Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych. Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na: https://www.uzp.gov.pl
Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucją na poszczególne oddziały szpitalne.
Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
MiastoŁowicz
WojewództwoŁódzkie
Rodzaj zamówieniaUsługi
Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
Termin składania wniosków2021-05-17
ZamawiającyZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W ŁOWICZU
Data publikacji ogłoszenia2021-05-07
Numer ogłoszenia2021/BZP 00048185
TREŚĆ PRZETARGU
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00048185 z dnia 2021-05-07
Ogłoszenie o zamówieniu Usługi Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucją na poszczególne oddziały szpitalne.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ OPIEKI ZDROWOTNEJ W ŁOWICZU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 750079660
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoz.pol.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucją na poszczególne oddziały szpitalne.
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://portal.smartpz.pl/zozlowicz/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/zozlowicz
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymóg użycia podpisu elektronicznego
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiający wymaga złożenia oferty w postaci katalogu elektronicznego
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ADT.261.4.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu całodziennych posiłków w kuchni głównej Zamawiającego, Łowicz ul. Ułańska 28, ich dystrybucja do oddziałów szpitalnych oraz dostarczenie do Oddziału Fizjoterapii i Rehabilitacji, Rulice 31, gm. Bielawy - okres realizacji usługi 12 miesięcy. Przygotowanie posiłków powinno być zgodne z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP), systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności (HACCP), uwzględniać zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego, Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz zalecenia opublikowane w Zasadach prawidłowego żywienia chorych w szpitalach.Wykonawca zobowiązuje się do dzierżawienia pomieszczeń Szpitala na prowadzenie powyższej usługi. Zamawiający oddaje w dzierżawę pomieszczenia, w tym: kuchnia centralna z magazynami oraz stołówką o łącznej powierzchni 235,91m2 oraz pomieszczenia kuchni w Oddziale Fizjoterapii i Rehabilitacji Rulice 31 gm. Bielawy o łącznej powierzchni 36,98m2, wraz z urządzeniami stanowiącymi wyposażenie kuchni, na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego zawierającego specyfikację przekazanego sprzętu. Wykaz pomieszczeń i sprzętu stanowiących przedmiot dzierżawy i najmu zawiera załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji.Wykonawca zobowiązuje się do przejęcia 3 pracowników, w trybie art. 231KP przy zapewnieniu wszelkich praw i uprawnień im przysługujących. Wspólny Słownik Zamówień CPV - CPV- 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.00.00-1Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych .Szczegółowy opis oraz sposób realizacji zamówienia zawiera Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ), stanowiący Załącznik nr 4 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach cena, doświadczenie zawodowe dietetyka i częstotliwość wykonywania badań na czystość mikrobiologiczną
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie zawodowe dietetyka
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Częstotliwość wykonywania badań na czystość mikrobiologiczną
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - w tym zakresie Zamawiający nie stawia Wykonawcom żadnego warunku2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów : - w tym zakresie Zamawiający nie stawia Wykonawcom żadnego warunku3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony w przypadku Wykonawców, którzy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę nie niższą niż, 500.000,00 zł.4) zdolności technicznej lub zawodowej :Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony w przypadku Wykonawców, którzy wykonali, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 1 usługę odpowiadającą usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia (tj. świadczyli usługę żywienia pacjentów szpitalnych) o wartości wykonanej min. 500.000,00 zł brutto w okresie 12 miesięcy.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Oświadczenie wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021r. poz. 275), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 6 do SWZ;
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) opłacona polisa, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie niższą niż 500.000,00 zł.2) wykaz 1 wykonanej lub wykonywanej usługi, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenie działalności jest krótszy - w tym okresie wraz z podaniem jej wartości, przedmiotu, daty wykonania i podmiotu na rzecz którego usługa została wykonana, oraz załączenia dowodu potwierdzającego czy ta usługa została wykonana lub jest wykonywana należycie. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1) świadectwo wprowadzenia i utrzymanie systemu HACCP zapewniającego bezpieczeństwo żywności i żywienia;2) decyzję właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego potwierdzającą, że Wykonawca posiada środek transportu przeznaczony do przewozu posiłków, którym będzie realizowana usługa przewozu posiłków z miejsca wytwarzania do Oddziału Fizjoterapii i Rehabilitacji, Rulice 31 gm. Bielawy,3) oświadczenie Wykonawcy, że zobowiązuje się do wykonywania na własny koszt i dostarczenia Zamawiającemu co najmniej: raz na 6 miesięcy / raz na 3 miesiące (zgodnie ze złożoną ofertą, częstotliwość wykonywania badań stanowi pozacenowe kryterium oceny ofert, należy wybrać jeden wariant) badań na czystość mikrobiologiczną z urządzeń, sprzętów i powierzchni kontaktujących się z żywnością oraz rąk personelu świadczącego usługę; ( § 3 ust. 6 umowy)4) oświadczenie, że Wykonawca po podpisaniu umowy (w terminie do 7 dni) przedstawi decyzję właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą do realizacji usługi wydaną dla miejsca realizacji usługi,5) oświadczenie, że Wykonawca po podpisaniu umowy (w terminie do 7 dni) przedstawi umowę na odbiór odpadów pokonsumpcyjnych. ( § 3 ust. 7 umowy)6) dokument potwierdzający doświadczenie zawodowe dietetyka w żywieniu zbiorowym w szpitalu (świadectwo pracy lub oświadczenie podmiotu zatrudniającego w przypadkach innych niż umowa o pracę).
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
1) świadectwo wprowadzenia i utrzymanie systemu HACCP zapewniającego bezpieczeństwo żywności i żywienia;2) decyzję właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego potwierdzającą, że Wykonawca posiada środek transportu przeznaczony do przewozu posiłków, którym będzie realizowana usługa przewozu posiłków z miejsca wytwarzania do Oddziału Fizjoterapii i Rehabilitacji, Rulice 31 gm. Bielawy,3) oświadczenie Wykonawcy, że zobowiązuje się do wykonywania na własny koszt i dostarczenia Zamawiającemu co najmniej: raz na 6 miesięcy / raz na 3 miesiące (zgodnie ze złożoną ofertą, częstotliwość wykonywania badań stanowi pozacenowe kryterium oceny ofert, należy wybrać jeden wariant) badań na czystość mikrobiologiczną z urządzeń, sprzętów i powierzchni kontaktujących się z żywnością oraz rąk personelu świadczącego usługę; ( § 3 ust. 6 umowy)4) oświadczenie, że Wykonawca po podpisaniu umowy (w terminie do 7 dni) przedstawi decyzję właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą do realizacji usługi wydaną dla miejsca realizacji usługi,5) oświadczenie, że Wykonawca po podpisaniu umowy (w terminie do 7 dni) przedstawi umowę na odbiór odpadów pokonsumpcyjnych. ( § 3 ust. 7 umowy)6) dokument potwierdzający doświadczenie zawodowe dietetyka w żywieniu zbiorowym w szpitalu (świadectwo pracy lub oświadczenie podmiotu zatrudniającego w przypadkach innych niż umowa o pracę).
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty. 2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale XI ust. 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane/ dostawy / usługi wykonają poszczególni wykonawcy (załącznik nr 6 - jeżeli dotyczy)4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.5. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Wykonawcy, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, złożą kopię umowy regulującą ich współpracę.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-05-17 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/zozlowicz
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-05-17 12:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-06-15
NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam wynajmu kuchni polowej - Łódź
Lokalizacja zleceniałódzkie
Data dodania22-11-2024
Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam.
Szukam wynajmu kuchni polowej.
Czekam na kontakt.
Pozdrawiam.