Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24
1.3.3 Świadczenie usługi dystrybucji posiłków na oddziały szpitalne do kuchenek oddziałowych
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiotem postępowania jest udzielenie zamówienia na świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych.
2. Usługa świadczona będzie w siedzibie Szpitala Klinicznego im. dr. J. Babińskiego SPZOZ w Krakowie przy ul. dr. J. Babińskiego 29, dla 21 kuchenek szpitalnych zlokalizowanych w 16 budynkach (zgodnie z załącznikiem A do SWZ, stanowiącym mapę terenu z naniesioną lokalizacją budynków, w których są zlokalizowane kuchenki oddziałowe szpitalne i wskazaniem kondygnacji na której w poszczególnych budynkach znajdują się kuchenki – załącznik B do SWZ).
3. Wykonawca zapewni ciągłość i terminowość realizacji Usługi przez cały okres trwania umowy. Żadne okoliczności nie mogą być przyczyną nagłego zaprzestania bądź ograniczenia świadczenia Usługi.
4. Wykonawca w ramach Usługi zapewni:
1) Odpowiedni środek transportu lub środki transportu, tj. samochód lub samochody do przewożenia:
a) termosów i pojemników transportowych z posiłkami oraz termosów i pojemników transportowych po posiłkach (pustych),
b) pojemników na odpady pokonsumpcyjne (pustych) oraz pojemników z odpadami pokonsumpcyjnymi,
c) wody pitnej,
2) Obsługę dystrybucyjną w postaci osób skierowanych do świadczenia Usługi, w tym:
a) osobę kierowcy lub kierowców,
b) osobę pomocnika lub pomocników,
tj. osób wykonujących czynności wskazane we wzorze umowy – załączniku nr 4 do SWZ.
5. Usługa realizowana będzie codziennie od dnia 01.08.2024 r. do dnia 31.07.2027 r., w ilości 9 godzin zegarowych dziennie, w godzinach od 5:30 do 14:30, według poniższego planu:
1) dystrybucja posiłków na śniadanie i pustych pojemników na odpady pokonsumpcyjne:
a) odbiór i wyniesienie z budynku kuchni szpitalnej oraz załadunek do środka transportu termosów i pojemników transportowych z posiłkami oraz pustych pojemników na odpady pokonsumpcyjne – w godz. 5:30 – 6:30,
b) wyładunek i wniesienie do poszczególnych kuchenek oddziałowych termosów i pojemników transportowych z posiłkami oraz pustych pojemników na odpady pokonsumpcyjne – w godz. 6:30 – 8:00,
2) dystrybucja wody pitnej: odbiór i wyniesienie z budynku kuchni szpitalnej oraz załadunek do środka transportu wody pitnej, a następnie jej wyładunek i wniesienie do poszczególnych kuchenek oddziałowych - w godz. 8:00 – 9:00,
3) dystrybucja posiłków na obiad:
a) odbiór i wyniesienie z budynku kuchni szpitalnej oraz załadunek do środka transportu termosów i pojemników transportowych z posiłkami – w godz. 9:30 – 10:45,
b) wyładunek i wniesienie do poszczególnych kuchenek oddziałowych termosów i pojemników transportowych z posiłkami – w godz. 10:45 – 12:45,
4) dystrybucja posiłków na kolację: odbiór i wyniesienie z budynku kuchni szpitalnej, załadunek do środka transportu termosów i pojemników transportowych z posiłkami oraz ich wyładunek i wniesienie do poszczególnych kuchenek oddziałowych – w godz. 13:30 – 14:30,
5) odbiór brudnych termosów i pojemników transportowych po posiłkach oraz pojemników z odpadami pokonsumpcyjnymi z poszczególnych kuchenek oddziałowych oraz przewiezienie ich i wniesienie do budynku kuchni szpitalnej – w godz. 9:00 – 9:30 i 12:45 – 13:30; Zamawiający zastrzega również prawo zlecenia odbioru pojemników z odpadami pokonsumpcyjnymi z poszczególnych kuchenek oddziałowych w innych godzinach niż wskazane powyżej – w miarę zgłaszanych potrzeb w tym zakresie.
6. Zamawiający oświadcza, że dzienna liczba termosów, pojemników transportowych z posiłkami, pojemników na odpady pokonsumpcyjne oraz ilość wody pitnej może być zmienna, ponieważ liczba posiłków jest uzależniona od liczby pacjentów leczonych w oddziałach szpitalnych.
7. Wykonawca realizował będzie Usługę zgodnie z obowiązującymi przepisami i wymogami, w tym: higienicznymi, sanitarnymi, BHP oraz innymi obowiązującymi przepisami prawa, gwarantując bezpieczeństwo dystrybucji posiłków.
8. W celu właściwej realizacji zamówienia Wykonawca zapewni odpowiednią liczbę środków transportu do świadczenia Usługi. Każdy środek transportu przeznaczony do świadczenia Usługi używany będzie wyłącznie w siedzibie Zamawiającego i spełniał będzie wymagania Zamawiającego określone szczegółowo we wzorze umowy – załączniku nr 4 do SWZ.
9. W celu właściwej realizacji zamówienia Wykonawca zapewni odpowiednią liczbę osób skierowanych do świadczenia Usługi, zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi szczegółowo we wzorze umowy – załączniku nr 4 do SWZ.
10. Przedmiot zamówienia wykonany zostanie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi niniejszą SWZ, w tym w szczególności wymaganiami określonymi we wzorze umowy - załączniku nr 4 do SWZ.
Scena, nagłośnienie, światło, dźwięk
Poronin, Zakopane (małopolskie)
"Muzykant" Szymon Mikołajczyk - DJ i wodzirej na Twoje wesele!
(małopolskie)
Cafe PR Agencja Eventowa Kraków
Kraków (małopolskie)
Wynajem namiotów, wypożyczalnia namiotów
Korzenna (małopolskie)
Prosta - Pasta Fresca - Restauracja wegetariańska Restauracja Kraków
Kraków (małopolskie)
Multi Qlti Tap Bar Kraków
Kraków (małopolskie)
Weźże Krafta
Kraków (małopolskie)
Klub sportowy Kraków Klub sportowy Zabierzów Klub piłkarski Kraków
Giebułtów (małopolskie)
Smacznej Kawusi kawiarnia / cafe specialty
Kraków (małopolskie)