Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
usługi przygotowywania wyżywienia dla dzieci z Publicznego Przedszkola w Przybysławicach, wchodzącego w skład ZSP Przybysławicach wraz ze świadczeniem usług operatora kuchni w ZSP w Przybysławicach
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA ZIELONKI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 351555430
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Krakowskie Przedmieście 116
1.5.2.) Miejscowość: Zielonki
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-087
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: regina.styn@zielonki.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zielonki.pl/index.php
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Gmina Zielonki 3reprezenentowana Reginę Styn, Dyrektora Szkoły Podstawowej im. Jerzego Kukuczki w Korzkwi z siedzibą w Korzkwi ul. Podzamcze 11, 32-088 Korzkiew, poczta elektroniczna (e–mail): regina.styn@zielonki.pl
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 000700298
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: ul. Podzamcze 11
1.11.4.) Miejscowość: Korzkiew
1.11.5.) Kod pocztowy: 32-088
1.11.6.) Województwo: małopolskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: regina.styn@zielonki.pl
1.11.12.) Adres strony internetowej: https://sp-korzkiew.zielonki.pl
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
usługi przygotowywania wyżywienia dla dzieci z Publicznego Przedszkola w Przybysławicach, wchodzącego w skład ZSP Przybysławicach wraz ze świadczeniem usług operatora kuchni w ZSP w Przybysławicach
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ec37f77f-dd68-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00103720
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-07-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://bip.malopolska.pl/gzielonki,m,342878,zamowienia-publiczne.html3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Platforma miniPortal dostępna jest pod adresem:
miniPortalhttps://miniportal.uzp.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
3. Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiający dopuszcza dołączenie katalogu elektronicznego do oferty
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług przygotowywania całodziennego wyżywienia dla dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Przybysławicach, wchodzącego w skład Zespołu Szkół w Przybysławicach.
2. W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi:
2.1. przygotowywaniu i wydawaniu posiłków (śniadanie, obiad, podwieczorek) dla dzieci uczęszczających do Przedszkola wchodzącego w skład ZSP w Przybysławicach;
2.2. dodatkowo przygotowywanie i wydawanie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej wchodzących w skład ZSP w Przybysławicach;
2.3. dopuszczalne jest prowadzenie innej działalności gastronomicznej (po uzyskaniu na nią pisemnej zgody Wynajmującego).
3. Za świadczenie usług o których mowa w pkt. 2.1 wynagrodzenie Wykonawcy będzie płatne przez Zamawiającego.
Za świadczenie usług, o których mowa w pkt. 2.2. wynagrodzenie wyko-nawcy płatne będzie przez osoby trzecie (rodziców/opiekunów uczniów Szkoły Podstawowej wchodzących w skład ZSP w Przybysławicach) na pod-stawie odrębnych umów.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55510000-8 - Usługi bufetowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 80
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: wysokość czynszu najmu
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: wysokość dodatkowej opłaty czynszowej
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. dysponowanie min. 2 osobami odpowiedzialnymi za przygotowywanie posiłków, których każda posiada min. 18-miesięczne doświadczenie w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym;2. dysponowanie niezbędną wiedzą i doświadczeniem wyrażającym się wy-konaniem w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, co najmniej 2 usług, z których każda realizowana była przez okres min. 10 miesięcy, polegających na całodziennym żywieniu min. 80 dzieci w wieku przedszkolnym.