Usługa żywienia pacjentów

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Usługa żywienia pacjentów
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBiskupiec
  • WojewództwoWarmińsko-mazurskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2022-06-24
  • ZamawiającySzpital Powiatowy im. Jana Mikulicza w Biskupcu
  • Data publikacji ogłoszenia2022-06-15
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00211035
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa żywienia pacjentów

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szpital Powiatowy im. Jana Mikulicza w Biskupcu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 511315745

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Armii Krajowej 8

1.5.2.) Miejscowość: Biskupiec

1.5.3.) Kod pocztowy: 11-300

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL622 - Olsztyński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: info@szpital-biskupiec.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://szpital-biskupiec.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa żywienia pacjentów

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-49fc29d0-ec94-11ec-9a86-f6f4c648a056

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00211035

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-06-15

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003364/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.2 Usługi żywienia pacjentów

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://szpital-biskupiec.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/ https://epuap.gov.pl/wps/portal/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP lub ID postępowania). Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą
poczty elektronicznej, e-mail: zaopatrzenie@szpital-biskupiec.pl. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty
lub wniosku oraz do formularza do komunikacji:
• wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów, oświadczeń oraz
informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu (Warunki usługi) oraz Regulaminie ePUAP;
• maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB;
• za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów
elektronicznych ,oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP;
• Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla
Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: TP/06/22

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 575975,00 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi żywienia pacjentów polegającej na:
• zapewnieniu codziennej (7 dni w tygodniu) produkcji posiłków w kuchni, którą posiada lub dysponuje Wykonawca,
• dostawie posiłków do Szpitala transportem Wykonawcy,
• wydaniu gotowych porcji posiłków dla personelu Zamawiającego oraz odbiorze brudnych pojemników, naczyń wraz z odpadami pokonsumpcyjnymi, a także zagospodarowaniu wszystkich odpadów,
• transport gotowych porcji na oddziały i wydanie pacjentom po stronie personelu Zamawiającego, przy użyciu wózków Wykonawcy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega, że ilości posiłków zawarte w Załączniku Nr 3 do umowy są ilościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości zamawianych posiłków, w zależności od ilości hospitalizowanych pacjentów, jednak o nie więcej niż 30% w skali 6 miesięcy . Wykonawca nie może domagać się wykupienia pełnej ilości określonych umową usług w sytuacji, gdy nie leży to w interesie Zamawiającego ani rościć żądań finansowych z powodu niezrealizowanej w tym zakresie części umowy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-01 do 2023-01-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: wg kryteriów oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

10. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy:
a) nie podlegają wykluczeniu,
b) spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:
 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
 uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
 sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
 zdolności technicznej lub zawodowej.
11. Zamawiający ustala następujące szczegółowe warunki udziału w postępowaniu:
a) W zakresie warunku wskazanego w punkcie 10.b) tiret drugie Zamawiający wymaga
 posiadania zezwolenia na prowadzenie żywienia zbiorowego i realizację usługi w systemie cateringowym;
 posiadania zezwolenia na używanie środków transportu do przewozu środków spożywczych (posiłków);
b) W zakresie warunku wskazanego w punkcie 10.b) tiret trzecie Zamawiający wymaga znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej wykonanie zamówienia, tj.:
 wykazania się posiadaniem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, w zakresie prowadzonej działalności, zgodnej z przedmiotem zamówienia, z sumą ubezpieczenia nie mniejszą niż 200 000,00 zł (dwieście tysięcy złotych) dla jednej i wszystkich szkód;
c) W zakresie warunku wskazanego w punkcie 10.b) tiret czwarte Zamawiający wymaga:
 zdolności technicznej w postaci kuchni przygotowującej gorące posiłki oraz dysponowania na wypadek awarii kuchnią dodatkową,
 zdolności zawodowej do wykonania zamówienia, tj. wymaga się dysponowania:
• co najmniej jednym dietetykiem z wykształceniem potwierdzającym jego kwalifikacje posiadającym minimum roczne doświadczenie zawodowe w ustalaniu jadłospisów dla pacjentów hospitalizowanych w placówkach medycznych;
• co najmniej dwoma pracownikami na stanowisku kucharza;
• jednym pracownikiem posiadającym minimum 2 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku kierowniczym w gastronomii (kierownik lub szef kuchni);
• minimum 2 środkami transportu posiadającymi pozytywną opinię Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dot. przewożenia żywności (jeśli ma zastosowanie).
 wymaga się zrealizowania lub realizowania minimum 1 zamówienia o podobnym charakterze co do przedmiotu zamówienia, obejmującego kompleksowe wykonywanie usług żywienia pacjentów szpitala przez okres minimum 6 miesięcy, o wartości w okresie jednego miesiąca nie mniejszej niż 30 tys. zł lub ilości wydanych pełnych posiłków całodobowych miesięcznie nie mniejszej niż 2 tys. – w okresie ostatnich trzech lat. (Uwaga! W przypadku realizacji usług na rzecz różnych szpitali w tym samym czasie - wartości zamówień i ilości posiłków sumuje się).

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) w odniesieniu do okoliczności wskazanych w art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy:
- oświadczenie Wykonawcy o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji lub konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076
i 1086), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę lub ofertę częściową albo oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty lub oferty częściowej niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej,
b) w odniesieniu do okoliczności wskazanych w art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy:
- odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji,
c) oświadczenie wykonawcy o aktualności informacji zawartych we ‘Wstępnym oświadczeniu Wykonawcy’.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dotyczące:
a) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej; Zamawiający zażąda:
- aktualnej decyzji właściwego miejscowo dla lokalizacji zakładu przygotowującego posiłki Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, potwierdzającą, że obiekt spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie środkami spożywczymi oraz zezwolenie na prowadzenie żywienia zbiorowego i realizację usługi w systemie cateringowym;
- aktualnej decyzji właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy zatwierdzającą środki transportu służący do wykonywania zamówienia jako spełniający odpowiednie wymagania sanitarne do celów przewozu środków spożywczych (posiłków);
b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej; Zamawiający zażąda:
- opłaconej polisy, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
c) zdolności technicznej lub zawodowej; Zamawiający zażąda:
- wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie; przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy;
- wykazu osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za wykonywanie usług żywienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

a) Wypełniony Formularz ofertowy (wg załączonego wzoru),
b) Wypełniony Formularz cenowy (wg załączonego wzoru). Wykonawca zobowiązany jest podać wszystkie informacje określone w Formularzu cenowym.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

51. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia (np. w konsorcjum). W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania:
a) w odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzący w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 i art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych,
b) oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie,
c) wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika (lidera) do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego.
Uwaga: treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania.
d) wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem (liderem),
e) wypełniając Formularz ofertowy, jak również inne dokumenty powołujące się na "Wykonawcę"; w miejscu "np. nazwa i adres Wykonawcy" należy wpisać dane dotyczące konsorcjum, a nie pełnomocnika konsorcjum,
f) jeżeli oferta wykonawców występujących wspólnie zostanie wybrana, zamawiający zażąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych wykonawców określającą strony umowy, cel działania, okres ważności umowy, sposób ich współdziałania, zakres dostaw przewidzianych do wykonania przez każdego z nich, sposób odpowiedzialności (wymaga się solidarnej odpowiedzialności wykonawców).

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

65. Cena obejmuje wszelkie koszty związane z usługą, w szczególności:
a) „koszty pracy” (w szczególności wynagrodzenia personelu, w tym: przygotowania i podawania posiłków w zakresie całodobowego żywienia pacjentów, zmywania, rozładunku / załadunku, itp.) oraz podatek VAT, stanowiące …..% ceny osobodnia (deklarowaną wartość procentową Wykonawca musi wpisać w tabeli w ‘Formularzu cenowym’),
b) „koszty wsadu do kotła” (w szczególności koszty surowców, produkcji, środków transportu, wyposażenia w urządzenia i wyposażenie wynajmowanych pomieszczeń -jeśli dotyczy) oraz podatek VAT, stanowiące ……% ceny osobodnia (deklarowaną wartość procentową Wykonawca musi wpisać w tabeli w ‘Formularzu cenowym’).
66. Podana cena netto jest stała i nie ulegnie zmianie w okresie od daty podpisania umowy do 30 września 2022 r.
67. W okresie od dnia 1 października 2022 r. do końca obowiązywania umowy podana cena (w zakresie części „koszty wsadu do kotła”) może ulec zmianie w okresach nie krótszych niż kwartał. Zmiana nie przekroczy wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni kwartał, publikowanego w obwieszczeniu Prezesa GUS w Monitorze Polskim.
68. Zmiana cen może nastąpić jedynie po uzgodnieniu z zamawiającym na podstawie przedłożonych na piśmie dokumentów, złożonych na 14 dni przed wprowadzeniem nowych cen.
69. Zmiana cen nastąpi w formie pisemnej (aneks) pod rygorem nieważności.
70. W przypadku zmiany stawki podatku VAT na usługi objęte niniejszą umową, zmiana stawki następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę, bez konieczności sporządzania aneksu. Zmienia się stosownie do tego cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian.
71. Ceny jednostkowe netto mogą ulec zmianie od dnia 01.01.2023 z powodu zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2207). Regulacja ta dotyczy części ceny „koszty pracy” w sposób proporcjonalny do zmian wysokości wynagrodzenia.
72. W czasie trwania sprzedaży promocyjnej usług objętych ofertą w postępowaniu, Wykonawca jest zobowiązany do sprzedawania Zamawiającemu tych usług po cenach promocyjnych, jeżeli są niższe od zawartych w umowie, przez cały okres trwania promocji.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-06-24 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: EPUAP:/szpitalbiskupiec/skrytka

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-06-24 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-07-23

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę świadczenie usługi cateringowej - Gierłoż
  • Lokalizacja zleceniawarmińsko-mazurskie
  • Data dodania26-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę świadczenie usługi cateringowej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI