Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Usługi cateringowe dla Centrum Psychiatrii w Katowicach
1.3.1 Usługi cateringowe dla Centrum Psychiatrii w Katowicach.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
polski
Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe – obejmujące sporządzanie całodziennych posiłków szpitalnych ( oraz posiłków jednodaniowych ) i dostarczanie ich do miejsca dystrybucji znajdującego się w budynku głównym Zamawiającego (budynku głównym szpitala), przy ul. Korczaka 27 w Katowicach w przyziemiu (podpiwniczenie) – przy bocznej klatce schodowej wyposażonej w windę typu szpitalnego: występuje konieczność transportu ręcznego przez pracowników Wykonawcy od środka transportu do wskazanego miejsca dystrybucji.
a) szacunkowo określa się, że z posiłków korzystać będzie od 190 do 210 osób dziennie,
b) wykonawca powinien zapewnić przygotowanie posiłków z uwzględnieniem diet zalecanych przez Zamawiającego, w ramach ceny zaproponowanej w ofercie w odniesieniu do tzw. osobodnia, oraz w oparciu o przykładowy jadłospis stanowiący Załącznik Nr 4 do SWZ, w którym określono diety tzw. podstawowe (normalne dla wszystkich pacjentów) oraz diety cukrzycowe 3 – posiłkowe bez drugiego śniadania i podwieczorku, diety cukrzycowe 5 posiłkowe i diety lekkostrawne (wątrobowe i żołądkowe) oraz wegetariańskie i wegańskie – średnie ilości diet specjalnych podano w uwagach pod ostatnim jadłospisem. Oprócz posiłków całodziennych mają być dostarczane posiłki jednodaniowe.
c) posiłki muszą być przygotowywane wyłącznie przez wykonawcę, z pominięciem jakichkolwiek podwykonawców i pośredników ;
- dostarczanie posiłków we wszystkie dni tygodnia, w okresie obowiązywania umowy,
- wykonawca powinien zapewnić dostawy posiłków w rozbiciu na 7 oddziałów
szpitalnych w godzinach : śniadanie od 08:00 do 08:30,
obiad i kolacja : od 12:00 do 12:30 (dopuszcza się dostarczanie kolacji wraz z obiadem,
kolacja dostarczana osobno: od 12.30 do 17.30
– posiłki podzielne powinny być poporcjowane).
Wykonawca musi przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie BZZ łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania). Temperatura posiłków powinna wynosić odpowiednio:
- gorące zupy: +75°C (+/- 3° C),
- gorące drugie dania: +63°C (+/- 3° C ),
- potrawy serwowane na zimno: +4°C,
- napoje ciepłe 75 ° C +/- 3° C.
d) zamawiający będzie podawał wykonawcy ilość stanu żywionych z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz.12:00 uwzględniając również ilość dań dietetycznych;
- wykonawca musi być przygotowany na dostarczanie dodatkowych porcji w sytuacjach kryzysowych (nadzwyczajnych), w maksymalnym czasie do 1 godziny 30 minut od złożenia zamówienia,
e) posiłki muszą być dostarczane w termosach i pojemnikach wykonawcy zapewniających odpowiednią temperaturę i posiadających atest na kontakt z żywnością – wykonawca zapewnia ciągłość usług w okresie obowiązywania umowy ;
- wymaga się od wykonawcy posiadania 2 kompletów termosów i pojemników (jeden komplet pozostaje w miejscu dystrybucji i jest odbierany przez wykonawcę przy kolejnej dostawie), wykonawca odpowiada za mycie termosów i pojemników;
f) wykonawca powinien dysponować kuchnią, wraz z odpowiednim zapleczem kuchennym i
personelem o odpowiednich kwalifikacjach oraz odpowiednimi środkami transportu.
g) wykonawca ma obowiązek opracowywać jadłospis dekadowy (na 10 dni), który powinien dostarczać osobie wyznaczonej przez zamawiającego, z trzy dniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy (kolejnych dostaw), z uwzględnieniem przykładowych jadłospisów wymienionych w ppkt. b).
h) wsad do kotła nie może być mniejszy niż 70 % wartości netto ( tzw. osobodnia, na każdego żywionego ), podanej ceny ofertowej,
i) wykonawca codziennie będzie dostarczał : łyżki, widelce, noże i kubki jednorazowego użytku, stosownie do ilości stanu żywionych – na swój koszt.
j) obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich
przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
Podstawą obliczenia ceny oferty jest „Przykładowy jadłospis” i Opis diet stanowiące załączniki do niniejszej SWZ. Pozostałe szczegóły zawiera SWZ i załączniki. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania dań dietetycznych, w ramach ceny jednostkowej podanej w ofercie przetargowej przez Wykonawcę.
Szczegóły (opis) do opracowania oferty zawiera przykładowy Jadłospis – Załącznik nr 4 do SWZ.
Wartość zamówienia : jest mniejsza od progów unijnych określonych w art.3 ust.1 pkt.1oraz ust.2 ustawy Pzp, w odniesieniu do usług oraz w nawiązaniu do art.359 pkt.2 ( tzn. jest mniejsza niż równowartość kwoty 750 000,00 euro, nie mniejsza jednak niż równowartość kwoty 130 000,00 złotych.
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
15894220-9 - Posiłki szpitalne
The Legendary Żywiec Pub & Restaurant
Żywiec (śląskie)
Dj na wesele Śląsk, szalone wesele pozytywny dj opolskie małopolska
Pyskowice (śląskie)
Imprezy firmowe z Paczka Events Twój sukces integracji
Katowice (śląskie)
Night Club The Club 1 Katowice
Katowice (śląskie)
Masaże Częstochowa, także dojazd do klienta. Relaksacyjne, Ayurvedy
Częstochowa (śląskie)
Fotobudka 360, Fotobudka 360 wynajem
Jastrzębie-Zdrój, Wrocław, Katowice, Kraków (śląskie)
VastSound - DJ na imprezy okolicznościowe - Urodziny, 18, Wesele
Katowice, Bielsko-Biała, Kraków, Tychy, Oświęcim (śląskie)
Druk3D, czekolada, event firmowy
Tarnowskie Góry (śląskie)
Mijuba Sushi Bartłomiej Sawka
Katowice (śląskie)