Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
Zamówienia publicznego
Przygotowanie i dostawa posiłków w roku szkolnym 2024/2025 dla uczniów : Szkół Podstawowych: Nr 1 , Nr 2, Nr 3 w Chmielniku, Szkoły Podstawowej w Woli Rafałowskiej, Szkoły Podstawowej w Zabratówce
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Przygotowanie i dostarczanie gorącego posiłku w postaci jednodaniowego posiłku dla dzieci szkolnych oraz przygotowanie i dostarczanie pełnego posiłku (śniadania, obiadu i podwieczorku) dla dzieci z oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej Nr 1 im. por. Jana Bałdy w Chmielniku.
Dostawa posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych będzie odbywać się począwszy od dnia 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki.
Posiłki należy dostarczyć do Szkoły Podstawowej Nr 1 im. por. Jana Bałdy w Chmielniku, adres: 36-016 Chmielnik 41.
Godziny dostaw:
• śniadanie od godz. 8:10 do godz. 8:30
• obiad i podwieczorek/posiłek jednodaniowy: 10:10 do 10:30
02.09.2024 r. oraz od 24.06.2024 r. do 31.07.2025 r. i w czasie ferii zimowych dostawa posiłków jednodaniowych/pełnych posiłków tylko dla dzieci przedszkolnych. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia szkoły, dostawa posiłku/obiadu odbędzie się o innej godzinie lub może być odwołana – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć średnio 50 posiłków jednodaniowych oraz 90 posiłków pełnych. W okresie od 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. przewiduje się dostarczyć około 9200 posiłków jednodaniowych oraz 20160 posiłków pełnych, tj. 50x184 posiłków jednodaniowych oraz 90x224 posiłków pełnych w oddziale przedszkolnym.
1.1.2 Posiłek musi spełniać następujące warunki ilościowe:
Posiłek jednodaniowy:
w tygodniu Wykonawca będzie przygotowywał: 1 x zupę (przygotowana na wywarze warzywnomięsnym) i 4 x drugie danie (posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/ kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g), 5x kompot/sok.
Posiłek pełny:
a) Śniadanie – różne zupy mleczne (płatki kukurydziane, ryżowe, zacierka, płatki jęczmienne, kasza manna, kukurydziana, jaglana), kanapki z jajkiem, serem białym, żółtym, wędliną – wysokiej jakości, parówki (min. 94%mięsa), warzywa (pomidor, ogórek świeży, kiszony, sałata, szczypior, rzodkiewka, papryka itp.), herbata owocowa lub zwykła, napój kakao (mleko 2% 200 ml, kakao (3g), cukier (5g); pieczywo mieszane (wieloziarniste, razowe, pszenne) b) Obiad:
I danie – zupa (przygotowana na wywarze warzywno-mięsnym)
II danie – posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/ jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g kompot/sok
c) Podwieczorek - owoce np. jabłko, banan, owoce sezonowe lub serek, jogurt lub kisiel budyń, musy owocowe i inne.
Zamawiający zastrzega, że posiłki jednodaniowe/posiłki pełne muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis musi być urozmaicony, nie dopuszcza się powtarzania rodzajowo tych samych potraw w ciągu 2 tygodni,
a) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
b) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
c) do przygotowania posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli,
d) zupy muszą być przygotowane na wywarze warzywno-mięsnym,
ważna jest estetyka potraw i posiłków/obiadów Woda mineralna niegazowana – butelka 0,25 l
Przygotowanie i dostarczanie gorącego posiłku w postaci jednodaniowego posiłku dla dzieci szkolnych oraz przygotowanie i dostarczanie pełnego posiłku (śniadania, obiadu i podwieczorku) dla dzieci z oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej Nr 2 im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Chmielniku.
Dostawa posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych będzie odbywać się począwszy od dnia 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki.
Posiłki należy dostarczyć do Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Chmielniku, adres: 36-016 Chmielnik 316.
Godziny dostaw:
• śniadanie od godz. 7:45 do godz. 8:30
• obiad i podwieczorek/posiłek jednodaniowy: 10:30 do 11:00
02.09.2024 r. oraz od 24.06.2024 r. do 31.07.2025 r. i w czasie ferii zimowych dostawa posiłków jednodaniowych/pełnych posiłków tylko dla dzieci przedszkolnych. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia szkoły, dostawa posiłku/obiadu odbędzie się o innej godzinie lub może być odwołana – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć średnio 50 posiłków jednodaniowych oraz 45 posiłków pełnych. W okresie od 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. przewiduje się dostarczyć około 9200 posiłków jednodaniowych oraz 10080 posiłków pełnych, tj. 50x184 posiłków jednodaniowych oraz 45x224 posiłków pełnych w oddziale przedszkolnym.
1.1.2 Posiłek musi spełniać następujące warunki ilościowe:
Posiłek jednodaniowy:
w tygodniu Wykonawca będzie przygotowywał: 1 x zupę (przygotowana na wywarze warzywnomięsnym) i 4 x drugie danie (posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/ kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g), 5x kompot/sok.
Posiłek pełny:
a) Śniadanie – różne zupy mleczne (płatki kukurydziane, ryżowe, zacierka, płatki jęczmienne, kasza manna, kukurydziana, jaglana), kanapki z jajkiem, serem białym, żółtym, wędliną – wysokiej jakości, parówki (min. 94% mięsa), warzywa (pomidor, ogórek świeży, kiszony, sałata, szczypior, rzodkiewka, papryka itp.), herbata owocowa lub zwykła, napój kakao (mleko 2% 200 ml, kakao (3g), cukier (5g); pieczywo mieszane (wieloziarniste, razowe, pszenne)
b) Obiad:
III danie – zupa (przygotowana na wywarze warzywno-mięsnym)
IV danie – posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/ jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g kompot/sok
c) Podwieczorek - owoce np. jabłko, banan, owoce sezonowe lub serek, jogurt lub kisiel budyń, musy owocowe i inne.
Zamawiający zastrzega, że posiłki jednodaniowe/posiłki pełne muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis musi być urozmaicony, nie dopuszcza się powtarzania rodzajowo tych samych potraw w ciągu 2 tygodni,
e) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
f) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
g) do przygotowania posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli,
h) zupy muszą być przygotowane na wywarze warzywno-mięsnym,
ważna jest estetyka potraw i posiłków/obiadów
Woda mineralna niegazowana – butelka 0,25 l
Przygotowanie i dostarczanie gorącego posiłku w postaci jednodaniowego posiłku dla dzieci szkolnych oraz przygotowanie i dostarczanie pełnego posiłku (śniadania, obiadu i podwieczorku) dla dzieci z oddziałów przedszkolnych w szkole Podstawowej Nr 3 im. Św. Maksymiliana Marii Kolbego w Chmielniku oraz do oddziałów przedszkolnych znajdujących się w Błędowej Tyczyńskiej, adres: 36-017 Błędowa Tyczyńska 28.
Dostawa posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych będzie odbywać się począwszy od dnia 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki.
Posiłki należy dostarczyć do Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Św. Maksymiliana Marii Kolbego w Chmielniku, adres: 36-016 Chmielnik 169a oraz do oddziałów przedszkolnych znajdujących się w Błędowej Tyczyńskiej, adres: 36-017 Błędowa Tyczyńska 28.
Godziny dostaw:
• śniadanie od godz. 8:00 do godz. 8:15
• obiad i podwieczorek/posiłek jednodaniowy: 10:45 do 11:00
02.09.2024 r. oraz od 24.06.2024 r. do 31.07.2025 r. i w czasie ferii zimowych dostawa posiłków jednodaniowych/pełnych posiłków tylko dla dzieci przedszkolnych. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia szkoły, dostawa posiłku/obiadu odbędzie się o innej godzinie lub może być odwołana – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć średnio 50 posiłków jednodaniowych oraz 100 posiłków pełnych. W okresie od 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. przewiduje się dostarczyć około 9200 posiłków jednodaniowych oraz 22400 posiłków pełnych, tj. 50x184 posiłków jednodaniowych oraz 100x224 posiłków pełnych w oddziale przedszkolnym.
1.1.2 Posiłek musi spełniać następujące warunki ilościowe:
Posiłek jednodaniowy:
w tygodniu Wykonawca będzie przygotowywał: 1 x zupę (przygotowana na wywarze warzywnomięsnym) i 4 x drugie danie (posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/ kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g), 5x kompot/sok.
Posiłek pełny:
a) Śniadanie – różne zupy mleczne (płatki kukurydziane, ryżowe, zacierka, płatki jęczmienne, kasza manna, kukurydziana, jaglana), kanapki z jajkiem, serem białym, żółtym, wędliną – wysokiej jakości, parówki (min. 94% mięsa), warzywa (pomidor, ogórek świeży, kiszony, sałata, szczypior, rzodkiewka, papryka itp.), herbata owocowa lub zwykła, napój kakao (mleko 2% 200 ml, kakao (3g), cukier (5g); pieczywo mieszane (wieloziarniste, razowe, pszenne)
b) Obiad:
V danie – zupa (przygotowana na wywarze warzywno-mięsnym)
VI danie – posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/ jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g kompot/sok
c) Podwieczorek - owoce np. jabłko, banan, owoce sezonowe lub serek, jogurt lub kisiel budyń, musy owocowe i inne.
Zamawiający zastrzega, że posiłki jednodaniowe/posiłki pełne muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis musi być urozmaicony, nie dopuszcza się powtarzania rodzajowo tych samych potraw w ciągu 2 tygodni,
i) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
j) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
k) do przygotowania posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli,
l) zupy muszą być przygotowane na wywarze warzywno-mięsnym,
ważna jest estetyka potraw i posiłków/obiadów
Woda mineralna niegazowana – butelka 0,25 l
Przygotowanie i dostarczanie gorącego posiłku w postaci jednodaniowego posiłku dla dzieci szkolnych oraz przygotowanie i dostarczanie pełnego posiłku (śniadania, obiadu i podwieczorku) dla dzieci z oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej im. Stefana Kard. Wyszyńskiego w Woli Rafałowskiej.
Dostawa posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych będzie odbywać się począwszy od dnia 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki.
Posiłki należy dostarczyć do Szkoły Podstawowej im. Stefana Kard. Wyszyńskiego w Woli Rafałowskiej, adres: 36-017 Wola Rafałowska 139.
Godziny dostaw:
• śniadanie od godz. 8:10 do godz. 8:40
• obiad i podwieczorek/posiłek jednodaniowy: 9:30 do 10:00
02.09.2024 r. oraz od 24.06.2024 r. do 31.07.2025 r. i w czasie ferii zimowych dostawa posiłków jednodaniowych/pełnych posiłków tylko dla dzieci przedszkolnych. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia szkoły, dostawa posiłku/obiadu odbędzie się o innej godzinie lub może być odwołana – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć średnio 40 posiłków jednodaniowych oraz 23 posiłków pełnych. W okresie od 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. przewiduje się dostarczyć około 7360 posiłków jednodaniowych oraz 5152 posiłków pełnych, tj. 40x184 posiłków jednodaniowych oraz 23x224 posiłków pełnych w oddziale przedszkolnym.
1.1.2 Posiłek musi spełniać następujące warunki ilościowe:
Posiłek jednodaniowy:
w tygodniu Wykonawca będzie przygotowywał: 1 x zupę (przygotowana na wywarze warzywnomięsnym) i 4 x drugie danie (posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/ kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g), 5x kompot/sok.
Posiłek pełny:
a) Śniadanie – różne zupy mleczne (płatki kukurydziane, ryżowe, zacierka, płatki jęczmienne, kasza manna, kukurydziana, jaglana), kanapki z jajkiem, serem białym, żółtym, wędliną – wysokiej jakości, parówki (min 94% mięsa), warzywa (pomidor, ogórek świeży, kiszony, sałata, szczypior, rzodkiewka, papryka itp.), herbata owocowa lub zwykła, napój kakao (mleko 2% 200 ml, kakao (3g), cukier (5g); pieczywo mieszane (wieloziarniste, razowe, pszenne)
b) Obiad:
VII danie – zupa (przygotowana na wywarze warzywno-mięsnym)
VIII danie – posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/ jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g kompot/sok
c) Podwieczorek - owoce np. jabłko, banan, owoce sezonowe lub serek, jogurt lub kisiel budyń, musy owocowe i inne.
Zamawiający zastrzega, że posiłki jednodaniowe/posiłki pełne muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis musi być urozmaicony, nie dopuszcza się powtarzania rodzajowo tych samych potraw w ciągu 2 tygodni,
m) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
n) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
o) do przygotowania posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli,
p) zupy muszą być przygotowane na wywarze warzywno-mięsnym,
ważna jest estetyka potraw i posiłków/obiadów
Woda mineralna niegazowana – butelka 0,25 l
Przygotowanie i dostarczanie gorącego posiłku w postaci jednodaniowego posiłku dla dzieci szkolnych oraz przygotowanie i dostarczanie pełnego posiłku (śniadania, obiadu i podwieczorku) dla dzieci z oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej im. Orląt Lwowskich w Zabratówce.
Dostawa posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych będzie odbywać się począwszy od dnia 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki.
Posiłki należy dostarczyć do Szkoły Podstawowej im. Orląt Lwowskich w Zabratówce, adres: 36-017 Zabratówka 139.
Godziny dostaw:
• śniadanie od godz. 8:10 do godz. 8:40
• obiad i podwieczorek/posiłek jednodaniowy: 10:00 do 10:15
02.09.2024 r. oraz od 24.06.2024 r. do 31.07.2025 r. i w czasie ferii zimowych dostawa posiłków jednodaniowych/pełnych posiłków tylko dla dzieci przedszkolnych. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia szkoły, dostawa posiłku/obiadu odbędzie się o innej godzinie lub może być odwołana – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć średnio 32 posiłków jednodaniowych oraz 3 posiłki pełne. W okresie od 02.09.2024 r. do 31.07.2025 r. przewiduje się dostarczyć około 5888 posiłków jednodaniowych oraz 672 posiłków pełnych, tj. 32x184 posiłków jednodaniowych oraz 3x224 posiłków pełnych w oddziale przedszkolnym.
1.1.2 Posiłek musi spełniać następujące warunki ilościowe:
Posiłek jednodaniowy:
w tygodniu Wykonawca będzie przygotowywał: 1 x zupę (przygotowana na wywarze warzywnomięsnym) i 4 x drugie danie (posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/ kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g), 5x kompot/sok.
Posiłek pełny:
a) Śniadanie – różne zupy mleczne (płatki kukurydziane, ryżowe, zacierka, płatki jęczmienne, kasza manna, kukurydziana, jaglana), kanapki z jajkiem, serem białym, żółtym, wędliną – wysokiej jakości, parówki (min. 94% mięsa), warzywa (pomidor, ogórek świeży, kiszony, sałata, szczypior, rzodkiewka, papryka itp.), herbata owocowa lub zwykła, napój kakao (mleko 2% 200 ml, kakao (3g), cukier (5g); pieczywo mieszane (wieloziarniste, razowe, pszenne)
b) Obiad:
IX danie – zupa (przygotowana na wywarze warzywno-mięsnym)
X danie – posiłek mięsny/rybny + ziemniaki/kasza/ryż/makaron + sos + surówka (drobno krojona)/ jarzyny gotowane, dania jarskie (np. pierogi, kluski, naleśniki) do każdego obiadu kompot/sok, w tygodniu musi być dostarczone, co najmniej 2 razy drugie danie mięsne (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego lub rybne (z wyłączeniem ryby panga) i 2 razy danie jarskie z uwzględnieniem dań mącznych drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 g:
- sztuka mięsa/drób/ryby – 100 g/kotlet mielony, pulpet, klops – 100 g
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron – 150 g
- surówka (drobno krojona)/warzywa gotowane – 150 g - pierogi, naleśniki, krokiety, racuchy itp. – 400 g zupa: gramatura – ok. 300-350 ml i pieczywo – 50 g kompot/sok
c) Podwieczorek - owoce np. jabłko, banan, owoce sezonowe lub serek, jogurt lub kisiel budyń, musy owocowe i inne.
Zamawiający zastrzega, że posiłki jednodaniowe/posiłki pełne muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis musi być urozmaicony, nie dopuszcza się powtarzania rodzajowo tych samych potraw w ciągu 2 tygodni,
q) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
r) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
s) do przygotowania posiłków jednodaniowych/posiłków pełnych zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli,
t) zupy muszą być przygotowane na wywarze warzywno-mięsnym,
ważna jest estetyka potraw i posiłków/obiadów
Woda mineralna niegazowana – butelka 0,25 l
Wynajem symulatorów jazdy na imprezy firmowe, integracyjne, eventy
Rzeszów, Warszawa, Kraków, Tarnów, Dębica, (podkarpackie)
Restauracja
Rzeszów (podkarpackie)
Bar, pokazy, usługi
Rzeszów (podkarpackie)
Chleby Joanna - Chleby Domowe, Wiejskie, Swojskie
Nowy Żmigród (podkarpackie)
Obozy dla dzieci i młodzieży Rzeszów i okolice - Sokole Gniazdo
Rzeszów (podkarpackie)
Kamerzysta, fotograf, kamerzysta na wesele, fotograf ślubny, fotografi
Trzciana (podkarpackie)
Catering Rzeszów
Rzeszów (podkarpackie)
Striptizerka Rzeszów - 576 170 483 - Striptiz na kawalerski Rzeszów
Rzeszów, Przemyśl, Krosno, Jarosław (podkarpackie)
Wynajem retro urządzeń rozrywkowych na imprezy firmowe,kulturow itp.
Rzeszów (podkarpackie)