Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń w ramach projektu pn. „Efekt synergii...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego” w podziale na części
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoZielona Góra
  • WojewództwoLubuskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2024-07-15
  • ZamawiającyWojewództwo Lubuskie – Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze
  • Data publikacji ogłoszenia2024-07-05
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00399495
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego” w podziale na części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Województwo Lubuskie – Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze

1.3.) Oddział zamawiającego: Województwo Lubuskie – Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 081048430

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Al. Niepodległości 36

1.5.2.) Miejscowość: Zielona Góra

1.5.3.) Kod pocztowy: 65-042

1.5.4.) Województwo: lubuskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL432 - Zielonogórski

1.5.7.) Numer telefonu: (68) 323 18 80

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@rops.lubuskie.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://polityka-spoleczna.lubuskie.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

polityka społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego” w podziale na części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-56f169b4-3ab8-11ef-880f-0e435a8a43bc

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00399495

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00073595/10/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.10 Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego” w podziale na części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.15.) Nazwa projektu lub programu

Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego”, działanie 04.13 Wysokiej jakości system włączenia społecznego w ramach FERS 2021-2027 współfinansowanego ze środków EFS Plus, w ramach typu projektów pn. Działania ROPS w zakresie usług społecznych, pomocy społecznej, ES i aktywnej integracji, służące włączeniu społecznemu, realizowane na poziomie wojewódzkim.

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/rops_lubuskie

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/rops_lubuskie

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.Komunikacja między Zamawiającym
a Wykonawcami odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej przy użyciu Platformy zakupowej
„platformazakupowa.pl” pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/rops_lubuskie
2.Postępowanie prowadzone jest w języku polskim.
3.Zamawiający dopuszcza możliwość komunikacji przy użyciu poczty elektronicznej, na adres wskazany w Rozdziale I, z
zastrzeżeniem, że dokumenty, o których mowa w Rozdziale XV ust. 5 oraz Rozdziale VII ust. 1 i 2, składane są wyłącznie za
pośrednictwem Platformy.
4.W celu skrócenia czasu udzielenia odpowiedzi na pytania preferuje się, aby komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami,
w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje, przekazywane były za pośrednictwem
https://platformazakupowa.pl/pn/rops_lubuskie i formularza „Wyślij wiadomość do Zamawiającego”. Za datę przekazania (wpływu)
oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich przesłania za pośrednictwem
https://platformazakupowa.pl/pn/rops_lubuskie poprzez kliknięcie przycisku „Wyślij wiadomość do Zamawiającego” po których pojawi
się komunikat, że wiadomość została wysłana do Zamawiającego.
5.Zamawiający będzie przekazywał Wykonawcom informacje w formie elektronicznej za pośrednictwem
https://platformazakupowa.pl/pn/rops_lubuskie . Informacje dotyczące odpowiedzi na pytania, zmiany specyfikacji, zmiany terminu
składania i otwarcia ofert Zamawiający będzie zamieszczał na platformie w sekcji “Komunikaty”. Korespondencja, której zgodnie z
obowiązującymi przepisami adresatem jest konkretny Wykonawca, będzie przekazywana w formie elektronicznej za pośrednictwem
https://platformazakupowa.pl/pn/rops_lubuskie do konkretnego Wykonawcy.
6.Wykonawca jako podmiot profesjonalny ma obowiązek sprawdzania komunikatów i wiadomości bezpośrednio na
platformazakupowa.pl przesłanych przez Zamawiającego, gdyż system powiadomień może ulec awarii lub powiadomienie może
trafić do folderu SPAM.
W pozostałym zakresie zgodnie z SWZ

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/rops_lubuskie

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust.1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)(Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej z siedzibą w Zielonej Górze, przy Al. Niepodległości 36, 65-042 Zielona Góra, tel. 68 3231880, e-mail: sekretariat@rops.lubuskie.pl;
 inspektorem ochrony danych osobowych Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej z siedzibą w Zielonej Górze jest Pani Magda Mierzejewska, kontakt: iod@rops.lubuskie.pl; tel, +48 68 3231925;
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym bez możliwości negocjacji;
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 ze zm.) dalej „ustawa Pzp”;
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania):  nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ROPS.V.5.47.2024.IS

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy

Zamawiający żąda określonej etykiety lub wskazuje mające zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustaw - etykiety społecznej

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest: Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń ( w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego”), w szczególności w zakresie zapewnienia przez Wykonawcę: wyspecjalizowanej kadry szkoleniowej, opiekuna technicznego grupy, zaplecza techniczno-organizacyjnego, materiałów szkoleniowych/informacyjnych, usług restauracyjnych i podawania posiłków, usług hotelarskich, noclegowych (w przypadku szkoleń 2 i 3 dniowych) i konferencyjnych:
Część A: Przedmiot zamówienia obejmuje kompleksową organizację i przeprowadzenie dwóch 1-dniowych szkoleń, każde dla 20 osób ( w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego”), w szczególności w zakresie zapewnienia przez Wykonawcę: wyspecjalizowanej kadry szkoleniowej, opiekuna technicznego grupy, zaplecza techniczno-organizacyjnego, materiałów szkoleniowych/informacyjnych, usług restauracyjnych i podawania posiłków, usług hotelarskich i i konferencyjnych.

2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi: Załącznik nr 1A do SWZ Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 1B do SWZ Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 1C do SWZ Opis przedmiotu zamówienia
3. Warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte zostały również w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy, stanowiących: Załącznik nr 3A do SWZ Załącznik nr 3B do SWZ Załącznik nr 3C do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-10-04

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy dokonywaniu wyboru oferty Zamawiający stosować będzie następujące kryteria:
1) Cena (C) – 50%
2) Doświadczenie trenera (D) – 40%
3) Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh)- 10%
1) CENA (C) – 50 %
Kryterium to zostanie obliczone na podstawie następującego wzoru:
Cena najtańszej oferty brutto spośród wszystkich badanych ofert
Cena = x 50
Cena badanej oferty brutto
2) DOŚWIADCZENIE TRENERA (D) – 40%
Liczba punktów w kryterium zależna jest od liczby godzin przeprowadzonych szkoleń przez jedną osobę skierowaną do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1A, 1B, 1C do SWZ), przy czym minimalna liczba uczestników jednego szkolenia wynosiła 10 osób, a uczestnikami szkoleń była kadra, o której mowa w punkcie 4 Załącznika, odpowiednio, nr 1A, 1B, 1C do SWZ Opis przedmiotu zamówienia

Ocenie nie będą podlegać szkolenia objęte wykazem 50 godzin szkoleniowych wskazanych jako warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w Rozdziale V pkt. 1 ppkt. 4) lit. b) SWZ w stosunku do każdej części.
Punkty w tym kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:

Część C:
D = 0 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 50 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1C do SWZ).
D = 10 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 51-90 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1C do SWZ).
D= 20 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 91-130 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1C do SWZ).
D= 30 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 131-170 szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1C do SWZ).
D= 40 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert powyżej 171 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1C do SWZ).

3) Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh) – 10%

W przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym ( Załącznik nr 2A, 2B, 2C do SWZ ) zastosowania do przygotowania serwisu kawowego, w całości kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu wykonawca otrzyma 10 punktów.

W przypadku braku zadeklarowania w formularzu ofertowym ( Załącznik nr 2A, 2B, 2C do SWZ ) zastosowania do przygotowania serwisu kawowego, w całości kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu wykonawca otrzyma 0 punktów.

Wartość wagowa wyrażona w procentach jest równa wartości wyrażonej w punktach, tj.: 1%=1 pkt.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna liczba punktów, jaką po uwzględnieniu kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 punktów.
3. Punkty zostaną przyznane wg wzoru S=C+D+AS

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest: Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń ( w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego”), w szczególności w zakresie zapewnienia przez Wykonawcę: wyspecjalizowanej kadry szkoleniowej, opiekuna technicznego grupy, zaplecza techniczno-organizacyjnego, materiałów szkoleniowych/informacyjnych, usług restauracyjnych i podawania posiłków, usług hotelarskich, noclegowych (w przypadku szkoleń 2 i 3 dniowych) i konferencyjnych:

Część B: Przedmiot zamówienia obejmuje kompleksową organizację i przeprowadzenie dwóch 2-dniowych szkoleń, każde dla 20 osób ( w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego”), w szczególności w zakresie zapewnienia przez Wykonawcę: wyspecjalizowanej kadry szkoleniowej, opiekuna technicznego grupy, zaplecza techniczno-organizacyjnego, materiałów szkoleniowych/informacyjnych, usług restauracyjnych i podawania posiłków, usług hotelarskich, noclegowych i konferencyjnych.

2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi: Załącznik nr 1A do SWZ Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 1B do SWZ Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 1C do SWZ Opis przedmiotu zamówienia
3. Warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte zostały również w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy, stanowiących: Załącznik nr 3A do SWZ Załącznik nr 3B do SWZ Załącznik nr 3C do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-10-04

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy dokonywaniu wyboru oferty Zamawiający stosować będzie następujące kryteria:
1) Cena (C) – 50%
2) Doświadczenie trenera (D) – 40%
3) Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh)- 10%
1) CENA (C) – 50 %
Kryterium to zostanie obliczone na podstawie następującego wzoru:
Cena najtańszej oferty brutto spośród wszystkich badanych ofert
Cena = x 50
Cena badanej oferty brutto
2) DOŚWIADCZENIE TRENERA (D) – 40%
Liczba punktów w kryterium zależna jest od liczby godzin przeprowadzonych szkoleń przez jedną osobę skierowaną do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1A, 1B, 1C do SWZ), przy czym minimalna liczba uczestników jednego szkolenia wynosiła 10 osób, a uczestnikami szkoleń była kadra, o której mowa w punkcie 4 Załącznika, odpowiednio, nr 1A, 1B, 1C do SWZ Opis przedmiotu zamówienia

Ocenie nie będą podlegać szkolenia objęte wykazem 50 godzin szkoleniowych wskazanych jako warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w Rozdziale V pkt. 1 ppkt. 4) lit. b) SWZ w stosunku do każdej części.
Punkty w tym kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:

Część A:
D = 0 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 50 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1A do SWZ).
D = 10 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 51-90 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1A do SWZ).
D= 20 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 91-130 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1A do SWZ).
D= 30 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 131-170 szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1A do SWZ).
D= 40 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert powyżej 171 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1A do SWZ).

3) Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh) – 10%

W przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym ( Załącznik nr 2A, 2B, 2C do SWZ ) zastosowania do przygotowania serwisu kawowego, w całości kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu wykonawca otrzyma 10 punktów.

W przypadku braku zadeklarowania w formularzu ofertowym ( Załącznik nr 2A, 2B, 2C do SWZ ) zastosowania do przygotowania serwisu kawowego, w całości kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu wykonawca otrzyma 0 punktów.

Wartość wagowa wyrażona w procentach jest równa wartości wyrażonej w punktach, tj.: 1%=1 pkt.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna liczba punktów, jaką po uwzględnieniu kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 punktów.
3. Punkty zostaną przyznane wg wzoru S=C+D+AS

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest: Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie szkoleń ( w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego”), w szczególności w zakresie zapewnienia przez Wykonawcę: wyspecjalizowanej kadry szkoleniowej, opiekuna technicznego grupy, zaplecza techniczno-organizacyjnego, materiałów szkoleniowych/informacyjnych, usług restauracyjnych i podawania posiłków, usług hotelarskich, noclegowych (w przypadku szkoleń 2 i 3 dniowych) i konferencyjnych:

Część C: Przedmiot zamówienia obejmuje kompleksową organizację i przeprowadzenie dwóch 3-dniowych szkoleń, każde dla 20 osób ( w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego”), w szczególności w zakresie zapewnienia przez Wykonawcę: wyspecjalizowanej kadry szkoleniowej, opiekuna technicznego grupy, zaplecza techniczno-organizacyjnego, materiałów szkoleniowych/informacyjnych, usług restauracyjnych i podawania posiłków, usług hotelarskich, noclegowych i konferencyjnych.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi: Załącznik nr 1A do SWZ Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 1B do SWZ Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 1C do SWZ Opis przedmiotu zamówienia
3. Warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte zostały również w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy, stanowiących: Załącznik nr 3A do SWZ Załącznik nr 3B do SWZ Załącznik nr 3C do SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 80510000-2 - Usługi szkolenia specjalistycznego

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji

55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-10-04

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy dokonywaniu wyboru oferty Zamawiający stosować będzie następujące kryteria:
1) Cena (C) – 50%
2) Doświadczenie trenera (D) – 40%
3) Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh)- 10%
1) CENA (C) – 50 %
Kryterium to zostanie obliczone na podstawie następującego wzoru:
Cena najtańszej oferty brutto spośród wszystkich badanych ofert
Cena = x 50
Cena badanej oferty brutto
2) DOŚWIADCZENIE TRENERA (D) – 40%
Liczba punktów w kryterium zależna jest od liczby godzin przeprowadzonych szkoleń przez jedną osobę skierowaną do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1A, 1B, 1C do SWZ), przy czym minimalna liczba uczestników jednego szkolenia wynosiła 10 osób, a uczestnikami szkoleń była kadra, o której mowa w punkcie 4 Załącznika, odpowiednio, nr 1A, 1B, 1C do SWZ Opis przedmiotu zamówienia

Ocenie nie będą podlegać szkolenia objęte wykazem 50 godzin szkoleniowych wskazanych jako warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w Rozdziale V pkt. 1 ppkt. 4) lit. b) SWZ w stosunku do każdej części.
Punkty w tym kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:

Część B:
D = 0 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 50 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1B do SWZ).
D = 10 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 51-90 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1B do SWZ).
D= 20 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 91-130 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1B do SWZ).
D= 30 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert 131-170 szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1B do SWZ).
D= 40 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert powyżej 171 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1B do SWZ).

3) Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh) – 10%

W przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym ( Załącznik nr 2A, 2B, 2C do SWZ ) zastosowania do przygotowania serwisu kawowego, w całości kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu wykonawca otrzyma 10 punktów.

W przypadku braku zadeklarowania w formularzu ofertowym ( Załącznik nr 2A, 2B, 2C do SWZ ) zastosowania do przygotowania serwisu kawowego, w całości kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu wykonawca otrzyma 0 punktów.

Wartość wagowa wyrażona w procentach jest równa wartości wyrażonej w punktach, tj.: 1%=1 pkt.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna liczba punktów, jaką po uwzględnieniu kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 punktów.
3. Punkty zostaną przyznane wg wzoru S=C+D+AS

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 50

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh)

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) zdolność do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie określa szczegółowych warunków w tym zakresie.
2) uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie określa szczegółowych warunków w tym zakresie.
3) sytuacja ekonomiczna lub finansowa;
Zamawiający nie określa szczegółowych warunków w tym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:

a) w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował należycie co najmniej 3 ( trzy ) szkolenia z zakresu polityki społecznej, gdzie w każdym ze szkoleń uczestniczyło co najmniej 15 osób a wartość każdego szkolenia wynosiła brutto minimum 18.000,00 zł, zaś uczestnikami szkoleń była kadra, o której mowa w punkcie 4 Załącznika, odpowiednio, nr 1A, 1B, 1C do SWZ Opis przedmiotu zamówienia – warunek dotyczy każdej części zamówienia;
b) dysponuje lub będzie dysponował w okresie realizacji przedmiotu umowy, co najmniej 1 ( jedną ) osobą, którą Wykonawca zamierza skierować do realizacji niniejszego zamówienia w funkcji trenera, który posiada doświadczenie nabyte w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, polegające na wykonaniu :

w zakresie Części A:
1) co najmniej 50 godzin szkoleń z zakresu tematycznego, o którym mowa w punkcie 9 Załącznika nr 1 A do SWZ - OPZ tj. obszar szkolenia: stosowanie prawa;

w zakresie Części B:
1) co najmniej 50 godzin szkoleń z zakresu tematycznego, o którym mowa w punkcie 9 Załącznika nr 1 B do SWZ - OPZ tj. obszar szkolenia: rodzina – dzieci, w tym dzieci z niepełnosprawnościami;

w zakresie Części C:
1) co najmniej 50 godzin szkoleń z zakresu tematycznego, o którym mowa w
punkcie 9 Załącznika nr 1 C do SWZ - OPZ tj. obszar szkolenia: budowanie lokalnego systemu wspierania rodziny i pieczy zastępczej rodziny i pieczy zastępczej.

UWAGA: Zamawiający wymaga, by minimalna liczba uczestników jednego szkolenia opisanego w punkcie b) powyżej wynosiła co najmniej 10 osób, zaś uczestnikami szkoleń była kadra, o której mowa w punkcie 4 Załącznika nr 1A, 1B, 1C do SWZ Opis przedmiotu zamówienia.
Warunek wskazany w punkcie a) i b) musi być spełniony łącznie – dotyczy każdej części postępowania.

Wykonawcy mają obowiązek wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu poprzez szczegółowe opisanie spełnienia warunku w formularzu stanowiącym Załącznik nr 9 do SWZ Wykaz osób skierowanych do realizacji zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Podmiotowe środki dowodowe składane w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu:
1. Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie Wykonawcy stanowiące wstępne potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu, składane w odniesieniu do art. 125 ust. 1 ustawy Pzp – zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SWZ składanym wraz z ofertą.
2. Dokumenty i oświadczenia w potwierdzające brak podstaw do wykluczenia Wykonawcy w zakresie art. 109 ustawy Pzp:
a) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie Wykonawcy stanowiące wstępne potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia ,
składane w odniesieniu do art. 125 ust. 1 ustawy Pzp – zgodnie z Załącznikiem do SWZ
b) Odpis lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji. Zastosowanie ma art. 274 ust. 4 ustawy Pzp
c) Oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp
(Załącznik nr 6 do SWZ), w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego, o których mowa w:

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę przeprowadzenie 35 szkoleń ABC przedsiębiorczości społecznej - Zielona Góra
  • Lokalizacja zlecenialubuskie
  • Data dodania18-09-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę przeprowadzenie 35 szkoleń ABC przedsiębiorczości społecznej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI