Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa art. mleczarskich oraz innych art. spożywczych do Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Opolu Lubelskim
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 060397166
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Owocowa 7
1.5.2.) Miejscowość: Opole Lubelskie
1.5.3.) Kod pocztowy: 24-300
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski
1.5.7.) Numer telefonu: 81 827 69 00
1.5.8.) Numer faksu: 81 827 35 50
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_opole_lubelskie@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Zakład Karny
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa art. mleczarskich oraz innych art. spożywczych do Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9c2e09ba-9c33-11eb-945c-72824b6a02d0
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00031885
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00018139/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawy artykułów mleczarskich oraz innych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.sw.gov.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPuhttps://epuap.gov.pl/wps/portal
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składnie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającyma wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie „Pzp”, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, w postaci miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, i ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal. Wymienione narzędzia zapewniają możliwość zapoznania się z treścią złożonych dokumentów wyłącznie po upływie terminuna ich składanie;2) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAPma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.;3) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP);4) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB;5) Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP;6) Zamawiający przekazuje na stronie prowadzonego postępowania tj. www.zp.sw.gov.pl - ID postępowania. Dane postępowanie można wyszukać również na liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlament Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: 1. administratorem Pani/Pana danych jest Zakład Karny w Opolu Lubelskim, ul. Owocowa 7 , 24-300 Opole Lubelskie, tel.: (81) 827 69 00, e-mail: zk_opole_lubelskie@sw.gov.pl2. funkcję inspektora ochrony danych osobowych w Zakładzie Karnym w Opolu Lubelskim pełni ppor. Łukasz Sadlej, dane kontaktowe: telefon (81) 827 69 00, e-mail: iod_opole_lubelskiej@sw.gov.pl³;3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim w trybie przetargu nieograniczonego;4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania na podstawie ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019), dalej „ustawa Pzp”;5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z ustawą Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;8. posiada Pani/Pan: na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych ; na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ; prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;9. nie przysługuje Pani/Panu: w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.1.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I:L.p. Nazwa artykułu Gat. Jednostka miary Ilość1. Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg) okres przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy. I kg 4000,2. Mleko w proszku chude bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowa-nie do 25 kg) termin przydatności min. 3 miesiące od dnia dostawy. I kg 200,3. Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 500 g) okres przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy. I kg 5600,4. Serek homogenizowany bez dodatku żelatyny wieprzowej różne smaki (opakowanie do 150 g) okres przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy. I kg 2500,5. Serek typu "Fromage" (opakowanie do 100 g) okres przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy. I kg 1600,6. Serek topiony (opakowanie do 100 g) ,okres przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy. I kg 1600,7. Jogurt owocowy /opakowanie do 150g/ - okres przydatności do spożycia min. 12 dni od dnia dostawy. I kg 2800,8. Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26% bez domieszki tłuszczu roślinnych (opakowanie do 25 kg) termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy. I kg 1000,9. Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25 % , Zawartość wody - nie więcej niż 45% - okres przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy. I kg 250.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-06-01 do 2022-05-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji artykułów
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II:L.p. Nazwa artykułu Gat. Jednostka miary Ilość1. Przyprawa do zup w płynie - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 2200,2. Ocet spirytusowy 10 % - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I l 420,3. Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drob-nych cząstek, smak piekący) - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 1800,4. Ketchup pikantny - gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 18005 Pieprz czarny ziarnisty - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 120,6 Groszek konserwowy, cena jednostkowa netto dotyczy wagi produktu netto tzn. po odcieku /bez zalewy/ - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 400,7 Kukurydza konserwowa, cena jednostkowa netto dotyczy wagi produk-tu netto, tzn. po odcieku /bez zalewy/ - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 300,8 Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) - okres przydatno-ści do spożycia min. 90 dni. I kg 11009 Sól kuchenna warzona jodowana - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 1800,10 Herbata czarna granulowana opakowanie do 25 kg - okres przydatno-ści do spożycia min. 90 dni. I kg 700,11 Liść laurowy - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 20,12 Majeranek otarty - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 40,13 Papryka chilli/ostra mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych) - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 70,14 Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych) - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 80,15 Pieprzy ziołowy (smak piekący) - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 80,16 Ziele angielskie- okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 20,17 Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 120,18 Koperek suszony - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 20,19 Kwasek cytrynowy - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 20,20 Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka”(barwa intensywnie żółta) - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 1200,21 Fasola biała „ Jaś”, nasiona całe /nie połamane/ bez zanieczyszczeń- okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 3800,22 Chrzan tarty - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 1200,23 Groch łuskany, nasiona całe /nie połamane/ bez zanieczyszczeń - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 2600,24 Koncentrat pomidorowy 30% ( masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 4000,25 Przyprawa zioła prowansalskie suszone - okres przydatności do spoży-cia min. 90 dni. I kg 10,26 Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą oc-tową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opako-waniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym wi-doczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu cha-rakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/- okres przydat-ności do spożycia min. 90 dni. I kg 1400,27 Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in. ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula itp..) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spo-żywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednost-kowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/- okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 800,28 Rosół w proszku o smaku wędzonki - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 400,29 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 100,30 Bulion - rosół z kury w proszku - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 1300,31 Żurek w proszku - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 70,32 Barszcz czerwony w proszku - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 100,33 Zupa grzybowa w proszku - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 100,34 Soczewica jadalna nasiona całe /nie połamane, bez zanieczyszczeń - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 200,35 Wafle ryżowe bezglutenowe - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. I kg 50,36 Woda mineralna gazowana/niegazowana 1,5 l - okres przydatności do spożycia min. 90 dni. Opakowanie - butelka plastikowa z zakrętką. I l 9000.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze