Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Zespołu Publicznych Placówek Oświatowych w Broku w roku szkolnym 2024/2025
1.3.3 Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Zespołu Publicznych Placówek Oświatowych w Broku w roku szkolnym 2024/2025
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenie posiłków do Zespołu Publicznych Placówek Oświatowych w Broku w roku szkolnym 2024/2025
Maksymalna ilość posiłków dziennie wyniesie:
posiłki dla przedszkola:
I pakiet: śniadanie, obiad (zupa plus drugie danie) - 75 osób,
II pakiet: podwieczorek - 25 osób,
posiłki dla szkoły:
III pakiet: zupa - 24 osoby,
IV pakiet: drugie danie - 65 osób.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków w trakcie trwania roku szkolnego, ilość zamawianych posiłków uzależniona jest od frekwencji uczniów i przedszkolaków zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem. Ilość zamawianych posiłków Dyrektor Zespołu poda Wykonawcy najpóźniej do 10:00 dnia poprzedzającego dostarczenie.
Zamawiający dysponuje zapleczem w postaci stołówki szkolnej wraz z zapleczem do wydawania posiłków (pomieszczenia po kuchni przy stołówce szkolnej).
Dostawa odbywać się będzie 5 dni w tygodniu. Wydawanie posiłków odbywać się będzie:
Przedszkole: śniadanie godz. 9:00, obiad godz. 11:50, podwieczorek godz. 14:30,
Szkoła: zupa godz. 11:35, obiad II danie: 12:35.
z wyłączeniem dni ustawowo wolnych i świąt oraz ferii.
Do zakresu obowiązków Wykonawcy należy wydawanie posiłków oraz utrzymanie czystości stołówki.
2. Termin realizacji zamówienia: od dnia 03.09.2024 r. do dnia 26.06.2025 r. – szkoła,
od dnia 02-09-2024 r. do dnia 10.07.2025 r. – przedszkole
we wszystkie dni robocze, z wyłączeniem przerw świątecznych, ferii szkolnych, dni ustawowo wolnych od pracy lub zajęć dydaktycznych.
3. Opis Przedmiotu zamówienia:
1) Wykonawca będzie przygotowywał i przedstawiał do akceptacji dyrektora szkoły,
z trzydniowym wyprzedzeniem, tygodniowy jadłospis z podaniem kaloryczności posiłków i wyszczególnieniem składników odżywczych oraz z uwzględnieniem gramatury: zupa - 300/200 ml., drugie danie – mięso/ryby 100/80 g., kasza/ryż/ziemniaki 250/200 g., warzywa 150 g., kompot 250/200 ml. (szczegółowy wykaz znajduje się w załączniku nr 1 do oferty) Zaakceptowany przez dyrektora szkoły jadłospis Wykonawca będzie umieszczał przy stołówce szkolnej.
2) Wszystkie posiłki muszą być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Jadłospisy muszą spełniać wymagania określone w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016.1154).
3) Wykonawca zobowiązany jest spełniać wymagania i procedury niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia, o których mowa jest w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019.1252 t.j. ze zm.) oraz rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE. L. 2004.139.1.).
4) Wykonawca zobowiązany jest stosować procedury zgodne z reżimem sanitarnym określonym dla placówek oświatowych przez GUS i MEN.
5) Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać i dostarczyć posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
6) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP/GMP/GHP.
7) Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.
8) Wykonawca zobowiązany jest przyjąć na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki.
9) Koszty związane z przygotowaniem i wydawaniem obiadów, myciem naczyń, sprzątaniem stołówki, wywozem resztek po posiłkach ponosić będzie Wykonawca.
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
Catering, gotowanie na imprezy okolicznościowe, catering świąteczny
Warszawa (mazowieckie)
Moda, styl, modne stylizacje, modne buty
Warszawa (mazowieckie)
Dmuchańce, byk rodeo, dmuchana ścianka wspinaczkowa, popcorn, wata
Warszawa (mazowieckie)
Restauracja & Hotel Złoty Lin
Serock pow legionowski (mazowieckie)
Wynajem sprzętu fotograficznego
Warsaw (mazowieckie)
Jedyna Taka Pizza Pruszków
Pruszków (mazowieckie)
Fotobudka Warszawa, Fotolustro Warszawa, Fotobudka 360 Warszawa
Warszawa (mazowieckie)
Catering
(mazowieckie)
Malowanie przy winie
Warszawa, cała Polska (mazowieckie)