Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID
1.3.8 Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyzywienia osób zatrzymanych w PDOZ oraz osób przebywających w PID
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Zadanie nr 1 – Usługa wyżywienia osób przebywających w PID Bielsko – Biała
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 2 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Będzin
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 3 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Bielsko – Biała
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 4 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Bytom
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 5 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Dąbrowa Górnicza
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 6 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Gliwice
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 7 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Jastrzębie Zdrój
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 8 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Katowice
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 9 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Lubliniec
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 10 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Racibórz
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 11 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Rybnik
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 12 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Tychy
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 13 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Zabrze
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 14 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Zawiercie
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Zadanie nr 15 – Usługa wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ Żywiec
Sposób realizacji usług będących przedmiotem umowy znajduje się w projektowanych postanowieniach umowy stanowiących załącznik nr 2 oraz załącznik nr 2a do Specyfikacji Warunków Zamówienia oraz załączniku nr 3 do SWZ dla poszczególnych zadań.
Wykonawca zobowiązuje się do posiadania zaświadczenia o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004 r. L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca zobowiązuje się do dysponowania samochodem przystosowanym do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych. Dodatkowo każdy pojazd musi posiadać zaświadczenie lub decyzję, że samochód, którym będą świadczone usługi lub usługa jest przystosowany do przewozu posiłków w specjalistycznych pojemnikach transportowych oraz środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (art. 62 ust.1 pkt 1 Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Wykonawca oświadcza, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz są nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy, jeżeli jest to wymagane do realizacji przedmiotowej usługi.
Na żądanie Zamawiającego na każdym etapie postępowania, a także realizacji, Wykonawca dostarczy kserokopie wymienionych w dokumentacji postępowania zaświadczeń/decyzji, koniecznych do prawidłowej realizacji usługi.
Zamówienie jest podzielone na zadania (części) i Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań (części).
Zamawiający:
• nie wymaga i nie dopuszcza składania ofert wariantowych,
• nie przewiduje zawarcia umowy ramowej,
• nie przewiduje udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt. 8 ustawy Pzp,
• nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych,
• nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu,
• wymaga zatrudnienia na podstawie stosunku pracy pracowników przygotowujących posiłki, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp,
• nie wymaga zatrudnienia osób, o których mowa w art. 96 ust. 2 pkt. 2 ustawy Pzp,
• nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp,
• nie wprowadza obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych zadań zgodnie z art. 60 i 121 ustawy Pzp,
• nie wymaga i nie przewiduje możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 93 ustawy Pzp.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4