Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby Hotelu „Dobre z lasu” w latach 2024...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby Hotelu „Dobre z lasu” w latach 2024 i 2025, położonego na terenie Nadleśnictwa Solec Kujawski
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSolec Kujawski
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2024-02-12
  • ZamawiającyNadleśnictwo Solec Kujawski
  • Data publikacji ogłoszenia2024-02-02
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00088895
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby Hotelu „Dobre z lasu” w latach 2024 i 2025, położonego na terenie Nadleśnictwa Solec Kujawski

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Nadleśnictwo Solec Kujawski

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 090550756

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Leśna 64

1.5.2.) Miejscowość: Solec Kujawski

1.5.3.) Kod pocztowy: 86-050

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: solec-kujawski@torun.lasy.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://solec-kujawski.torun.lasy.gov.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

leśnictwo

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby Hotelu „Dobre z lasu” w latach 2024 i 2025, położonego na terenie Nadleśnictwa Solec Kujawski

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-72d1eead-bf55-11ee-9897-f6855eb846c0

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00088895

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-02-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00576394/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby Hotelu "Dobre z lasu" w latach 2024 i 2025, położonego na terenie Nadleśnictwa Solec Kujawski

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://josephine.proebiz.com/pl/tender/51417/summary

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://josephine.proebiz.com/pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://josephine.proebiz.com/pl/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SA.270.2.2.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych, w szczególności w zakresie przygotowania, gotowania, podawania posiłków na potrzeby Hotelu „Dobre z lasu” – ul. Leśna 64, 86-050 Solec Kujawski. Szczegółowy opis realizacji usług będących przedmiotem zamówienia zawarto w:
- załączniku nr 3 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia,
- załączniku nr 2 do SWZ – Kosztorys ofertowy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55400000-4 - Usługi podawania napojów

55500000-5 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający jest uprawniony zlecić Wykonawcy dodatkowy zakres rzeczowy obejmujący usługi analogiczne, jak opisane w opisie przedmiotu zamówienia oraz w kosztorysie ofertowym (dalej: „Opcja”). Zamawiający nie jest zobowiązany do zlecenia usług objętych przedmiotem Opcji, a Wykonawcy nie służy roszczenie o ich zlecenie. Prace będące przedmiotem Opcji mogą zostać zlecone na wartość do 20 % wartości przedmiotu zamówienia określonej w umowie stanowiącej Załącznik nr 11 do SWZ. Skorzystanie z prawa opcji jest uprawnieniem, a nie obowiązkiem Zamawiającego, a Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Zasady skorzystania z Opcji zostały opisane w Załączniku nr 11 do SWZ. Podstawą określenia wartości usług zleconych w ramach Opcji będą ceny jednostkowe poszczególnych rodzajów posiłków, zawarte w kosztorysie ofertowym, będącym częścią Oferty.
Wskazane w SWZ ilości prac wchodzących w zakres Przedmiotu Umowy (a wycenione przez Wykonawcę w kosztorysie ofertowym stanowiącym część Oferty), mają charakter szacunkowy. Ilość prac zleconych do wykonania w trakcie realizacji Przedmiotu Umowy może być mniejsza od ilości przedstawionej w SWZ, co jednak nie może być podstawą do jakichkolwiek roszczeń Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego, niezależnie od ich podstawy prawnej. Zamawiający może zlecić w trakcie realizacji Umowy zakres prac mniejszy niż wskazany w SWZ, jednakże nie mniej niż 70 % Wartości Przedmiotu Umowy (Załącznik nr 11 do SWZ).

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 24 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak

4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 PZP, w okresie 3 lat od dnia udzielenia zamówienia podstawowego. Zamówienia te polegać będą na powtórzeniu usług podobnych do usług stanowiących przedmiot niniejszego zamówienia, tj. na przygotowywaniu, gotowaniu, podawaniu i dostarczaniu posiłków wskazanych w Załączniku nr 2 do SWZ, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia w Załączniku nr 3 do SWZ. Zakres rzeczowy usług stanowiących przedmiot zamówienia nie przekroczy 20% wartości niniejszego zamówienia. Zamówienia, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 PZP będą udzielane po przeprowadzeniu odrębnego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie zamówienia z wolnej ręki.

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie personelu

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

7.1. W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 PZP dotyczące:
7.1.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.
7.1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej:
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.
7.1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania warunku udziału w postępowaniu w odniesieniu do warunku dot. zdolności ekonomicznej.
Warunek w zakresie sytuacji finansowej zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada polisę od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia ze wskazaniem sumy gwarancyjnej tego ubezpieczenia w wysokości nie mniejszej niż
100 000,00 zł
7.1.4 zdolności technicznej lub zawodowej:
Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
a) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) wykonał lub wykonuje co najmniej jedną umowę, której przedmiotem są usługi gastronomiczne na łączną kwotę nie mniejszą niż 100 000,00 zł brutto.
Usługi odpowiadające przedmiotowi zamówienia poniżej 5 000 zł brutto nie będą brane pod uwagę i sumowane.
b) dysponuje lub będzie dysponował co najmniej 10 osobowym zespołem roboczym,
w tym co najmniej:
- 1 szefem kuchni posiadającym co namniej 5-lat doświadczenia zawodowego na stanowisku pracy kucharz/szef kuchni,
- 4 kucharzami posiadającymi co namniej 1 roku doświadczenia zawodowego na stanowisku pracy kucharz,
- 4 kelnerów posiadających co namniej 2 lat doświadczenia zawodowego na stanowisku pracy kelner,
- 1 managera/koordynatora posiadającego co namniej 5 lat doświadczenia zawodowego na stanowisku osoby koordynującej pracę lokalu gastronomicznego,
c) dysponuje lub będzie dysponował co najmniej sprzętem i urządzeniami, wymienionymi w Załączniku nr 3 do SWZ.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: zgodnie z SWZ

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: zgodnie z SWZ

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

zgodnie z SWZ

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z zał. nr 11 do SWZ:
§ 11 Zmiana Umowy
1. Wszystkie zmiany postanowień zawartej Umowy wymagają zgody obu stron i zachowania formy pisemnej (aneks) pod rygorem nieważności.
2. Do niniejszej Umowy mogą zostać wprowadzone następujące zmiany:
1) Zmiany spowodowane niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, w szczególności w przypadku wystąpienia klęsk żywiołowych, powodujące konieczność wykonywania Przedmiotu Umowy w sposób lub metodologii odmiennej aniżeli określona w Umowie – w takim przypadku zmiennie może ulec sposób lub metodologia wykonania Przedmiotu Umowy oraz termin realizacji umowy (o okres, w którym świadczenie usług objętych przedmiotem umowy było niemożliwe z uwagi na wystąpieniem niekorzystnych warunków atmosferycznych),
2) Zmiany spowodowane działaniem siły wyższej w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego (np. wojny, strajki, epidemie) oraz inne zmiany niezależne od Zamawiającego, powodujące konieczność wykonywania Przedmiotu Umowy w sposób lub metodologii odmiennej aniżeli określona w Umowie – w takim przypadku zmiennie może ulec sposób lub metodologia wykonania Przedmiotu Umowy oraz termin realizacji umowy (o okres, w którym świadczenie usług objętych przedmiotem umowy było niemożliwe z uwagi na wystąpieniem siły wyższej),
3) Zmiany spowodowane niesprzyjającymi warunkami ekonomicznymi lub społecznymi np. spadek popytu na usługi świadczone przez Hotel itp. – w takim przypadku możliwe jest ograniczenie zakresu Przedmiotu Umowy o maksymalnie 30% oraz stosowne zmniejszenie wynagrodzenia Wykonawcy.
4) Zmiany legislacyjne powszechnie obowiązujących przepisów prawa, oraz przepisów wewnętrznych obowiązujących Zamawiającego, a dotyczących realizacji usług świadczonych przez Wykonawcę w ramach realizacji Przedmiotu Umowy, w tym wprowadzenie nowych norm i standardów wykonywania usług – w takim przypadku zmianie podlegać może sposób wykonania całości lub części Przedmiotu Umowy, a jeżeli wprowadzenie nowych norm i standardów wykonywania Przedmiotu Umowy ma wpływ na wysokość Wynagrodzenia – dopuszczalna jest również zmiana Wynagrodzenia odpowiadająca zmianie wartości kosztów wykonania Przedmiotu Umowy.
W powyższych ewentualna zmiana Wynagrodzenia określona zostanie w oparciu o ceny jednostkowe wskazane w kosztorysie ofertowym stanowiącym cześć Oferty, przy czym Zamawiający zapłaci wynagrodzenie za wszystkie odebrane usługi. W przypadku braku odpowiedniej pozycji kosztowej w kosztorysie zmiana Wynagrodzenia zostanie dokonana w oparciu o średnie ceny wykonania danej usługi, funkcjonujące na terenie województwa kujawsko-pomorskiego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-02-12 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://josephine.proebiz.com/pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-02-12 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-03-12

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji: Tak

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Kwota przeznaczona do sfinansowania zamówienia: 1 499 648,38 zł netto, 1 645 799,53 zł brutto

2. Zamawiający wymaga wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy przez Wykonawcę, którego oferta została uznana za najkorzystniejszą w wysokości 5 % ceny całkowitej podanej w ofercie brutto.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę zapewnienie wyżywienia - Brodnica
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania26-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę zapewnienie wyżywienia dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI