Usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych MGOPS w Mogilnie , w okresie od 01.03.2022 r., jednak nie dłużej niż do 31.12.2022 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoMogilno
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2022-01-24
  • ZamawiającyMIEJSKO-GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W MOGILNIE
  • Data publikacji ogłoszenia2022-01-11
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00011276
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych MGOPS w Mogilnie , w okresie od 01.03.2022 r., jednak nie dłużej niż do 31.12.2022 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKO-GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W MOGILNIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 092947535

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Rynek 10

1.5.2.) Miejscowość: Mogilno

1.5.3.) Kod pocztowy: 88-300

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski

1.5.7.) Numer telefonu: 523159315

1.5.8.) Numer faksu: 523159316

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: info@mgops-mogilno.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mgops.mogilno.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych MGOPS w Mogilnie , w okresie od 01.03.2022 r., jednak nie dłużej niż do 31.12.2022 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0337330c-72bc-11ec-beb3-a2bfa38226ab

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00011276

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-11

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://bip.mgops.mogilno.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między zamawiającym a wykonawcą odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu systemu miniPortal https://miniportal.uzp.gov.pl/ , ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal (adres zamawiającego: /mgops_mogilno/skrytkaESP).
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi podać aktywne konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w „Instrukcji użytkownika systemu miniPortal-ePUAP”.
4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
5. Za datę przekazania oferty przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP lub na adres e-mail: info@mgops-mogilno.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Oferta musi być sporządzona w języku polskim, w postaci elektronicznej w formacie danych: .pdf, .doc, .docx, .rtf, .xps, .odt i opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
2. Wykonawca w celu poprawnego zaszyfrowania oferty powinien mieć zainstalowany na komputerze .NET Framework 4.5. Aplikacja działa na platformie Windows (Vista SP2, 7,8,10) aplikacja nie jest dostępna dla systemu Linux i MAC OS.
3. Sposób zaszyfrowania oferty został opisany w Instrukcji użytkownika dostępnej w systemie miniPortal.
4. Do przygotowania oferty konieczne jest posiadanie przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy kwalifikowanego podpisu elektronicznego lub podpisu osobistego lub podpisu zaufanego.
5. Jeżeli na ofertę składa się kilka dokumentów, Wykonawca powinien stworzyć folder, do którego przeniesie wszystkie dokumenty oferty, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. Następnie z tego folderu Wykonawca zrobi folder .zip (bez nadawania mu haseł i bez szyfrowania). W kolejnym kroku za pośrednictwem Aplikacji do szyfrowania Wykonawca zaszyfruje folder zawierający dokumenty składające się na ofertę.
6. Wszelkie informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 t.j., z późn. zm.), które wykonawca zastrzeże jako tajemnicę przedsiębiorstwa, powinny zostać złożone w osobnym pliku wraz z jednoczesnym zaznaczeniem polecenia „Załącznik stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa” a następnie wraz z plikami stanowiącymi jawną część skompresowane do jednego pliku archiwum (ZIP). Wykonawca zobowiązany jest, wraz z przekazaniem tych informacji, wykazać spełnienie przesłanek określonych w art. 11 ust. 2 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Zaleca się, aby uzasadnienie zastrzeżenia informacji jako tajemnicy przedsiębiorstwa było sformułowane w sposób umożliwiający jego udostępnienie. Zastrzeżenie przez wykonawcę tajemnicy przedsiębiorstwa bez uzasadnienia, będzie traktowane przez zamawiającego jako bezskuteczne ze względu na zaniechanie przez Wykonawcę podjęcia niezbędnych działań w celu zachowania poufności objętych klauzulą informacji zgodnie z postanowieniami art. 18 ust. 3 pzp. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 222 ust. 5 pzp.
7. Do oferty należy dołączyć oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu w postaci elektronicznej opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, a następnie wraz z plikami stanowiącymi ofertę skompresować do jednego pliku archiwum (ZIP).

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. W sprawach nieuregulowanych w niniejszej SWZ zastosowanie mają przepisy pzp.
2. Zamawiający przetwarza dane osobowe zebrane w postępowaniu o udzielenie zamówienia w sposób gwarantujący zabezpieczenie przed ich bezprawnym rozpowszechnianiem.
3. Klauzula informacyjna:
Zgodnie z godnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informuje że:
1) Administratorem przetwarzanych Pana/Pani danych osobowych jest:
Kierownik Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej z siedzibą przy ulicy Rynek 10, 88-300 Mogilno;
2) dane osobowe przetwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) w zw. z art. 61 § 5; art. 65 § 1a Kodeksu postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2021 r., poz. 735 t.j., z późn. zm.) celem spełnienia wymogów prawnych w zakresie realizacji procedur administracyjnych realizowanych w oparciu o Kodeks postępowania administracyjnego.
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu związanym
z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji;
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania, w oparciu o art. 18 ust. 1 oraz art. 74 ust. 1 pzp.
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Pana/Panią danych osobowych bezpośrednio Pana/Pani dotyczących jest wymogiem ustawowym, określonym w przepisach pzp, związanych z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy pzp;
7) w odniesieniu do Pana/Pani danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
8) Posiada Pan/ Pani:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pana/Pani dotyczących;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych, z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, że przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy RODO;
9) W przypadku wniosku o usunięcie danych zastosowanie ma art. 17 ust. 3 lit. b RODO .
10) Inspektorem Ochrony Danych jest: Piotr Chudziński: biuro@mogilno-bhp.pl

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie dotyczy.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: PS 341/8/I/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 147655,70 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa gotowania (przygotowywania) i dowożenia gorących posiłków oraz suchego prowiantu dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mogilnie do lokalu mieszczącego się w Mogilnie, przy ul. Rynek 10 (Jadłodajnia MGOPS), w okresie od dnia 01.03.2022 r., jednak nie dłużej niż do dnia 31.12.2022 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
1) każdy posiłek musi być zapakowany porcyjnie w pojemniki dostawcy. Pojemniki muszą zapewnić utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłku oraz muszą być przeznaczone do kontaktu z żywnością;
2) do każdego posiłku dostawca zobowiązany jest zapewnić kompletny zestaw jednorazowych sztućców;
3) posiłek należy dostarczać własnym transportem przez 5 dni w tygodniu (poniedziałek-piątek), do Jadłodajni MGOPS w Mogilnie, ul. Rynek 10, w godzinach między 11³° a 12°°, zgodnie z podanym poniżej harmonogramem:
A. w okresie tygodniowym (od poniedziałku do piątku) skład posiłków ma przedstawiać się następująco:
a) 2 posiłki – ziemniaki lub kasza lub ryż + mięso (drobiowe lub wieprzowe lub wołowe) + surówka lub jarzyna; dopuszcza się możliwość zastąpienia 1 posiłku w tygodniu daniem półmięsnym, np. bigos lub leczo lub pilaw lub fasolka
po bretońsku, itp.;
b) 1 posiłek – ziemniaki + filet rybny (np. typu dorsz lub mintaj, itp.) + surówka lub jarzyna; dopuszcza się możliwość zastąpienia dania rybnego daniem mięsnym po uzgodnieniu
z zamawiającym;
c) 1 posiłek – danie mączne (np. pierogi lub makaron
z sosem lub naleśniki lub placki ziemniaczane lub łazanki, itp.);
d) 1 posiłek – zupa z wkładką (np. kiełbasa lub mięso drobiowe/wieprzowe) + pieczywo (chleb),
przy czym poszczególne składniki posiłków powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
zupa – minimum 400 ml,
ziemniaki, kasza, ryż – minimum 300 g,
mięso – minimum 150 g (bez panierki),
ryba – minimum 150 g (bez panierki),
danie mączne – minimum 400 g,
surówka – minimum 100 g,
jarzyna – minimum 100 g,
danie półmięsne – minimum 400g,
mięso lub kiełbasa stanowiące wkładkę do zupy – minimum
100 g,
pieczywo (chleb) – minimum 150 g.
4) w piątek lub w dzień poprzedzający dzień świąteczny należy dodatkowo dostarczyć suchy prowiant na każdy wskazany przez Zamawiającego dzień (tj. sobota i niedziela i/lub inne dni świąteczne). Skład prowiantu ma przedstawiać się następująco: pieczywo + wędlina drobiowa/wieprzowa lub pieczywo + kiełbasa twarda (np. żywiecka lub piwna, itp.) lub pieczywo + kiełbasa miękka (np. parówkowa lub mielonka lub mortadela, itp.) lub pieczywo + pasztet lub pieczywo + ser topiony lub pieczywo + paprykarz lub pieczywo + ser żółty lub pieczywo + pasta rybna/jajeczna lub pieczywo + sałatka jarzynowa/śledziowa lub pieczywo + filety z makreli w sosie pomidorowym/w oleju lub pieczywo + twarożek lub pieczywo + serek kanapkowy, przy czym poszczególne składniki suchego prowiantu powinny zawierać co najmniej następujące ilości:
pieczywo (chleb) – minimum 150 g,
wędlina (drobiowa lub wieprzowa) – minimum 100 g,
kiełbasa twarda – minimum 50 g,
kiełbasa miękka – minimum 100 g,
pasztet – minimum 130 g,
ser topiony – minimum 100 g,
paprykarz – minimum 135 g,
ser żółty – minimum 100 g,
pasta rybna/jajeczna – minimum 80g,
sałatka jarzynowa/śledziowa – minimum 150 g,
filety z makreli w sosie pomidorowym/oleju – minimum 170 g,
twarożek, np. grani – minimum 150 g,
serek kanapkowy – minimum 150 g.
Wędliny, ser żółty muszą być przygotowane do wydania w przygotowanych plastrach, natomiast chleb musi być pokrojony w kromki.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-03-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający porówna i oceni oferty nie podlegające odrzuceniu
2. Oferty zostaną ocenione za pomocą systemu punktowego, zgodnie z następującymi:
1) cena brutto za całość zamówienia – waga 60% (max 60 pkt);
2) doświadczenie zawodowe – waga 40% (max 40 pkt).
3. Sposób obliczania punktów:
1) dla kryterium cena:
a) najniższa cena brutto (koszt) za wykonanie zamówienia 60 pkt – (60 %);
b) Wykonawca, który zaoferuje najniższą cenę łączną brutto wykonania usługi będącej przedmiotem zamówienia uzyska największą liczbę punktów, tj. 60. Kolejne ceny będą odnoszone do najniższej ceny według następującego wzoru:

C min
-------------- × 60 gdzie: C min – cena najniższa
C n C n – cena oferty badanej
(w symbolu „n” umieszczany jest nr kolejnej oferty)
2) dla kryterium doświadczenie zawodowe:
a) doświadczenie w wykonanych należycie usługach, o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia (usługa cateringowa), dla grupy min 30 osób w ramach jednej zawartej umowy:
1 wykonana usługa - 10 pkt
2-4 wykonane usługi - 20 pkt
5-7 wykonanych usług - 30 pkt
8 i więcej wykonanych usług - 40 pkt
Ocena kryterium dokonana zostanie na podstawie zał. nr 4 do SWZ i załączonych dowodów.
3) po dokonaniu analizy kryteriów oceny ofert, wskazanych w rozdziale 35 ust. 2 pkt 1 i 2 SWZ, Zamawiający dokona zsumowania ilości zgromadzonych punktów przez każdego Wykonawcę, który złożył ofertę na udzielenie zamówienia publicznego i nie podlega odrzuceniu z udziału w postępowaniu, wg poniższego wzoru:
R = K c + K d gdzie: R – ranga
K c – ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę w ramach kryterium cena
K d – ilość punktów uzyskanych przez Wykonawcę w ramach kryterium doświadczenie zawodowe
4. O wyborze najkorzystniejszej oferty dla każdego z zadań, zdecyduje największa liczba uzyskanych punktów.
5. Za najkorzystniejszą ofertę, w każdym zadaniu, uznana zostanie oferta, która spełnia wszystkie warunki określone w SWZ oraz otrzyma łącznie największą liczbę punktów (suma punktów uzyskanych w kryterium cena i liczba osób, zdolnych do wykonania zamówienia i spełniających wymagane w SWZ kryteria, którymi dysponuje wykonawca) spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
6. Jeżeli nie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: doświadczenie zawodowe

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, spełniający łącznie warunki, o których mowa w art. 112 ust. 2 pzp, dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
zamawiający nie określa dla wskazanego warunku minimalnych standardów;
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający uzna, że warunek został spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
a) posiada aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, z którego wynikać będzie, że Wykonawca jest uprawniony do wykonywania działalności i czynności w zakresie odpowiadającym przedmiotowi zamówienia;
b) posiada decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa;
Warunek zostanie uznany przez Zamawiającego za spełniony, jeżeli Wykonawcy składający ofertę wspólną będą spełniać go łącznie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
zamawiający nie określa dla wskazanego warunku minimalnych standardów;
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający uzna, że warunek został spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
a) wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie dostawy lub usługi zbliżone do przedmiotu zamówienia, dla grupy minimum 30 osób w ramach jednej zawartej umowy, wraz z podaniem wartości, przedmiotu, dat wykonania
i podmiotów, na rzecz których usługi bądź dostawy zostały wykonane lub są wykonywane wraz z załączeniem dowodów, określających czy usługi/dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie (referencje, poświadczenie, itp. – wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert;
b) dysponuje co najmniej trzema osobami zdolnymi do realizacji zamówienia, posiadającymi odpowiednie kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie, w tym przynajmniej jedną osobą posiadającą wykształcenie co najmniej zawodowe w zawodzie kucharz;
c) dysponuje lub będzie dysponować na czas realizacji zamówienia minimum jednym samochodem osobowo-dostawczym lub innym pozwalającym na dowóz przygotowanych posiłków do miejsca
wskazanego przez Zamawiającego, zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznymi.
W przypadku składania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający dopuszcza łączne spełnienie warunków przez Wykonawców.
2. Ocena warunku, o którym mowa w ust. 1 pkt 2 SWZ, dokonana zostanie zgodnie z formułą „spełnia – nie spełnia”, na podstawie „Oświadczenia wykonawcy o niepodleganiu wykluczenia z postępowania i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu”, stanowiącego załącznik nr 3 do SWZ.
3. Ocena warunku, o którym mowa w ust. 1 pkt 4 SWZ, dokonana zostanie zgodnie z formułą „spełnia – nie spełnia”, na podstawie „Oświadczenia wykonawcy o niepodleganiu wykluczenia z postępowania i spełnianiu warunków udziału w postępowaniu”, stanowiącego załącznik nr 3 do SWZ oraz:
1) wykazu wykonanych usług (zgodnych z przedmiotem zamówienia), a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane (załącznik nr 4 do SWZ);
2) wykazu osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami (załącznik nr 5 do SWZ);
3) wykazu narzędzi – wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie dysponowania zasobami – minimum jeden samochód osobowo-dostawczy lub inny pozwalający na dowóz przygotowanych posiłków do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznym (załącznik nr 6 do SWZ);
4. Na Wykonawcy spoczywa ciężar wykazania, że spełnia warunki udziału w postępowaniu określone przez zamawiającego w SWZ, najpóźniej do wyznaczonego dnia składania ofert.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i opłat, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 pzp, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego
złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem podatków lub opłat wraz z zaświadczeniem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że odpowiednio przed upływem terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych podatków lub opłat wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności;
2. Zaświadczenie albo inny dokument właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub właściwego oddziału regionalnego lub właściwej placówki terenowej Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne, w zakresie
art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz z zaświadczeniem albo innym
dokumentem zamawiający żąda złożenia dokumentów potwierdzających, że odpowiednio przed upływem terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących uprawnień
do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:
1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej (CEIDG), wystawiony nie wcześniej niż trzy miesiące przed upływem terminu składania ofert.
2) aktualną/aktualne decyzję/decyzje właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą/potwierdzające, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.
2.W niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej:
1) dowody określające, czy usługi, wskazane przez wykonawcę w ofercie (zał. nr 4 do SWZ), zostały wykonane lub są wykonywane należycie; przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane,
a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy. W przypadku, gdy zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego usługi wskazane w w/w wykazie, zostały wcześniej wykonane, wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów.
2) dowody potwierdzające spełnienie warunków kwalifikacji i doświadczenia przez osoby, wskazane przez wykonawcę w ofercie (zał. nr 5 do SWZ): dokumenty potwierdzające kwalifikacje do wykonywania zawodu kucharz przez minimum 1 osobę wymienioną w w/w załączniku, w tym np. dyplomy ukończenia szkoły średniej, studium lub studiów.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Nie dotyczy.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Nie dotyczy.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. W przypadku wykonawców, wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunki określone w rozdziale 16 i 17 SWZ, zostaną uznane przez zamawiającego za spełnione, jeżeli wykonawcy składający wspólną ofertę będą spełniać je łącznie. Dokumenty, określone w rozdziale 16 i 17 SWZ składa w takim przypadku, każdy
z wykonawców. Dokumenty te muszą potwierdzać brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
2. Oświadczenia i dokumenty wskazane w rozdziale 15 SWZ, potwierdzające brak podstaw wykluczenia z postępowania, składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy
w stosunku do treści wybranej oferty, w zakresie uregulowanym w art. 455 pzp.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-01-24 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-01-24 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-02-10

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Nie dotyczy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę zapewnienie sal szkoleniowych oraz poczęstunku
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę zapewnienie sal szkoleniowych oraz poczęstunku. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.