Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
PRZYGOTOWANIE I OPRACOWANIE MATERIAŁÓW PROMOCYJNYCH I EDUKACYJNYCH W RAMACH PROJEKTU PREDEFINIOWANEGO NR 2,PN.„ZDROWY STYL ŻYCIA DZIECI I MŁODZIEŻY”,FINANSOWANEGO Z NMF FINANSOWEGO 2014-2021
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Ministerstwo Zdrowia
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000287987
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Miodowa 15
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 00-952
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowieniapubliczne@mz.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zamowienia-mz.ezamawiajacy.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
PRZYGOTOWANIE I OPRACOWANIE MATERIAŁÓW PROMOCYJNYCH I EDUKACYJNYCH W RAMACH PROJEKTU PREDEFINIOWANEGO NR 2,PN.„ZDROWY STYL ŻYCIA DZIECI I MŁODZIEŻY”,FINANSOWANEGO Z NMF FINANSOWEGO 2014-2021
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-14dbbd60-a9b2-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00045159
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00007434/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
2.3.1 Działania edukacyjno-informacyjno-promocyjne
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
Projektu predefiniowanego nr 2, pn. „Zdrowy styl życia dzieci i młodzieży”, finansowanego z Norweskiego Mechanizmu Finansowego 2014-2021 w ramach Programu pn. „Zdrowie”.
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://zamowienia-mz.ezamawiajacy.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://zamowienia-mz.ezamawiajacy.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcą, w szczególności składanie ofert oraz oświadczeń, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie. 2. Postępowanie prowadzone jest na Platformie pod adresem https://zamowienia-mz.ezamawiajacy.pl (dalej jako „Platforma”) i pod nazwą postępowania wskazaną w tytule SWZ.3. Przeglądanie i pobieranie treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie ani logowania do Platformy.4. Wykonawca przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, tj. bezpłatnie rejestrując się lub logując, w przypadku posiadania konta w Platformie, akceptuje warunki korzystania z Platformy.5. Zadawanie pytań przez Wykonawców odbywa się poprzez przycisk „Zadaj pytanie”. 6. Zamawiający informuje na temat kodowania i czasu odbioru danych: 1) plik z ofertą załączony przez Wykonawcę na Platformie i zapisany, widoczny jest w systemie jako zaszyfrowany. Możliwość otworzenia pliku dostępna jest dopiero po odszyfrowaniu przez Zamawiającego po upływie terminu składania ofert,2) oznaczenie czasu odbioru danych przez Platformę znajduje się po lewej stronie dokumentu w kolumnie „Data przesłania” (hh:mm:ss).7. Do porozumiewania się z Wykonawcami uprawniony jest sekretarz komisji przetargowej- Dorota Porębska. 8. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści SWZ na zasadach określonych w treści Ustawy PZP.9. Treść zapytań wraz z wyjaśnieniami zamawiający, zamieszcza na stronie prowadzonego postępowania https://zamowienia-mz.ezamawiajacy.pl.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Ochrona danych osobowych - RODOZgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016 oraz Dz. Urz. UE L 127 z 23.05.2018, str. 2), dalej „RODO”, informuję, że:1) Wykonawcy będącego osobą fizyczną,2) Wykonawcy będącego osobą fizyczną, prowadzącą jednoosobową działalność gospodarczą,3) pełnomocnika Wykonawcy będącego osobą fizyczną (np. dane osobowe zamieszczone w pełnomocnictwie),4) członka organu zarządzającego Wykonawcy, będącego osobą fizyczną (np. dane osobowe zamieszczone w informacji z KRK),5) osoby fizycznej skierowanej do przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub do kontaktów sprawie realizacji zamówienia; informuję, że:a) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Minister Zdrowia, Ministerstwo Zdrowia, ul. Miodowa 15, 00-952 Warszawa;b) z Inspektorem Ochrony Danych w Ministerstwie Zdrowia może Pani/Pan skontaktować się za pośrednictwem poczty elektronicznej przez adres e-mail: iod@mz.gov.pl;c) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu związanym z przeprowadzeniem niniejszego postępowania, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO;d) odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 Ustawy PZP;e) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane zgodnie z art. 78 ust. 1 Ustawy PZP, przez okres 4 lat licząc od końca roku kalendarzowego, w którym zakończono postępowanie o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata licząc od końca roku kalendarzowego, w którym zakończono postępowanie o udzielenie zamówienia, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;f) posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;g) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;h) Pani/Pana dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.i) nie przysługuje Pani/Panu: w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych, prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO, na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
cześć I- Moduł nr 1 Odżywianie i sport - przygotowanie i ocena programu szkoleniowego dotyczącego wyboru zdrowych opcji w przedszkolach i żłobkach oraz opracowanie materiałów promocyjnych i edukacyjnych,
4.2.6.) Główny kod CPV: 80500000-9 - Usługi szkoleniowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 98 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: A. Ekspert odpowiedzialny za przygotowanie i ocenę programu szkoleniowego dotyczącego zdrowych opcji w przedszkolach i żłobkachPosiada co najmniej tytuł magistra w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – max 7 pkt a) tytuł magistra w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 5 pktb) Stopień naukowy doktora w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 6 pktc) Tytuł naukowy profesora w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie zawodowe (większe niż 3 lata) w obszarze prawidłowego żywienia – max 7 pkt a) 4 lat doświadczenia – 2 pktb) 5 lat doświadczenia – 3 pktc) 6 lat doświadczenia – 4 pktd) 7 lat doświadczenia – 5 pkte) 8 lat doświadczenia – 6 pkt f) 9 lat doświadczenia i więcej – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie (brał/bierze udział) w organizacji (więcej niż 24 godziny) warsztatów dla dzieci w zakresie zdrowego żywienia – max 7 pkt a) 34 godziny warsztatów – 3 pktb) 44 godziny warsztatów – 5 pkt c) 54 godziny warsztatów i więcej – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie w zakresie opracowania analogicznych programów szkoleniowych/scenariuszy zajęć dydaktyczno-warsztatowych, tzn. jest autorem lub współautorem więcej niż 2 programów/scenariuszy dotyczących zdrowego żywienia dla dzieci w żłobkach i przedszkolach – max 7 pkt a) 3 programy/scenariusze - 4 pktb) 4 programów/scenariuszy – 5 pktc) 5 programów/scenariuszy - 6 pkt d) 6 programów/scenariuszy i więcej- 7 pktPosiada znajomość języka angielskiego na poziomie wyższym niż B2 – max 7 pkt a) Tak – 7 pkt b) Nie – 0 pkt B. Ekspert odpowiedzialny za opracowanie treści materiałów edukacyjnych i promocyjnych Posiada tytuł magistra w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – max 7 pkt a) Tytuł magistra w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 5 pktb) Stopień naukowy doktora w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 6 pktc) Tytuł naukowy profesora w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie zawodowe (większe niż 3 lata) w obszarze prawidłowego żywienia – max 7 pkt a) 4 lat doświadczenia – 2 pktb) 5 lat doświadczenia – 3 pktc) 6 lat doświadczenia – 4 pktd) 7 lat doświadczenia – 5 pkte) 8 lat doświadczenia – 6 pkt f) 9 lat doświadczenia i więcej – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie (brał/bierze udział) w organizacji (więcej niż 24 godziny) warsztatów dla dzieci w zakresie zdrowego żywienia – max 7 pkt a) 34 godziny warsztatów – 3 pktb) 44 godziny warsztatów – 5 pkt c) 54 godziny warsztatów i więcej – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie w zakresie opracowania analogicznych programów szkoleniowych/scenariuszy zajęć dydaktyczno-warsztatowych, tzn. jest autorem lub współautorem więcej niż 2 programów/scenariuszy dotyczących zdrowego żywienia dla dzieci w żłobkach i przedszkolach – max 7 pkt a) 3 programy/scenariusze - 4 pktb) 4 programów/scenariuszy – 5 pktc) 5 programów/scenariuszy - 6 pkt d) 6 programów/scenariuszy i więcej - 7 pktPosiada znajomość języka angielskiego na poziomie wyższym niż B2 – max 7 pkt a) Tak – 7 pkt b) Nie – 0 pkt
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie ekspertów
4.3.6.) Waga: 70,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
A. Ekspert odpowiedzialny za przygotowanie i ocenę programu szkoleniowego dotyczącego zdrowych opcji w przedszkolach i żłobkachPosiada co najmniej tytuł magistra w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – max 7 pkt a) tytuł magistra w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 5 pktb) Stopień naukowy doktora w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 6 pktc) Tytuł naukowy profesora w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie zawodowe (większe niż 3 lata) w obszarze prawidłowego żywienia – max 7 pkt a) 4 lat doświadczenia – 2 pktb) 5 lat doświadczenia – 3 pktc) 6 lat doświadczenia – 4 pktd) 7 lat doświadczenia – 5 pkte) 8 lat doświadczenia – 6 pkt f) 9 lat doświadczenia i więcej – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie (brał/bierze udział) w organizacji (więcej niż 24 godziny) warsztatów dla dzieci w zakresie zdrowego żywienia – max 7 pkt a) 34 godziny warsztatów – 3 pktb) 44 godziny warsztatów – 5 pkt c) 54 godziny warsztatów i więcej – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie w zakresie opracowania analogicznych programów szkoleniowych/scenariuszy zajęć dydaktyczno-warsztatowych, tzn. jest autorem lub współautorem więcej niż 2 programów/scenariuszy dotyczących zdrowego żywienia dla dzieci w żłobkach i przedszkolach – max 7 pkt a) 3 programy/scenariusze - 4 pktb) 4 programów/scenariuszy – 5 pktc) 5 programów/scenariuszy - 6 pkt d) 6 programów/scenariuszy i więcej- 7 pktPosiada znajomość języka angielskiego na poziomie wyższym niż B2 – max 7 pkt a) Tak – 7 pkt b) Nie – 0 pkt B. Ekspert odpowiedzialny za opracowanie treści materiałów edukacyjnych i promocyjnych Posiada tytuł magistra w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – max 7 pkt a) Tytuł magistra w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 5 pktb) Stopień naukowy doktora w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 6 pktc) Tytuł naukowy profesora w obszarze nauk o żywieniu lub nauk o zdrowiu – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie zawodowe (większe niż 3 lata) w obszarze prawidłowego żywienia – max 7 pkt a) 4 lat doświadczenia – 2 pktb) 5 lat doświadczenia – 3 pktc) 6 lat doświadczenia – 4 pktd) 7 lat doświadczenia – 5 pkte) 8 lat doświadczenia – 6 pkt f) 9 lat doświadczenia i więcej – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie (brał/bierze udział) w organizacji (więcej niż 24 godziny) warsztatów dla dzieci w zakresie zdrowego żywienia – max 7 pkt a) 34 godziny warsztatów – 3 pktb) 44 godziny warsztatów – 5 pkt c) 54 godziny warsztatów i więcej – 7 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie w zakresie opracowania analogicznych programów szkoleniowych/scenariuszy zajęć dydaktyczno-warsztatowych, tzn. jest autorem lub współautorem więcej niż 2 programów/scenariuszy dotyczących zdrowego żywienia dla dzieci w żłobkach i przedszkolach – max 7 pkt a) 3 programy/scenariusze - 4 pktb) 4 programów/scenariuszy – 5 pktc) 5 programów/scenariuszy - 6 pkt d) 6 programów/scenariuszy i więcej - 7 pktPosiada znajomość języka angielskiego na poziomie wyższym niż B2 – max 7 pkt a) Tak – 7 pkt b) Nie – 0 pkt4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
część II- Moduł nr 3 Zdrowie psychiczne - opracowanie materiałów promocyjnych i edukacyjnych na temat wspierania rodziców i nauczycieli w pomaganiu dzieciom z problemami w zdrowiu psychicznym, opracowanie materiałów na stronę internetową oraz materiałów szkoleniowych.
4.2.6.) Główny kod CPV: 80500000-9 - Usługi szkoleniowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 98 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ekspert odpowiedzialny za opracowanie treści materiałów edukacyjnych i promocyjnych dotyczących zdrowia psychicznego dzieci i młodzieżyPosiada co najmniej tytuł naukowy doktora z ukończoną specjalizacją z psychiatrii II stopnia - maksymalnie 20 pkt a) Stopień naukowy doktora z ukończoną specjalizacją z psychiatrii II stopnia –10 pktb) Tytuł naukowy profesora w dziedzinie psychiatrii- 20 pktPosiada dodatkowe doświadczenie zawodowe (większe niż 2 lata) w pracy z dziećmi i młodzieżą w wieku szkolnym (szkoła podstawowa lub szkoły ponadpodstawowe) - maksymalnie 20pkt a) 3 lata doświadczenia – 15 pktb) 4 lat doświadczenia – 16 pktc) 5 lat doświadczenia – 17 pktd) 6 lat doświadczenia – 18 pkt e) 7 lat doświadczenia –19 pktf) 8 lat doświadczenia i więcej - 20 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie (brał/bierze udział w więcej niż 24 godzin) w organizacji warsztatów dla rodziców lub nauczycieli lub opiekunów w dziedzinie zdrowia psychicznego dzieci i młodzieży - maksymalnie 15 pkt a) 34 godzin warsztatów – 10 pkt b) 44 godzin warsztatów i więcej – 15 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie w zakresie opracowania analogicznych materiałów, tzn. jest autorem lub współautorem więcej niż 1 publikacji lubartykułów poświęconych problematyce zaburzeń psychicznych dzieci i młodzieży - maksymalnie 10 pkt a) 2 publikacje/artykuły- 5 pktb) 3 publikacji/artykułów - 6 pktc) 4 publikacji/artykułów - 7 pktd) 5 publikacji/artykułów - 8 pkte) 6 publikacji/artykułów – 9 pktf) 7 publikacji/artykułów i więcej- 10 pktPosiada znajomość języka angielskiego na poziomie powyżej B2 – max 5 pkt a) Tak – 5 pkt b) Nie – 0 pkt
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie ekspertów
4.3.6.) Waga: 70
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Ekspert odpowiedzialny za opracowanie treści materiałów edukacyjnych i promocyjnych dotyczących zdrowia psychicznego dzieci i młodzieżyPosiada co najmniej tytuł naukowy doktora z ukończoną specjalizacją z psychiatrii II stopnia - maksymalnie 20 pkt a) Stopień naukowy doktora z ukończoną specjalizacją z psychiatrii II stopnia –10 pktb) Tytuł naukowy profesora w dziedzinie psychiatrii- 20 pktPosiada dodatkowe doświadczenie zawodowe (większe niż 2 lata) w pracy z dziećmi i młodzieżą w wieku szkolnym (szkoła podstawowa lub szkoły ponadpodstawowe) - maksymalnie 20pkt a) 3 lata doświadczenia – 15 pktb) 4 lat doświadczenia – 16 pktc) 5 lat doświadczenia – 17 pktd) 6 lat doświadczenia – 18 pkt e) 7 lat doświadczenia –19 pktf) 8 lat doświadczenia i więcej - 20 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie (brał/bierze udział w więcej niż 24 godzin) w organizacji warsztatów dla rodziców lub nauczycieli lub opiekunów w dziedzinie zdrowia psychicznego dzieci i młodzieży - maksymalnie 15 pkt a) 34 godzin warsztatów – 10 pkt b) 44 godzin warsztatów i więcej – 15 pkt Posiada dodatkowe doświadczenie w zakresie opracowania analogicznych materiałów, tzn. jest autorem lub współautorem więcej niż 1 publikacji lubartykułów poświęconych problematyce zaburzeń psychicznych dzieci i młodzieży - maksymalnie 10 pkt a) 2 publikacje/artykuły- 5 pktb) 3 publikacji/artykułów - 6 pktc) 4 publikacji/artykułów - 7 pktd) 5 publikacji/artykułów - 8 pkte) 6 publikacji/artykułów – 9 pktf) 7 publikacji/artykułów i więcej- 10 pktPosiada znajomość języka angielskiego na poziomie powyżej B2 – max 5 pkt a) Tak – 5 pkt b) Nie – 0 pkt4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10