Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych MOPR w Lu

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych MOPR w Lublinie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLublin
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-06-17
  • ZamawiającyMiejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Lublinie
  • Data publikacji ogłoszenia2021-06-09
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00077457
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
˜Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych MOPR w Lublinie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ˜Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Lublinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: ˜REGON 004165413

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ˜Marii Koryznowej 2D

1.5.2.) Miejscowość: ˜Lublin

1.5.3.) Kod pocztowy: ˜20-137

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.7.) Numer telefonu: ˜81 466 53 43

1.5.8.) Numer faksu: ˜81 466 53 01

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ˜zamowienia@mopr.lublin.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: ˜www.mopr.lublin.eu

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

˜Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych MOPR w Lublinie

2.4.) Identyfikator postępowania: ˜ocds-148610-5108a55e-c828-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00077457

2.6.) Wersja ogłoszenia: 02

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: ˜2021/BZP 00001624/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.2 Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych MOPR w Lublinie w okresie 01.07.2021-30.06.2023

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

˜https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: ˜https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: ˜Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. 1. Informacje ogólne1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej.2) Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami: - w zakresie procedury: Anetta Różańska tel. 81 466 53 43- w zakresie przedmiotu zamówienia: Norbert Pędzisz – tel. 81 466 53 303) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.4) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).5) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.6) Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.7) Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.2. Sposób komunikowania się Zamawiającego z Wykonawcami (nie dotyczy składania ofert )1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem postępowania.2) Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: zamowienia@mopr.lublin.eu.3) Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt 2) adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ˜Szczegółowe informacje dotyczące RODO (obowiązek informacyjny) zawarte są w załączniku nr 5 do SWZ – Rozdział 4

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): ˜Szczegółowe informacje dotyczące RODO (ograniczenia stosowania) zawarte są w załączniku nr 5 do SWZ – Rozdział 4

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ˜MOPR/3/1.3.2/2021/U

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.1. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.1. – Wykaz ulic. Część nr 1 - Obszar nr I obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej nr 3, ul. Lubartowska 6-8,Sekcji Pracy Socjalnej nr 4, ul. Lubartowska 6-8,Sekcji Pracy Socjalnej nr 15, ul. Narutowicza 74Sekcji Pracy Socjalnej nr 16, ul. Towarowa 19,Sekcji Pracy Socjalnej Nr 18, ul. M. Koryznowej 2b, w dzielnicach: Śródmieście, Kalinowszczyzna, Ponikwoda, Rudnik.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załącznikach nr 2.2. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.2. – Wykaz ulic. Część nr 2 - Obszar nr II obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej Nr 11 ul. Hutnicza 1A, Sekcji Pracy Socjalnej Nr 23 ul. Wł. Jagiełły 10, w dzielnicach: Tatary, Przyjaźni, os. A. Grygowej, Mełgiewska, Felin.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.3. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.3. – Wykaz ulic.Część nr 3 - Obszar nr III obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej Nr 7 ul. Startowa 11, Sekcji Pracy Socjalnej Nr 12 ul. Startowa 11, w dzielnicach: Kośminek, Bronowice.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.4. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.4. – Wykaz ulic.Część nr 4 - Obszar nr IV obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej nr 2, ul. Głęboka 8a,Sekcji Pracy Socjalnej Nr 6, ul. Jutrzenki 6,Sekcji Pracy Socjalnej Nr 8 ul. Mieszka I 4,Sekcji Pracy Socjalnej Nr 14, ul. Głęboka 11, w dzielnicach: Konstantynów, Czuby, LSM, Węglin, Wieniawa, Śródmieście.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.5. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.5 – Wykaz ulic. Część nr 5 - Obszar nr V obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej Nr 1, ul. Głowackiego 35, Sekcji Pracy Socjalnej Nr 19, Al. Kompozytorów Polskich 8, Sekcji Pracy Socjalnej Nr 22, ul. Paganiniego 12, w dzielnicach: Wieniawa, Czechów, Choiny, Bursaki, Sławin, Sławinek, Kalinowszczyzna.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.6. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.6. – Wykaz ulic. Część nr 6 - Obszar nr VI obejmuje działalność:Sekcja Pracy Socjalnej nr 5, ul. Nałkowskich 114w dzielnicach: Za Cukrownią, Dziesiąta

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.7. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.7. – Wykaz ulic. Część nr 7 - Obszar nr VII obejmuje działalność:Sekcja Pracy Socjalnej nr 17, ul. Róży Wiatrów 1,Sekcja Pracy Socjalnej nr 20, ul. Nałkowskich 114, Sekcja Pracy Socjalnej nr 21, ul. Zdrowa 14, w dzielnicach: Dziesiąta, Kośminek, Wrotków, Abramowice, Zemborzyce, Głusk.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)

4.3.6.) Waga: 10,00

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)

4.3.6.) Waga: 20,00

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 9

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

˜1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: 1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym Nie dotyczy 2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów tj. a) wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnejb) zgoda Inspektora Sanitarnego na prowadzenie w danym lokalu punktu gastronomicznego3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Nie dotyczy4) zdolności technicznej lub zawodowej:realizacja usługi przygotowywania i wydawania posiłków w lokalu, który musi znajdować się we wskazanym obszarze, na jednej z ulic Lublina wyszczególnionych w załącznikach nr 3.1. – 3.7. Wykaz ulic – odrębnie dla każdej części zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: ˜1) odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzone nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.2) Oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym, mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp (złożonym wraz z ofertą zgodnie z pkt. 11.2. ppkt 1). a) w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w pkt. 2) składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. b) W przypadku Wykonawcy, który polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby na zasadach określonych w art. 118 ustawy Pzp, oświadczenie, o którym mowa w pkt. 2) należy złożyć także w odniesieniu do tych podmiotów.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: ˜Zamawiający będzie żądał podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu.Oświadczenia i dokumenty składane przez Wykonawców na wezwanie Zamawiającego w celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu:1) wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, 2) zgoda Inspektora Sanitarnego na prowadzenie w danym lokalu punktu gastronomicznego.3) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu – dysponowanie lokalem na czas realizacji zamówienia we wskazanym obszarze, na jednej z ulic Lublina wyszczególnionych w załącznikach nr 3.1. – 3.7. Wykaz ulic – odrębnie dla każdej części zamówienia.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

˜1. Ofertę stanowi wypełniony Formularz „Oferta”, Wyceny Wykonawcy - Załącznik Nr 1 i Załączniki Nr 2.1. - 2.7. w zależności od wybranej części zamówienia. 2. Wraz z Ofertą Wykonawca zobowiązany jest złożyć za pośrednictwem Platformy: 1) oświadczenie wymagane postanowieniami pkt. 11.2. IDW.2) odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru, w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania zgodnie z § 13 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 r., poz. 2415) chyba że Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych a Wykonawca w Formularzu Oferty wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów w odniesieniu do Wykonawcy, Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o zamówienie, jak również w odniesieniu do podmiotów udostępniających zasoby; w przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności ww. dokumentów pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający może żądać od Wykonawcy przedstawienia tłumaczenia na język polski pobranych samodzielnie przez Zamawiającego dokumentów;3) pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby chyba, że umocowanie do reprezentacji wynika z dokumentów, o których mowa w pkt. 17.5. ppkt 2) IDW; 4) pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (np. umowa o współdziałaniu). Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy; 5) zobowiązania wymagane postanowieniami pkt. 11.3. IDW, w przypadku gdy Wykonawca polega na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu wraz z pełnomocnictwami, jeżeli prawo do podpisania danego zobowiązania nie wynika z dokumentów, o których mowa w pkt. 17.5. ppkt 2) IDW; 6) oświadczenie Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp; 7) Zamawiający nie żąda złożenia wraz z Ofertą przedmiotowych środków dowodowych.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

˜1.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, żaden z nich nie może podlegać wykluczeniu w przypadkach, o których mowa w pkt 10. IDW, natomiast spełnianie warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy wykazują zgodnie z pkt 9. IDW. 3. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w pkt. 11.2. ppkt 1) IDW składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu. 4. Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o którym mowa w pkt. 9.2. ppkt 2) IDW, jest spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje usługi, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.5. W przypadku, o którym mowa w pkt. 9.2. ppkt 2) IDW, wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni wykonawcy.6. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców są oni zobowiązani na wezwanie Zamawiającego złożyć aktualne na dzień złożenia podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w pkt 11 IDW, przy czym: 1) podmiotowe środki dowodowe o których mowa w pkt 11.4 IDW składa odpowiednio Wykonawca/Wykonawcy, który/którzy wykazuje/ą spełnianie warunku, w zakresie i na zasadach opisanych w pkt 9.2. ppkt 2) IDW; 2) dokumenty i oświadczenia o których mowa w pkt 11.3. IDW składa każdy z nich.7. Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

˜Zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 6 do SWZ - Rozdział 5 w szczególności:2. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w zakresie:1) wartości i terminów realizacji przedmiotu umowy wskazanych w umowie - w przypadku nie otrzymania przez Zamawiającego wystarczających środków finansowych na realizację umowy;2) zmiany nazwy Wykonawcy, - w przypadku zmiany organizacyjnej po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego.3) zmiany lokalu, o którym mowa w § 3 ust. 12, w sytuacji braku możliwości realizacji przedmiotu umowy przez Wykonawcę w tym lokalu z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, pod warunkiem przedłożenia do akceptacji Zamawiającemu lokalu spełniającego wymogi stawiane przez Zamawiającego w specyfikacji warunków zamówienia i zlokalizowanego w tym samym obszarze.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-06-17 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: ˜https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-06-17 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

2021-06-09 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę usługę cateringową - Biłgoraj
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania19-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę usługę cateringową w postaci przygotowania i dostarczania wyżywienia w trakcie szkolenia zawodowego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI