Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających doSzkoły Podstawowej w Niemicy oraz Zespołu Sz-P w Malechowie w okresie 01.09.2021 r. –31.08.2022 r
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Malechowo
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 330920920
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Malechowo
1.5.2.) Miejscowość: Malechowo
1.5.3.) Kod pocztowy: 76-142
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliński
1.5.7.) Numer telefonu: 943140561
1.5.8.) Numer faksu: 943184305
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: urzad@malechowo.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.malechowo.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających doSzkoły Podstawowej w Niemicy oraz Zespołu Sz-P w Malechowie w okresie 01.09.2021 r. –31.08.2022 r
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8e3dd662-d40e-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00091777
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-06-23
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002653/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Usługa cateringowa dla dzieci i młodzieży SP Niemica i ZSP Malechowo
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://malechowo.ezamawiajacy.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://malechowo.ezamawiajacy.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wprzedmiotowym postępowaniu Zamawiający dopuszcza możliwość przekazywania sobie przez stronypostępowania oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji:1.1. Elektronicznie na adres e-mail: sekretariat@malechowo.pl lub za pośrednictwem Platformyznajdującej się pod adresem: https://malechowo.ezamawiajacy.pl w zakładce „Korespondencja”.2. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia lub informacje, które wpłyną do Zamawiającego, uważa sięza dokumenty złożone w terminie, jeśli ich czytelna treść dotrze do Zamawiającego przed upływemtego terminu Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przekazywanym naadres e-mail Zamawiającego przyjmuje się datę dostarczenia wiadomości na adres e-mailZamawiającego. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje siędatę ich wpływu na Platformę.3. Ogólne zasady korzystania z Platformy, z zastrzeżeniem pkt 8 niniejszego Rozdziału;3.1. zgłoszenie do postępowania wymaga zalogowania Wykonawcy do Systemu na subdomenieGminy Malechowo; https://malechowo.ezamawiajacy.pl, lub https://oneplace.marketplanet.pl.3.2. Wykonawca po wybraniu opcji „przystąp do postępowania” zostanie przekierowany do stronyhttps://oneplace.marketplanet.pl, gdzie zostanie powiadomiony o możliwości zalogowania lub dozałożenia bezpłatnego konta. Wykonawca zakłada konto wykonując kroki procesu rejestracyjnego;podaje adres e-mail, ustanawia hasło, następnie powtarza hasło, wpisuje kod z obrazka, akceptujeregulamin, klika polecenie „zarejestruj się”.3.3. Rejestracja Wykonawcy trwa maksymalnie do 2 dni roboczych. W związku z tym Zamawiającyzaleca Wykonawcom uwzględnienie czasu niezbędnego na rejestrację w procesie złożenia Oferty wformie lub postaci elektronicznej.Wykonawca wraz z potwierdzeniem złożenia wniosku rejestracyjnego otrzyma informacje, o możliwościprzyspieszenia procedury założenia konta, wówczas należy skontaktować się pod numerem telefonupodanym w ww. potwierdzeniu. 3.4. Po założeniu konta Wykonawca ma możliwość złożenia Oferty w postępowaniu. Komunikacjamiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, w szczególności zawiadomienia oraz informacje,przekazywane są przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem PlatformyZakupowej. 4. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego z wnioskiem o wyjaśnienie treści SWZ. Wnioseknależy przesłać za pośrednictwem Platformy Zakupowej przez opcję „Zadaj pytanie” lub przy użyciuzakładki „Korespondencja”: w celu zadania pytania Zamawiającemu, Wykonawca klika lewymprzyciskiem myszy klawisz ZADAJ PYTANIE. Powoduje to otwarcie okna, w którym należy uzupełnićdane Wykonawcy, temat i treść/przedmiot pytania, po wypełnieniu wskazanych pól wraz z wymaganymkodem weryfikującym z obrazka Wykonawca klika klawisz POTWIERDŹ, wykonawca uzyskujepotwierdzenie wysłania pytania poprzez komunikat systemowy "Pytanie wysłane". Zamawiający udzieli wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminuskładania ofert, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynął do Zamawiającego niepóźniej niż na 4 dni przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wniosek o wyjaśnienie treści SWZwpłynie po upływie terminu, o którym mowa powyżej, Zamawiający może udzielić wyjaśnień albopozostawić wniosek bez rozpoznania. Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminuskładania wniosku o wyjaśnienie treści SWZ.5. Treść pytań (bez ujawniania źródła zapytania) wraz z wyjaśnieniami bądź informacje o dokonaniumodyfikacji SWZ, Zamawiający przekaże Wykonawcom za pośrednictwem Platformy Zakupowej
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Na podstawie art. 19 ust. 1 PZP w związku z art. art. 13ust. 1-3 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. wsprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawieswobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie oochronie danych), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:1.1. administratorem Państwa danych osobowych jest Urząd Gminy Malechowo z siedzibą wMalechowo 22A, 76-142 Malechowo ;1.2. administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, adres e-mail: e-mail:iodo@malechowo.pl.1.3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celuzwiązanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, które jest prowadzonew trybie przetargu nieograniczonego;1.4. odbiorcami Państwa danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostaniedokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 PZP;1.5. Państwa dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP przez okres 4 lat oddnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy (art. 78 ust. 4 PZP);1.6. obowiązek podania przez Państwa danych osobowych bezpośrednio dotyczących Państwa jestwymogiem określonym w przepisach PZP, związanym z udziałem w niniejszym postępowaniu;1.7. w odniesieniu do Państwa danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposóbzautomatyzowany, stosownie do postanowień art. 22 RODO;1.8. posiadają Państwo:1.8.1. zgodnie z art. 15 RODO - prawo dostępu do danych osobowych Państwa dotyczących (zzastrzeżeniem, że w sytuacji, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratoraniewspółmiernie dużego wysiłku, mogą Państwo zostać zobowiązani do wskazania dodatkowychinformacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub datypostępowania o udzielenie zamówienia publicznego albo sprecyzowania nazwy lub daty zakończonegopostępowania o udzielenie zamówienia);1.8.2. zgodnie z art. 16 RODO - prawo do sprostowania Państwa danych osobowych (z tym, żeskorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzieleniezamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z PZP oraz nie możenaruszać integralności protokołu z postępowania oraz załączników do niego);1.8.3. zgodnie z art. 18 RODO - prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danychosobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lubkonkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczeniaprzetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnieniakorzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej,lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);1.8.4. prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznająPaństwo, że przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy RODO
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1.9. nie przysługuje Państwu:1.9.1. zgodnie z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO - prawo do usunięcia danych osobowych;1.9.2. prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;1.9.3. zgodnie z art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyżpodstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO; 1.9.4. przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODOprzetwarzanie Państwa danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dlaprzedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: RIGP.2710.6.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania, dostawy i wydawania gotowychposiłków (catering) dla uczniów klas I – VIII w postaci obiadu (drugie danie) oraz dla dzieci 3-6letnich (3 posiłków: śniadania, obiadu w formie zupy i drugiego dania obiadowego wraz zkompotem i podwieczorku) w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresuprzerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w szkole dla stołówekSzkoły Podstawowej im. Noblistów Polskich w Niemicy oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego wMalechowie w okresie 01.09.2021 do 31.08 2022 r. a) Posiłki będą wydawane z kuchni w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Malechowie, dla Szkoły Podstawowej i Przedszkola w godz. 8.30 do godz. 13.30. b) Posiłki będą wydawane z kuchni w Szkole Podstawowej im. Noblistów Polskich w Niemicy,dla Szkoły Podstawowej i oddziałów przedszkolnych w godz. 9.00 do godz. 13.00.c) Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków jest zmienna. Zamawiający danego dnia do godz.8.00 poinformuje Wykonawcę o ilości posiłków, które mają być dostarczone. Wykonawcy nieprzysługują w stosunku do Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu realizacji umowy wniniejszym zakresie. d) Wykonawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w naczyniach będącychwyposażeniem stołówki.2. Zamawiający planuje, że w roku szkolnym 2021/2022 należy dostarczyć: Szkoła Podstawowa im. Noblistów Polskich w NiemicyPrzewidywana liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi: szkoła – 50 , oddział przedszkolny –35.Zespół Szkolno – Przedszkolny w MalechowiePrzewidywana liczba dzieci wynosi: szkoła – 40, przedszkole – 70. 3. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z 25sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia –łącznie z przepisami wykonawczymi dotej ustawy, oraz określone w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 26 lipca 2016 r. w sprawie grupśrodków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkachsystemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramachżywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.4. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywczeokreślone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie zzasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży, 5. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawcaposiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłkówdla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność zaich przestrzeganie, 6. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, nabazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkichprzygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniemdaty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranietych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCPdostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca. 7. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności odindywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od zamawiającego (np.: posiłki zzaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, uwzględnienie indywidualnych potrzebalergików). Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości, zarówno do wartościodżywczej, gramatury jak i estetyki, a także uwzględniać polską tradycję kulinarną.8. Najemca bezpłatnie udostępni wyposażenie sprzętów kuchennych oraz naczyń na podstawieumowy użyczenia.9. Dostarczenie i wydawanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji wszkole, realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt zgodnie z wymaganiamisanitarnymi dotyczącymi żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach-pojemnikach transportowych wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkam itransportu przystosowanymi do przewozu żywności.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybrana zostanie najkorzystniejsza oferta niepodlegająca odrzuceniu,która uzyska najwyższą liczbę punków
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Urozmaicenie jadłospisu
4.3.6.) Waga: 30,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie
4.3.6.) Waga: 10,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału wpostępowaniu dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym Zamawiający nie określa warunku w tym zakresieb) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynikato z odrębnych przepisów:Wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji iwydane na jego podstawie aktualne pozwolenie na prowadzenie działalności cateringowejwydane w drodze decyzji, przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej(zatwierdzającej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywaniapotraw w oparciu o surowce, półprodukty i świadczenia usług cateringowych transportemwłasnym). c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Polisę potwierdzającą, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej wzakresie wykonywania działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia nasumę ubezpieczenia minimum 20.000,00 zł (słownie złotych: dwadzieścia tysięcy złotych00/100) na wszystkie i na jedno zdarzenie, obejmujące w szczególności odpowiedzialnośćcywilną za szkody powstałe wskutek zakażeń np. salmonellą, czerwonką i innymi zakażeniamipokarmowymi oraz zatruć pokarmowych;.d) zdolności technicznej lub zawodowej:• wykazu dostaw lub usług wykonanych, , w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzeniadziałalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, datwykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub sąwykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostaływykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencjebądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostaływykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeliwykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów -oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadalwykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywaniepowinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.• Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że wykonał usługę cateringową polegającą naprzygotowaniu i dostarczeniu posiłku typu gorący obiad (zupa, drugie danie) dla minimum 50osób jednocześnie, trwającej, co najmniej 6 miesięcy5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Wykazu wykonanych usług w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane,oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, zgodnie z wymaganiami określonymi w rozdziale VI pkt 1 lit d)Polisa lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie i na warunkach określonych w rozdziale VI pkt. c).1) SWZ ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzone nie wcześniej niż3miesiące przed ich złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
PORTFOLIO, w formie elektronicznej. Portfolio musi zawierać kolorowe zdjęcia o dobrej ostrości w kategoriach: 1) 3 fotografie różnych aranżacji i przedstawiających obiad – danie ciepłe – drugie danie mięsne i jarskie 2) 3 fotografie różnych aranżacji i przedstawiających obiad – danie ciepłe – zupa3) 3 fotografie różnych aranżacji przedstawiających śniadanie 4) 3 fotografie różnych aranżacji przedstawiających podwieczorek .Fotografie muszą przedstawiać potrawy ujęte w menu.W portofolio należy również przedstawić proponowane menu w układzie minimum 2 tygodniowym (10 różnych zestawów), przy czym nie dopuszcza się powtarzalności proponowanych zestawów w układzie krótszym niż 10 dniowy. Menu należy sporządzić dla przedszkola i szkoły osobno
Jako załącznik należy umieścić oświadczenie, że zamieszczone fotografie przedstawiają realizacje własne Wykonawcy.