Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
ZP2/04/2021 R. Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych: mięso, pieczywo dla Zespołu placówek oświatowych w Janowie Podlaskim w 2021r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Placówek Oświatowych w Janowie Podlaskim
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 368182102
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 1 Maja 5
1.5.2.) Miejscowość: Janów Podlaski
1.5.3.) Kod pocztowy: 21-505
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.8.) Numer faksu: tel.83 341 30 30, tel/fax 83 341 21 41
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zpo@janowpodlaski.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpo.janowpodlaski.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
ZP2/04/2021 R. Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych: mięso, pieczywo dla Zespołu placówek oświatowych w Janowie Podlaskim w 2021r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1f9c136a-96a3-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00027704
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://www.zpo.janowpodlaski.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu , lub ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal. 2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.miniportal.uzp.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP. 4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych – „RODO”) informuję, że administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Placówek Oświatowych w Janowie Podlaskim ul.1 Maja 5, 21-505 Janów Podlaski reprezentowany przez pana Dyrektora Arkadiusza Podskoka , zwany dalej „Administratorem”, z którym można się skontaktować korespondencyjnie pod adresem: ul.1 Maja 5, 21-505 Janów Podlaski lub za pośrednictwem poczty elektronicznej: zpo@janowpodlaski.pl Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym mogą Państwo skontaktować się za pośrednictwem poczty elektronicznej. iod@janowpodlaski.pl tel (83)3413073. Dane osobowe będą przetwarzane na podstawie Pani/Pana zgody (podstawa prawna – art. 6 ust. 1 lit a RODO), w celach związanych z komunikacją pomiędzy Administratorem a Panią/Panem, przez okres niezbędny do zakończenia komunikacji, nie dłużej jednak niż do momentu cofnięcia zgody. W razie takiej konieczności dane mogą być udostępniane podmiotom współpracującym z Administratorem przy realizacji powyższego celu oraz uprawnionym organom. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, wniesienia sprzeciwu, wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) oraz cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodne z prawem przetwarzanie, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Podanie danych jest dobrowolne jednak brak ich podania uniemożliwi komunikację z Administratorem.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP2/04/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 61054,19 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część NR 2 MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB . Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.
4.2.5.) Wartość części: 53448,67 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
4. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot. wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA(magazyn, chlodnia) – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot. wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA(magazyn, chlodnia) – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo świeże , niegumiaste , chrupiące.
4.2.5.) Wartość części: 7605,52 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
4. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 70% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot. wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA(magazyn, chlodnia) – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot. wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt. CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : KUCHNIA SZKOLNA(magazyn, chlodnia) – 40 PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszej specyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4