Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoTychowo
  • WojewództwoZachodniopomorskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2023-12-14
  • ZamawiającySzkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Tychowie
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-30
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00524596
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Tychowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000270320

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Dworcowa 11

1.5.2.) Miejscowość: Tychowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 78-220

1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliński

1.5.7.) Numer telefonu: 943439380

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sptychowo@interia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sptychowo.edupage.org/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5e989e36-8f5b-11ee-b55a-a22b2d7f700e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00524596

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5e989e36-8f5b-11ee-b55a-a22b2d7f700e

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem https://ezamowienia.gov.pl

1) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto podmiotu Wykonawca na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformie e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz w zakładce „Centrum Pomocy”.

2) Wszelka korespondencja kierowana do zamawiającego powinna być sygnowana wskazanym nr referencyjnym sprawy: SP.226.1.2023

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem https://ezamowienia.gov.pl

1) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto podmiotu Wykonawca na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformie e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz w zakładce „Centrum Pomocy”.
2) Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993r.
o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1233) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je
w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.

2. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce
„Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).

W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawców wspólnie ubiegającego się
o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). Możliwość korzystania
w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta„Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie
e- Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.

3. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.

4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).

5. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania
z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.

6. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl
w zakładce „Zgłoś problem”.

7. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy
i zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: sptychowo@interia.pl, (nie dotyczy składania ofert ).

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-5e989e36-8f5b-11ee-b55a-a22b2d7f700e

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zamawiający udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, z późn. zm.), zwanego dalej "RODO", w celu umożliwienia korzystania za środków ochrony prawnej,
o których mowa w ustawie, do upływu terminu na ich wniesienie. 5. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Szkoła Podstawowa im Adama Mickiewicza
w Tychowie.
2. Kontakt z Administratorem Danych możliwy jest za pośrednictwem IODO pod adresem e-mail: iodo@tychowo.pl informuję, iż:
1) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,
w celu realizacji zadań szkolnictwa,
2) Dane osobowe Pani/Pana oraz innych osób, znajdujące się w dobrowolnie dostarczonych przez Pana/Panią dokumentach, przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO, w celu wykonywania powierzonego zadania,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO, w celu wypełnienia obowiązków ciążących na Administratorze.
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby upoważnione przez Administratora danych osobowych do ich przetwarzania oraz organy administracji publicznej, a w szczególności: Sądy ,Urząd Skarbowy, urząd miasta, oświata, operatorzy pocztowi, przewoźnicy, banki, partnerzy świadczący usługi techniczne celem realizacji zadań. Możemy również przekazać Dane Osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.
5) Posiada Pan/Pani prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie.(Art.,16,17)
6) Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
7) Podanie danych osobowych jest wymogiem niezbędnym do zawarcia współpracy – sprzedażowej. Konsekwencją nie podania Pani/Pana danych osobowych będzie brak możliwości sprzedaży i wysyłki procedur.
8) Pana/Pani dane osobowe nie będą poddane zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji (profilowaniu).
9) Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazane odbiorcy w państwie trzecim lub organizacji Pozarządowej.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SP.226.1.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1. MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB - wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości; barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu; wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Dla wszystkich część zamówienia:
a) cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%
b) termin płatności – 40%

2. Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów
Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:
Lp = C + D
gdzie:
Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;
C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;
D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy

a) punkty w kryterium cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:

najniższa cena ofertowa brutto
C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
gdzie:


C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach
Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.
b) punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:

Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:
oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni - 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni - 40 pkt

UWAGA !

Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.
Oferta Wykonawcy, który:
1) Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b
2) nie zaproponuje żadnego terminu
zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.


Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.

3. Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.

4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
5. Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
6. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2. OWOCE I WARZYWA - Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, owoce, warzywa, powinny być niezwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych; owoce kulisto-stożkowate dopuszcza się nieregularne, intensywny kolor, soczyste. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, niepopękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Dla wszystkich część zamówienia:
a) cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%
b) termin płatności – 40%

2. Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów
Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:
Lp = C + D
gdzie:
Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;
C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;
D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy

a) punkty w kryterium cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:

najniższa cena ofertowa brutto
C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
gdzie:


C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach
Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.
b) punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:

Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:
oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni - 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni - 40 pkt

UWAGA !

Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.
Oferta Wykonawcy, który:
1) Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b
2) nie zaproponuje żadnego terminu
zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.


Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.

3. Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.

4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
5. Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
6. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3. ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji; oleje i roślinne - olej przejrzysty, tłuszcze dobrej jakości nie zjełczałe; produkty przemiału ziarna zachowują naturalny zapach i kolor, mąka sypka konsystencja, drobna granulacja, czysta; makarony sporządzone z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15610000-7 - Produkty przemiału ziarna

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Dla wszystkich część zamówienia:
a) cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%
b) termin płatności – 40%

2. Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów
Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:
Lp = C + D
gdzie:
Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;
C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;
D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy

a) punkty w kryterium cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:

najniższa cena ofertowa brutto
C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
gdzie:


C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach
Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.
b) punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:

Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:
oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni - 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni - 40 pkt

UWAGA !

Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.
Oferta Wykonawcy, który:
1) Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b
2) nie zaproponuje żadnego terminu
zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.


Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.

3. Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.

4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
5. Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
6. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4. PRODUKTY MLECZARSKIE - Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości , dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Dla wszystkich część zamówienia:
a) cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%
b) termin płatności – 40%

2. Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów
Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:
Lp = C + D
gdzie:
Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;
C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;
D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy

a) punkty w kryterium cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:

najniższa cena ofertowa brutto
C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
gdzie:


C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach
Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.
b) punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:

Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:
oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni - 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni - 40 pkt

UWAGA !

Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.
Oferta Wykonawcy, który:
1) Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b
2) nie zaproponuje żadnego terminu
zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.


Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.

3. Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.

4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
5. Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
6. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5. PIECZYWO I WYROBY PIEKARSKIE- Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, chrupkie, świeże, niegumiaste Drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonego i muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100gproduktuoraz 10g tłuszczu/100g produktu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Dla wszystkich część zamówienia:
a) cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%
b) termin płatności – 40%

2. Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów
Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:
Lp = C + D
gdzie:
Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;
C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;
D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy

a) punkty w kryterium cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:

najniższa cena ofertowa brutto
C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
gdzie:


C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach
Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.
b) punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:

Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:
oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni - 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni - 40 pkt

UWAGA !

Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.
Oferta Wykonawcy, który:
1) Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b
2) nie zaproponuje żadnego terminu
zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.


Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.

3. Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.

4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
5. Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
6. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6 JAJA- Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, jaja klasa wagowa L (63-73 g.) chów 3/PL (klatkowy) świeże, niepopękane skorupki

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Dla wszystkich część zamówienia:
a) cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%
b) termin płatności – 40%

2. Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów
Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:
Lp = C + D
gdzie:
Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;
C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;
D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy

a) punkty w kryterium cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:

najniższa cena ofertowa brutto
C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
gdzie:


C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach
Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.
b) punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:

Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:
oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni - 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni - 40 pkt

UWAGA !

Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.
Oferta Wykonawcy, który:
1) Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b
2) nie zaproponuje żadnego terminu
zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.


Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.

3. Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.

4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
5. Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
6. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 7. PRODUKTY MROŻONE- Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone, świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP. 175G-340G.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:
Dla wszystkich część zamówienia:
a) cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%
b) termin płatności – 40%

2. Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów
Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:
Lp = C + D
gdzie:
Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;
C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;
D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy

a) punkty w kryterium cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:

najniższa cena ofertowa brutto
C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%
cena brutto oferty badanej
gdzie:


C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach
Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.
b) punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:

Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:
oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni - 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni - 40 pkt

UWAGA !

Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.
Oferta Wykonawcy, który:
1) Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b
2) nie zaproponuje żadnego terminu
zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.


Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.

3. Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.

4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
5. Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
6. Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wszelkie zmiany lub uzupełnienia niniejszej umowy mogą nastąpić za zgodą Stron w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.
2. Zmiany w umowie w trakcie jej realizacji są możliwe, bez przeprowadzania nowego postępowania i mogą dotyczyć:
1) wydłużenia okresu realizacji umowy w przypadku, gdy nie została wyczerpana kwota maksymalnego wynagrodzenia wskazana w § 3 ust. 2 umowy, z zastrzeżeniem, że łączny okres realizacji dostaw w ramach umowy nie może być dłuższy niż 1 miesiąc. W przypadku wydłużenia okresu realizacji dostaw, liczba realizowanych dostaw ulega zwiększeniu;
2) realizacji dodatkowych dostaw, których nie uwzględniono w zamówieniu podstawowym,
3) w przypadku wyczerpania poszczególnych pozycji asortymentu wymienionych w załączniku do Umowy w okresie trwania umowy, Zamawiający dopuszcza
możliwość zwiększenia asortymentu wymienionego w załączniku do umowy zgodnie warunkami określonymi w umowie;
4) zmiany terminu realizacji zamówienia i/lub wartości umowy - w sytuacji gdy zmiana ta wynika z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, w szczególności w przypadku wystąpienia siły wyższej- termin ulegnie przesunięciu o czas trwania siły wyższej;
5) zmiany wielkości opakowania dostarczanych towarów z zachowaniem zasady proporcjonalności. Zmiana wielkości opakowania nie może mieć wpływu na zmianę ogólnej ilości (l., sztuk, op., kg,) towarów objętych przedmiotową umową. Zmiana może nastąpić po uprzedniej pisemnej akceptacji Zamawiającego;
6) zmiany umowy w zakresie:
a) numeru katalogowego produktu (wyrobu),
b) nazwy produktu (wyrobu) przy zachowaniu jego parametrów jakościowych,
c) sposobu konfekcjonowania,
d) zaoferowania produktu (wyrobu) zamiennego w sytuacji gdy do sprzedaży zostanie wprowadzony przez Wykonawcę produkt udoskonalony o jakości wyższej lub w nowszej technologii stanowiącej technologicznie trwalsze i korzystniejsze rozwiązanie niż poprzednio używane;

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-14 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Platformy e-zamówienia, zgodnie z rozdziałem XVI

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-14 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-01-13

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Sławoborze
  • Lokalizacja zleceniazachodniopomorskie
  • Data dodania26-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI