Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
˜Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych MOPR w Lublinie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ˜Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: ˜REGON 004165413
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ˜Marii Koryznowej 2D
1.5.2.) Miejscowość: ˜Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: ˜20-137
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.7.) Numer telefonu: ˜81 466 53 43
1.5.8.) Numer faksu: ˜81 466 53 01
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ˜zamowienia@mopr.lublin.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: ˜www.mopr.lublin.eu
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
˜Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych MOPR w Lublinie
2.4.) Identyfikator postępowania: ˜ocds-148610-5108a55e-c828-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00077457
2.6.) Wersja ogłoszenia: 02
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: ˜2021/BZP 00001624/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.2 Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych MOPR w Lublinie w okresie 01.07.2021-30.06.2023
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
˜https://miniportal.uzp.gov.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: ˜https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: ˜Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. 1. Informacje ogólne1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej.2) Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami: - w zakresie procedury: Anetta Różańska tel. 81 466 53 43- w zakresie przedmiotu zamówienia: Norbert Pędzisz – tel. 81 466 53 303) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.4) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).5) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.6) Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.7) Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.2. Sposób komunikowania się Zamawiającego z Wykonawcami (nie dotyczy składania ofert )1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem postępowania.2) Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: zamowienia@mopr.lublin.eu.3) Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt 2) adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ˜Szczegółowe informacje dotyczące RODO (obowiązek informacyjny) zawarte są w załączniku nr 5 do SWZ – Rozdział 4
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): ˜Szczegółowe informacje dotyczące RODO (ograniczenia stosowania) zawarte są w załączniku nr 5 do SWZ – Rozdział 4
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ˜MOPR/3/1.3.2/2021/U
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.1. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.1. – Wykaz ulic. Część nr 1 - Obszar nr I obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej nr 3, ul. Lubartowska 6-8,Sekcji Pracy Socjalnej nr 4, ul. Lubartowska 6-8,Sekcji Pracy Socjalnej nr 15, ul. Narutowicza 74Sekcji Pracy Socjalnej nr 16, ul. Towarowa 19,Sekcji Pracy Socjalnej Nr 18, ul. M. Koryznowej 2b, w dzielnicach: Śródmieście, Kalinowszczyzna, Ponikwoda, Rudnik.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załącznikach nr 2.2. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.2. – Wykaz ulic. Część nr 2 - Obszar nr II obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej Nr 11 ul. Hutnicza 1A, Sekcji Pracy Socjalnej Nr 23 ul. Wł. Jagiełły 10, w dzielnicach: Tatary, Przyjaźni, os. A. Grygowej, Mełgiewska, Felin.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.3. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.3. – Wykaz ulic.Część nr 3 - Obszar nr III obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej Nr 7 ul. Startowa 11, Sekcji Pracy Socjalnej Nr 12 ul. Startowa 11, w dzielnicach: Kośminek, Bronowice.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.4. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.4. – Wykaz ulic.Część nr 4 - Obszar nr IV obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej nr 2, ul. Głęboka 8a,Sekcji Pracy Socjalnej Nr 6, ul. Jutrzenki 6,Sekcji Pracy Socjalnej Nr 8 ul. Mieszka I 4,Sekcji Pracy Socjalnej Nr 14, ul. Głęboka 11, w dzielnicach: Konstantynów, Czuby, LSM, Węglin, Wieniawa, Śródmieście.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.5. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.5 – Wykaz ulic. Część nr 5 - Obszar nr V obejmuje działalność:Sekcji Pracy Socjalnej Nr 1, ul. Głowackiego 35, Sekcji Pracy Socjalnej Nr 19, Al. Kompozytorów Polskich 8, Sekcji Pracy Socjalnej Nr 22, ul. Paganiniego 12, w dzielnicach: Wieniawa, Czechów, Choiny, Bursaki, Sławin, Sławinek, Kalinowszczyzna.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.6. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.6. – Wykaz ulic. Część nr 6 - Obszar nr VI obejmuje działalność:Sekcja Pracy Socjalnej nr 5, ul. Nałkowskich 114w dzielnicach: Za Cukrownią, Dziesiąta
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
˜Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków w wyszczególnionych obszarach na terenie Miasta Lublin dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie, którym tę formę pomocy przyznano na podstawie decyzji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Rozdziale nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia w załączniku nr A do SWZSzczegółowy zakres i wielkość zamówienia określony został w załączniku nr 2.7. do SWZ – Wycena Wykonawcy oraz w załączniku nr 3.7. – Wykaz ulic. Część nr 7 - Obszar nr VII obejmuje działalność:Sekcja Pracy Socjalnej nr 17, ul. Róży Wiatrów 1,Sekcja Pracy Socjalnej nr 20, ul. Nałkowskich 114, Sekcja Pracy Socjalnej nr 21, ul. Zdrowa 14, w dzielnicach: Dziesiąta, Kośminek, Wrotków, Abramowice, Zemborzyce, Głusk.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-07-01 do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: ˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜“Miejsca w lokalu dla podopiecznych” (M)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Liczba dziennych zestawów obiadowych” (Z)
4.3.6.) Waga: 10,00
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: ˜„Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy” (D)
4.3.6.) Waga: 20,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
˜Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta Wykonawcy, który spełni wszystkie postawione w SWZ warunki oraz uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) stanowiących sumę punktów przyznanych w ramach każdego z podanych kryteriów, wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem:P = C + M + Z + Dgdzie: C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” M – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Miejsca w lokalu dla podopiecznych” Z – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Liczba dziennych zestawów obiadowych” D – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Wydawanie posiłków w lokalu w dni wolne od pracy”4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 9