IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2019-11-29, godzina:
11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Tak
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: 1)administratorem danych osobowych jest Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica w Wysokiem Mazowieckiem, adres – ul. Jagiellońska 4, 18-200 Wysokie Mazowieckie, woj. podlaskie; 2)inspektorem ochrony danych osobowych w Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica w Wysokiem Mazowieckiem jest Wojciech Mokrzewski tel. 862752588, e-mail: insp_zszwysmaz@wp.pl; 3)Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego p.t. „Dostawa sprzętu komputerowego i multimedialnego dla Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica w Wysokiem Mazowieckiem”; 4) odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy Pzp; 5)dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 6)obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7)w odniesieniu do danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 8)osoby, których dane osobowe zostały przekazane w toku postępowania posiadają: −na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych ich dotyczących; −na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych ; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ; −prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy osoba uzna, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO; 4) Zamawiający informuje, iż w przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1 RODO, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa wart.16 RODO, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą; wystąpienie z żądaniem, o którym mowa wart.18ust.1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.5) Zamawiający informuje, iż osobom, których dane osobowe zostały przekazane w toku postępowania nie przysługuje: w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Oprogramowanie |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1)oprogramowanie biurowe - 31 licencji 2)oprogramowanie do planowania, rozliczania, oceny żywienia, produkcji gastronomicznej i do planowania i rozliczania usług gastronomicznych– 15 licencji 3)program antywirusowy – 31 licencji
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 48000000-8, 48190000-6
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 30
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Sprzęt i wyposażenie gastronomiczne |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1)Chłodziarka z zamrażarką – szt. 1, 2) Kuchenka mikrofalowa – szt. 1, 3) Dystrybutor napojów zimnych – szt. 1, 4)Ciśnieniowy ekspres do kawy – szt. 1, 5) Mikser barowy – szt. 1, 6) Drobny sprzęt barmański, a) Cooler 2l – szt. 4 b) Shaker bostoński ze szklanicą – szt. 2, c) Krustownica – szt. 1, d) Łyżeczka barmańska 280mm – szt. 2, e) Mata barmańska – szt. 1, f) Dyspensery do sosów – szt. 3, g) Zestaw akcesoriów do wina: - korkociąg, nalewak do wina, zatyczka butelek i termometr - 1 zestaw, h) Muddler długość 215mm – szt. 1, i) Dzbanek do spieniania mleka 0,35l – szt. 1, j) Zester - nóż do cytrusów – szt. 1, 7) Bielizna stołowa. a) Pokrowce na stoły prostokątne, pokrowce pasujące na stoły z części 3 – meble – szt. 6, b) Pokrowce na krzesło (pokrowce pasujące na krzesła z części 3 - meble– szt. 15, c) Obrusy 120x120 – szt. 6, d) Obrusy 180x 116(min110) – szt. 3, e) Serwetki 40x40 – szt. 24, 8) Zastawa stołowa a) Cedzak 225/140 – szt. 6, b) Garnek do gotowania ryb – szt. 1, c) Sitko stożkowe 200x150 – szt. 2, d) Sitko do przesiewania 230x55 – szt. 6, e) Szklanka niska typu next lub równoważna 0,2l, wysokość 71-78mm – szt. 50, f) Karafka do wody 1l – szt. 6, g) Szybkowar 5L – szt.1, h) Talerz finger food kwadratowy – szt. 100, i) Łyżeczki deserowe – szt. 50, j) Widelczyki deserowe – szt. 50, k) Widelce duże - szt. 30 l) Noże stołowe duże – szt. 30, m) Łyżki stołowe duże – szt. 30, n) Naczynia żaroodporne z pokrywką 2,4- 3l – szt. 1, o) Naczynie do zapiekania ceramiczne okrągłe średnica 24cmx wys.7cm – szt. 1, p) Salaterki szklane na sałatki poj. 150ml – szt. 6, q) Salaterki szklane j.w. poj. 1100ml – szt. 6, r) Kieliszki do wody (goblety) -200ml – szt. 24, s) Kieliszki do wina czerwonego 250ml – szt. 6, t) Kieliszki do wina białego 200ml – szt. 6, u) Kieliszki do szampana 170ml – szt. 6, v) Podkład pod tort okrągły, grubość 1,33 mm, średnica 22,8cm kolory- jasnoróżowy, czarny, biały, srebrny, złoty, niebieski - po 1 szt każdego koloru razem – 6 szt., w) Podkład pod tort okrągły, grubość 1,33 mm, średnica 35,5cm kolory- jasnoróżowy, czarny, biały, srebrny, złoty, niebieski - po 1 szt każdego koloru razem – 6 szt., x) Podkład pod tort, grubość 3mm, kolor złoty, średnica 16 cm - 10szt, y) Podkład pod tort, grubość 3mm, kolor złoty, średnica 21 cm - 10szt, z) Rant do pieczenia tortów okrągły, wysokość 12-14 cm, średnica 14 –3 szt , aa) Rant do pieczenia tortów okrągły, wysokość 12-14 cm, średnica 16 - 3 szt. , bb) Rant do pieczenia tortów okrągły, wysokość 12-14 cm, średnica 21 - 2szt, cc) Spinki do rantów dł.6cm, szerokość spinek 1,5cm - 21 szt.,dd) Patyczki do cakepopsów - długość 15cm, kolor: złoty, srebrny, błękitne paski, różowe paski, złote paski, srebrne paski, zielone paski po 2 opakowania każdego koloru – 14 opakowań, ee) Papilotki średnica ,35mm, kolor: czerwony, niebieski, białe, złote, srebrne po 50szt każdego koloru – 250 szt., ff) Mata silikonowa do koronek - 1 wzór, foremka silikonowa do ozdób z masy cukrowej, marcepana, czekolady plastycznej (kształt: różyczki, listki, kwiatuszki, kokardki, cyfry, litery alfabet duże po 1szt) – 4 szt., gg) Packa/skrobka 15x12,stal nierdzewna, do wyrównywania tynku, ganache - 6szt, hh) Szpatuła prosta do kremu 36cm- 2szt, ii) Szpatuła wygięta do kremu 36cm - 2szt, jj) Wałek do masy cukrowej 32cm - 1szt, kk) Talerz obrotowy do dekorowania tortów, plastikowy 27,5cm, wysokość 7cm - 2 szt., 9) Tace:a) Taca okrągła śr.25cm z pokrywą do room service – szt. 4, b) Taca prostokątna 50cm i 28cm, - szt. 2, c) Tace prostokątne - lustra 280-300 – szt. 2, 10) Drobny sprzęt kelnerki:a) Organizer do herbaty – szt. 1, b) Listwa do bonowania 450mm – szt. 2 c) Otwieracz do konserw – szt. 1, d) Młynek do przypraw z drewna (sól, pieprz)z możliwością regulacji – szt. 1,e) Żel do podgrzewaczy 5L – szt. 1, f) Worki cukiernicze jednorazowe 100szt z polietylenu 400mm wraz z końcówkami (różne 20 szt.) – komplet 1, g) Zestaw 2 elementowy przypraw (sól, pieprz) dla gości - szt. 6, h) Karafka na oliwę i karafka na ocet – 1 komplet, i) Syfon do bitej śmietany - 1L z 3 końcówkami i szczoteczką (w komplecie naboje N2O - 12szt) – 1 komplet, 11) Elementy dekoracji stołów: a) Świecznik pięcioramienny kandelabr w stylu retro – szt. 2, b) KLIPSY do mocowania skirtingów metalowe uniwersalne – szt. 20, c) Klasyczny, metalowy lampion z otwieranymi drzwiczkami – szt. 2, d) Wysoki wazon szklany o cylindrycznym kształcie – szt. 2, e) Tablica kredowa na stojaku – szt. 8, f) Girlanda dł 160cm; Sztuczna girlanda do dekoracji – szt.4, g) Girlandy perłowe złote, srebrne, czerwone – szt. 2, h) Materiał plusz, kolor granatowy, gładki, 2 m szerokości – 10 metrów.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 30000000-9, 39710000-2, 39200000-4, 39221100-8, 39221200-9, 39221160-6, 39223000-1, 39225700-2, 39220000-0, 39220000-0, 39500000-7, 39510000-0, 39513000-1, 39513000-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 30
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1)Stoły restauracyjne – szt. 6, 2)Krzesła dobrane do stołów – szt. 15, 3)Pomocnik kelnerski – szt. 1, 4)Lada barowa – szt. 1, 5)Stołki barowe (hockery) – szt. 4, 6)Regał barowy – szt. 1
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 39100000-3, 39111100-4, 39112000-0, 39113200-9, 39121200-8, 39150000-8, 45421153-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach: 30
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: