Świadczenie usług wyżywienia dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Świadczenie usług wyżywienia dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie oraz ośrodka wsparcia Dzienny Dom Senior + w Mojęcicach
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWołów
  • WojewództwoDolnośląskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2022-01-26
  • ZamawiającyMiejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wołowie
  • Data publikacji ogłoszenia2022-01-18
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00024440
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług wyżywienia dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie oraz ośrodka wsparcia Dzienny Dom Senior + w Mojęcicach

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wołowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 005956944

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Trzebnicka 6

1.5.2.) Miejscowość: Wołów

1.5.3.) Kod pocztowy: 56-100

1.5.4.) Województwo: dolnośląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL518 - Wrocławski

1.5.7.) Numer telefonu: 71 384 51 94

1.5.8.) Numer faksu: 71 383 26 88

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@mopswolow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://mops.wolow.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Umowy ramowej

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług wyżywienia dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie oraz ośrodka wsparcia Dzienny Dom Senior + w Mojęcicach

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3d000154-7875-11ec-beb3-a2bfa38226ab

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00024440

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-18

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003099/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Świadczenie usług wyżywienia dla podopiecznych MOPS oraz Dziennego Domu Senior+ w Mojęcicach w 2022 roku

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.17.) Tryb zawarcia umowy ramowej wraz z podstawą prawną

Umowa ramowa udzielana jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 311 ust. 1 pkt 2 ustawy w zw. z art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/wolow

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/wolow

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/wolow

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.13. Zamawiający przewiduje pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych danych potrzebnych do sporządzenia ofert dostosowanych do wymagań danego zamówienia: Nie

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zamawiający informuję, że dane osobowe pozyskane w związku z przeprowadzeniem niniejszego postępowania przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej "Rozporządzenie RODO" w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego
2. Administratorem danych osobowych jest Zamawiający. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych stanowi ustawa Prawo zamówień publicznych wydane na jej podstawie akty wykonawcze, a także ustawa o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
3. Dane osobowe będą przetwarzane, z uwzględnieniem przepisów prawa, w celu:
a) przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego,
b) zawarcia i realizacji umowy z wyłonionym w niniejszym postępowaniu wykonawcą,
c) dokonania rozliczenia i płatności związanych z realizacją umowy,
d) przeprowadzenie ewentualnych postępowań kontrolnych i / lub audytu przez komórki Zamawiającego i inne uprawnione podmioty,
e) udostępnienie dokumentacji postępowania i zawartej umowy jako informacji publicznej,
f) archiwizacji postępowania.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 4. Dane osobowe będą ujawniane wykonawcom oraz wszystkim zainteresowanym.
5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres obowiązywania umowy a następnie przez okres co najmniej 5 lat zgodnie z przepisami dotyczącymi archiwizacji. Dotyczy to wszystkich uczestników postępowania.
6. Osobie, której dane dotyczą przysługuje na warunkach określonych w przepisach Rozporządzenia RODO:
a) prawo dostępu do danych (art. 15),
b) prawo sprostowania danych (art. 16),
c) prawo do usunięcia danych (art. 17),
d) prawo do ograniczenia przetwarzania danych (art. 18).
e) prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
7. Osobie, której dane dotyczą nie przysługuje:
a) prawo do usunięcia danych osobowych, "prawo do bycia zapomnianym" w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e Rozporządzenia RODO,
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 Rozporządzenia RODO,
c) prawo sprzeciwu, o którym mowa w art. 21 Rozporządzenia RODO,

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: MOPS.261.1.2022.PZP

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.7.) Wartość umowy ramowej (bez VAT): 193000 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia podzielony jest na 2 części:
1. Część I :
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie. Posiłki mają być wydawane codziennie, również w dni świąteczne i wolne od pracy. Posiłki będą wydawane w lokalu wskazanym przez Wykonawcę, w godz. 13.00 – 15.00. Lokal, w którym wykonawca będzie wydawał posiłki musi znajdować się w mieście Wołów. Z posiłków korzysta obecnie 45 osoby (W TRAKCIE REALIZACJI PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA LICZBA TA MOŻE ULEC ZMIANIE), na podstawie imiennych bloczków, które zainteresowani pobierają na każdy miesiąc z Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie, a które są podstawą do rozliczenia faktury za każdy miesiąc. Posiłki mają być zróżnicowane każdego dnia i przygotowywane w ten sposób, że w dekadzie( 10 dni) będzie wydawana dwa razy zupa z wkładką (mięso lub kiełbasa) i pieczywem, a osiem razy porcja drugiego dania, w którego skład każdorazowo musi wchodzić mięso, zgodnie z załączonymi przykładowymi jadłospisami. Porcja jednego posiłku nie może wynosić mniej niż 500 g.

2. Część II :
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi wyżywienia dla 15 osób (przygotowanie i dostawa posiłków do Dziennego Domu Senior +, ul. Wołowska 4, 56-100 Mojęcice ), wg poniższej specyfikacji:
• śniadanie wraz z ciepłymi napojami - czas podania 8:30
Przykładowe menu: kawa mleczna, kakao, herbata z cytryną,parówki na ciepło, przetwory mięsne np.kiełbasa, wędliny, potrawy z jajek, ser biały,ser żółty,owoce, warzywa,masło, pieczywo mieszane, dżem, miód, pasty.
• obiad i kompot- czas podania 13:00.
przykładowe menu: zupy różnego rodzaju, wyroby garmażeryjne kulinarne, wyroby gotowe z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne nie mięsne, sałątki, napój owocowy, kompot, herbata, surówki i warzywa.
Zamawiający może zlecić wykonawcy przygotowanie posiłków uwzględniających stosowane przez uczestników diety np.: lekkostrawną, cukrzycową, wątrobową lub dietę indywidualną zgodnie z zaleceniami lekarza/dietetyka.
Wykonawca w ramach ceny posiłku określonej w ofercie oprócz dodatków zastosuje zamiennki dla osób, które nie jedzą ryby, jajek, sera żółtego, wędliny,drobiu itp. po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym.
Posiłki należy dostarczyć do Dziennego Domu Senior + we wsi Mojęcice ul. Wołowska 4, 56-100 Wołów w dni robocze w określonych godzinach tj. co najmniej 30 min przed planowanym posiłkiem.
Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego na dany dzień z zastrzeżeniem, że dane co do ilości posiłków Zamawiający zgłosi nie później niż jeden dzień przed realizacją usługi. Posiłki będą zamawiane w godzinach pracy upoważnionego do składania zamówień pracownika tj. 7.30 - 15.30, telefonicznie lub elektronicznie.
Wykonawca zapewni dwa razy w tygodniu obiad mięsny i dwa razy w tygodniu obiad jarski lub półmięsny i raz w tygodniu rybę.
W ramach jednego całodziennego posiłku dla jednego uczestnika wykonawca zapewni posiłki odpowiadające zapotrzebowaniu energetycznemu, w tym dla kobiet powyżej 60. roku życia prowadzących mało aktywny tryb życia 1550-1750kcal/dobę, a dla mężczyzn 1750-1950 kcal/dobę. Dostarczane w diecie składniki energetyczne, powinny wynosić około 50-70% dla węglowodanów, 25-30% dla tłuszczów i 12-15% dla białek.
Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie, wysokiej jakości bez dodatków i preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku, zapachu, konsystencji potraw.
Wykonawca ma obowiązek przestrzegania zasad higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków i utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków oraz przewozu w przystosowanych do tego celu termosach oraz pojazdem dostosowanym do przewozu żywności.

Rozliczanie za świadczoną usługę następować będzie na podstawie ilości faktycznie dostarczonych posiłków, produktów żywnościowych i napojów.
W związku z niemożnością dokładnego określenia wielkości przedmiotu zamówienia przewidziane ilości asortymentu są liczbami szacunkowymi i nie mogą stanowić podstawy do dochodzenia przez Wykonawcę roszczeń z tytułu niewykonania w całości przedmiotu zamówienia. W razie niezrealizowania przewidzianej ilości danego asortymentu Wykonawca nie będzie dochodził wobec Zamawiającego żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności w zakresie utraconych korzyści.

Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać i dowozić przygotowane ciepłe posiłki w terminie i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w termosach gwarantujących utrzymanie temperatury zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz pojazdem dostosowanym do przewozu żywności.
Dostarczane produkty (tj. wędlina, ser żółty, chleb, warzywa) Wykonawca dostarcza pokrojone w plasterki, kromki itp. w odpowiednich pojemnikach. Po stronie Zamawiającego leży porcjowanie posiłków (w tym przygotowywanie kanapek) oraz ich wydawanie z wykorzystaniem własnej zastawy stołowej i sztućców.
W razie potrzeby lub konieczności, po stronie Zamawiającego należy zakup jednorazowych naczyń.
Wykonawca posiada odpowiednią, niezbędną do realizacji przedmiotu zamówienia ilość termosów, pojemników termoizolacyjnych i hermetycznych, skrzynek na pieczywo spełniającymi normy sanitarne oraz posiadającymi certyfikat Instytutu Higieny i Żywienia oraz pojazd przystosowanym do transportu żywności w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny zgodny z ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U z 2018r. poz. 1541) i załącznikiem II do rozporządzenia (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych.

Pojemniki i termosy muszą być oznakowane tj. muszą zawierać opis, jaka dieta znajduje się w środku.

Wykonawca przygotowuje i przedkłada jadłospis na 10 dni - do akceptacji Zamawiającemu
z co najmniej 2-dniowym wyprzedzeniem, z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw i kalorycznością potraw oraz wykazem alergenów. Na ewentualne zmiany w jadłospisie, powstałe z przyczyn niezależnych od Wykonawcy wskutek okoliczności, których nie można było przewidzieć (przypadki losowe, sytuacje nadzwyczajne, itp.) wymagana jest zgoda Zamawiającego.
Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-02-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: cena

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Z udziału w niniejszym postępowaniu wyklucza się wykonawców, którzy podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ustawy Pzp.
Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawców, z zastrzeżeniem art. 110 ust 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, w stosunku, do których zachodzi którakolwiek z okoliczności wskazanych w art. 108 ust. 1 Prawo zamówień publicznych;

2. Zamawiający nie przewiduje wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu na podstawie art. 109 ustawy Pzp.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Z udziału w niniejszym postępowaniu wyklucza się wykonawców, którzy podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ustawy Pzp.
Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawców, z zastrzeżeniem art. 110 ust 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, w stosunku, do których zachodzi którakolwiek z okoliczności wskazanych w art. 108 ust. 1 Prawo zamówień publicznych;

2. Zamawiający nie przewiduje wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu na podstawie art. 109 ustawy Pzp.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

1. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1) nie podlegają wykluczeniu;
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, określone w ogłoszeniu o zamówieniu oraz niniejszej specyfikacji warunków zamówienia.

2. Warunki udziału w postępowaniu dotyczą:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym,
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej,
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

4) zdolności technicznej lub zawodowej,
a) Wykonawca posiada prawo do dysponowania lokalem gastronomicznym, w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia, na czas trwania zamówienia. Jednocześnie lokal winien posiadać: zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie przez Wykonawcę działalności w lokalu, w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia, w zakresie: produkcja dań od surowca do gotowej potrawy;
b) Wykonawca dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym niezbędnym do realizacji zamówienia, tj. musi dysponować następującym sprzętem sprawnym technicznie: co najmniej jeden sprawny technicznie pojazd przystosowany do transportu żywności, posiadający ważny przegląd techniczny oraz ważne ubezpieczenie OC oraz posiadający zezwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia;
c) Wykonawca dysponuje osobami zdolnymi do wykonania czynności przy realizacji zamówienia tj. co najmniej 1 osobą na stanowisku kucharz/kucharka lub pomoc kuchenna oraz 1 osobą na stanowisku kierowca. Zamawiający dopuszcza możliwość, aby jedna osoba pełniła jednocześnie dwie funkcje tzn. Zamawiający dopuszcza łączenie funkcji, w ten sposób, że osoba zatrudniona na stanowisko kucharz/kucharka/pomoc kuchenna może być jednocześnie kierowcą. Wszystkie osoby zaangażowane w realizację przedmiotu zamówienia winny posiadać aktualne badania sanitarno – epidemiologiczne.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

zdolności technicznej lub zawodowej,
a) Wykonawca posiada prawo do dysponowania lokalem gastronomicznym, w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia, na czas trwania zamówienia. Jednocześnie lokal winien posiadać: zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie przez Wykonawcę działalności w lokalu, w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia, w zakresie: produkcja dań od surowca do gotowej potrawy;
b) Wykonawca dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym niezbędnym do realizacji zamówienia, tj. musi dysponować następującym sprzętem sprawnym technicznie: co najmniej jeden sprawny technicznie pojazd przystosowany do transportu żywności, posiadający ważny przegląd techniczny oraz ważne ubezpieczenie OC oraz posiadający zezwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia;
c) Wykonawca dysponuje osobami zdolnymi do wykonania czynności przy realizacji zamówienia tj. co najmniej 1 osobą na stanowisku kucharz/kucharka lub pomoc kuchenna oraz 1 osobą na stanowisku kierowca. Zamawiający dopuszcza możliwość, aby jedna osoba pełniła jednocześnie dwie funkcje tzn. Zamawiający dopuszcza łączenie funkcji, w ten sposób, że osoba zatrudniona na stanowisko kucharz/kucharka/pomoc kuchenna może być jednocześnie kierowcą. Wszystkie osoby zaangażowane w realizację przedmiotu zamówienia winny posiadać aktualne badania sanitarno – epidemiologiczne

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwowinno być załączone do oferty.
7.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
8.Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane/dostawy/usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
1. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-01-26 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/wolow

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-01-26 09:10

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

8.19.) Umowa ramowa:

Umowa ramowa zawarta zostanie z jednym wykonawcą

8.20.) Przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej: Tak

8.21.) Maksymalna liczba wykonawców, z którymi zamawiający zawrze umowę ramową: 1

8.23.) Uzasadnienie zawarcia umowy ramowej na okres wykraczający poza wskazany w art. 311 ust. 3 ustawy:

.

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

nie ma
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę świadczenie usługi cateringowej - Świdnica
  • Lokalizacja zleceniadolnośląskie
  • Data dodania17-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę świadczenie usługi cateringowej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI