Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Wybór Wykonawcy na świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 367557209
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Poturzyńska 2
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-854
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.7.) Numer telefonu: 817415992
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: poczta@sp16.lublin.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://g16-lublin.eu/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Wybór Wykonawcy na świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-602a93a6-e329-11ec-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00194097
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-06-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00064604/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Wybór wykonawcy na świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/ oraz ePUAP, https://epuap.gov.pl/wps/portal
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W niniejszym postępowaniu
komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem:
https://miniportal.uzp.gov.pl/ oraz ePUAPu, dostępnego pod adresem: /sp16-lublin/Skrytka ESP.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne
rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00067913/02 z dnia 2021-05-28
2021-05-28 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
21.1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:
Szkoła Podstawowa nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie, ul. Poturzyńska 2,
20-853 Lublin
21.2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych:
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie; dane adresowe: ul.
Poturzyńska 2, 20-853 Lublin.
Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może Pani/Pan kontaktować się we wszystkich sprawach dotyczących
przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych poprzez: email: sp16@iod.lublin.eu
lub pisemnie na adres Administratora danych.
21.3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
21.4.Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja
postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 Pzp.
21.5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane na czas przewidziany przepisami prawa.
21.6. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym
określonym w przepisach Pzp, związanym
z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z Pzp.
21.7. W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.
21.8. Posiada Pani/Pan:
21.8.1. na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
21.8.2. na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
21.8.3. na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z
zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
21.8.4. prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
21.9. Nie przysługuje Pani/Panu:
21.9.1. w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
21.9.2. prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu,
wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c
RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: KOS.261.2.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest wybór Wykonawcy na świadczenie usług żywieniowych
dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie.
4.2 Wykonawca będzie świadczył usługi cateringowe, przez które rozumie się przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie (z zachowaniem norm żywieniowych dla danej grupy wiekowej) w cenie jednostkowej obiadu wskazanej w ofercie.
4.3 Szacowana ilość wydanych posiłków w okresie wrzesień 2022 r.- czerwiec 2023 r. będzie wynosić około 145 600,00. Szacunkowa liczba uczniów korzystających z obiadów
w jednym dniu wyniesie około 800. Liczba wydawanych posiłków uzależniona jest od frekwencji dzieci w danym dniu i liczby wykupionych obiadów. Podana liczba jest szacunkowa. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności w przypadku jej zmniejszenia lub zwiększenia. Wynagrodzenie płacone Wykonawcy będzie rozliczane na podstawie ilości wydanych obiadów po cenie jednostkowej podanej przez wykonawcę w formularzu ofertowym. Zamawiający nie przewiduje zwiększenia liczby posiłków więcej niż 5 %
w stosunku do zakładanej. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za mniejszą liczbę posiłków niż szacowana.
4.4 W celu realizacji zamówienia, Zamawiający: wynajmie Wykonawcy niezbędne pomieszczenie kuchenne (ekspedycję) o pow. 33,6 m², wynajmie jadalnię o pow.134 m² na czas prowadzenia żywienia. Załącznik nr 7 do SWZ stanowi Wzór umowy najmu, która reguluje zasady najmu oraz odpowiedzialność za powierzone mienie. Wynajmowane pomieszczenia spełniają wymogi budowlano-techniczne i sanitarne.
4.5 Wynajmowane pomieszczenie należy wyposażyć w sprzęt kuchenny niezbędny do realizacji przedmiotowego zamówienia. Są to w szczególności: bemar gastronomiczny, zmywarka/wyparzarka, przelotowa szafa na naczynia, kuchenka mikrofalowa oraz inne, które Wykonawca uzna za niezbędne w celu prawidłowej realizacji zamówienia publicznego.
4.6 Przed złożeniem oferty Zamawiający zaleca dokonanie wizji lokalnej w siedzibie Zamawiającego, w celu ustalenia, czy wynajmowane pomieszczenie pomieści sprzęt jaki Wykonawca zamierza zainstalować w miejscu wynajmu.
4.7 Zamawiający nie wyraża zgody na prowadzenie jakiejkolwiek działalności komercyjnej polegającej na serwowaniu wyżywienia na rzecz osób innych niż uczniowie Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie.
4.8 Zamawiający, informuje, że dzienna wartość wsadu do kotła przypadająca na 1 ucznia
w celu zapewnienia odpowiedniej jakości posiłków – należy przyjąć na poziomie - zapewniającym odpowiednio jakość posiłku zgodnie z wymaganiami zawartymi w opisie przedmiotu . Wartość tą należy ująć w cenie jednostkowej obiadu., tj. wsad do kotła nie mniej niż 4,50 zł brutto
4.9 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 1 do Ogłoszenia.
4.10. Zamawiający zgodnie z art. 95 ust 1 Pzp, wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących następujące czynności
w zakresie realizacji zamówienia (jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (t.j. Dz.U. 2019 poz. 1040 z późn. zm.):
1) przygotowywanie posiłków;
2) podawanie posiłków;
3) sprzątanie pomieszczeń;
4) nadzór i kontrola nad produktami spożywczymi, układanie jadłospisów.
Sposób weryfikacji zatrudnienia tych osób jak i uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań związanych z zatrudnianiem tych osób oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań regulują zapisy wzoru umowy będącego integralną częścią SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-02 do 2023-06-22
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis kryteriów, którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag
tych kryteriów i sposobu oceny ofert.
15.1. Oferowana cena (C). Waga kryterium ceny - 60 %.
W powyższym kryterium oceniana będzie cena brutto oferty. Maksymalną ilość punktów otrzyma Wykonawca, który zaproponuje
najniższą cenę.
Wykonawcy będą oceniani wg następującego wzoru:
Najniższa cena
------------------------- x 100 pkt
Cena badanej oferty
15.2. Wyspecjalizowany personel zatrudniony na umowę o pracę (dietetyk) (P). Waga kryterium - 40%.
Dysponowanie dietetykiem zatrudnionym na umowę o pracę ze stażem pracy powyżej 3 lat – 40 pkt.
Dysponowanie dietetykiem zatrudnionym na umowę o pracę ze stażem pracy od 1 roku do 3 lat – 20 pkt
Dysponowanie dietetykiem zatrudnionym na umowę o pracę ze stażem pracy krótszym niż 12 miesięcy – 10 pkt
Nie dysponowanie dietetykiem zatrudnionym na umowę o pracę – 0 pkt.
Wykonawca zobowiązany jest wypełnić w formularzu ofertowym rubrykę wstawiając imię
i nazwisko osób/osoby na stanowisku dietetyka (minimum jedna osoba). Nie wypełnienie stosownej rubryki w formularzu ofertowym,
nie podanie długości stażu, skutkować będzie nie przyznaniem punktów w niniejszym kryterium.
15.3. Zamawiający podpisze umowę z wykonawcą, którego oferta nie podlega odrzuceniu i uzyska zamówienia największą liczbę
punktów łącznie w obu kryteriach wg następującego wzoru:
C x 60% + P = łączna liczba punktów
gdzie:
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00067913/02 z dnia 2021-05-28
2021-05-28 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
C - liczba punktów w kryterium ceny
P - liczba punktów w kryterium personel
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
7.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
7.2.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie określa warunku w powyższym zakresie.
7.2.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych
przepisów:
Zamawiający nie określa warunku w powyższym zakresie.
7.2.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie określa warunku w powyższym zakresie.
7.2.4. zdolności technicznej lub zawodowej:
W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu Zamawiający wymaga:
7.2.4.1.
Wykonawca spełni ten warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli
okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, świadczył w sposób należyty minimum jedną usługę w ramach
jednego zamówienia, umowy, kontraktu polegającą na przygotowywaniu i dostarczaniu gorących obiadów , których
odbiorcami były osoby niepełnoletnie o wartości minimum 300 000 zł brutto każda.
Wyjaśnienie: Wykonawca zobowiązany jest do wykazania należytego świadczenia minimum jednej usługi w ramach jednego
zamówienia, umowy, kontraktu polegającej na przygotowywaniu i dostarczeniu obiadów dla osób niepełnoletnich (dzieci)
w ramach jednego zamówienia, kontraktu umowy nie mniejszej niż 300 000 zł brutto (trzysta tysięcy ) oraz dostarczenie
zamawiającemu dowodów potwierdzających należyte wykonanie usług/usługi żywieniowych/ej w wymienionym okresie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 9.1.1. Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 125
ust. 1 ustawy Pzp (wg załącznika nr 2 do SWZ) aktualne na dzień składania ofert.
9.1.2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie składa każdy z Wykonawców w celu
potwierdzenia braku podstaw wykluczenia oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z
Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
9.1.3. Oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio
spełnianie warunków udziału
w postępowaniu w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby (zgodnie z zał. 2 a do SWZ) – w przypadku sytuacji, o
której mowa w pkt 8.2.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 9.2. W
celu potwierdzenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, na wezwanie Zamawiającego Wykonawca winien
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00067913/02 z dnia 2021-05-28
2021-05-28 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
złożyć następujące podmiotowe środki dowodowe:
9.2.1. Wykaz usług (zgodnie z zał. 5 do SWZ)
wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3
lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy –w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i
podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi
zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty
sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są
wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest wstanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie
Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty
potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione
w okresie ostatnich 3 latach
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
12.5.3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o realizację zamówienia - oświadczenie Wykonawców, z
którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonują poszczególni Wykonawcy
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian umowy w stosunku do treści oferty oraz określa warunki takiej
zmiany. Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić jedynie w sytuacji obiektywnej konieczności wprowadzenia
zmiany
1) nastąpią zmiany obowiązującej stawki VAT.
2) w przypadku gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa
w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia.
3) w części dotyczącej wysokości wynagrodzenia, która będzie wynikać
z wprowadzenia przez Wykonawcę nowych, niższych w stosunku do obowiązujących w umowie, cen za przedmiot
zamówienia.
4) zmiana terminu realizacji umowy w przypadku zmian terminowych
w harmonogramie pracy Zamawiającego.
5) w każdym przypadku, gdy zmiana jest korzystna dla Zamawiającego
6) wprowadzenie nowych diet nie wyszczególnionych w opisie przedmiotu zamówienia w przypadku, gdy u dzieci objętych
żywieniem stwierdzi się konieczność ich stosowania.
2. Zamawiający przewiduje możliwość zawieszenia umowy lub rozwiązania jej za porozumieniem stron w przypadku
wystąpienia sytuacji wyjątkowej niezależnej zarówno od Zamawiającego jak i Wykonawcy (np. ogłoszenie stanu epidemii,
wystąpienia choroby zakaźnej, stanu klęski żywiołowej lub innej sytuacji nie przewidzianej uniemożliwiającej realizację
umowy). W przypadku zawieszenia realizacji umowy czas zawieszenia będzie odpowiadał okresowi niemożliwości jej
wykonywania z przyczyn niezależnych od obu stron.
3. Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonane na wniosek Zamawiającego lub Wykonawcy, za zgodą obu stron i
zostaną wprowadzone aneksem do umowy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-06-14 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Adres skrzynki ePUAP:/sp16-lublin/skrytka ESP
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-06-14 14:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-07-13