Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej w 2022 roku dla podopiecznych Środowiskowego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej w 2022 roku dla podopiecznych Środowiskowego Ośrodka Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, realizowanej w ramach Projektu LUBInclusiON
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLublin
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-12-17
  • ZamawiającyŚrodowiskowy Ośrodek Wsparcia "Kalina"
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-08
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00304007
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej w 2022 roku dla podopiecznych Środowiskowego Ośrodka Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, realizowanej w ramach Projektu LUBInclusiON

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Środowiskowy Ośrodek Wsparcia "Kalina"

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 386933801

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kalinowszczyzna, 84

1.5.2.) Miejscowość: Lublin

1.5.3.) Kod pocztowy: 20-201

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: kierownik@sowkalina.lublin.eu

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: biuletyn.lublin.eu/sow

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

usługi ochrony zdrowia i wspierające

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej w 2022 roku dla podopiecznych Środowiskowego Ośrodka Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, realizowanej w ramach Projektu LUBInclusiON

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5a55fbbf-5503-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00304007

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00006019/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.2 Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej w 2022 roku dla podopiecznych Środowiskowego Ośrodka Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, realizowanej w ramach Projektu LUBInclusiON

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.15.) Nazwa projektu lub programu

Projekt LUBInclusiON - działania profilaktyczne i usamodzielniające w środowisku lokalnym oraz tworzenie nowych miejsc usług społecznych

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

biuletyn.lublin.eu/sow

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1.1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się za pośrednictwem
miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal.1.2. Wnioski,
zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują za pośrednictwem
dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz
do komunikacji). 1.3. Sporządzanie i przekazywanie informacji w tym dokumentów elektronicznych
musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30
grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań
technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.Adres strony internetowej:
https://biuletyn.lublin.eu/sow

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.1.
Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi
posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy:
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.1.2. Zasady
składania ofert oraz dokumentów składanych wraz z ofertą oraz wymagania techniczne i organizacyjne
ich wysyłania opisane zostały w Instrukcji użytkownika. Wykonawca zobowiązany jest zapoznać się z
ww. Instrukcją i postępować wg zasad w niej wskazanych. Wykonawca ubiegając się o udzielenie
zamówienia w szczególności składając ofertę akceptuje zasady korzystania z systemu miniPortal
wskazane w Instrukcji użytkownika i SWZ1.3. Sporządzanie i przekazywanie informacji w tym
dokumentów elektronicznych musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa
Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji
oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.1.4. W celu korzystania z systemu miniPortal konieczne jest dysponowanie przez użytkownika urządzeniem teleinformatycznym z
dostępem do sieci Internet. Aplikacja działa tylko na platformie Windows i wymaga .NET Framework
4.5. W przypadku korzystania z urządzeń mobilnych oraz Mac lub Linux, dostęp do wszystkich
funkcjonalności systemu miniPortal może być ograniczony. Specyfikacja połączenia, formatu
przesyłanych danych oraz kodowania i oznaczania czasu odbioru danych:specyfikacja połączenia
formularze udostępnione są za pomocą protokołu TLS 1.2,format danych oraz kodowanie miniPortal -
Formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8,oznaczenia czasu odbioru danych –
miniPortal - wszelkie operacje opierają się o czas serwera i dane zapisywane są z dokładnością co do
setnej części sekundy,integracja z systemem ePUAP jest wykonana w wykorzystaniem
standardowego mechanizmu ePUAP. W przypadku Wykonawcy wysyłającego wniosek do
Zamawiającego, ESP Zamawiającego automatycznie generuje Rodzaj Urzędowego Poświadczenia
Odbioru, czyli Urzędowe Poświadczenie Przedłożenia (UPP), które jest powiązane z wysyłanym
dokumentem. W UPP w sekcji „Dane poświadczenia” jest zawarta informacja o dacie
doręczenia.System dostępny jest za pośrednictwem następujących przeglądarek internetowych:
Microsoft Internet Explorer od wersji 9.0,Mozilla Firefox od wersji 15,Google Chrome od wersji 20.1.5.
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.1.6. Za
datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub
elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich
przekazania na ePUAP.1.7. Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako
załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich
postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki
Postępowania.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na zadanie pn.: „sukcesywne świadczenie usługi cateringowej w 2022 roku dla podopiecznych Środowiskowego Ośrodka Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, 20-201 Lublin realizowanej w ramach Projektu LUBInclusiON -działania profilaktyczne i usamodzielniające w środowisku lokalnym oraz tworzenie nowych miejsc usług społecznych.
Zad 1: przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla 24 podopiecznych do Środowiskowego Ośrodka Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, 20-201 Lublin
Zad 2: przygotowanie i dostarczanie obiadów dla 30 podopiecznych dziennego pobytu w Środowiskowym Ośrodku Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, 20-201 Lublin.” prowadzonym w trybie podstawowym;
3) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 4 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;
4) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
5) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
6) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
7) Wykonawca posiada:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza integralności protokołu oraz jego załączników;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO;
8) Wykonawcy nie przysługuje:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym
z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: PN/352/G/2/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zad 1: przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla 24 podopiecznych do Środowiskowego Ośrodka Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, 20-201 Lublin

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55400000-4 - Usługi podawania napojów

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający przewiduje w okresie od 01.06.2022 r. do 31.12.2022 r. dla Zadania Nr 1 prawo opcji w rozumieniu art. 441 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Prawo opcji będzie obejmowało dostarczenie około
5 136 zestawów dziennego wyżywienia (w skład jednego zestawu dziennego wyżywienia wchodzi: śniadanie, dwudaniowy gorący obiad, kolacja, napoje do wszystkich trzech posiłków). Ilość zestawów dziennego wyżywienia będzie się zmieniać w zależności od dziennej frekwencji podopiecznych. Wykonawca będzie informowany telefonicznie o ilości posiłków zamawianych na dany dzień do godziny 7.00.
2. Określona powyżej w pkt 1 ilość zestawów dziennego wyżywienia jest maksymalną ilością usług w ramach prawa opcji na to zadanie.
3. Zlecenie usług w ramach prawa opcji zależeć będzie od potrzeb Zamawiającego. Oznacza to, że Zamawiający może zrezygnować z całości lub z części określonej w SWZ przez Zamawiającego maksymalnej ilości dostarczanych zestawów dziennego wyżywienia.
UWAGA: Wykonawca w ramach realizacji tego zadania dodatkowo w ramach prawa opcji przygotuje posiłek świąteczny (Wigilia,) - realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się muszą: co najmniej 12 potraw zwyczajowo przyjętych w przypadku Wieczerzy Wigilijnej

- dla Zadania Nr 1 w przypadku okazjonalnych świąt, tj. w dniach:
16.06.2021- Boże Ciało
23.06.2021 - Dzień Ojca
15.08.2022- Dzień Wojska Polskiego
29.11.2022- Andrzejki
06.12.2022- Mikołajki
24-26.12.2022- Święta Bożego Narodzenia
31.12.2021 -Sylwester
do gorących obiadów przygotuje i dostarczy deser składający się z domowego ciasta.
Zlecenie, rozliczenie i powiadomienie o realizacji w/w usług w ramach prawa opcji nastąpi na zasadach określonych w pkt 2 i 3.
Maksymalną ilością usług w ramach prawa opcji na zadanie Nr 1 wynikającą z dodatkowych posiłków świątecznych i deserów stanowi iloczyn 9 deserów i 1 posiłku świątecznego (Wigilia) i liczby podopiecznych, tj. 24 podopiecznych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert dla Zadania Nr 1:

1) Cena – waga kryterium: 60%
Oferta z najniższą ceną stanowiącą sumę cen składających się na zadanie Nr 1 (pkt I a i I b) wynikających z Formularza ofertowego otrzyma PC= 10 pkt.

Pozostałe oferty otrzymają liczbę punktów obliczoną według następującego wzoru:

PC= oferta z najniższą ceną : oferta oceniana x10

2) Doświadczenie dietetyka PD- znaczenie kryterium 20 %
Punktowane będzie doświadczenie nabyte w przygotowywaniu jadłospisów dla seniorów lub pacjentów szpitali liczone w miesiącach:
Od 0 – 6 miesięcy – 0 pkt
Od 7 – 13 miesięcy – 4 pkt
Od 14 -20 miesięcy – 6 pkt
Od 21 – 26 miesięcy i więcej – 10 pkt
Ilość miesięcy doświadczenia nie podlega kumulacji w przypadku przygotowywania jadłospisów dla różnych podmiotów w tym samym czasie.
W przypadku nie wskazania doświadczenia dietetyka, Zamawiający przyjmie, iż dietetyk nie posiada wskazanego doświadczenia a oferta otrzyma 0 pkt w tym kryterium.

3) Urozmaicenie posiłku dodatkowym owocem sezonowym PP- znaczenie 20 %

- oferty bez wskazania urozmaicenia posiłku dodatkowym owocem sezonowym otrzymają liczbę punktów PP=0 pkt.
- oferty ze wskazaniem urozmaicenia posiłku dodatkowym owocem sezonowym otrzymają liczbę punktów PP=10 pkt.

W przypadku nie wskazania urozmaicenia posiłku dodatkowym owocem sezonowym, Zamawiający przyjmie, iż Wykonawca nie oferuje urozmaicenia posiłku dodatkowym owocem sezonowym a oferta otrzyma 0 pkt w tym kryterium. Waga owocu sezonowego winna wynosić minimum 100 g na osobę w przypadku jabłek, gruszek, pomarańczy, bananów itp. i minimum 150 g na osobę w przypadku truskawek, czereśni, porzeczek itp.

Za najkorzystniejszą uznana będzie oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczoną według wzoru:

P= PCx60% + PDx20 %+PPx20%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie dietetyka

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Urozmaicenie posiłku dodatkowym owocem sezonowym

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zad 2: przygotowanie i dostarczanie obiadów dla 30 podopiecznych dziennego pobytu w Środowiskowym Ośrodku Wsparcia „Kalina” w Lublinie ul. Kalinowszczyzna 84, 20-201 Lublin.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55400000-4 - Usługi podawania napojów

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający przewiduje w okresie od 01.06.2022 r. do 31.12.2022 r. dla Zadania Nr 2 prawo opcji w rozumieniu art. 441 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Prawo opcji będzie obejmowało dostarczenie około
4 440 dwudaniowych gorących obiadów z napojami. Ilość obiadów będzie się zmieniać w zależności od dziennej frekwencji podopiecznych. Wykonawca będzie informowany telefonicznie o ilości posiłków zamawianych na dany dzień do godziny 7.00.
2. Określona powyżej w pkt 1 ilość zestawów dziennego wyżywienia oraz dwudaniowych gorących obiadów z napojami jest maksymalną ilością usług w ramach prawa opcji na to zadanie.
3. Zlecenie usług w ramach prawa opcji zależeć będzie od potrzeb Zamawiającego. Oznacza to, że Zamawiający może zrezygnować z całości lub z części określonej w SWZ przez Zamawiającego maksymalnej ilości dostarczanych dwudaniowych gorących obiadów z napojami.
4. Rozliczenie następować będzie na podstawie zleconych i wykonanych usług. Zamawiający powiadomi pisemnie Wykonawcę o planowanym rozpoczęciu realizacji usługi objętej prawem opcji co najmniej 2 tygodnie przed planowanym terminem rozpoczęcia usługi.
UWAGA: Wykonawca w ramach realizacji tego zadania dodatkowo w ramach prawa opcji przygotuje posiłek świąteczny (Wigilia,) - realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się muszą: co najmniej 12 potraw zwyczajowo przyjętych w przypadku Wieczerzy Wigilijnej

- dla Zadania Nr 2 w przypadku okazjonalnych świąt, tj. w dniach:
23.06.2021 - Dzień Ojca
29.11.2022- Andrzejki
06.12.2022- Mikołajki
31.12.2021 -Sylwester
do gorących obiadów przygotuje i dostarczy deser składający się z domowego ciasta.
Zlecenie, rozliczenie i powiadomienie o realizacji w/w usług w ramach prawa opcji nastąpi na zasadach określonych w pkt 2 i 3.
Maksymalną ilością usług w ramach prawa opcji na zadanie Nr 2 wynikającą z dodatkowych posiłków świątecznych i deserów stanowi iloczyn 4 deserów i 1 posiłku świątecznego (Wigilia) i liczby podopiecznych, tj. 30 podopiecznych.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny ofert dla Zadania Nr 2:

1) Cena – waga kryterium: 60%
Oferta z najniższą ceną stanowiącą sumę cen składających się na zadanie Nr 2 (pkt II a i II b) wynikających z Formularza ofertowego otrzyma PC= 10 pkt.

Pozostałe oferty otrzymają liczbę punktów obliczoną według następującego wzoru:

PC= oferta z najniższą ceną : oferta oceniana x10

2) Doświadczenie dietetyka PD- znaczenie kryterium 20 %
Punktowane będzie doświadczenie nabyte w przygotowywaniu jadłospisów dla seniorów lub pacjentów szpitali liczone w miesiącach:
Od 0 – 6 miesięcy – 0 pkt
Od 7 – 13 miesięcy – 4 pkt
Od 14 -20 miesięcy – 6 pkt
Od 21 – 26 miesięcy i więcej – 10 pkt
Ilość miesięcy doświadczenia nie podlega kumulacji w przypadku przygotowywania jadłospisów dla różnych podmiotów w tym samym czasie.
W przypadku nie wskazania doświadczenia dietetyka, Zamawiający przyjmie, iż dietetyk nie posiada wskazanego doświadczenia a oferta otrzyma 0 pkt w tym kryterium.

3) Urozmaicenie posiłku dodatkowym owocem sezonowym PP- znaczenie 20 %

- oferty bez wskazania urozmaicenia posiłku dodatkowym owocem sezonowym otrzymają liczbę punktów PP=0 pkt.
- oferty ze wskazaniem urozmaicenia posiłku dodatkowym owocem sezonowym otrzymają liczbę punktów PP=10 pkt.

W przypadku nie wskazania urozmaicenia posiłku dodatkowym owocem sezonowym, Zamawiający przyjmie, iż Wykonawca nie oferuje urozmaicenia posiłku dodatkowym owocem sezonowym a oferta otrzyma 0 pkt w tym kryterium. Waga owocu sezonowego winna wynosić minimum 100 g na osobę w przypadku jabłek, gruszek, pomarańczy, bananów itp. i minimum 150 g na osobę w przypadku truskawek, czereśni, porzeczek itp.

Za najkorzystniejszą uznana będzie oferta, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów obliczoną według wzoru:

P= PCx60% + PDx20 %+PPx20%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie dietetyka

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Urozmaicenie posiłku dodatkowym owocem sezonowym

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące: zdolności technicznej lub zawodowej.
2. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek jeżeli:
wykonał należycie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, minimum 1 usługę cateringu o wartości co najmniej 50 000,00 zł. brutto.
W/w minimalny warunek ma zastosowanie niezależnie od ilości zadań o jakie ubiega się Wykonawca. Spełnienie tego warunku Zamawiający oceni na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 8 pkt 8.1 niniejszej SWZ.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta musi zawierać następujące oświadczenia i dokumenty:
1) Formularz ofertowy – do wykorzystania wzór (druk), stanowiący Załącznik nr 3 do SWZ (przy czym Wykonawca może sporządzić ofertę wg innego wzorca, powinna ona wówczas obejmować dane wymagane dla oferty w SWZ i załącznikach).
2) Oświadczenia, o których mowa w rozdziale 8.1 SWZ;
3) Oświadczenie, o którym mowa w rozdziale 8.2 SWZ (jeżeli dotyczy),
4) Zobowiązanie lub inne dokumenty, o których mowa w pkt 9.4 SWZ (jeżeli dotyczy).
5) Potwierdzenie umocowania do działania w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby:
a) zamawiający w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby jest umocowana do jego reprezentowania, żąda złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru;
b) wykonawca lub podmiot udostępniający zasoby nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w lit a), jeżeli zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
c) jeżeli w imieniu wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w lit a), zamawiający żąda od wykonawcy lub podmiotu udostępniającego zasoby złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzającego umocowanie do reprezentowania wykonawcy.
6) Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego (jeżeli dotyczy).
13.5. Pełnomocnictwo o którym mowa w rozdziale 13.4 pkt 5) lit c) i pkt 6) SWZ składa się, pod rygorem nieważności w formie elektronicznej (tj. opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym lub w formie elektronicznej kopii poświadczonej za zgodność notarialnie - w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2020 r. poz. 346, 568, 695, 1517 i 2320), z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku,
wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie
zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego.1.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie
zamówienia:a) oświadczenia o których mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy z
Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak
podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim
każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub kryteriów
selekcji.b) w przypadku, o którym mowa w rozdziale 6.3 SWZ wykonawcy wspólnie ubiegający
się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy
lub usługi wykonają poszczególni wykonawcy. Oświadczenie należy złożyć wg wymogów
załącznika nr 6 do SWZ. Oświadczenie to jest podmiotowym środkiem dowodowym.1.3. Jeżeli
została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii
umowy regulującej współpracę tych wykonawców,

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zmiany i uzupełnienia treści umowy wymagają dla swej ważności formy pisemnej.
2. Zamawiający zgodnie z art. 455 ust 1 pkt 1) ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty polegających na:
1) zmniejszeniu zakresu przedmiotu zamówienia w granicach uzasadnionego interesu Zamawiającego z jednoczesnym zmniejszeniem wynagrodzenia określonego w § 3 ust. 1 niniejszej umowy, z zastrzeżeniem § 3 ust. 5. Wysokość ostatecznego, zmniejszonego wynagrodzenia, zostanie ustalona na podstawie ilości rzeczywiście dostarczonych posiłków;
2) zmianie wynagrodzenia umowy w przypadku, gdy zmianie uległy stawki podatku VAT - wynagrodzenie, ulegnie zmianie w ten sposób, że wynagrodzenie netto pozostanie takie samo, a wartość podatku VAT i wynagrodzenie brutto ulegną zmianie;
3) zmianie osoby przy pomocy której Wykonawca realizuje przedmiot umowy (dietetyk) na inną spełniającą warunki określone w SWZ. Wskazana osoba musi legitymować się doświadczeniem nie mniejszym, niż osoba wskazana w Formularzu ofertowym.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-17 14:00

8.2.) Miejsce składania ofert: 1.1. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. W formularzu oferty Wykonawca zobowiązany jest podać adres skrzynki ePUAP, na którym prowadzona będzie korespondencja związana z postępowaniem.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-17 15:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-15

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

I. ŚRODKI OCHRONY PRAWNEJ1 Środki ochrony prawnej przewidziane są w dziale IX
ustawy.2 Środkami ochrony prawnej są odwołanie i skarga do sądu.3 Środki ochrony prawnej
przysługują wykonawcy oraz innemu podmiotowi, jeżeli ma lub miał interes w uzyskaniu
zamówienia lub nagrody w konkursie oraz poniósł lub może ponieść szkodę w wyniku
naruszenia przez zamawiającego przepisów ustawy. Środki ochrony prawnej wobec ogłoszenia
wszczynającego postępowanie o udzielenie zamówienia lub ogłoszenia o konkursie oraz
dokumentów zamówienia przysługują również organizacjom wpisanym na listę, o której mowa w
art. 469 pkt 15 ustawy Pzp oraz Rzecznikowi Małych i Średnich Przedsiębiorców.4 Odwołanie
przysługuje na:1) niezgodną z przepisami ustawy czynność zamawiającego, podjętą w
postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym na projektowane postanowienie umowy;2)
zaniechanie czynności w postępowaniu o udzielenie zamówienia, do której zamawiający był
obowiązany na podstawie ustawy;3) zaniechanie przeprowadzenia postępowania o udzielenie
zamówienia lub zorganizowania konkursu na podstawie ustawy, mimo że zamawiający był do
tego obowiązany.5 Odwołanie wnosi się do Prezesa Krajowej Izby Odwoławczej. Odwołujący
przekazuje zamawiającemu odwołanie wniesione w formie elektronicznej albo postaci
elektronicznej albo kopię tego odwołania, jeżeli zostało ono wniesione w formie pisemnej, przed
upływem terminu do wniesienia odwołania w taki sposób, aby mógł on zapoznać się z jego
treścią przed upływem tego terminu. Domniemywa się, że zamawiający mógł zapoznać się z
treścią odwołania przed upływem terminu do jego wniesienia, jeżeli przekazanie odpowiednio
odwołania albo jego kopii nastąpiło przed upływem terminu do jego wniesienia przy użyciu
środków komunikacji elektronicznej.6 Terminy wnoszenia odwołań 6. 1) Odwołanie wnosi się w
terminie:a) 5 dni od dnia przekazania informacji o czynności zamawiającego stanowiącej
podstawę jego wniesienia, jeżeli informacja została przekazana przy użyciu środków
komunikacji elektronicznej,b) 10 dni od dnia przekazania informacji o czynności zamawiającego
stanowiącej podstawę jego wniesienia, jeżeli informacja została przekazana w sposób inny niż
określony w lit. a.6.2. Odwołanie wobec treści ogłoszenia wszczynającego postępowanie o
udzielenie zamówienia lub konkurs lub wobec treści dokumentów zamówienia wnosi się w
terminie 5 dni od dnia zamieszczenia ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych lub dokumentów zamówienia na stronie internetowej.6. 3. Odwołanie w przypadkach innych niż
określone w pkt 1 i 2 wnosi się w terminie 5 dni od dnia, w którym powzięto lub przy zachowaniu
należytej staranności można było powziąć wiadomość o okolicznościach stanowiących podstawę
jego wniesienia, w przypadku zamówień, których wartość jest mniejsza niż progi unijne.
II. 1. Adres strony internetowej prowadzonego postępowania, strony internetowej, na której udostępniane będą zmiany i wyjaśnienia treści specyfikacji warunków zamówienia, zwanej dalej
„SWZ”, oraz inne dokumenty zamówienia bezpośrednio związane z postępowaniem o udzielenie
zamówienia: https://biuletyn.lublin.eu/sow 2. Adres strony internetowej do składania ofert i
wszelkich dokumentów lub oświadczeń składanych wraz z ofertą (przy użyciu „miniPortalu”):
https://miniportal.uzp.gov.pl 3. Elektroniczna skrzynka podawcza epuap: SOW_Kalina
III. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.
Wykonawca nie może, po upływie terminu składania ofert, powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wynajem sal warsztatowych wraz z usługą cateringową
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania16-12-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wynajem sal warsztatowych wraz z usługą cateringową na potrzeby realizacji szkoleń dla 204 grup szkoleniowych. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI