Wafle w czekoladzie (wafel przekładany kremem -różne smaki, oblany czekoladą min. 30%) , op. min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
Ziele angielskie , op. min. 0,01kg – max. 0,20 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy cząstkowej
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cukier kryształ op. min 1 kg – max 5 kg
Cukier biały w paluszkach op. min. 4 g – max. 5 g
Cukier puder op. min. 0,40 kg – max. 1 kg
Cukier waniliowy op. min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy cząstkowej
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Fasola sucha – Jaś średni op. min. 0,50 kg - max. 5 kg
Groch łuskany, suchy op. min. 0,50 kg - max.
5 kg
Kasza gryczana, cała, prażona, jasna op. min.
1 kg -max. 5 kg
Kasza kukurydziana op. min. 0,50 kg -max. 1 kg
Kasza jaglana op. min. 1 kg – max. 5 kg
Kasza jęczmienna średnia op. min. 1 kg - max. 5 kg
Kasza manna op. min. 1 kg - max. 5 kg
Makarony z mąki durum, rózne kształty op. min. 0,50 kg- max. 5 kg (kształt:, łazanka - 10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 30%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra)- około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%)
Makaron razowy, różne kształty, op.min. 0,50 kg – max. 5 kg (kształt: ,łazanka-10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 30%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra) - około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%)
Makaron bezglutenowy, różne kształty op. min.0,20 kg – max 1 kg (kształt:, łazanka - 10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 30%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra) - około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%)
Mąka ziemniaczana, op. min. 0,50kg – max. 1 kg
Płatki jaglane (błyskawiczne) , op. min. 0,50 kg - max.1 kg
Płatki jęczmienne (błyskawiczne), op. min. 0,50 kg – max. 1 kg
Płatki kukurydziane (śniadaniowe, zwykłe bez dodatków (bez gotowania), op. min. 0,20 kg – max. 1 kg
Płatki owsiane (błyskawiczne) , op. min. 0,50 kg - max. 1 kg
Ryż (biały, cały, długi), op. min. 1 kg – max. 5 kg
Ryż naturalny, brązowy, op. min. 1 kg – max. 5 kg
Soczewica zielona, ziarno, op. min. 0,50 kg - max. 5 kg
Soja ziarno, op. min. 0,50 kg – max. 1 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy cząstkowej
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Chrzan konserwowy, tarty op. min. 0,29 kg – max.0,50 kg
Groszek zielony, konserwowy op.min. 0,22 kg – max. 0,50 kg netto (bez zalewy)
Gulasz angielski - konserwa mięsna / o zawartości mięsa wieprzowego min. 75 %, op. 300 g
Ketchup (łagodny, pikantny, zawartość przecieru z pomidorów min. 60%) w plastikowym opakowaniu, op. 500 ml
Koncentrat pomidorowy 30% zagęszczony, pasteryzowany, bez konserwantów, op. min. 0,20 kg - max. 1 kg
Konserwa rybna (ryba w oleju lub pomidorach, op. min. 125 g - max. 170 g, opakowanie pozwalające na otwarcie bez użyciaotwieracza)
Kukurydza konserwowa op. min. 0,22 - max 0,50 kg netto bez zalewy
Majonez gęsty, dekoracyjny, op. min. 1 kg - max. 5 kg (zamienić na L i dołączyć rozliczenie do zał. nr 1, ilośc kg nie może być mniejsza)
Musztarda w plastikowym opakowaniu, op. min. 0,18 kg – max. 0,30 kg
Paprykarz rybny (zawartość rozdrobninej ryby min. 24%, opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza), op min. 0,11 kg – max. 0,16 kg
Pasta sojowa z dodatkiem warzyw, różne smaki (opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza) op. min. 0,05 kg – max. 0,13 kg
Pasztet drobiowy (zawartość rozdrobnionego mięsa z kurcząt min. 38%, opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza) op. min. 0,50 kg – max. 0,10 kg
Pasztet sojowy, opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza, op. min. 0,05 kg – max. 0,13 kg
Szczaw konserwowy, siekany, op. min. 0,28 kg – max. 0,40 kg
Śledź Matjas solony, bez dodatku cebuli, kapusty, ogórków itp. dodatków, op.min. 1 kg – max. 10 kg/ netto bez dodatków
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy cząstkowej
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zmiana niniejszej umowy jest możliwa w przypadku:
a) zmiany terminu dostawy z przyczyn niezależnych od Wykonawcy,
b) ustawowej zmiany stawki podatku VAT, w przypadku zmiany stawki podatku VAT na wyroby będące przedmiotem
zamówienia, cena ulegnie zmianie z dniem wejścia w życie aktu prawnego określającego zmianę stawki VAT,
z zastrzeżeniem, że zmianie ulegnie wówczas wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian, zmiana umowy
w tym przypadku nastąpi automatycznie i nie wymaga formy aneksu
c) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy,
d) zmiany nazwy producenta produktu objętego umową,
e) zmian danych identyfikujących strony - zgodnie z zapisami w aktualnym odpisie z właściwego rejestru,
2. Zamawiający przewiduje także możliwość dokonania zmiany umowy na podstawie artykułu 455 ust. 1 pkt. 2 i 3:
2.1. Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 2 p.z.p. zmiana umowy jest dopuszczalna gdy nowy Wykonawca ma zastąpić
dotychczasowego Wykonawcę:
2.2. Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 3 p.z.p. zmiana umowy jest dopuszczalna jeżeli dotyczy realizacji, przez dotychczasowego
Wykonawcę, dodatkowych dostaw, których nie uwzględniono w zamówieniu podstawowym, o ile stały się one niezbędne i
zostały spełnione łącznie następujące warunki:
2.3. Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 4 zmiany umowy spowodowana jest okolicznościami, których zamawiający, działając z
należytą starannością, nie mógł przewidzieć, o ile zmiana nie modyfikuje ogólnego charakteru umowy a wzrost ceny
spowodowany każdą kolejną zmianą nie przekracza 50% wartości pierwotnej umowy
3. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody
Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy.
4. Zamawiający przewiduje zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku:
a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa;
b) niewyczerpania wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć
przedmiotową umowę nie dłużej jednak niż o 3 miesiące, w zakresie zadań w których w okresie obowiązywania umowy
nie dokonano jej realizacji w ilościach określonych w poszczególnych pozycjach oferty.
5. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty.
6. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem ust. 1 lit. b) oraz ust 3.
7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku
Wykonawcy,
z zastrzeżeniem ust. 1 lit. b) oraz ust 3.
8. Wniosek winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 1 lit. b) oraz ust 3.
9. W przypadku braku dostępności oferowanego produktu z przyczyn leżących po stronie producenta Wykonawca
zobowiązany
jest dostarczyć produkt zamienny po uprzednim pisemnym zawiadomieniu o tym Zamawiającego i uzyskaniu od niego
pisemnej zgody. Cena produktu zamiennego nie może być wyższa niż produktu podanego w ofercie.
10. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby wykonawca powoływał się, na
zasadach określonych w art. 118 ust. 1 ustawy p.z.p., w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu,
wykonawca jest obowiązany wykazać zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie
spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie
postępowania o udzielenie zamówienia. Przepis art. 122 ustawy p.z.p. stosuje się odpowiednio.
11. Zmiana niniejszej umowy jest możliwa jeżeli łączna wartość zmian jest mniejsza niż progi unijne oraz jest niższa niż 10%
wartości pierwotnej umowy.
12. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-11-08 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-11-08 10:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-12-07