Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania i dostarczania gorących posiłków do: Dziennego Domu „Senior+”, Klubu „Senior+” oraz Jadłodajni w 2024 roku
1.3.2 Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania i dostarczania gorących posiłków do: Dziennego Domu „Senior+”, Klubu „Senior+” oraz Jadłodajni w 2024 roku.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania i dostarczania gorących posiłków: - dla Seniorów do Dziennego Domu ,,Senior+’’, Klubu ,,Senior+’’ oraz Jadłodajni w Ostródzie, ul. Sienkiewicza 15.
Szacowana liczba posiłków w czasie trwania umowy: 15 515 szt.
Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023r., poz. 1448 ze zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985r. Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( Dz.U. z 2023r., poz. 338 ze zm.), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007r. Nr 80, poz. 545 ze zm.) oraz niniejszej specyfikacji.
Posiłki będą dostarczane przez Wykonawcę w godzinach od 12.45 – 13.00 w opakowaniach zbiorczych trzymających ciepło, rozdzielonych osobno na Jadłodajnię oraz wspólnych dla „Domu” i „Klubu”.
Usługa cateringowa będzie świadczona dla:
a) Dziennego Domu „Senior+’’ - zupa z wkładką (wkładka: mięso, wędlina, jajko) oraz pieczywo 3 razy w tygodniu, drugie danie 2 razy w tygodniu;
b) Klubu „Senior+” – posiłek regeneracyjny 5 razy w tygodniu;
c) dla Jadłodajni – posiłek regeneracyjny – 7 dni w tygodniu.
Zamawiający zastrzega, iż ilość osób korzystających z cateringu może się zmienić w trakcie obowiązywania umowy i każdorazowo będzie informować o ilości posiłków Wykonawcę w dniu usługi cateringowej do godz. 9.00. Rzeczywista ilość posiłków wynikać będzie z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób objętych usługą, przy czym Wykonawca nie będzie wnosił roszczeń, ani żądał rekompensaty finansowej, jeżeli ilość ta będzie mniejsza niż szacowana. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności uczestników, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia o takim fakcie Wykonawcy.
Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki muszą być sporządzone w dniu dostawy i zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego.
Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych.
Posiłki do Dziennego Domu ,,Senior+’’, Klubu ,,Senior+’’ oraz Jadłodajni należy dostarczać w ramach kosztów własnych.
W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłek, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł.
Wykonawca zobowiązany jest do codziennego odbioru pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ilości.
Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
Wykonawca w przypadku ogłoszenia stanu epidemii będzie przestrzegać wszelkich zasad bezpieczeństwa zgodnych z reżimem sanitarnym.
Wykonawca powinien dysponować pojazdem przystosowanym do przewozu żywności, dysponować pojemnikami gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Miejsce przygotowywania posiłków podane w formularzu ofertowym może ulec zmianie, jednak odległość nie może być większa od podanej w formularzu ofertowym.
Wykonawca pobiera i przechowuje próby pokarmowe do celów sanitarno – epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami.
18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności dostarczanych posiłków, przez komisję powołaną przez Zamawiającego, w każdym czasie bez wcześniejszego informowania o tym Wykonawcy. W przypadku podejrzenia, że dostarczone posiłki są nieświeże, bądź swym wyglądem budzą wątpliwości co do jakości, Wykonawca zobowiązany jest umożliwić Zamawiającemu pobranie próbek posiłków w celu ich zbadania, koszt takich badań ponosi Wykonawca. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości nie przysługuje wynagrodzenie za te posiłki.
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych oraz w postaci katalogów elektronicznych.
Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8.
Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane.
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Organizacja przyjęć, szkoleń, noclegów z wyżywieniem. Olsztyn
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
FARIE - miejsce dla grup na Mazurach
Faryny (warmińsko-mazurskie)
Event Provider - DJ-e & Wodzireje / Konferansjerzy
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
Jedzenie , catering , food truck , bar , herbata , ryby , smażalnia
Nowe Miasto Lubawskie (warmińsko-mazurskie)
Striptizerka Olsztyn - 576 170 483 - Striptiz na kawalerski Olsztyn
Olsztyn, Mrągowo, Iława, Szczytno (warmińsko-mazurskie)
Balony Dekoracje na wesele na urodziny balonowe Girlandy balonowe
OLSZTYN (warmińsko-mazurskie)
Profesjonalna oprawa muzyczna ślubów, imprez, uroczystości
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
Pyszne domowe słodkości na zamówienie
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
Nagłośnienie & Oświetlenie Koncertu. Technika Estradowa i Obsługa
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)