Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
„Świadczenie usług cateringowych dla Samorządowego Przedszkola w Drelowie od dnia 01.09.2024r. do dnia 31.07.2025 r.”
1.3.1 Świadczenie usług cateringowych dla Samorządowego Przedszkola w Drelowie od dnia 01.09.2024r. do dnia 31.07.2025r.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1.Przedmiot zamówienia obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do kuchni Samorządowego Przedszkola w Drelowie , ul.Bankowa 17, 21-570 Drelów ( 2 oddziały przedszkolne), do kuchni Szkoły Podstawowej w Drelowie , ul. Szkolna 11, 21-570 Drelów ( 2 oddziały przedszkolne).
- śniadania
- dwudaniowy obiad( zupa i drugie danie)
- podwieczorek
2.Szacowana liczba posiłków na rok szkolny 2024/2025
Szacowana liczba porcji dziennie : 74
Szacowana liczba dni : 227
Łączna szacunkowa liczba posiłków w okresie trwania umowy: 16798
3.Liczba posiłków jest wartością szacunkową. Ze względu na brak możliwości podania na etapie ogłoszenia niniejszego postępowania dokładnej liczby dzieci żywionych , zakres zamówienia może zostać zmniejszony lub zwiększony, odpowiednio do realnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tytułu niezrealizowanych dostaw. Wykonawca nie może odmówić realizacji dostawy ze względu na zmniejszenie zamówienia. Dzienna liczba posiłków będzie zależna od frekwencji dzieci.
4. Wydawanie posiłków dzieciom będzie zajmował się personel przedszkola.
Posiłki będą wydawane w naczyniach przedszkolnych.
5.Posiłki będą dostarczane codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy i innych dni wolnych od zajęć edukacyjnych, w godzinach ustalonych przez zamawiającego:
Śniadania –do godziny 8.45
Obiad i podwieczorek do godziny 11.45
6. Wykonawca i Zamawiający zobowiązany jest prowadzić ewidencję dostarczanych posiłków.
7.Wynagrodzenie Wykonawcy będzie określane na podstawie ilościowego rozliczenia rzeczywiście wydanych posiłków w oparciu o cenę jednostkową zadeklarowaną w ofercie Wykonawcy.
8.Wykonawca dostarczał będzie zamawiającemu jadłospis w formie pisemnej . Jadłospis musi mieć podaną gramaturę i kaloryczność składników wchodzących w skład posiłku.
9.Jadłospis powinien uwzględnić produkty z każdej grupy , być urozmaicony, zbilansowany , różnorodny , smaczny i dostosowany do pory roku i świat. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia( Dz.U. z 2019r. poz.1252) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy . Posiłki muszą być dostosowane do wymogów Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań , jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach( Dz.U. z 2016r. poz. 1154). Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
10.Zamawiający zastrzega ,że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
a) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych , bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających , barwiących lub sztucznie aromatyzowanych , sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych,
b)w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, przy czym nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej w ciągu tygodnia.
c)w jadłospisie wymaga się każdego dnia co najmniej dwóch porcji mleka, oraz do każdego posiłku każdego dnia warzywo lub owoc.
d) porcję ryby , co najmniej raz w tygodniu
11.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości z uwzględnieniem najlepszych tradycji kulinarnych , z wykluczeniem półproduktów i zgodnie z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki muszą być podane dzieciom w odpowiedniej temperaturze GHP/GMP, w czasie 4 godzin od momentu ich sporządzenia.
12.Naczynia w których będą dostarczane posiłki , będą myte i dezynfekowane w siedzibie Wykonawcy.
13. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania w miejscu prowadzenia działalności próbek do badań Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej zgodnie z obowiązującymi przepisami.
14. Posiłki powinny być dostarczone do przedszkola środkiem transportu Wykonawcy dopuszczonym decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci , w specjalistycznych termosach , gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
15.Personel Wykonawcy powinien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP , a także aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno- epidemiologicznym o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Państwowym Inspektorem Sanitarnym. Wykonawca posiada pełną odpowiedzialność cywilną , administracyjną i karną , za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci.
Wróżby Andrzejkowe
Lublin (lubelskie)
Striptizerka Lublin - 576 170 483 - Striptiz na kawalerski Lublin
Lublin, Zamość, Chełm, Przemyśl (lubelskie)
Fabryka Kreatywności Animacje dla dzieci
Lublin (lubelskie)
Degustacje win - Saint Vincent
Nowe Miasteczko (lubelskie)
Współpraca muzyczna - Chełm
Chełm (lubelskie)
Wypożyczalnia namiotów
Ryki (lubelskie)
Usługi cateringowe i gastronomiczne dla firm
Lublin (lubelskie)
Dworek Arkadia
Strzyżewice (lubelskie)
Zespół muzyczny, Dj, konferansjer - na wesele!
Lublin (lubelskie)