1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część I: 1. Mleko UHT ‒ 15511210-8 w ilości 2000 l, świeże, w pierwszym gatunku, bez obcych smaków i zapachów, poddawane działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 1,5%, rozlewane w kartony o pojemności 1 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 2. Mleko UHT ‒ 15511210-8 w ilości 5000 l, świeże, w pierwszym gatunku, bez obcych smaków i zapachów, poddawane działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 3,2%, rozlewane w kartony o pojemności 1 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 3. Śmietana ‒ 15512000-0 w ilości 100 l, świeża, w pierwszym gatunku, o gęstej, jednolitej konsystencji, bez oddzielonej serwatki, o śmietankowym, lekko kwaskowatym smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana homogenizacji i utrwaleniu termicznemu, o zawartości tłuszczu 18%, pakowana w kubki plastikowe przeznaczone do kontaktu z tego typu produktami, o gramaturze od 0,150 kg do 0,500 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 4. Śmietanka ‒ 15512000-0 w ilości 1000 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez kłaczków ściętego sernika, bez postoju serwatki, o barwie jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 12%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,250 litra do 1litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 5. Śmietanka ‒ 15512000-0 w ilości 1000 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez kłaczków ściętego sernika, bez postoju serwatki, o barwie jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 18%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,250 litra do 1litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 6. Śmietana tłusta ‒ 15512200-2 w ilości 1000 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez postoju serwatki, barwy jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 30%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,500 litra, do 1 litra z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 7. Śmietana tłusta ‒ 15512200-2 w ilości 1000 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez postoju serwatki, barwy jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultrawysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 36%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,500 litra do 1 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 8. Mleko czekoladowe – 15982200-7 w ilości 1000 l, ciecz jednorodna o barwie od jasno- do ciemnobrązowej, dopuszcza się niewielką sedymentację cząstek kakao, nie dopuszcza się postoju śmietanki, smak i zapach: właściwy dla mleka pasteryzowanego, o posmaku czekolady, zawartość tłuszczu ok. 1,5%, opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności ok. 250 ml, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15511210-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 62550,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
cena |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
JOGURTY |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część II: 1. Jogurt bez dodatków substancji smakowych ‒ 15551310-1 w ilości 500 kg, świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, naturalny, bez dodatków substancji smakowych, bez obcych smaków i zapachów, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 2. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 1000 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, wielosmakowy, bez obcych zapachów i smaków, przeznaczony do picia, pakowany w odpowiednią butelkę, kartonik lub kubek, o gramaturze od 0,200kg do 0,300 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 3. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 1000 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, o smaku truskawkowym, wiśniowym lub brzoskwiniowym, bez obcych zapachów i smaków, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 4. Serek homogenizowany − 15542100-0 w ilości 1000 kg, serek homogenizowany, wyprodukowany z mleka krowiego, kwasowo-podpuszczkowy, otrzymany z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego za pomocą czystych kultur bakterii, wyprodukowany z twarogu i śmietanki, bez obcych smaków i zapachów, wielosmakowy o lekko kwaśnym posmaku, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowania plastikowe przeznaczone do do kontaktu z żywnością, o pojemności od 0,100kg do 0,300 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15551310-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 30100,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
desery |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część III: 1. Desery ‒ 15833100-7 w ilości 1000 kg, deser z bitą śmietaną, świeży, w pierwszym gatunku, o konsystencji puddingu, zawartość tłuszczu ok. 2%, o smaku waniliowym lub czekoladowy, pakowany w opakowania plastikowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o pojemności od 0,100 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 2. Desery – 15833100-7 w ilości 1000 kg, kaszka manna na mleku, świeża, w pierwszym gatunku, otrzymywana z wysokiej jakości mleka, kaszy manny oraz aromatu waniliowego lub owoców, pakowana w opakowania plastikowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o pojemności od 0,100 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 3. Desery – 15833100-7 w ilości 1000 kg, deser mleczny z ryżem, świeży, w pierwszym gatunku, z dodatkiem sosu o smaku waniliowym lub czekoladowym lub owocowym, pakowany w opakowania plastikowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, o pojemności od 0,100 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15833100-7,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 34500,00
Waluta:
pl
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część IV: 1. Masło ‒ 15530000-2 w ilości 4000 kg, wyprodukowane z mleka krowiego, o zawartości tłuszczu mlecznego nie mniej niż 80% i nie więcej niż 90%, bez dodatków tłuszczów roślinnych, naturalne, bez obcych smaków i zapachów, świeże, w pierwszym gatunku, pełnowartościowe, o wadze jednostkowej 0,200 kg, pakowane w kartony o masie od 10 kg do 20 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15530000-2,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 124000,00
Waluta:
pl
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
sery topione |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część V: 1. Ser feta ‒ 15542300-2 w ilości 400 kg, ser solankowy, półmiękki, wyprodukowany z mleka krowiego, w kształcie kostki, z opływem wydzielającej się serwatki, o lekko kruchym miąższu koloru białego, o słonym, delikatnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, świeży, w pierwszym gatunku, w opakowaniach kartonowych o gramaturze 0,20 kg do 0,50 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 2. Ser z przerostami pleśni – 15543100-7 w ilości 20 kg, ser pleśniowy, wyprodukowany z mleka krowiego, z dodatkiem wyselekcjonowanych pleśni i zakwasów, pakowany w folię aluminiową laminowaną, w pudełku kartonowym o gramaturze od 0,100 kg do 0,150 kg, z terminem przydatności do zpozycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 3. Ser typu mozzarella ‒ 15542200-1 w ilości 200 kg, ser miękki, tłusty, podpuszczkowy, niedojrzewający, wytworzony z parzonego mleka krowiego, o łagodnym śmietankowym smaku, o miękkim miąższu, struktura przypominająca wyciągnięte nitki, w kształcie kulki zanurzonej w serwatce, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, pakowany w opakowania foliowe, o wadze jednostkowej od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 4. Ser topiony w plastrach – 15542200-1 w ilości 500 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, z dodatkiem dodatków smakowych lub naturalny, świeży, w pierwszym gatunku, w formie foliowanych plastrów, opakowanie jednostkowe o gramaturze od 0,130 kg do 0,20 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 5. Ser topiony – 15542200-1 w ilości 1000 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, o nazwie sera naturalnego, z którego dany serek został wyprodukowany lub śmietankowy, bez dodatków smakowych, świeży, w pierwszym gatunku, w kształcie prostokąta, o wadze jednostkowej 0,100 kg, opakowany w folię przeznaczoną do pakowania tego typu produktów, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 6. Ser topiony krążki – 15542200-1 w ilości 500 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, z dodatkiem dodatków smakowych lub naturalny, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, sztuka w kształcie trójkąta o wadze od 0,015 kg do 0,025 kg, opakowanie zbiorcze w formie tekturowego krążka o wadze 0,140 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15542200-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 52570,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
sery twarogowe |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część VI: 1. Ser twarogowy ‒ 15542100-0 w ilości 1500 kg, półtłusty, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w folię, o gramaturze od 0,20 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 2. Ser twarogowy – 15542100-0 w ilości 300 kg, półtłusty, świeży, mielony, w pierwszym gatunku, pakowany we wiaderko, o gramaturze od 0,50 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15542100-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 21000,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
pasty serowe do smarowania |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część VII: 1. Twarożek typu wiejski – 15542100-0 w ilości 1000 kg, twarożek ziarnisty, wyprodukowany z mleka krowiego, zanurzony w słodkiej śmietance, świeży w pierwszym gatunku, pakowany w pojemnik przeznaczony do tego typu produktów, o gramaturze od 0,150 kg do 0,250kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 2. Ser twarogowy w plastrach – 15542100-0 w ilości 500 kg, serek typu "Capresi" w plastrach, wyprodukowany z pełnowartościowych białek serwatkowych, o smkau śmietankowym lub z dodtakiem papryki lub ziół, świeży w pierwszym gatunku, pakowany w tacki zamknięte hermetycznie, o gramaturze 0,150 kg z terminem przydatności do spożycia nie krótszym 14 dni od daty dostawy. 3. Twaróg typu "Almette" − 15545022-0 w ilości 50 kg, serek twarogowy, wyprodukowany z mleka krowiego, z dodatkiem tłuszczów roślinnych, o lekko kwaśnym, delikatnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, czysty, kremowy, naturalny, w opakowaniach jednostkowych od 0,100kg do 0,300 kg, w opakowaniach plastikowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 4. Serek twarogowo-kanapkowy – 15545000-0 w ilości 150 kg, serek twarogowy, kremowy, homogenizowany, wyprodukowany z mleka krowiego, świeży w pierwszym gatunku, o smaku naturalnym lub z dodatkiem substancji smakowych, pakowany w odpowiedni pojemnik o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 5. Serek typu fromage – 15545000-0 w ilości 150 kg, serek twarogowy, struktura i konsystencja jednolita, zwarta, porowata, bez grudek, widoczne cząstki użytych dodatków, o barwie naturalnej, białej lub charakterystycznej dla użytych dodatków smakowych, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, ser formowany w kostkę, pakowany w papier pergaminowy, folię z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną, o gramaturze od 0,080 kg do 0,150 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15545000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 67900,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
sery twarde - wedzone |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część VIII: 1. Ser twardy wędzony ‒ 15544000-3 w ilości 1000 kg, ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym śmietankowym , lekko pikantnym smaku, o zawartości tłuszczu od 40-50%, z wyraźnym posmakiem wędzenia, z licznymi niewielkimi dziurkami, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, blok w kształcie spłaszczonych cylindrów lub sześciennych bloków, o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15544000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 21500,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
9 |
Nazwa: |
sery twarde -żółte |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część IX: 1. Ser twardy typu "salami" ‒ 15544000-3 w ilości 1000 kg, ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym śmietankowym, lekko pikantnym i lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, w kolorze jasnożółtym, z nielicznymi niewielkimi dziurkami, bez dodatków smakowych, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o kształcie walca o wadze od 1kg do 4kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 2. Ser twardy z przyprawami – 15544000-3 w ilości 1000 kg, ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o łagodnym śmietankowym lekko pikantnym smaku, w kolorze jasnożółtym, z nielicznymi niewielkimi dziurkami, z dodatkiem ziół, o zawartości tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach w kształcie sześcianów lub walca o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 3. Ser twardy typu "gouda" ‒ 15544000-3 w ilości 2500 kg, ser twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym śmietankowym, lekko pikantnym i lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, w kolorze jasnożółtym, z licznymi niewielkimi dziurkami, bez dodatków smakowych, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w kształcie spłaszczonych cylindrów lub sześcianów o wadze od 1kg do 4kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 4. Ser twardy z dziurami ‒ 15544000-3 w ilości 700 kg, ser twardy typu szwajcarskiego, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o dużych, równomiernie rozmieszczonych dziurach, o łagodnym, lekko, słodkim smaku i intensywnym aromacie, bez obcych smaków i zapachów, bez dodatków smakowych, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o kształcie sześcianów o wadze od 1kg do 4kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 5. Produkty serowarskie – 15540000-5 w ilości 800 kg, analog sera, twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, o smaku lekko pikantnym, wyprodukowany z mleka krowiego i tłuszczów roślinnych, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, waga jednostkowa od 0,50 kg do 5 kg, z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15544000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 524420,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
10 |
Nazwa: |
MLEKO |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część X: 1. Mleko UHT ‒ 15511210-8 w ilości 750 l, świeże, w pierwszym gatunku, bez obcych smaków i zapachów, poddawane działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 3,2%, rozlewane w kartony o pojemności 1 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 2. Śmietana chuda‒ 15512000-0 w ilości 80 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez kłaczków ściętego sernika, bez postoju serwatki, o barwie jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 18%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,250 litra do 0,500 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 3. Śmietana tłusta ‒ 15512200-2 w ilości 120 l, świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, bez postoju serwatki, barwy jednolitej jasnokremowej, o lekko słodkim smaku, bez obcych smaków i zapachów, poddana działaniu ultra wysokiej temperatury, o zawartości tłuszczu 30%, rozlewana w kartony o pojemności od 0,250 litra do 0,500 litra, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 4. Śmietana chuda – 15512200-1 – w ilości 1 l. Świeża, w pierwszym gatunku, jednorodna, poddawana ultra wysokiej temperaturze, o zawartości tłuszczu 10 %, rozlewana w pojemniki o pojemności 10 ml, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15511210-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 3432,80
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
11 |
Nazwa: |
JOGURTY |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Cześć XI: 1. Jogurt bez dodatków substancji smakowych ‒ 15551310-1 w ilości 5 kg, świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, naturalny, bez dodatków substancji smakowych, bez obcych smaków i zapachów, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 2. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 100 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, o smaku truskawkowym, bez obcych zapachów i smaków, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 3. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 100 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, o smaku brzoskwiniowym, bez obcych zapachów i smaków, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 4. Jogurt z dodatkiem substancji smakowych ‒ 15551320-4 w ilości 50 kg świeży, w pierwszym gatunku, wyprodukowany z mleka krowiego znormalizowanego, zagęszczonego, z dodatkiem żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej, świeży, w pierwszym gatunku, o smaku wiśniowym, bez obcych zapachów i smaków, pakowany w odpowiedni kubek o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15551310-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 1772,50
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
12 |
Nazwa: |
masło |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część XII: 1. Masło ‒ 15530000-2 w ilości 350 kg, wyprodukowane z mleka krowiego, o zawartości tłuszczu mlecznego nie mniej niż 80% i nie więcej niż 90%, bez dodatków tłuszczów roślinnych, naturalne, bez obcych smaków i zapachów, świeże, w pierwszym gatunku, pełnowartościowe, o wadze jednostkowej 0,200 kg, pakowane w kartony o masie od 5 kg do 10 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15530000-2,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 8855,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
13 |
Nazwa: |
sery topione |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część XIII: 1. Ser feta ‒ 15542300-2 w ilości 5 kg, ser solankowy, półmiękki, wyprodukowany z mleka krowiego, w kształcie kostki, z opływem wydzielającej się serwatki, o lekko kruchym miąższu koloru białego, o słonym, delikatnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, świeży, w pierwszym gatunku, w opakowaniach kartonowych o gramaturze 0,20 kg do 0,50 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 2. Ser miękki ‒ 15542200-1 w ilości 10 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, z dodatkiem dodatków smakowych lub naturalny, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, sztuka w kształcie prostokąta lub kostki o wadze 0,100 kg , z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy 3. Ser miękki ‒ 15542200-1 w ilości 45 kg, topiony, wyprodukowany z serów podpuszczkowych dojrzewających o prawidłowym smaku i zapachu, z dodatkiem dodatków smakowych lub naturalny, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, sztuka w kształcie trójkąta o wadze od 0,015 kg do 0,025 kg, opakowanie zbiorcze w formie tekturowego krążka o wadze 0,150 kg do 0,250 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy 4. Ser miękki ‒ 15542200-1 w ilości 1 kg, ser miękki, tłusty typu mozarella, podpuszczkowy, dojrzewający, wyrabiany z pasteryzowanego mleka krowiego, z parzonej masy serowej w postaci spłaszczonej kulki zanurzonej w zalewie solankowej, świeży, w pierwszym gatunku, porcjowany, pakowany w opakowania foliowe, o wadze jednostkowej od 0,100 kg do 0,500 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 5. Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery ‒ 15543000-6 w ilości 1 kg, ser miękki, podpuszczkowy, dojrzewający typu brie, wytwarzany z mleka krowiego, o delikatnej woni pleśni oraz dymu, posiada białą, aksamitną skórkę i biało-żółty miąższ o intensywnym smaku, wytwarzany w postaci okrągłych bloczków o średnicy 32,5-40 cm o lekko pieczarkowym zapachu, z dodatkiem grzybów rodzaju Penicilinum candidum, pakowany w papier i kartonik, o wadze jednostkowej od 0,100 kg do 0,300 kg, świeży, w pierwszym gatunku, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 6. Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery ‒ 15543000-6 w ilości 1 kg, ser miękki, podpuszczkowy, dojrzewający typu camembert, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego, o delikatnej woni pleśni oraz dymu, posiada białą, aksamitną skórkę i miękki, elastyczny miąższ, smak delikatny, łagodny, serowo-pieczarkowy, formowany w krążki o masie od 0,150 kg do 0,300 kg, z dodatkiem grzybów rodzaju Penicilinum camemberti, pakowany w papier i kartonik, o wadze jednostkowej od 0,100 kg do 0,300 kg, świeży, w pierwszym gatunku, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15542300-2,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 1209,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
14 |
Nazwa: |
sery twarogowe |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część XIV: 1. Ser twarogowy ‒ 15542100-0 w ilości 170 kg, półtłusty, świeży, w pierwszym gatunku, pakowany w folię, o gramaturze od 0,20 kg do 1 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy. 2. Ser twarogowy ‒ 15542100-0 w ilości 40 kg, puszysty serek twarogowy typu almette o różny smakach, w pierwszym gatunku, pakowany w opakowaniach kartonowych o gramaturze od 0,100 kg do 0,200 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 14 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15542100-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 2700,00
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
15 |
Nazwa: |
sery twarde -żółte |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część XV: 1. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 100 kg, ser twardy typu edamski, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o smaku bardzo łagodnym, lekko słonym i pikantnym, o zawartości tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w postaci spłaszczonych kręgów o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 2. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 130 kg, ser twardy typu salami, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o aromatycznym, łagodnym i lekko pikantnym smaku, bez obcych smaków i zapachów, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, pokryty parafinową otoczką, w blokach o kształcie walców o wadze od 0,5kg do 2kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 3. Ser twardy – 15544000-3 w ilości 120 kg, ser twardy typu gouda, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, cechuje się wyrazistym zapachem, o zawartości tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w postaci spłaszczonych kręgów o wadze jednostkowej od 1 kg do 4 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 4. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 50 kg, ser twardy typu morski podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, łagodny, delikatny lekko pikantny smak oraz elastyczny miąższ usiany niewielkimi oczkami o nieregularnym kształcie, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1kg do 4kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 5. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 20 kg, ser twardy typu podlaski, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, posiada charakterystyczne „dziury w serze”, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 6. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 140 kg, ser twardy typu królewski, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, posiada charakterystyczne „dziury w serze”, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 7. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 20 kg, ser twardy typu tylżycki, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, szwajcarsko-holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 8. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 65 kg ser twardy typu książęcy, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 9. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 10 kg ser twardy typu łyński, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, szwajcarsko- holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy 10. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 85 kg ser twardy typu mazur , podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, szwajcarsko- holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy 11. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 20 kg ser twardy typu natan, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, o delikatnym smaku i żółtej barwie, holenderski, zawartość tłuszczu od 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w blokach o wadze od 1 kg do 4,00 kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy 12. Ser twardy ‒ 15544000-3 w ilości 15 kg, ser twardy wędzony typu rolada ustrzycka, podpuszczkowy, dojrzewający, wyprodukowany z mleka krowiego, wzbogacony naturalnym aromatem żółtych serów w dymie z naturalnego drewna, o zawartości tłuszczu 40-50%, świeży, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, w postaci walca o wadze od 0,5kg do 1,5kg, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy. 13. Produkty serowarskie – 15540000-5 w ilości 50 kg, analog sera, twardy, podpuszczkowy, dojrzewający, o smaku lekko pikantnym, wyprodukowany z mleka krowiego i tłuszczów roślinnych, w pierwszym gatunku, w osłonce z tworzywa sztucznego lub parafiny, waga jednostkowa od 0,50 kg do 5 kg, z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 30 dni od daty dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15544000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 31734,80
Waluta:
PL
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin realizacji zamówienia od dnia złożenia zamówienia |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: