„Świadczenie usług gastronomicznych dla wychowanków przebywających w Zespole Placówek...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„Świadczenie usług gastronomicznych dla wychowanków przebywających w Zespole Placówek Oświatowych w Krośnie”
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKrosno
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2023-11-30
  • ZamawiającyZespół Placówek Oświatowych w Krośnie
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-22
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00502604
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
„Świadczenie usług gastronomicznych dla wychowanków przebywających w Zespole Placówek Oświatowych w Krośnie”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Placówek Oświatowych w Krośnie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 180601234

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Bohaterów Westerplatte 20a

1.5.2.) Miejscowość: Krosno

1.5.3.) Kod pocztowy: 38-400

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: bursakrosno@poczta.onet.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bursakrosno.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Świadczenie usług gastronomicznych dla wychowanków przebywających w Zespole Placówek Oświatowych w Krośnie”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-bd920ec8-886e-11ee-9fb5-3edbb70f45bd

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00502604

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00068839/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Świadczenie usług gastronomicznych dla wychowawnków ZPO w Krośnie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-bd920ec8-886e-11ee-9fb5-3edbb70f45bd

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl .
Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). Wykonawca przygotowuje ofertę przy pomocy interaktywnego „Formularza ofertowego” udostępnionego przez Zamawiającego na Platformie e-Zamówienia i zamieszczonego w podglądzie postępowania w zakładce „Informacje podstawowe”.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych. Dokumenty elektroniczne , o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania. Informacje, oświadczenia lub dokumenty , inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem Wykonawcy/Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/Podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usługi gastronomicznej polegającej na przygotowaniu i wydawaniu posiłków (śniadanie, obiad - dwudaniowy, kolacja) dla ok. 160 wychowanków dziennie (wiek 15-20 lat) przebywających w Zespole Placówek Oświatowych w Krośnie w okresie od 02 stycznia 2024 r. do 20 grudnia 2024 r.,
z wyjątkiem dni wolnych od nauki szkolnej - zgodnie z kalendarzem roku szkolnego z uwzględnieniem tzw. „wsadu do kotła”.
Planowana liczba posiłków w ciągu 182 dni dla 160 wychowanków z zastrzeżeniem, że:
a) dni od poniedziałku do czwartku w trakcie trwania umowy przewiduje się 148, zaś w ciągu dnia Wykonawca zobowiązany jest wydać 3 posiłki, przewidywana ilość posiłków to = 148 dni x 3 posiłki = 444 x 160 wychowanków = 71 040
b) dni oznaczone w kalendarzu jako piątek w trakcie trwania umowy przewiduje się 34, zaś w ciągu takiego dnia Wykonawca zobowiązany jest wydać 2 posiłki (przewidywana ilość posiłków to 34 dni x 2 posiłki = 68 x 160 wychowanków =10 880
Razem: 81 920 posiłków.
Liczba wychowanków korzystających z wyżywienia dziennego jest wielkością szacunkową, może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i uzależniona jest od dziennych stanów osobowych wychowanków. Ewentualne zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie bezpośrednio wykonawcy najpóźniej do godziny 8:00 danego dnia. Zamawiający wskazuje minimalną ilość wychowanków, którzy będą korzystać z wyżywienia dziennego w czasie trwania umowy na poziomie 130 osób dziennie.
W związku z tym Wykonawca jest zobowiązany do podania w formie pisemnej danych kontaktowych osoby upoważnionej do kontaktów z Zamawiającym.
Wynagrodzenie Wykonawcy stanowi koszt świadczenia usługi gastronomicznej (przygotowanie i wydanie posiłków).
Ustala się cenę ryczałtową surowców użytych do przygotowania wydanych posiłków tzw. „wsad do kotła” w wysokości 18,00 zł brutto (słownie: osiemnaście złotych) na jednego wychowanka na jeden dzień żywieniowy obejmujący śniadanie, obiad, kolację od poniedziałku do czwartku) i 14,00 zł brutto (słownie: czternaście złotych) obejmujący śniadanie i obiad w piątek. Kwota przeznaczona na tzw. „wsad do kotła” musi znaleźć realne odzwierciedlenie w składnikach użytych do przygotowania posiłku. Kwota ta nie podlega pomniejszeniu o inne należności obciążające wykonawcę z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej (np. podatek VAT). Kwota ta ma być przeznaczona na zakup produktów do przygotowania dziennego wyżywienia dla jednego wychowanka z zastrzeżeniem, że na obiad powinna być wydatkowana minimum połowa kwoty ustalonej jako „ wsad do kotła”. Zamawiający pokrywa w całości koszt dziennego tzw. „wsadu do kotła” dla jednej osoby w kwocie 18,00 zł od poniedziałku do czwartku oraz 14,00 zł w piątki. Maksymalna kwota przeznaczona na w/w „wsad do kotła” w okresie objętym umową to kwota 565.200,00 zł brutto przy założeniu wyżywienia 160 wychowanków w ciągu 148 dni, tj. od poniedziałku do czwartku oraz 160 wychowanków w ciągu 34 dni w piątki.
Posiłki będą przygotowywane i wydawane codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni wolnych od nauki szkolnej, zgodnie z kalendarzem roku szkolnego w ściśle ustalonych porach dnia: od poniedziałku do czwartku śniadanie - godz. 6.30-8.00, obiad - godz. 13.00-17.00, kolacja - godz. 18.30-19.30, w piątek: śniadanie - godz. 6.30-8.00, obiad - godz. 12.00-15.00.
W zależności od indywidualnych potrzeb wychowanków, Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania potraw dla wegetarian i osób zobowiązanych do zachowania diet pokarmowych.
Wykonawca będzie udostępniał jadłospis dekadowy, w tym oddzielnie jadłospis dla wychowanków z alergią pokarmową i wegetarian. Jadłospis powinien być urozmaicony, taki sam rodzaj potrawy nie może powtarzać się w ciągu 10 dni. Jadłospis powinien zostać udostępniony najpóźniej w piątek poprzedzający tydzień, którego jadłospis dotyczy. Jadłospisy powinny być zaopatrzone w informację o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W tygodniu powinien być podawany, co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina, itp.) z wyłączeniem mięsa mieszanego, a raz na tydzień z daniem rybnym (z wyłączeniem ryby panga) wraz z surówką. Dwa razy
w tygodniu powinny być dostarczane dania jarskie bezmięsne (zawierające produkty białkowe, np. rybę, jaja, sery, naleśniki, kluski leniwe, knedle ze śliwkami, pierogi, itp.).
Wykonawca nie może stosować gotowych potraw konserwowych oraz ulepszaczy smaku, jak również gotowych dań np. w torebkach, puszkach, słoikach. Potrawy powinny być lekkostrawne, gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Ważna jest estetyka podawanych posiłków. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków na bazie produktów świeżych, naturalnych, zgodnie z normami bezpieczeństwa i standardami HACCP oraz przepisami zawartymi w:
- ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022 r. poz. 2132) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy;
- Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Wykonawca zobowiązuje się do bezwzględnego przestrzegania właściwych przepisów higieniczno-sanitarnych podczas przygotowania i wydawania posiłków.
Posiłki wydawane będą przez Wykonawcę przy pomocy personelu własnego zapewniając odpowiednią temperaturę i gramaturę posiłków.
Wykonawca zapewni niezbędne naczynia stołowe i sztućce do spożywania posiłków oraz na własny koszt będzie je uzupełniał. Korzystanie przez wykonawcę z naczyń i sztućców jednorazowych jest niedopuszczalne.
Po zakończeniu posiłku brudne naczynia, sztućce, sprzęt kuchenny wykonawca zmywa oraz dezynfekuje i sterylizuje zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi obowiązującymi w tym zakresie.
Wykonawcę zobowiązuje się do utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych zgodnie z zastosowaniem przepisów bezpieczeństwa żywnościowego i sanitarnych. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczyć pojemniki na odpady, ich odbiór i utylizację zgodnie z ustawą z dnia 14 grudnia 2012 r. o odpadach (Dz. U. z 2022 r., poz. 699 ze zm.). Zamawiającemu przysługuje prawo do przeprowadzania kontroli na każdym etapie procesu przygotowania i wydawania posiłków. Zamawiający ma możliwość wglądu do pomieszczeń: kuchni, obieralni, zmywalni, magazynów żywności i sanitariatów.
W przypadku uzasadnionych wątpliwości co do stanu sanitarnego pomieszczeń Zamawiający może powiadomić o tym właściwą inspekcję sanitarną. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia w szczególności zakupu i dostawy niezbędnych artykułów spożywczych niezbędnych do przygotowania posiłków będących przedmiotem zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-20

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Spełniania warunku udziału w postępowaniu dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej.
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony o ile Wykonawca wykaże, iż wykonał lub wykonuje należycie w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie usługę/i polegającą/e na przygotowaniu i dostarczaniu gotowych posiłków o łącznej wartości nie niższej niż 300 000 zł netto.
Okres 3 lat, o którym mowa powyżej, liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania spełniania warunku udziału w postępowaniu dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej Wykonawca zobowiązany jest:
a) złożyć wykaz usług określonych rodzajowo w dziale VI SWZ, wykonanych lub wykonywanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich:
- wartości,
- przedmiotu,
- daty wykonania,
- podmiotów, na rzecz których usługi te zostały wykonane;
b) załączyć dowody określające czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Dowodami, o których mowa powyżej są:
- referencje,
- inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były lub są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy.
W przypadku usług nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.

UWAGA:
a) jeżeli Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług wykonywanych wspólnie z innymi Wykonawcami wykaz winien dotyczyć usług, w których wykonaniu Wykonawca ten bezpośrednio uczestniczył.
b) w odniesieniu do warunków dotyczących doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane (art. 117 ust. 3 Pzp).

W przypadku, o którym mowa powyżej Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają odpowiednio do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu wstępnym, składanym na podstawie 125 ust. 1 ustawy Pzp. Wzór oświadczenia stanowi załącznik do SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

W Zamawiający przewiduje możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia umownego
w następujących przypadkach:
1) w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług. W przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług, wartość netto wynagrodzenia Wykonawcy nie zmieni się, a wartość brutto zostanie wyliczona na podstawie zmienionej stawki od dnia wejścia w życie tej zmiany.
2) w przypadku zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę, albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie ustawy z dnia 10 października 2002r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
3) w przypadku zmian zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub zmiany wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne,
4) zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych,
o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych jeżeli zmiany określone w pkt. 1)-4) będą miały wpływ na koszty wykonania Umowy przez Wykonawcę.
5) zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia. Poziom zmiany ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia uprawniający Strony Umowy do żądania zmiany wynagrodzenia ustala się na 15 % w stosunku do poziomu cen tych samych materiałów lub kosztów z dnia składania ofert. Początkowy termin ustalenia zmiany wynagrodzenia ustala się na dzień zaistnienia przesłanki w postaci wzrostu wynagrodzenia ceny materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia o 15 %.
Maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia, jaką dopuszcza zamawiający, to łącznie 5 % w stosunku do wartości całkowitego wynagrodzenia brutto określonego w umowie.
Zmiana wynagrodzenia może nastąpić co kwartał, począwszy najwcześniej od 6-go miesiąca obowiązywania niniejszej Umowy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-11-29 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: 1. Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl,

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-29 12:15

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawy artykułów spożywczych - Przemyśl
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania25-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawy artykułów spożywczych. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI