Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2022
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKalinowice
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-11-10
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKOŁY PODSTAWOWEJ I PRZEDSZKOLA W KALINOWICACH
  • Data publikacji ogłoszenia2021-10-29
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00250539
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2022

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKOŁY PODSTAWOWEJ I PRZEDSZKOLA W KALINOWICACH

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 951197348

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 148A

1.5.2.) Miejscowość: Kalinowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-400

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zspipkalinowice@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://zsppkalinowice.szkolnastrona.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2022

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c31d4ec7-31d7-11ec-a3fb-0a24f8cd532c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00250539

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-29

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00239775/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2022

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://www.zsppkalinowice.szkolnastrona.pl/, https://ezamowienia.gov.pl, https://miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl,
https://epuap.gov.pl/wps/portal, zspipkalinowice@gmail.com

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Postępowanie prowadzone jest wyłącznie w języku polskim. Nr sprawy: ZSPiPK.2601.1.2021.
Wykonawcy w korespondencji powinni powoływać się na w/w oznaczenie. W postępowaniu o
udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu
miniPortalu, ePUAPu oraz poczty elektronicznej. Wykonawca zamierzający wziąć udział w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca
posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany,
wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji” Wymagania techniczne i
organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i
oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie
korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług
administracji publicznej (ePUAP). Zasady składania ofert oraz dokumentów składanych wraz z ofertą
oraz wymagania techniczne i organizacyjne ich wysyłania opisane zostały w Instrukcji użytkownika.
Wykonawca zobowiązany jest zapoznać się z ww. Instrukcją i postępować wg zasad w niej
wskazanych. Wykonawca ubiegając się o udzielenie zamówienia w szczególności składając ofertę
akceptuje zasady korzystania z systemu miniPortal wskazane w Instrukcji użytkownika i SWZ. W celu
korzystania z systemu miniPortal konieczne jest dysponowanie przez użytkownika urządzeniem
teleinformatycznym z dostępem do sieci Internet. Aplikacja działa tylko na platformie Windows i
wymaga .NET Framework 4.5. W przypadku korzystania z urządzeń mobilnych oraz Mac lub Linux,
dostęp do wszystkich funkcjonalności systemu miniPortal może być ograniczony. Specyfikacja
połączenia, formatu przesyłanych danych oraz kodowania i oznaczania czasu odbioru danych:
specyfikacja połączenia formularze udostępnione są za pomocą protokołu TLS 1.2, format danych oraz
kodowanie miniPortal - Formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8, oznaczenia
czasu odbioru danych – miniPortal - wszelkie operacje opierają się o czas serwera i dane zapisywane
są z dokładnością co do setnej części sekundy, integracja z systemem ePUAP jest wykonana w
wykorzystaniem standardowego mechanizmu ePUAP. W przypadku Wykonawcy wysyłającego
wniosek do Zamawiającego, ESP Zamawiającego automatycznie generuje Rodzaj Urzędowego
Poświadczenia Odbioru, czyli Urzędowe Poświadczenie Przedłożenia (UPP), które jest powiązane z
wysyłanym dokumentem. W UPP w sekcji „Dane poświadczenia” jest zawarta informacja o dacie doręczenia. System dostępny jest za pośrednictwem następujących przeglądarek internetowych:
Microsoft Internet Explorer od wersji 9.0, Mozilla Firefox od wersji 15,Google Chrome od wersji 20.
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB. Za datę
przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub
elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich
przekazania na ePUAP. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako
załącznik nr 5 do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście miniPortalu.
Pozostałe informacje w SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w
związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z
04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca
przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Zamawiającego: zspipkalinowice@gmail.com, dane
osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z
postępowaniem o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego.
3) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy P.z.p.
4) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy P.z.p., przez
okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy
przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy oraz czas archiwizacji
zgodnie z obowiązującym prawem;
5) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest
wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy P.z.p, związanym z udziałem w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych
wynikają z ustawy P.z.p.;
6) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób
zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
7) Wykonawca posiada:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy (w
przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie
dużego wysiłku Wykonawca może zostać zobowiązany do wskazania dodatkowych informacji
mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o
udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego
postępowania o udzielenie zamówienia);
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych (skorzystanie z prawa do
sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą P.z.p. oraz nie może naruszać
integralności protokołu oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub
konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia
przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia
korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, że
przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
8) Wykonawcy nie przysługuje:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż
podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
9) Wykonawcy przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO
przetwarzanie danych osobowych Wykonawcy przez administratora. Organem właściwym dla
przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSPiPK.2601.1.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach w 2022 roku.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia, w okresie 3 lat od dnia udzielenia zamówienia podstawowego, dotychczasowemu wykonawcy usług, zamówienia polegającego na powtórzeniu podobnych usług.
W przypadku udzielenia zamówienia polegającego na powtórzeniu przedmiotowych usług
wynagrodzenie Wykonawcy będzie rozliczane cenami jednostkowymi ustalonymi na podstawie rozeznania rynku. Przewidywana wielkość zamówienia: do 100% liczona od wartości faktycznie zrealizowanej prawidłowo usługi.

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: W odniesieniu do Wykonawców, którzy spełnili postawione warunki, komisja dokona oceny ofert na podstawie następujących kryteriów:

Opis kryteriów oceny:

A) Nazwa kryterium: cena, waga: 40%
Oferent, który zaproponuje najniższą cenę otrzymuje 40 pkt.,
pozostali punktację otrzymują wg wzoru: C = Cn/Cx x 40% *100 punktów
gdzie Cn – cena najniższej ważnej oferty, Cx – cena rozpatrywanej oferty, C – ilość punktów rozpatrywanej oferty w kryterium cena

B) Nazwa kryterium: czas dostawy dziennej – czas dostawy od przygotowania posiłku do dostarczenia go do siedziby Zamawiającego, waga: 30%
W zależności od zaoferowanego czasu dostawy Wykonawca otrzyma:
- 30 punktów za zaoferowanie czasu dostawy: do 10 minut od momentu przygotowania gotowego posiłku
- 20 punktów za zaoferowanie czasu dostawy: od 11 do 20 minut od momentu przygotowania gotowego posiłku
- 0 punktów za zaoferowanie czasu dostawy: od 21 minut do 50 minut od momentu przygotowania gotowego posiłku.

C) Nazwa kryterium: kucharz, waga: 20%
W zależności od ilości posiadanego przez kucharzy doświadczenia w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym Wykonawca otrzyma:
- 20 punktów za zaoferowanie kucharzy z doświadczeniem powyżej 4 lat w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym
- 10 punktów za zaoferowanie kucharzy z doświadczeniem od 3 do 4 lat w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym
- 0 punktów za zaoferowanie kucharzy z doświadczeniem poniżej 3 lat w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym

D) Nazwa kryterium: technolog żywienia, waga: 10%
W zależności od zaoferowanego doświadczenia technologa żywienia zbiorowego w przygotowywaniu lub nadzorowaniu przygotowywania posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym Wykonawca otrzyma:
- 10 punktów za zaoferowanie technologa żywienia zbiorowego z doświadczeniem powyżej 4 lat w przygotowywaniu lub nadzorowaniu przygotowywania posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym
- 5 punktów za zaoferowanie technologa żywienia zbiorowego z doświadczeniem od 3 do 4 lat w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym
- 0 punktów za zaoferowanie technologa żywienia zbiorowego z doświadczeniem poniżej 3 lat w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym


Zamawiający wybierze ofertę Wykonawcy, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom określonym w niniejszej specyfikacji i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 40

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy dziennej

4.3.6.) Waga: 30

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Kucharz

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Technolog żywienia

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w przedmiotowym postępowaniu, oraz nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w rozdziale 9.

Spełnienie warunków dotyczy:

1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:

Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca przedstawi prawidłowy (zgodny z SWZ):

- wykaz usług - załącznik nr 3a
- wykaz narzędzi i wyposażenia - załącznik nr 3b
- wykazu osób - załącznik nr 3c

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy;

- tj. wykaz minimum 1 usługi cateringowej polegającej na dostarczaniu posiłków do szkół lub przedszkoli na kwotę minimum 150 000,00 złotych brutto poświadczonej referencjami (usługa musi być świadczona nieprzerwanie Zamawiającym - może ich być kilku) przez 1 rok szkolny lub okres zawarty w jednym roku kalendarzowym) – załącznik nr 3a.

b) wykazu narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami, tj.:

- jeden termos zdolny pomieścić 500 szt. pierogów lub kopytek ułożonych w maksymalnie 2 warstwy,
- jeden piec konwekcyjno parowy w którym można jednorazowo przygotować min. 100 porcji np. kotletów, udek, gołąbków. Piec konwekcyjno parowy musi posiadać odpowiedni atest - załącznik nr 3b,

wykaz musi zawierać dane pozwalające na łatwą identyfikację sprzętów w sieci internetowej lub u producenta.

c) wykazu osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami, tj.:

- 1 technolog żywienia zbiorowego z minimum 12 miesięcznym stażem pracy przy kontrolowaniu, nadzorowaniu przygotowywania posiłków do szkół lub przedszkoli (wykazanie stażu większego niż 12 miesięcy będzie premiowane dodatkowymi punktami w kryterium: „technolog żywienia”
Technolog żywienia zbiorowego musi faktycznie brać udział w kontrolowaniu, nadzorowaniu przygotowywania posiłków do szkół lub przedszkola

- 1 kucharz z minimum 12 miesięcznym doświadczeniem w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym lub przedszkolnym (wykazanie stażu większego niż 12 miesięcy będzie premiowane dodatkowymi punktami w kryterium: „kucharz” - załącznik nr 3c.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

- Oświadczenie o deklarowanym czasie dostawy dziennej, tj.: od momentu przygotowania potrawy do jej dostarczenia do siedziby Zamawiającego. Czas dostawy musi wynikać z czasu pokonania trasy wygenerowanego przez ogólnie dostępne w sieci internetowej mapy, nawigacje GPS. Wykonawca w treści oferty podaje link do strony internetowej na której wygenerował trasę.
Zamawiający zweryfikuje mapę i czas dostawy przy pomocy powyższego linku, ogólnie dostępnych map, nawigacji GPS dostępnych w sieci internetowej.
Czas dostawy nie może być dłuższy niż: 50 minut.
Niniejsze oświadczenie zawarte jest we wzorze oferty więc nie należy składać osobnego.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Dopuszcza się zmiany w umowie w przypadkach: ustawowej zmiany obowiązku podatkowego Wykonawcy w zakresie podatku od towarów i usług (VAT), zmian umowy wynikających z obowiązujących przepisów prawa mających w sprawie zastosowanie, zaistnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-10 14:00

8.2.) Miejsce składania ofert: mini Portal https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAP https://epuap.gov.pl/wps/portal

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-10 14:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę usługę cateringową - Biłgoraj
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania19-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę usługę cateringową w postaci przygotowania i dostarczania wyżywienia w trakcie szkolenia zawodowego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI