Wykonanie usług wyżywienia i noclegów w Urszulinie dla uczestników imprez upowszechniających...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Wykonanie usług wyżywienia i noclegów w Urszulinie dla uczestników imprez upowszechniających wiedzę ekologiczną, rajdów, warsztatów i szkoleń organizowanych przez PPN w 2022 r z podziałem na 4części
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoUrszulin
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
  • Termin składania wniosków2022-03-15
  • ZamawiającyPoleski Park Narodowy
  • Data publikacji ogłoszenia2022-03-07
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00077066
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Wykonanie usług wyżywienia i noclegów w Urszulinie dla uczestników imprez upowszechniających wiedzę ekologiczną, rajdów, warsztatów i szkoleń organizowanych przez PPN w 2022 r z podziałem na 4części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Poleski Park Narodowy

1.3.) Oddział zamawiającego: Poleski Park Narodowy

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 061360188

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Lubelska 3a

1.5.2.) Miejscowość: Urszulin

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-234

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski

1.5.7.) Numer telefonu: 825713071

1.5.8.) Numer faksu: 825713003

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: poleskipn@poleskipn.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.poleskipn.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Środowisko

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Wykonanie usług wyżywienia i noclegów w Urszulinie dla uczestników imprez upowszechniających wiedzę ekologiczną, rajdów, warsztatów i szkoleń organizowanych przez PPN w 2022 r z podziałem na 4części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-36a2098c-9df5-11ec-80f8-1ad70aec7fa4

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00077066

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00024620/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Wykonanie usług wyżywienia i noclegów dla uczestników imprez edukacyjnych, warsztatów i szkoleń w Poleski Park Narodowy w 2022 roku.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://bip.poleskipn.pl/zamowienia-publiczne.html

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://epuap.gov.pl/wps/portal ,: poleskipn@poleskipn.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, cyfrowego odwzorowania dokumentów w postaci papierowej (elektronicznych kopii dokumentów stworzonych w postaci papierowej) oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: iod@poleskipn.pl.
Zamawiający przetwarza dane osobowe zebrane w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w sposób gwarantujący zabezpieczenie przed ich bezprawnym rozpowszechnianiem.
2Zamawiający udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 RODO w celu umożliwienia korzystania ze środków ochrony prawnej, o których mowa w dziale VI PZP, do upływu terminu do ich wniesienia.
Do przetwarzania danych osobowych, o których mowa w art. 10 RODO mogą być dopuszczone wyłącznie osoby posiadające upoważnienie. Osoby dopuszczone do przetwarzania takich danych są obowiązane do zachowania ich w poufności
Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz jego rozstrzygnięciem, jak również, jeżeli nie ziszczą się przesłanki określone w art. 255-256 PZP – w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz jej realizacji, a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia i jego archiwizacji. Odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym dokumentacja postępowania zostanie udostępniona w oparciu o przepisy PZP.
Dane osobowe pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
Dane osobowe pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia mogą zostać przekazane podmiotom świadczącym usługi doradcze, w tym usługi prawne, i konsultingowe, Stosownie do art. 22 RODO, decyzje dotyczące danych osobowych nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany.
21.11. Osoba, której dotyczą pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania dane osobowe, ma prawo:
1) dostępu do swoich danych osobowych – zgodnie z art. 15 RODO, przy czym w sytuacji, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1 -3 RODO wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku Zamawiający może żądać wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty bieżącego bądź zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego;
2) do sprostowana swoich danych osobowych – zgodnie z art. 16 RODO, przy czym skorzystanie z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 RODO, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników;do żądania od Zamawiającego – jako administratora, ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego; prawo to nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego;
4) wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, iż przetwarzanie jej danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych osobowych, w tym przepisy RODO.
21.12. Obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych określa PZP.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ED601-5/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 1 – Zapewnienie wyżywienia – posiłku regeneracyjnego dla osób dorosłych lub osób dorosłych z dziećmi, uczestniczących w warsztatach, szkoleniach i zajęciach terenowych w Poleskim Parku Narodowym:
-
Jeden posiłek regeneracyjny składa się z: zupy, kiełbasy z ogniska, napojów ciepłych i zimnych, drożdżówki.
-
Ilość dni 4 dni.
-
Szacunkowa ilość osób 610 osób łącznie 610 posiłków, z czego:
 1 dzień ok. 150 osób łącznie 150 posiłków zajęcia terenowe „Noc sów” osoby dorosłe z dziećmi;
 planowany termin: 25.03.2022 r.;
2
 posiłek wydawany w warunkach terenowych - teren Poleskiego Parku Narodowego.
 1 dzień ok. 60 osób -- łącznie 60 posiłków –– szkolenie przewodnickie -- „Udostępnianie Poleskiego Parku Narodowego” –– osoby dorosłe;
 planowany termin: 31.03.2022 r.;
 posiłek wydawany w warunkach terenowych - teren Poleskiego Parku Narodowego.
 1 dzień ok. 250 osób -- łącznie 250 posiłków –– zajęcia terenowe i w ośrodkach PPN -- „Pożegnanie żurawi w PPN” –– osoby dorosłe z dziećmi;
 planowany termin: 10.09.2022 r.;
 posiłek wydawany w warunkach terenowych - teren Poleskiego Parku Narodowego.
 1 dzień ok. 150 osób -- łącznie 150 posiłków –– zajęcia terenowe -- „Dzień Łosia” –– osoby dorosłe z dziećmi;
 planowany termin: 16.09.2022 r.;
 posiłek wydawany w warunkach terenowych - teren Poleskiego Parku Narodowego.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-09-16

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował dla Części I, II, III i IV następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – z wagą 60 % (60 pkt.)
2) Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej (P) – z wagą 40 % (40 pkt.)
Sposób obliczania punktów:
1) W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = ------- x100 pkt x 60 %
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena brutto podana w Ofercie (załącznik nr 8 do SWZ).
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
2) W ramach kryterium „Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej (P)” Oferty otrzymają następującą liczbę punktów:
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 3 produktów ekologicznych – otrzymają liczbę punktów P = 100 pkt x 40% = 40 pkt;
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 2 produktów ekologicznych – otrzymają liczbę punktów P = 60 pkt x 40% = 24 pkt;
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 1 produktu ekologicznego – otrzymają liczbę punktów P = 40 pkt x 40% =16 pkt;
- do przygotowania posiłków nie będzie używał żywności ekologicznej – otrzymają liczbę punktów P = 0 pkt x 40% = 0 pkt.
Zamawiający nie będzie udzielał dodatkowych punktów za użycie więcej niż 2 produktów ekologicznych do przygotowania posiłków.
Wykonawca zaznaczy w formularzu Oferty (załącznik nr 8 do SWZ) informację o przyjęciu na siebie zobowiązania umownego do przygotowywania posiłków z użyciem żywności ekologicznej oraz wypełni w formularzu oferty wykaz produktów ekologicznych, z których przygotuje posiłki.
Brak zaznaczenia w formularzu Oferty przyjęcia przez Wykonawcę zobowiązania, o którym mowa w zdaniu powyżej, brak wypełnienia wykazu produktów ekologicznych, a także nie wskazanie w tym wykazie liczby produktów ekologicznych, będzie uznawane jako nieprzyjęcie takiego zobowiązania, a oferta uzyska 0 pkt. w ramach niniejszego kryterium oceny ofert.
Każda z Części zamówienia będzie oceniana oddzielnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 2 - Zapewnienie wyżywienia i noclegów w Urszulinie dla uczestników warsztatów dla dorosłych pt. „Żółw błotny – ochrona i zagrożenia” – dwudniowe warsztaty realizowane w formie sesji wykładowej i zajęć terenowych:
-
Całodzienne wyżywienie 70 osób przez 2 dni obejmujące: śniadanie, obiad dwudaniowy z deserem, kolację, przerwy kawowe;
 planowany termin: 13 15.05.2022 r. z czego:
13.05.2022 r. kolacja;
14.05.2022 r. śniadanie, obiad, kolacja, przerwy kawowe;
15.05.2022 r. śniadanie, obiad, przerwy kawowe.
 Wyżywienie w czasie sesji wykładowych zapewnione w Urszulinie;
 Wyżywienie w czasie zajęć terenowych wydane w warunkach terenowych - teren Poleskiego Parku Narodowego.
-
Dwa noclegi w warunkach hotelowych dla 70 osób (nocleg w pokoju 1 lub 2 osobowym z łazienką);
 planowany termin: z 13/14.05.2022 r., i 14/15.05.2022 r.
 Noclegi zapewnione w Urszulinie.
-
Szacunkowa ilość osób 70 osób łącznie 140 całodziennych wyżywień i 140 noclegów.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55100000-1 - Usługi hotelarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-05-15

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował dla Części I, II, III i IV następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – z wagą 60 % (60 pkt.)
2) Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej (P) – z wagą 40 % (40 pkt.)
Sposób obliczania punktów:
1) W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = ------- x100 pkt x 60 %
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena brutto podana w Ofercie (załącznik nr 8 do SWZ).
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
2) W ramach kryterium „Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej (P)” Oferty otrzymają następującą liczbę punktów:
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 3 produktów ekologicznych – otrzymają liczbę punktów P = 100 pkt x 40% = 40 pkt;
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 2 produktów ekologicznych – otrzymają liczbę punktów P = 60 pkt x 40% = 24 pkt;
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 1 produktu ekologicznego – otrzymają liczbę punktów P = 40 pkt x 40% =16 pkt;
- do przygotowania posiłków nie będzie używał żywności ekologicznej – otrzymają liczbę punktów P = 0 pkt x 40% = 0 pkt.
Zamawiający nie będzie udzielał dodatkowych punktów za użycie więcej niż 2 produktów ekologicznych do przygotowania posiłków.
Wykonawca zaznaczy w formularzu Oferty (załącznik nr 8 do SWZ) informację o przyjęciu na siebie zobowiązania umownego do przygotowywania posiłków z użyciem żywności ekologicznej oraz wypełni w formularzu oferty wykaz produktów ekologicznych, z których przygotuje posiłki.
Brak zaznaczenia w formularzu Oferty przyjęcia przez Wykonawcę zobowiązania, o którym mowa w zdaniu powyżej, brak wypełnienia wykazu produktów ekologicznych, a także nie wskazanie w tym wykazie liczby produktów ekologicznych, będzie uznawane jako nieprzyjęcie takiego zobowiązania, a oferta uzyska 0 pkt. w ramach niniejszego kryterium oceny ofert.
Każda z Części zamówienia będzie oceniana oddzielnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 3 - Zapewnienie wyżywienia – posiłku regeneracyjnego dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym, uczestniczących w rajdach i zajęciach edukacyjnych w Poleskim Parku Narodowym:
-
Jeden posiłek regeneracyjny składa się z: ciepłego dania, napojów ciepłych i zimnych, ciasta i owoców.
-
Ilość dni 7 dni.
-
Szacunkowa ilość osób 800 osób łącznie 800 posiłków, z czego:
 2 dni po ok. 200 osób dziennie łącznie 400 posiłków w ciągu 2 dni pieszy rajd zadaniowy „Szlakami żółwia” dzieci i młodzież szkolna;
 planowany termin: 30 31.05.2022 r.;
 posiłek wydawany w warunkach terenowych - teren Poleskiego Parku Narodowego.
3
 5 dni po ok. 80 osób dziennie –– łącznie 400 posiłków w ciągu 5 dni -- zajęcia terenowe oraz zajęcia w Ośrodku Ochrony Żółwia Błotnego „Z żółwiem za pan brat” -- dzieci i młodzież szkolna;
 planowany termin: 22 -- 26.08.2022 r.;
 posiłek wydawany przez 5 dni wymiennie -- przez 4 dni w warunkach terenowych (teren Poleskiego Parku Narodowego) lub w Urszulinie, 1 dzień w Kazimierzu Dolnym

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-08-26

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował dla Części I, II, III i IV następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – z wagą 60 % (60 pkt.)
2) Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej (P) – z wagą 40 % (40 pkt.)
Sposób obliczania punktów:
1) W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = ------- x100 pkt x 60 %
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena brutto podana w Ofercie (załącznik nr 8 do SWZ).
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
2) W ramach kryterium „Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej (P)” Oferty otrzymają następującą liczbę punktów:
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 3 produktów ekologicznych – otrzymają liczbę punktów P = 100 pkt x 40% = 40 pkt;
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 2 produktów ekologicznych – otrzymają liczbę punktów P = 60 pkt x 40% = 24 pkt;
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 1 produktu ekologicznego – otrzymają liczbę punktów P = 40 pkt x 40% =16 pkt;
- do przygotowania posiłków nie będzie używał żywności ekologicznej – otrzymają liczbę punktów P = 0 pkt x 40% = 0 pkt.
Zamawiający nie będzie udzielał dodatkowych punktów za użycie więcej niż 2 produktów ekologicznych do przygotowania posiłków.
Wykonawca zaznaczy w formularzu Oferty (załącznik nr 8 do SWZ) informację o przyjęciu na siebie zobowiązania umownego do przygotowywania posiłków z użyciem żywności ekologicznej oraz wypełni w formularzu oferty wykaz produktów ekologicznych, z których przygotuje posiłki.
Brak zaznaczenia w formularzu Oferty przyjęcia przez Wykonawcę zobowiązania, o którym mowa w zdaniu powyżej, brak wypełnienia wykazu produktów ekologicznych, a także nie wskazanie w tym wykazie liczby produktów ekologicznych, będzie uznawane jako nieprzyjęcie takiego zobowiązania, a oferta uzyska 0 pkt. w ramach niniejszego kryterium oceny ofert.
Każda z Części zamówienia będzie oceniana oddzielnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 4 - Zapewnienie wyżywienia – posiłku regeneracyjnego dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym, uczestniczących w imprezach upowszechniających wiedzę ekologiczną w Poleskim Parku Narodowym:
-
Ilość dni 3 dni.
-
Szacunkowa ilość osób 340 osób łącznie 340 posiłków, z czego:
 1 dzień ok. 100 osób łącznie 100 posiłków Ogólnopolski Konkurs wiedzy o Poleskim Parku Narodowym dzieci i młodzież szkolna;
 planowany termin: 03.06.2022 r.;
 posiłek składa się z: kanapki, owoce, ciasto, napoje ciepłe i zimne;
 posiłek wydany w Urszulinie.
 2 dni po ok. 120 osób dziennie łącznie 240 posiłków w ciągu 2 dni terenowe podchody przyrody „Dla każdego coś miłego „Odkrywamy dzieci i młodzież szkolna;
 planowany termin: 04 05.10.2022 r.;
 posiłek składa się z: ciepłe danie obiadowe / zupa, kiełbasa z ogniska, napoje ciepłe i zimne, ciasto, owoce;
 posiłek wydawany w warunkach terenowych teren Poleskiego Parku Narodowego

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-05

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował dla Części I, II, III i IV następującymi kryteriami oceny ofert:
1) Cena (C) – z wagą 60 % (60 pkt.)
2) Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej (P) – z wagą 40 % (40 pkt.)
Sposób obliczania punktów:
1) W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
Cn
C = ------- x100 pkt x 60 %
Co
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena brutto podana w Ofercie (załącznik nr 8 do SWZ).
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
2) W ramach kryterium „Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej (P)” Oferty otrzymają następującą liczbę punktów:
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 3 produktów ekologicznych – otrzymają liczbę punktów P = 100 pkt x 40% = 40 pkt;
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 2 produktów ekologicznych – otrzymają liczbę punktów P = 60 pkt x 40% = 24 pkt;
- za przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej, tj. z użyciem co najmniej 1 produktu ekologicznego – otrzymają liczbę punktów P = 40 pkt x 40% =16 pkt;
- do przygotowania posiłków nie będzie używał żywności ekologicznej – otrzymają liczbę punktów P = 0 pkt x 40% = 0 pkt.
Zamawiający nie będzie udzielał dodatkowych punktów za użycie więcej niż 2 produktów ekologicznych do przygotowania posiłków.
Wykonawca zaznaczy w formularzu Oferty (załącznik nr 8 do SWZ) informację o przyjęciu na siebie zobowiązania umownego do przygotowywania posiłków z użyciem żywności ekologicznej oraz wypełni w formularzu oferty wykaz produktów ekologicznych, z których przygotuje posiłki.
Brak zaznaczenia w formularzu Oferty przyjęcia przez Wykonawcę zobowiązania, o którym mowa w zdaniu powyżej, brak wypełnienia wykazu produktów ekologicznych, a także nie wskazanie w tym wykazie liczby produktów ekologicznych, będzie uznawane jako nieprzyjęcie takiego zobowiązania, a oferta uzyska 0 pkt. w ramach niniejszego kryterium oceny ofert.
Każda z Części zamówienia będzie oceniana oddzielnie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Przygotowanie posiłków z użyciem żywności ekologicznej

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) sytuacji ekonomicznej lub finansowej.
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania warunku udziału w postępowaniu w odniesieniu do warunku dot. zdolności ekonomicznej lub finansowej.
2) zdolności technicznej lub zawodowej.
a) doświadczenie wykonawcy
Warunek ten, w zakresie doświadczenia, zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat od dnia w którym upływa termin składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) zrealizowali lub realizują należycie co najmniej 3 zamówienia na usługi, których przedmiot odpowiada swoim rodzajem przedmiotowi niniejszego zamówienia, a mianowicie wykonali usługi w zakresie wyżywienia i zapewnienia noclegów, polegające na przygotowywaniu i wydawaniu posiłków i/lub zapewnianiu noclegów o wartości nie mniejszej niż 20 000,00 PLN brutto (słownie: dwadzieścia tysięcy złotych) każda, wraz z udokumentowaniem że dana usługa została wykonana w sposób należyty dla każdej z części.
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą „spełnia”/„nie spełnia”, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) oświadczenie Wykonawcy o którym mowa w art.125 ust.1 PZP potwierdzające brak podstaw wykluczenia i spełnienie warunków udziału w postępowania, na dzień składania ofert, które stanowi dowód tymczasowo zastępujący wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe (sporządzone wg wzoru załącznik nr 2 do SWZ)
oświadczenia wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania określonych w: a) art. 108 ust. 1 pkt 3 PZP, b) art. 108 ust. 1 pkt 4 PZP odnośnie do orzeczenia zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne tytułem środka zapobiegawczego, c) art. 108 ust. 1 pkt 5 PZP odnośnie do zawarcia z innymi wykonawcami porozumienia mającego na celu zakłócenie konkurencji, d) art. 109 ust. 1 pkt 1 PZP odnośnie naruszenia obowiązków dotyczących płatności podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (tekst jedn. Dz. U. z 2019 r. poz. 1170 z późn. zm.), e) art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b) odnośnie do skazania za wykroczenie, za które wymierzone karę ograniczenia wolności lub karę grzywny, f) art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c PZP, g) art. 109 ust. 1 pkt 3 PZP ustawy odnośnie do skazania za wykroczenie, za które wymierzone karę ograniczenia wolności lub karę grzywny, h) art. 109 ust. 1 pkt 5-10 PZP - (wzór oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP stanowi załącznik nr 3 do SWZ)

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: wykaz usług porównywalnych z usługami stanowiącymi przedmiot zamówienia, (należy przez to rozumieć wykonanie co najmniej 3 zamówień na usługi, których przedmiot odpowiada swoim rodzajem przedmiotowi niniejszego zamówienia, a mianowicie wykonali usługi w zakresie wyżywienia i zapewnienia noclegów, polegające na przygotowywaniu i wydawaniu posiłków i/lub zapewnianiu noclegów o wartości nie mniejszej niż 20 000,00 PLN brutto (słownie: dwadzieścia tysięcy złotych) każda, w okresie ostatnich 3 lat od dnia w którym upływa termin składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) (wzór wykazu usług stanowi załącznik nr 4 do SWZ).
dowody, że wskazane przez Wykonawcę usługi na potwierdzenie spełnienia warunku udziału w postępowaniu dot. zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie doświadczenia zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne odpowiednie dokumenty; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane w okresie ostatnich 3 miesięcy.
informację z KRK w zakresie:(a) art. 108 ust. 1 pkt 1 i 2 PZP,(b) art. 108 ust. 1 pkt 4 PZP, odnośnie do orzeczenia zakazu ubiegania się o zamówienie publiczne tytułem środka karnego, (c) art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a) PZP, (d) art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b) PZP, odnośnie do skazania za wykroczenie, za które wymierzono karę aresztu, (e) art. 109 ust. 1 pkt 3 PZP, odnośnie do skazania za przestępstwo lub wykroczenie, za które wymierzona karę aresztu - sporządzonej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem,
oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 PZP, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (wzór oświadczenia Wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 PZP o przynależności lub braku przynależności do tej grupy kapitałowej stanowi załącznik nr 5 do SWZ),
zaświadczenie właściwego naczelnika US potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i opłat, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1) PZP, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłaceniem podatków i opłat wraz z zaświadczeniem dokumenty potwierdzające, że przed upływem terminu składania ofert Wykonawca dokonał płatności należnych podatków wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności,
zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej ZUS lub właściwego oddziału regionalnego lub właściwej placówki terenowej KRUS albo inny dokument potwierdzający, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 PZP, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłaceniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne wraz z zaświadczeniem albo innym dokumentem dokumenty potwierdzające, że przed upływem terminu składania ofert Wykonawca dokonał płatności należnych składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności,
odpis lub informacje z KRS lub z CEiDG, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4) PZP, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji,

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Dowód wniesienia wadium

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

11.1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości:
Część I – 500,00 zł
Część II - 500,00 zł
Część III – 400,00 zł
Część IV – 200,00 zł
Łącznie za całość zamówienia 1600,00 zł

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku oferty wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum):
1) w formularzu oferty należy wskazać firmy (nazwy) wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;
2) oferta musi być podpisana w taki sposób, by wiązała prawnie wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Osoba podpisująca ofertę musi posiadać umocowanie prawne do reprezentacji. Umocowanie musi wynikać z treści pełnomocnictwa załączonego do oferty – treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania;
3) Oświadczenia o których mowa w art.125 ust 1 ustawy PZP składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu. Oświadczenia wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, o których mowa wyżej powinny zostać złożone wraz z ofertą pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
4) dokumenty, o których mowa w pkt 9.1. lit. d) – i) obowiązany będzie złożyć każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia
5) wszyscy Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia będą ponosić odpowiedzialność solidarną za wykonanie umowy;
6) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia wyznaczą spośród siebie Wykonawcę kierującego (lidera), upoważnionego do zaciągania zobowiązań, otrzymywania poleceń oraz instrukcji dla i w imieniu każdego, jak też dla wszystkich partnerów;
7) Zamawiający może w ramach odpowiedzialności solidarnej żądać wykonania umowy w całości przez lidera lub od wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia łącznie lub każdego z osobna.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-03-15 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://epuap.gov.pl/wps/portal,https://miniportal.uzp.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-03-15 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę usługę cateringową - Biłgoraj
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania19-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę usługę cateringową w postaci przygotowania i dostarczania wyżywienia w trakcie szkolenia zawodowego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI