Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczestników Klubu Seniora w Markowej od stycznia do czerwca 2024 roku
1.3.6 Przygotowanie i dowóz posiłków oraz serwisu kawowego dla uczestników Klubu Seniora w Markowej od stycznia do czerwca 2024 roku
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostarczenie (dowóz) gorących posiłków oraz serwisu kawowego dla uczestników Klubu Seniora w Markowej, w okresie od stycznia 2024r. do 30.06.2024r.
Zakres zamówienia obejmuje:
1) Przygotowywanie i dowóz ciepłych posiłków w formie jednodaniowej dla 20 uczestników Klubu Seniora w następujące dni tygodnia: poniedziałek, wtorek, środa.
2) Przygotowanie i dowóz serwisu kawowego składającego się z kawy, herbaty, wody, drobnych przekąsek dla 20 uczestników Klubu Seniora w następujące dni tygodnia: poniedziałek, wtorek, środa.
2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać posiłki oraz serwis kawowy dla uczestników Klubu Seniora przez 3 dni w tygodniu, tj. poniedziałek, wtorek i środę, z wyłączeniem dni świątecznych, uznawanych jako dni wolne od pracy, w godzinach 11:00 do 13:00. Inne godziny mogą zostać ustalone wyłącznie po uzgodnieniu z Zamawiającym.
3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków odpowiedniej ilości i jakości:
1) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków różnorodnych, dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, z uwzględnieniem norm określonych w ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023r. poz. 1448), z uwzględnieniem zalecanych wartości energetycznych, wyrażonych w przeliczeniu na jedną osobę i jeden dzień, uwzględniając grupę zapotrzebowania dla diety podstawowej zdrowego człowieka, stosowanej u osób nie wymagających żywienia dietetycznego, zgodnych z przepisami prawa w zakresie higieny żywienia przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego.
2) Zamawiający wymaga aby produkty objęte zamówieniem spełniały wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
3) Zamawiający wymaga aby Wykonawca do przygotowania gorących posiłków stosował m.in.:
a) pełnowartościowe białka (mięso, mleko, jaja, ryby), podroby,
b) warzywa i/lub owoce z uwzględnieniem sezonowości, w tym suche nasiona strączkowe,
c) produkty zbożowe,
d) mleko i przetwory mleczne, masło, śmietanę i inne tłuszcze,
4) Zamawiający wymaga aby gorące posiłki były urozmaicone zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, pod względem organoleptycznym oraz sporządzane ze świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności.
5) Zamawiający wymaga, aby wydawane posiłki były świeże, dobrze ubarwione, bez uszkodzeń mechanicznych, zanieczyszczeń oraz bez obcych zapachów z ograniczoną ilością substancji dodatkowych (konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych). Wyklucza się posiłki typu fast-food oraz dania przygotowywane z proszku.
6) Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na każde żądanie Zamawiającego tabel kaloryczności serwowanych posiłków w terminie 2 dni roboczych od wezwania.
7) Wykonawca na żądanie Zamawiającego zobowiązany jest przedstawić wykaz stosowanych do przygotowywania posiłków produktów i surowców wraz z nazwami producentów w terminie 2 dni roboczych od wezwania.
8) Zamawiający wymaga aby przygotowywanie posiłków objętych zamówieniem odbywało się w lokalu z odpowiednim zapleczem, w którym prowadzona jest działalność związana z żywieniem, a Wykonawca zobowiązany jest posiadać personel uprawniony do przygotowywania i wydawania posiłków oraz stosowne pozwolenia w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
4. Szacunkowa wielkość zamówienia:
1) maksymalna łączna ilość posiłków oraz serwisów kawowych w całym okresie świadczenia usługi wynosi 1480 (maksymalnie 74 dni x 20 osób – tj. 20 posiłków oraz serwisów kawowych dla uczestników Klubu Seniora w 3 dni w ciągu tygodnia)
2) minimalna ilość posiłków oraz serwisów kawowych w całym okresie świadczenia usługi wynosi 1380.
3) maksymalna łączna ilość dni świadczenia usługi wynosi 74.
5. Podana przez Zamawiającego liczba posiłków jest liczbą szacunkową i Zamawiający zastrzega, iż w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie. Podana szacunkowa wielkość zamówienia nie stanowi zatem ostatecznego wymiaru zamówienia i nie może być podstawą do roszczeń z tytułu zrealizowanych posiłków i serwisów lub być podstawą odmowy zrealizowania zamówienia.
6. Maksymalna szacunkowa wielkość zamówienia może ulec zmianie poprzez zmniejszenie liczby posiłków oraz serwisów kawowych, w zależności od ilości osób (uczestników Klubu Seniora) objętych usługą w danym okresie.
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Wynajem symulatorów jazdy na imprezy firmowe, integracyjne, eventy
Rzeszów, Warszawa, Kraków, Tarnów, Dębica, (podkarpackie)
Restauracja
Rzeszów (podkarpackie)
Bar, pokazy, usługi
Rzeszów (podkarpackie)
Chleby Joanna - Chleby Domowe, Wiejskie, Swojskie
Nowy Żmigród (podkarpackie)
Obozy dla dzieci i młodzieży Rzeszów i okolice - Sokole Gniazdo
Rzeszów (podkarpackie)
Kamerzysta, fotograf, kamerzysta na wesele, fotograf ślubny, fotografi
Trzciana (podkarpackie)
Catering Rzeszów
Rzeszów (podkarpackie)
Striptizerka Rzeszów - 576 170 483 - Striptiz na kawalerski Rzeszów
Rzeszów, Przemyśl, Krosno, Jarosław (podkarpackie)
Wynajem retro urządzeń rozrywkowych na imprezy firmowe,kulturow itp.
Rzeszów (podkarpackie)