„ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DPS ORUNIA” dla Domu Pomocy Społecznej Orunia...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DPS ORUNIA” dla Domu Pomocy Społecznej Orunia w Gdańsku ul. Starogardzka 20
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGdańsk
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2022-04-22
  • ZamawiającyDOM POMOCY SPOŁECZNEJ W GDAŃSKU
  • Data publikacji ogłoszenia2022-04-08
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00115167
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
„ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DPS ORUNIA”
dla Domu Pomocy Społecznej Orunia w Gdańsku ul. Starogardzka 20

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W GDAŃSKU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000294527

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Starogardzka 20

1.5.2.) Miejscowość: Gdańsk

1.5.3.) Kod pocztowy: 80-058

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dpsorunia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsorunia.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Dom Pomocy Społecznej

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DPS ORUNIA”
dla Domu Pomocy Społecznej Orunia w Gdańsku ul. Starogardzka 20

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fb36e7ca-b70d-11ec-9f44-6e63702cb2f7

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00115167

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-04-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00023821/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 świadczenie usług gastronomicznych dla DPS ul. Starogardzka 20

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia i w konkursie, w tym składanie ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie p.z.p., odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2020 r. poz. 344).
2. Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 p.z.p., podmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwa, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych formatach danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .docx, .odt.. Ofertę, a także oświadczenie o jakim mowa w Rozdziale VI SWZ składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym (podpis osobisty w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną nie jest podpisem odręcznym).
3. Zawiadomienia, oświadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazują poprzez miniPortal, dostępny pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl
4. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
6. Wykonawca może zwrócić się do zamawiającego z wnioskiem o wyjaśnienie treści SWZ.
7. Zamawiający jest obowiązany udzielić wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania odpowiednio ofert, pod warunkiem że wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynął do zamawiającego nie później niż na 4 dni przed upływem terminu składania odpowiednio ofert.
8. Jeżeli zamawiający nie udzieli wyjaśnień w terminie, o którym mowa w ust. 7, przedłuża termin składania ofert o czas niezbędny do zapoznania się wszystkich zainteresowanych wykonawców z wyjaśnieniami niezbędnymi do należytego przygotowania i złożenia ofert. W przypadku gdy wniosek o wyjaśnienie treści SWZ nie wpłynął w terminie, o którym mowa w ust. 7, zamawiający nie ma obowiązku udzielania wyjaśnień SWZ oraz obowiązku przedłużenia terminu składania ofert.
9. Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosku o wyjaśnienie treści SWZ.
10. Niezwłocznie po otwarciu ofert Zamawiający udostępni na stronie internetowej prowadzonego postępowania informacje o nazwach albo imionach i nazwiskach oraz siedzibach lub miejscach prowadzonej działalności gospodarczej albo miejscach zamieszkania wykonawców, których oferty zostały otwarte oraz cenach lub kosztach zawartych w ofertach.
11. W przypadku awarii systemu teleinformatycznego, przy użyciu którego następuje otwarcie ofert, a awaria ta powoduje brak możliwości otwarcia ofert w wyznaczonym terminie, otwarcie ofert nastąpi niezwłocznie po usunięciu awarii. Zamawiający na bieżąco będzie informował Wykonawców o zaistniałych problemach, a także o przewidywanym terminie otwarcia, poprzez zamieszczenie stosownej informacji na stronie internetowej prowadzonego postępowania.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiający dopuszcza złożenie oferty w postaci katalogu

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej „Orunia” w Gdańsku ul. Starogardzka 20 80-058 Gdańsk;
 inspektorem ochrony danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej „Orunia” jest Pan Rafał Andrzejewski e-mail;iod.r.andrzejewski@szkoleniaprawnicze.com.pl tel.504 976 690
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy p.z.p, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy p.z.p, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy p.z.p;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
 nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.AG.202.1.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowywaniu przez Wykonawcę posiłków na rzecz Zamawiającego na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55322000-3 - Usługi gotowania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 28 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany według następujących kryteriów:
1) całkowita cena brutto oferty – waga 80%

Sposób obliczania punktacji:

Cmin.
C= ----------------------------x100x80%
C of.bad.

C – ilość punktów oferty badanej
Cmin.- najniższa cena brutto spośród wszystkich podlegających ocenie ofert
C of.bad.- cena brutto oferty badanej
100 - stały wskaźnik

Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać oferta w ww. kryterium – 80 pkt
2) doświadczenie szefa kuchni - waga 10%

Sposób obliczania punktacji:

Dbad.of.
D= ----------------------------x100x10%
D max.

D – ilość punktów oferty badanej
Dmax.- max. punktowane doświadczenie
D of.bad.- doświadczenie oferty badanej
100 - stały wskaźnik

Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać oferta w ww. kryterium – 10 pkt


Uwaga:
maksymalny punktowany okres doświadczenia szefa kuchni wynosi 10 lat na stanowisku kucharza/szefa kuchni w żywieniu zbiorowym o podobnym do zamówienia charakterze (żywienie całodobowe w trybie ciągłym przez 7 dni w tygodniu z uwzględnieniem różnych diet).
Ilość punktów w powyższym kryterium zostanie ustalona na podstawie informacji podanych przez Wykonawcę w Wykazie osób.

3) ocena jadłospisów dekadowych – waga 10%

Sposób obliczania punktacji:

Jbad.of.
J= ----------------------------x100x10%
J max.


1. J – ilość punktów w kryterium
Jmax.- maksymalna ilość punktów w kryterium (32 pkt)
J of.bad.- ilość punktów za jadłospisy oferty badanej
100 - stały wskaźnik

Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać oferta w ww. kryterium – 10 pkt

Uwaga:
Zamawiający dokona oceny jadłospisów dekadowych, o których mowa w rozdziale VI ust. 4 ppkt f) SWZ, przedłożonych przez Wykonawcę wraz z ofertą.
W przypadku, gdy Wykonawca nie przedłoży jadłospisów wraz z ofertą i konieczne będzie wezwanie go do uzupełnienia w tym zakresie, wówczas otrzyma w niniejszym kryterium 0 punktów.

Punktacja za ocenę jadłospisów dekadowych zostanie przyznana wg poniższych kryteriów:
 1pkt za dodatkowy, ponad wymagane minimum, deser np. ciasto własnego wypieku do każdego obiadu niedzielnego/świątecznego,
 1pkt za dodatkowy, ponad wymagane minimum, obiad w dekadzie z porcją mięsa (wymagane minimum 3 obiady, łącznie max w dekadzie 4 obiady)
 1pkt za każdą kolację na ciepło w dekadzie (max. 3 w dekadzie)
 1pkt za dodatkową, ponad wymagane minimum, rybę (dotyczy zarówno obiadu jak i kolacji) (wymagane minimum dwie ryby w każdej dekadzie) (max. łączenie z wymaganiami minimalnymi 4 x w dekadzie)
 1pkt za dodatkową, ponad wymagane minimum, surówkę do obiadu ( dodatkowa surówka max. 4 x w dekadzie)
 1pkt za dodatkową, ponad wymagane minimum, sałatkę do kolacji (dodatkowa sałatka max. 2 x w dekadzie)
 3 pkt za różnorodność dań obiadowych jarskich (każdego dnia inne danie jarskie 3 pkt, 2 pkt jedno danie się powtarza, 0 pkt gdy w daniach jarskich jest to samo)
Maksymalna ilość punktów jaka można otrzymać za jadłospisy to 32pkt.

Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uzna tę, która uzyska największą ilość punktów na podstawie ww. kryteriów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: doświadczenie szefa kuchni

4.3.6.) Waga: 10

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: ocena jadłospisów dekadowych

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1.W prowadzonym postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy:
1.1 nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu;
1.2 spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Wykonawca spełni warunek, jeżeli:
-wykaże, że posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości 100.000 zł (słownie: sto tysięcy złotych 00/100),
-wykaże, że posiada opłaconą polisę lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 100.000zł (słownie: sto tysięcy złotych 00/100) zgodnie z art. 115 ust. 1 pkt 3 p.z.p. Dokument polisa musi być aktualny na dzień składania ofert.
2) zdolności technicznej i zawodowej, tj.:
a) w zakresie wiedzy i doświadczenia – Wykonawca winien wykazać, że wykonał, a w przypadku świadczenia usług okresowych lub ciągłych również wykonuje przynajmniej 1 usługę gastronomiczną o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia (żywienie całodzienne w trybie ciągłym z uwzględnieniem różnych diet) o wartości brutto co najmniej 500.000zł ( słownie: pięćset tysięcy złotych 00/100), w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie;
b) w zakresie dysponowania osobami do wykonania zamówienia – Wykonawca winien wykazać, że dysponuje następującymi osobami:
 szef kuchni – 1 osoba z wykształceniem przynajmniej zawodowym gastronomicznym lub innym pokrewnym w zawodzie kucharza i posiadająca minimum 2 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku kucharza lub szefa kuchni,
 kucharz - 1 osoba z wykształceniem przynajmniej zawodowym gastronomicznym lub innym pokrewnym w zawodzie kucharza i posiadająca minimum 1 roczne doświadczenie zawodowe na stanowisku kucharza,
 dietetyk – 1 osoba posiadająca wykształcenie kierunkowe wyższe lub średnie oraz minimum roczne doświadczenie na stanowisku dietetyka.

Zmiana osób na ww. stanowiskach będzie możliwa, po wcześniejszym wyrażeniu zgody przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że nowe osoby powinny spełniać wyżej określone warunki. Wykonawca będzie zobowiązany do zatrudniania na umowę o pracę, na pełny etat, szefa kuchni i kucharza, o których mowa powyżej, przez cały okres realizacji umowy.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 4. Podmiotowe środki dowodowe, wymagane od Wykonawcy obejmują:
a. Wykaz wykonanych lub wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert głównych usług gastronomicznych o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia (żywienie całodobowe w trybie ciągłym 7 dni w tygodniu z uwzględnieniem różnych diet) , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, z podaniem wartości, przedmiotu, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączenia dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
W odniesieniu do usług nadal wykonywanych dowody powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert.

b. Wykaz osób biorących udział w realizacji zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnego do wykonania zamówienia, a także informacji o podstawie dysponowania tymi osobami – załącznik nr 5 do SWZ.


c. Informację z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w którym wykonawca posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 1 miesiąc przed upływem terminu składania ofert.

W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia ww. dokument może złożyć jeden z Wykonawców.

d. Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.

W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia ww. dokument składa każdy z wykonawców.

e. Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.

W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia ww. dokument składa każdy z wykonawców.

f. Na potwierdzenie, że oferowana przez Wykonawcę usługa spełnia wymagania określone przez Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą, oferowane przez wykonawcę w ramach niniejszego zamówienia, dekadowe dwa jadłospisy dla diety normalnej z różnych pór roku (zima i lato), w których zawarte będą następujące dane: nazwa posiłku, gramatura gotowego posiłku z podziałem na części składowe.

g. W przypadku Wykonawców przystępujących wspólnie do oferty powinny być dołączone oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie przez poszczególnych Wykonawców warunków określonych w SWZ. Warunki wskazane w rozdziale V ust.1 pkt 1.2 ppkt 2 lit. a) i b) SWZ zostaną uznane za spełnione, jeśli co najmniej jeden Wykonawca wykaże, że posiada wymaganą wiedzę i doświadczenie lub osoby do wykonania zamówienia. Warunek wskazany w części V ust. 1 pkt 1.1 musi być spełniony przez każdego Wykonawcę (żaden z wykonawców nie może podlegać wykluczeniu z postępowania).

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W prowadzonym postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy:
1.1 nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu;
1.2 spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Wykonawca spełni warunek, jeżeli:
-wykaże, że posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości 100.000 zł (słownie: sto tysięcy złotych 00/100),
-wykaże, że posiada opłaconą polisę lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 100.000zł (słownie: sto tysięcy złotych 00/100) zgodnie z art. 115 ust. 1 pkt 3 p.z.p. Dokument polisa musi być aktualny na dzień składania ofert.
2) zdolności technicznej i zawodowej, tj.:
a) w zakresie wiedzy i doświadczenia – Wykonawca winien wykazać, że wykonał, a w przypadku świadczenia usług okresowych lub ciągłych również wykonuje przynajmniej 1 usługę gastronomiczną o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia (żywienie całodzienne w trybie ciągłym z uwzględnieniem różnych diet) o wartości brutto co najmniej 500.000zł ( słownie: pięćset tysięcy złotych 00/100), w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie;
b) w zakresie dysponowania osobami do wykonania zamówienia – Wykonawca winien wykazać, że dysponuje następującymi osobami:
 szef kuchni – 1 osoba z wykształceniem przynajmniej zawodowym gastronomicznym lub innym pokrewnym w zawodzie kucharza i posiadająca minimum 2 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku kucharza lub szefa kuchni,
 kucharz - 1 osoba z wykształceniem przynajmniej zawodowym gastronomicznym lub innym pokrewnym w zawodzie kucharza i posiadająca minimum 1 roczne doświadczenie zawodowe na stanowisku kucharza,
 dietetyk – 1 osoba posiadająca wykształcenie kierunkowe wyższe lub średnie oraz minimum roczne doświadczenie na stanowisku dietetyka.

Zmiana osób na ww. stanowiskach będzie możliwa, po wcześniejszym wyrażeniu zgody przez Zamawiającego, z zastrzeżeniem, że nowe osoby powinny spełniać wyżej określone warunki. Wykonawca będzie zobowiązany do zatrudniania na umowę o pracę, na pełny etat, szefa kuchni i kucharza, o których mowa powyżej, przez cały okres realizacji umowy.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Wadium, wykaz wykonanych zamówień, oświadczenie o braku podstaw wykluczenia i o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia niezbędnych zasobów Wykonawcy, Wykaz osób zatrudnionych

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

1. Wykonawca przystępujący do postępowania zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości 24 000 zł (słownie: dwadzieścia cztery tysiące złotych 00/100), najpóźniej w dniu składania ofert przed godz. 9.00. W przypadku jeżeli do godz. 9.00 dnia 22.04.2022 r. nie wpłynie wymagana kwota wadium na konto Zamawiającego, będzie to oznaczało , że wadium nie zostało wniesione.
2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert.
3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
1)pieniądzu;
2)gwarancjach bankowych;
3)gwarancjach ubezpieczeniowych;
4)poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2020r.poz. 299).
4. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na konto nr rachunku 85 1240 1268 1111 0010 3932 6057 z dopiskiem „Wadium–nr postępowania”. UWAGA: Za termin wniesienia wadium w formie pieniężnej zostanie przyjęty termin uznania rachunku Zamawiającego.
5. Wadium wnoszone w formie poręczeń lub gwarancji musi być złożone jako oryginał gwarancji lub poręczenia w postaci elektronicznej i spełniać co najmniej poniższe wymagania:
1)musi obejmować odpowiedzialność za wszystkie przypadki powodujące utratę wadium przez Wykonawcę określone w ustawie p.z.p.
2)z jej treści powinno jednoznacznie wynikać zobowiązanie gwaranta do zapłaty całej kwoty wadium;
3)powinno być nieodwołalne i bezwarunkowe oraz płatne na pierwsze żądanie;
4)termin obowiązywania poręczenia lub gwarancji nie może być krótszy niż termin związania ofertą (z zastrzeżeniem iż pierwszym dniem związania ofertą jest dzień składania ofert);
5)w treści poręczenia lub gwarancji powinna znaleźć się nazwa oraz numer przedmiotowego postępowania;
6)beneficjentem poręczenia lub gwarancji jest Zamawiający
7)w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia(art. 58 p.z.p.), Zamawiający wymaga aby poręczenie lub gwarancja obejmowała swą treścią (tj. zobowiązanych z tytułu poręczenia lub gwarancji) wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia lub aby z jej treści wynikało, że zabezpiecza ofertę Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum);
6. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium, wniesie wadium w sposób nieprawidłowy lub nie utrzyma wadium nieprzerwanie do upływu terminu związania ofertą lub złoży wniosek o zwrot wadium w przypadku, o którym mowa w art. 98 ust. 2 pkt 3 p.z.p. zostanie odrzucona.
7. Zasady zwrotu oraz okoliczności zatrzymania wadium określa art. 98 p.z.p.

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale VI SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika jakie usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
5. Uznaje się, że Wykonawcy spełniają warunki udziału w zamówieniu, jeżeli wspólnie spełniają wymagania stawiane przez Zamawiającego.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

3. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 p.z.p. oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-04-22 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-04-22 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-05-20

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zamówię występ clowna na urodziny w dn. 17.05.2024 r.- Czersk
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania25-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zamówię występ clowna na urodziny w dn. 17.05.2024 r. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.