Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPoniatowa
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2022-07-15
  • ZamawiającySAMODZIELNE PUBLICZNE SANATORIUM GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ
  • Data publikacji ogłoszenia2022-07-07
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00243603
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SAMODZIELNE PUBLICZNE SANATORIUM GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431021965

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Fabryczna 6

1.5.2.) Miejscowość: Poniatowa

1.5.3.) Kod pocztowy: 24-320

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski

1.5.7.) Numer telefonu: 818204730

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sanatoriumpg@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanatoriumpg.com.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8807777a-fdd3-11ec-9a86-f6f4c648a056

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00243603

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-07-07

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00033994/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Całodzienne kompleksowe żywienie pacjentów Sanatorium.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://sanatoriumpg.ezamawiający.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://sanatoriumpg.ezamawiający.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Opis sposobu przygotowania ofert oraz dokumentów wymaganych przez Zamawiającego w SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: S.P.S.G. i CH.P DAG. 2011. 2. 2022. PW

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej.
2. Zakres zamówienia obejmuje :
- przygotowywanie , gotowanie posiłków ;
- dowożenie posiłków do siedziby Zamawiającego (w termosach i innych szczelnie
zamkniętych pojemnikach zakupionych przez Wykonawcę - dla każdego pawilonu
oddzielne);
- dostarczanie posiłków na poszczególne pawilony i odbiór termosów ;
- wydawanie posiłków w pawilonach “A”i”B” pacjentom Zamawiającego wspólnie z
pracownikami Zamawiającego,
- mycie -poza siedzibą Zamawiającego- termosów i pojemników .
3.Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę 65 700 posiłków dla hospitalizowanych w
dwóch pawilonach , składających się na 21 900 osobodni.
4.Ilość łóżek w poszczególnych pawilonach:
Pawilon ,,A” – 65
Pawilon ,,B” - 35
Razem: 100
5.Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia zgodnie z:
a) przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018r. poz 1541 ze zm.) i aktami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie z
uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy, ustawy;
b) zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP)
wchodzącymi , systemu HACAP- Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny.
c) wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi oraz zaleceniami Zamawiającego.
6. Wynikające z obowiązujących przepisów prawa wymogi dotyczące świadczenia usług
będących przedmiotem postępowania są wiążące dla Wykonawców, a ich nie zawarcie w
SWZ nie zwalnia z obowiązku ich dopełnienia.
7.Wykonawca powinien posiadać odpowiednio wykwalifikowany personel oraz
doświadczenie w żywieniu szpitalnym.
8. Opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 2 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-09-01 do 2023-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 95

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Ilość warzyw

4.3.6.) Waga: 5

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Wykonawca spełni warunki jeżeli:
a) posiada aktualną decyzję dopuszczającą środek transportu do przewożenia żywności wydaną przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego;
b) wdrożył obligatoryjny system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności , na który składają się:
- GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna;
-GHP-Dobra Praktyka Higieniczna,
-HACCAP-Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny.
c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Zamawiający nie określa szczegółowych warunków w tym zakresie.
d) zdolności technicznej lub zawodowej.
- warunek ten zostanie spełniony ,jeżeli Wykonawca wykaże iż:
- dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu do przewozu
żywności - Załącznik nr 5,
-zrealizował a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych realizuje
w ciągu ostatnich 3 (trzech) lat przed upływem terminu składania ofert , a
jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie , co
najmniej 2 tożsame usługi żywienia całodziennego osób w zakładach
opieki zdrowotnej , szpitalach, zakładach opiekuńczo-leczniczych ,
domach pomocy społecznej, domach opieki , z czego co najmniej jedna o
wartości nie mniejszej niż 100 000,00zł brutto, z podaniem ich wartości ,
przedmiotu ,dat wykonania i odbiorców , oraz załączeniem dowodów
potwierdzających ,że usługi te zostały wykonane lub są wykonywane
należycie – Załącznik nr 7;
-dysponuje osobami przewidzianymi do realizacji zamówienia na
stanowisku – Załącznik nr 4:

- dietetyka - co najmniej 1 osoba , posiadająca wykształcenie wyższe z tytułem magistra lub licencjata na kierunku dietetyka oraz min. 3 lata doświadczenia pracy na tożsamym stanowisku, w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki,
- szefa kuchni – co najmniej 1 osoba , posiadająca min. wykształcenie średnie gastronomiczne oraz min. 3 lata doświadczenia na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki,
- kucharza – co najmniej 1 osoba , posiadająca min. wykształcenie zawodowe gastronomiczne oraz min. 3 lata świadczenia pracy na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki,
- pomocnik kucharza – co najmniej 1 osoba posiadająca min. wykształcenie zawodowe gastronomiczne oraz min. 3 lata świadczenia pracy na tożsamym stanowisku w zakresie świadczenia usługi całodziennego żywienia zbiorowego dla szpitali lub innych placówek prowadzących działalność dla osób wymagających całodobowej opieki,
-) kierowca – co najmniej 1 osoby posiadająca prawo jazdy kat.B.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Mając na uwadze postanowienia art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy, Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy w zakresie:
1) w przypadku zmiany stawki podatku VAT- w takim wypadku wartość niniejszej umowy ulega zmianie tylko o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT, ustaloną zgodnie z odpowiednimi przepisami przejściowymi w tym zakresie;

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-07-15 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://sanatoriumpg.ezamawiający.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-07-15 10:15

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę usługę cateringową - Biłgoraj
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania19-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę usługę cateringową w postaci przygotowania i dostarczania wyżywienia w trakcie szkolenia zawodowego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI