Prowadzenie zajęć dydaktycznych w ramach projektu Projektowanie żywności- studia

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Prowadzenie zajęć dydaktycznych w ramach projektu Projektowanie żywności- studia dualne II stopnia
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWarszawa
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2019-10-14
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającySzkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP
  • Data publikacji ogłoszenia2019-10-04
  • Numer ogłoszenia605903-N-2019
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 605903-N-2019 z dnia 2019-10-04 r.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP: Prowadzenie zajęć dydaktycznych w ramach projektu Projektowanie żywności- studia dualne II stopnia
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Tak

Nazwa projektu lub programu
"Projektowanie żywności- studia dualne II stopnia” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego oraz przygotowania materiałów dydaktycznych do prowadzenia zajęć
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP, krajowy numer identyfikacyjny 17845000000000, ul. ul. Nowoursynowska  166 , 02-787  Warszawa, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 225 931 390, e-mail wladyslaw_sadowski@sggw.pl, faks 225 931 391.
Adres strony internetowej (URL): www.sggw.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Państwowa Szkoła Wyższza
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
http://szp.sggw.pl/?oid=349

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://szp.sggw.pl/?oid=349

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
złożenie bezpośrednio u Zamawiajacego , przesłanie za pośrednictwem operatora pocztowego albo kurierem na adres poniżej :
Adres:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji ul. Nowoursynowska 159 c, Budynek 32 pok. A 109, 02-776 Warszawa

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Prowadzenie zajęć dydaktycznych w ramach projektu Projektowanie żywności- studia dualne II stopnia
Numer referencyjny: SZP.250.64.2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:
nie dot.
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
10


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Postępowanie prowadzone jest w procedurze odwróconej, o której mowa w art. 24 aa. ust. 1 ustawy PZP. Zamawiający najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA CPV: 80000000-4 Przedmiotem zamówienia jest usługa prowadzenia zajęć dydaktycznych w ramach projektu „Projektowanie żywności- studia dualne II stopnia” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego oraz przygotowania materiałów dydaktycznych do prowadzenia zajęć. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ. Zamawiający nie dopuszcza złożenia ofert równoważnych. OPIS CZĘŚCI ZAMÓWIENIA Dopuszcza się złożenie ofert częściowych TAK ZADANIE 1 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo zbożowe i piekarskie w wymiarze 15 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 15 godzin. ZADANIE 2 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo owocowo-warzywne w wymiarze 15 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 15 godzin. ZADANIE 3 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo mleka i jaj w wymiarze 15 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 15 godzin. ZADANIE 4 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty zarządzania projektem w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 10 godzin wykładów i 30 ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 40 godzin. ZADANIE 5 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Logistyka żywności w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 20 godzin wykładów i 45 ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 65 godzin. ZADANIE 6 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu GMP/GHP/HACCP w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 45 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 45 godzin. ZADANIE 7 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Kluczowe wskaźniki efektywności w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 42 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 42 godziny. ZADANIE 8 Przeprowadzenie zajęć dydaktycznych z przedmiotu Nowoczesne metody zarządzania projektem w wymiarze 6 godzin wykładów i 60 ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 66 godzin. ZADANIE 9 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Efektywne zarządzanie procesem komunikacji i krytyki w wymiarze 42 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 42 godziny. ZADANIE 10 Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Zarządzanie zmianą w wymiarze 42 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 42 godziny.

II.5) Główny kod CPV: 80000000-4
Dodatkowe kody CPV:


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2020-02-03

II.9) Informacje dodatkowe: Czas trwania zamówienia lub termin jego wykonania: Zadanie 1- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 2- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 3- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 4- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 5- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 6- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 7- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 8- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 9- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020 Zadanie 10- od dnia podpisania umowy do dnia 03.02.2020
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Warunek spełnią Wykonawcy, którzy wykażą, że dysponują i w trakcie realizacji zamówienia dysponować będą osobami, które będą realizować zamówienie posiadając następujące kwalifikacje i doświadczenie: Zadanie 1- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie technologii przetwórstwa surowców pochodzenia roślinnego, wykształcenie wyższe, min. magister w dyscyplinie Technologii Żywności i Żywienia lub pokrewnych oraz doświadczenie zawodowe w pracy dla sektora spożywczego w branży zbożowo-piekarskiej minimum 1 rok. Zadanie 2- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie technologii przetwórstwa surowców pochodzenia roślinnego, wykształcenie wyższe, min. magister w dyscyplinie Technologii Żywności i Żywienia lub pokrewnych oraz doświadczenie zawodowe w pracy dla sektora spożywczego w branży owocowo-warzywnej minimum 1 rok. Zadanie 3- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie technologii przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego, wykształcenie wyższe, min. magister w dyscyplinie Technologii Żywności i Żywienia lub pokrewnych oraz doświadczenie zawodowe w pracy dla sektora spożywczego w branży związanej z przetwórstwem mleka i nabiału minimum 1 rok. Zadanie 4- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie technologii przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, wykształcenie wyższe, min. magister w dyscyplinie Technologii Żywności i Żywienia lub pokrewnych oraz doświadczenie zawodowe w pracy dla sektora spożywczego minimum 1 rok. Zadanie 5- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie technologii przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego oraz logistyki żywności, wykształcenie wyższe, min. magister w dyscyplinie Technologii Żywności i Żywienia lub pokrewnych oraz doświadczenie zawodowe w pracy dla sektora spożywczego jako logistyk żywności minimum 1 rok. Zadanie 6- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie technologii przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego oraz GMP/GHP/HACCP, wykształcenie wyższe, min. magister w dyscyplinie Technologii Żywności i Żywienia lub pokrewnych oraz doświadczenie zawodowe w pracy dla sektora spożywczego minimum 1 rok. Zadanie 7- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie technologii przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, wykształcenie wyższe, min. magister w dyscyplinie Technologii Żywności i Żywienia lub pokrewnych oraz doświadczenie zawodowe w pracy dla sektora spożywczego minimum 1 rok. Zadanie 8- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie opracowywania i zarządzania projektem, doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych minimum 6 miesięcy, wykształcenie wyższe, min. doktor oraz doświadczenie zawodowe w pracy w projektach z branży spożywczej minimum 1 rok. Zadanie 9- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie realizacji projektów szkoleniowych, wykształcenie wyższe, min. magister, doświadczenie zawodowe w projektowaniu i realizacji szkoleń - minimum 200 godzin przeprowadzonych szkoleń. Zadanie 10- jedną osobą posiadającą wiedzę praktyczną w zakresie realizacji projektów szkoleniowych, wykształcenie wyższe, min. magister, doświadczenie zawodowe w projektowaniu i realizacji szkoleń - minimum 200 godzin przeprowadzonych szkoleń.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Tak
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
-oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ oraz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszego SIWZ. -oświadczenia wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności; - oświadczenia wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne;
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
-wykaz osób, skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacji o podstawie do dysponowania tymi osobami – wypełniony zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ;
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00
doswiadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje dokonanie zmian postanowień treści zawartej umowy w przypadku zaistnienia następujących okoliczności określonych w § 10 pkt. 2 wzoru umowy.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-10-14, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo zbożowe i piekarskie w wymiarze 15 godzin ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo zbożowe i piekarskie w wymiarze 15 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 15 godzin.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówenia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo owocowo-warzywne w wymiarze 15 godzin ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo owocowo-warzywne w wymiarze 15 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 15 godzin.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doswiadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo mleka i jaj w wymiarze 15 godzin ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty analizy żywności w zakresie surowców pochodzenia roślinnego - przetwórstwo mleka i jaj w wymiarze 15 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 15 godzin.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówenia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty zarządzania projektem w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 10 godzin wykładów i 30 ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Praktyczne aspekty zarządzania projektem w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 10 godzin wykładów i 30 ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 40 godzin.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówenia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Logistyka żywności w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 20 godzin wykładów i 45 ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Logistyka żywności w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 20 godzin wykładów i 45 ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 65 godzin
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówenia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu GMP/GHP/HACCP w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 45 godzin ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu GMP/GHP/HACCP w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 45 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 45 godzin.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówenia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Kluczowe wskaźniki efektywności w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 42 godzin ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Kluczowe wskaźniki efektywności w zakresie przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego i roślinnego w wymiarze 42 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 42 godziny.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doswiadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia 60,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć dydaktycznych z przedmiotu Nowoczesne metody zarządzania projektem w wymiarze 6 godzin wykładów i 60 ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przeprowadzenie zajęć dydaktycznych z przedmiotu Nowoczesne metody zarządzania projektem w wymiarze 6 godzin wykładów i 60 ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 66 godzin.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówenia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Efektywne zarządzanie procesem komunikacji i krytyki w wymiarze 42 godzin ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Efektywne zarządzanie procesem komunikacji i krytyki w wymiarze 42 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 42 godziny.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doswiadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10 Nazwa: Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Zarządzanie zmianą w wymiarze 42 godzin ćwiczeń.
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przeprowadzenie zajęć praktycznych z przedmiotu Zarządzanie zmianą w wymiarze 42 godzin ćwiczeń. Łączne godzinowe zaangażowanie Wykonawcy w tej części zamówienia wyniesie 42 godziny
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 80000000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-02-03
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
cena 60,00
doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówenia 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę przeprowadzenie w formule on-line szkoleń z zakresu cyberbezpieczeństwa - Biała
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania25-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę przeprowadzenie w formule on-line szkoleń z zakresu cyberbezpieczeństwa. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI