Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLiszki
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2023-12-01
  • ZamawiającyGmina Liszki
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-24
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00511626
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Liszki

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 351555743

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Mały Rynek 2

1.5.2.) Miejscowość: Liszki

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-060

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 12 256 25 52

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ug@liszki.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.liszki.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-09173f15-8919-11ee-b55a-a22b2d7f700e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00511626

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00043962/17/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.6 Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-09173f15-8919-11ee-b55a-a22b2d7f700e

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl oraz poczty elektronicznej (ug@liszki.pl) z zastrzeżeniem że złożenie oferty następuje wyłącznie przy użyciu Platformy.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl oraz poczty elektronicznej (ug@liszki.pl) z zastrzeżeniem że złożenie oferty następuje wyłącznie przy użyciu Platformy.
2. Adres strony internetowej, na której jest prowadzone postępowanie i na której będą dostępne wszelkie dokumenty związane z prowadzoną procedurą: https://ezamowienia.gov.pl.
3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
5. Do przygotowania oferty konieczne jest posiadanie przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy kwalifikowanego podpisu elektronicznego lub podpisu osobistego lub podpisu zaufanego.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Jeżeli Zamawiający będzie przetwarzał dane osobowe osób fizycznych w celu realizacji zamówienia, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Gmina Liszki; ul. Mały Rynek 2, 32-060 Liszki;
2) Kontakt do inspektora ochrony danych osobowych Zamawiającego: e-mail: iod@spliszki.pl;
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy Pzp i aktów wykonawczych;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.
6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z Pzp.
7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.
2. Posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: GZEAS.262-1-4/2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 1: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Cholerzynie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Cholerzyn 205, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 63 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 40 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:15,
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:15,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 14 490 śniadań, 14 490 II śniadań, 14 490 obiadów dwudaniowych oraz 14 490 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 7 200 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3. Zadanie nr 2: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Antoniego Sewiołka w Czułowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Czułów 188, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 60 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 54 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:00-11.30;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00;
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 13 800 śniadań, 13 800 II śniadań, 13 800 obiadów dwudaniowych oraz 13 800 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 9 720 obiadów dwudaniowych.
4.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3. Zadanie nr 3: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Jeziorzanach:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Jeziorzany 1, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 35 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 7 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00;
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 8 050 śniadań, 8 050 II śniadań, 8 050 obiadów dwudaniowych oraz 8 050 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 1 260 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 4: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Św. Józefa w Kaszowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Kaszów 185, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 22 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 28 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00;
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 5 060 śniadań, 5 060 II śniadań, 5 060 obiadów dwudaniowych oraz 5 060 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 5 040 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 5: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Św. Jadwigi Królowej w Kaszowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Kaszów 547, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 40 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 40 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:30-12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:30-12:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 9 200 śniadań, 9 200 II śniadań, 9 200 obiadów dwudaniowych oraz 9 200 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 7 200 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zwarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 6: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Kard. Stefana Wyszyńskiego w Kryspinowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: ul. Długa 30, 32-060 Kryspinów,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 81 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 76 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 11:15;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:15,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 18 630 śniadań, 18 630 II śniadań, 18 630 obiadów dwudaniowych oraz 18 630 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 13 680 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 7: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. św. Jana Kantego w Liszkach:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: ul. Szkolna 50, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 70 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 70 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 11:15;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:15,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 16 100 śniadań, 16 100 II śniadań, 16 100 obiadów dwudaniowych oraz 16 100 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 12 600 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 8: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Księcia Józefa Poniatowskiego w Mnikowie:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Mników 13, 32-084 Morawica,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 59 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 35 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 13 570 śniadań, 13 570 II śniadań, 13 570 obiadów dwudaniowych oraz 13 570 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 6 300 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 9: Świadczenie usług cateringowych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Morawicy:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Morawica 388, 32-084 Morawica,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 72 uczniów przedszkola (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 75 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów przedszkola: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów przedszkola: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:30-12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:30-12:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów przedszkola: 230 dni, tj. 16 560 śniadań, 16 560 II śniadań, 16 560 obiadów dwudaniowych oraz 16 560 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 13 500 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz. V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 10: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Jana Długosza w Piekarach:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Piekary 100, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 67 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 25 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 7:30, obiad i podwieczorek – godz. 11:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 11:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 15 410 śniadań, 15 410 II śniadań, 15 410 obiadów dwudaniowych oraz 15 410 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 4 500 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w rozdz.V SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych, których organem prowadzącym jest Gmina Liszki w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r.”
2. Usługa cateringu – przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla:
1) 599 uczniów przedszkola i oddziałów przedszkolnych (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
2) dla 500 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat.
3.Zadanie nr 11: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Króla Jana III Sobieskiego w Rącznej:
a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Rączna 1, 32-060 Liszki,
b) Usługa będzie realizowana dla:
- 30 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;
- dla 50 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,
c) Termin wykonania:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem jednomiesięcznej przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 01.07.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.,
d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;
- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00,
e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:
- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 230 dni, tj. 6 900 śniadań, 6 900 II śniadań, 6 900 obiadów dwudaniowych oraz 6 900 podwieczorków,
- dla uczniów klas I-VIII: 180 dni, tj. 9 000 obiadów dwudaniowych.
4. Szczegółowy opi przedmiotu zamówienia został zawarty w SWZ w rozdz.V.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostarczenia posiłku

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1) nie podlegają wykluczeniu;
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu.
2. Zamawiający wymaga wykazania przez Wykonawcę spełnienia warunków określonych w art. 112 ust. 2 Pzp dotyczących:
1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez posiadanie dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem (KRS, CEIDG).
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
4) Zdolności technicznej:
Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie zdolności technicznej, jeżeli wykaże że dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, czyli minimum:
a) jednym samochodem odpowiadającym wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności dla realizacji od 1-4 zadań;
b) dwoma samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności dla realizacji od 5-8 zadań;
c) trzema samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności dla realizacji od 9-11 zadań.
5) Zdolność zawodowej:
a) w zakresie doświadczenia:
Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie doświadczenia, jeżeli wykaże że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował co najmniej dwa zamówienia o wartości:
- dla zadania nr 1: nie niższej niż 200 000,00 zł (dwieście tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 100 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 2: nie niższej niż 200 000,00 zł (dwieście tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 100 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 3: nie niższej niż 90 000,00 zł (dziewięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 40 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 4: nie niższej niż 100 000,00 zł (sto tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 50 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 5: nie niższej niż 150 000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 80 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 6: nie niższej niż 250 000,00 zł (dwieście pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 150 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 7: nie niższej niż 230 000,00 zł (dwieście trzydzieści tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 140 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 8: nie niższej niż 170 000,00 zł (sto siedemdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 90 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 9: nie niższej niż 230 000,00 zł (dwieście trzydzieści tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 140 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 10: nie niższej niż 170 000,00 zł (sto siedemdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 90 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy,
- dla zadania nr 11: nie niższej niż 150 000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 80 dzieci lub młodzieży szkolnej oraz wykonywane w sposób ciągły przez minimum 5 m-cy;
b) w zakresie kwalifikacji zawodowych osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia:
Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie kwalifikacji zawodowych skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia, jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą, która będzie pełniła funkcję dietetyka. Dietetyk musi posiadać wykształcenie wyższe co najmniej studiów zawodowych (licencjackich) na kierunku dietetyka (lub innych równoważnych uprawnienia umożliwiających do pełnienia tej funkcji na przedmiotowym zamówieniu, np. technologia żywności i żywienie człowieka (specjalność żywienie człowieka) oraz zdrowie publiczne (specjalność dietetyka).
3. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.
4. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
5. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca, realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby ma potwierdzać, że stosunek łączący Wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:
1) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;
2) sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;
3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach, którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
6. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu:
1) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 Pzp, sporządzone nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
2) oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 108 ust. 1 pkt. 5 Pzp o przynależności do tej samej grupy kapitałowej – oświadczenie stanowi załącznik nr 7 do SWZ;

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu:
1) decyzji właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa;
2) wykazu osób, skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami – wzór wykazu stanowi zał. nr 4 do SWZ;
3) wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.
Jeżeli Wykonawca powołuje się na doświadczenie w realizacji usług wykonywanych wspólnie z innymi Wykonawcami, powyższy wykaz dotyczy usług, w których wykonaniu Wykonawca bezpośrednio uczestniczył - wzór wykazu stanowi załącznik nr 5 do SWZ;
4) wykazu narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami- wzór wykazu stanowi załącznik nr 6 do SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Nie dotyczy,

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Na ofertę składają się wypełnione i podpisane dokumenty:
1) formularz oferty sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ – oryginał podpisany kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym;
2) oświadczenie składane na podstawie art. 125 ust. 1 Pzp o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu sporządzone według wzoru załącznik nr 2 do SWZ podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym;
3) pełnomocnictwo do reprezentowania albo reprezentowania i zawarcia umowy Wykonawców składających ofertę wspólnie podpisane kwalifikowanym podpisem - jeżeli dotyczy;
4) oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy składający ofertę wspólnie, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym pełnomocnika, o którym mowa w pkt 5 - jeżeli dotyczy;
5) zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca, realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów - podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym podmiotu udostępniającego zasoby - jeżeli dotyczy.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
2. Za Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia uznaje się także wspólników spółki cywilnej.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
4. Wszelka korespondencja Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia prowadzona będzie wyłącznie z ustanowionym pełnomocnikiem.
5. Zamawiający w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunków dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej uzna za spełniony warunek zdolności technicznej i zawodowej jeżeli jego spełnienie wykaże co najmniej jeden z Wykonawców składający ofertę wspólną.
6. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia:
Oświadczenie składane na podstawie art. 125 ust. 1 Pzp oraz 7. Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 108 ust. 1 pkt. 5 Pzp o przynależności do tej samej grupy kapitałowej składa każdy z Wykonawców.
7. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
8. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
9. Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy, zostały określone w załączniku nr 3 do SWZ.
2. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zamian w umowie na zasadach określonych w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-01 14:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Platformy e -Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-01 14:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-12-30

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia, na podstawie na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. z 2022 r. poz. 835 z późn. zm.):
1) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3;
2) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (tekst jedn. Dz. U. z 2022 r. poz. 593 z późn. zm.) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3;
3) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (tekst jedn. Dz. U. z 2021 r. poz. 217 z późn. zm.) jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3.
2. Tryb podstawowy, na podstawie art. 275 pkt 1 Pzp na wykonanie usługi społecznej o wartości szacunkowej mniejszej niż 750 000 euro.
2. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę bez przeprowadzenia negocjacji.
3. Usługi objęte niniejszym zamówieniem są usługami społecznymi wymienionymi w załączniku XIV do dyrektywy 2014/24/UE.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę położenie pytek w mieszkaniu - Kraków
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania23-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę położenie pytek w mieszkaniu Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI