„Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego w Kaliszu w okresie od stycznia do grudnia 2024r. ”
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKalisz
  • WojewództwoWielkopolskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2023-12-06
  • ZamawiającyCENTRUM OPIEKUŃCZO-MIESZKALNE W KALISZU
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-28
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00519145
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
„Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego w Kaliszu w okresie od stycznia do grudnia 2024r. ”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM OPIEKUŃCZO-MIESZKALNE W KALISZU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 523974355

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Żwirki i Wigury 10

1.5.2.) Miejscowość: Kalisz

1.5.3.) Kod pocztowy: 62-800

1.5.4.) Województwo: wielkopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL416 - Kaliski

1.5.7.) Numer telefonu: 625005053

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: centrum@comkalisz.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.comkalisz.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego w Kaliszu w okresie od stycznia do grudnia 2024r. ”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5b8838ce-8dcd-11ee-b55a-a22b2d7f700e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00519145

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5b8838ce-8dcd-11ee-b55a-a22b2d7f700e

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu:
1) https://ezamowienia.gov.pl/
2) poczty elektronicznej Zamawiającego: centrum@comkalisz.pl (nie dotyczy składania ofert).

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca składa ofertę w postępowaniu, wyłącznie na platformie e-zamówienia zgodnie z instrukcją zamieszczoną na stronie https://ezamowienia.gov.pl/, z uwzględnieniem zapisów zawartych w SWZ.
2. Postępowanie o udzielenie zamówienia, z zastrzeżeniem wyjątków przewidzianych w ustawie, prowadzi się pisemnie w języku polskim.
3. Czas zapisywany jest w formacie YYYY-MM-DD HH:MM:SS. Czas przekazania danych jest to czas, w którym zostanie potwierdzone złożenie oferty przez Wykonawcę.
4. Ze względu na niskie ryzyko naruszenia integralności pliku oraz łatwiejszą weryfikację podpisu, Zamawiający zaleca: - przekonwertowanie plików składających się na ofertę na format PDF, - opatrzenie plików składających się na ofertę podpisem kwalifikowanym PAdES, - w przypadku składania dokumentów w formacie innym niż PDF, pliki w innych formatach niż PDF zaleca się opatrzyć zewnętrznym podpisem XAdES. Wykonawca powinien pamiętać, aby plik z podpisem przekazywać łącznie z dokumentem podpisywanym. Sposób złożenia oferty, w tym zaszyfrowania oferty opisany został na Platformie e-zamowienia.
5. Do przygotowania oferty konieczne jest posiadanie przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy kwalifikowanego podpisu elektronicznego lub profilu zaufanego lub podpisu osobistego.
6. Oferta powinna być sporządzona w języku polskim, w postaci elektronicznej w formacie danych .doc, .docx, .pdf .rtf , xps, .odt, .txt, .xls, .xlsx, .zip, .rar. i opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
7. Składając ofertę zaleca się zaplanowanie złożenia jej z wyprzedzeniem minimum 24h, aby zdążyć w terminie przewidzianym na jej złożenie w przypadku siły wyższej, jak np. awaria Paltformy ezamowienia, awaria Internetu, problemy techniczne związane z brakiem np. aktualnej przeglądarki, itp.
8. Zamawiający wymaga, by tajemnica przedsiębiorstwa została załączona w formularzu elektronicznym na Platformie e-zamowienia w odrębnym pliku opatrzonym kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym wraz z jednoczesnym zaznaczeniem polecenia „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: COM.231.5.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest ”Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego w Kaliszu w okresie od stycznia do grudnia 2024r.

Przedmiot zamówienia oznaczony został we Wspólnym Słowniku Zamówień kodami:
CPV: 55.52.00.00-1 Usługi dostarczania posiłków
CPV: 55.32.10.00-6 Usługi przygotowywania posiłków
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie oraz dostarczanie posiłków dla mieszkańców pobytu dziennego i całodobowego w Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnym w Kaliszu, którzy otrzymali decyzję administracyjną kierującą do COM.
1. Zamówienie będzie realizowane 7 dni w tygodniu dla 2 osób na pobycie całodobowym oraz 5 dni w tygodniu tj. w dni robocze do 40 osób na pobycie dziennym.
2. Dla 2 osób posiłki dostarczane będą 7 dni w tygodniu natomiast dla 40 osób w dni robocze.
3. Zamawiający szacuje, że dziennie (przez 12 m-cy, szacunkowo 366 dni, w tym ok. 252 dni roboczych), należy dostarczyć:
a) śniadania – 42 posiłki
b) obiady – 42 posiłki
c) kolacji – 2 posiłki
Przez okres realizacji zamówienia Wykonawca dostarczy szacunkowo:
a) śniadań 10.812 (tj. 366 dni x 2 posiłki + 252 dni x 40 posiłki)
b) obiadów 10.812 (tj. 366 dni x 2 posiłki + 252 dni x 40 posiłki)
c) kolacji 732 (tj. 366 dni x 2 posiłki)
Szacowana ilość posiłków ma charakter orientacyjny, służący do porównania ofert i w żadnym wypadku nie stanowi ze strony Zamawiającego zobowiązania do zakupu posiłków w podanej ilości. W przypadku, gdy dostawa obiadów, śniadań i kolacji będzie mniejsza niż planowana przez Zamawiającego, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych porcji obiadów, śniadań i kolacji danego dnia według zamówień Zamawiającego. Liczba posiłków uzależniona jest od frekwencji uczestników Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego w Kaliszu.
4. Centrum ma prawo, po uzgodnieniu z Wykonawcą, polecić dokonywanie zmian ilości posiłków, o każdej zmianie Centrum będzie na bieżąco informowało Wykonawcę do godz. 9:00 w dniu realizacji zamówienia telefonicznie bądź emailem.
5. Wykonawca raz w tygodniu przedstawi opracowany i zatwierdzony przez uprawnionego dietetyka siedmiodniowy jadłospis.
6. Dostawy posiłków będą dokonywane dwa razy dziennie, pierwsza dostawa nie wcześniej niż 7:00 a druga w porze obiadowej, tj. w godzinach 11:00 – 13:00.
7. Dostarczane przez Wykonawcę posiłki muszą składać się z 3 części: śniadanie, obiad z 2 dań – zupa i II danie , kolacja.
8. Posiłki, o których mowa powyżej powinny odpowiadać co do jakości wymogom uwzględniającym zapotrzebowanie kaloryczne i wymagania żywieniowe dla osób z niepełnosprawnością.
Przygotowanie posiłków poza dietą podstawową ma uwzględniać specyfikę żywienia podopiecznych Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego, a w szczególności diety zalecone przez lekarza np.:
-wątrobowa,
-wrzodowa,
-cukrzycowa,
-niskobiałkowa,
-vege,
-przecierana oraz inna wg zaleceń lekarza.
9. Powyższe diety winny być opracowane i zatwierdzone przez uprawnionego dietetyka, a wykonawca realizujący zamówienie zobowiązany będzie do przestrzegania standardów dietetycznych.
10. Wartość kaloryczna posiłków powinna być zgodna z zaleceniami Instytutu Żywności
i Żywienia, a także z obowiązującymi przepisami prawa dotyczącymi żywienia zbiorowego.
11. Posiłki powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych naturalnych, mało przetworzonych z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.
12. Do śniadania powinna zostać dostarczona herbata w termosach w ilości odpowiadającej ilości zamówionych porcji. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia przez Wykonawcę herbaty w saszetkach, każda co najmniej 1,5 g w ilości odpowiadającej zamówionym śniadaniom w danym dniu (1 saszetka na jednego uczestnika).
13. Do obiadu powinien zostać dostarczony sok/kompot w ilości odpowiadającej ilości zamówionych porcji. Zamawiający zamiennie dopuszcza możliwość dostarczenia soku/koncentratu w pojemnikach 2l co najmniej 1 raz na tydzień.
14. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone.
15. Przynajmniej 3 razy w tygodniu powinien być to posiłek mięsny lub rybny (o gramaturze min. 100g/sztuka mięsa w całości) oraz surówka/sałatka lub inny dodatek.
16. Posiłki powinny być dostarczane w naczyniach zbiorczych – pojemnikach termoizolacyjnych/termosach z atestem PZH przeznaczonych do transportu żywności.
17. Posiłki powinny być dostarczane na miejsce do Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego w Kaliszu transportem przystosowanym do przewozu żywności i na koszt wykonawcy.
18. Próbki żywności będą pobierane przez dostawcę zgodnie z art.72 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r. poz. 2132 z późn. zm.) i zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r. nr 80 poz. 545).
19. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru odpadów pozostałych po posiłku w dniu następnym po dniu dostawy.
20. Miesięczny tryb rozliczeń: faktura/rachunek wystawiona na koniec każdego miesiąca, płatna będzie w ciągu 7 dni od dnia otrzymania faktury/rachunku od Wykonawcy.
21. Faktura/rachunek winna być wystawiona na: Miasto Kalisz, ul. Główny Rynek 20 (NIP 6180015933), natomiast płatnikiem będzie Centrum Opiekuńczo-Mieszkalne w Kaliszu, ul. Żwirki i Wigury 10, 62-800 Kalisz.
22. Miejsce wykonywania usługi : Centrum Opiekuńczo-Mieszkalne w Kaliszu, ul. Żwirki i Wigury 10, 62-800 Kalisz.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy ocenie ofert i wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie się kierował:

1) Kryterium cena-ocenie podlegać będzie cena brutto oferty – waga 60%
2) Kryterium doświadczenie kucharza (liczone w latach) – 40% zgodnie z załącznikiem nr 6

kryterium cena:

cena brutto oferty najniższej
Ilość punktów oferty badanej w kryterium cena = ------------------------------------- x 100 x 60%
cena brutto oferty badanej


Kryterium doświadczenie kucharza – do oceny będzie brane pod uwagę osoba zatrudniona na stanowisku kucharz z dłuższym stażem pracy (liczone w latach – 40%)
Zamawiający będzie przyznawał punkty w następujący sposób: przyzna punkty tym
Wykonawcom, którzy zapewnią realizację przedmiotu zamówienia przez osoby posiadające co
najmniej 2-letnie doświadczenie w zawodzie kucharz

Wykazane doświadczenie - Przyznane punkty:
2 - 5 lat w zawodzie kucharz Wykonawca otrzyma 20%
6 - 10 lat w zawodzie kucharz Wykonawca otrzyma 30%
10 i więcej lat w zawodzie kucharz Wykonawca otrzyma 40%


a) Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uzna ofertę z najkorzystniejszym bilansem ww. kryteriów.
b) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
c) W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
d) Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie zawodowe w zawodzie kucharz

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu, oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w pkt 2.
2. Za spełniających warunki udziału w postępowaniu Zamawiający uzna Wykonawców, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
a) posiada Decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu oraz o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, na podstawie ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz.1448).
b) posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej i zawodowej
Wykonawca spełni warunek, jeżeli:
a) wykaże należyte wykonanie nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej dwóch usług polegających na świadczeniu usług całodobowego żywienia zbiorowego z dowozem, między innymi dla osób starszych, każda usługa dla co najmniej 20 osób.
b) wykażą, że dysponują lub będą dysponować min. 3 osobami (w tym zatrudnione na umowę o pracę na pełen etat dwie osoby na stanowisku kucharz i jedna osoba zatrudniona na stanowisku kierowca), które będą skierowane do wykonania zamówienia oraz, że osoby te posiadają kwalifikacje zawodowe, doświadczenie i wykształcenie niezbędne dla wykonania zamówienia) – załącznik nr 6
c) wykażą, że :
- dysponują odpowiednim samochodem, za pomocą którego Wykonawca będzie realizować dostawy będące przedmiotem niniejszego zamówienia (załącznik nr 8),
- dysponują kuchnią pracującą 7 dni w tygodniu (załącznik nr 8).
3. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.
4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

§ 7 Umowy
1.Strony przewidują możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku zmiany cen materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia, przez którą rozumie się odpowiednio wzrost cen lub kosztów albo ich obniżenie, z zastrzeżeniem, że
– minimalny poziom zmiany ceny materiałów lub kosztów, uprawniający strony umowy do żądania zmiany wynagrodzenia wynosi 8 % w stosunku do cen materiałów lub kosztów z dnia składania ofert,
– poziom zmiany wynagrodzenia zostanie ustalony na podstawie średniorocznego wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłoszonego w komunikacie prezesa Głównego Urzędu Statystycznego, w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej "Monitor Polski",
– maksymalna wartość zmiany wynagrodzenia, jaką dopuszcza zamawiający, to łącznie 15 % w stosunku do wartości wynagrodzenia brutto będącego przedmiotem umowy, w wysokości z dnia zawarcia umowy,
– jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-06 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: 62 - 800 Kalisz, ul. Żwirki i Wigury 10, pokój Administracji

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-06 08:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Wynajmę eurobungee na dzień dziecka 08.06.2024 - Nowy Tomyśl
  • Lokalizacja zleceniawielkopolskie
  • Data dodania26-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Wynajmę eurobungee na dzień dziecka 08.06.2024 w miejscowości Cicha Góra, ilość dzieci ok. 300-400. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI