Zakup i dostawa artykułów żywnościowych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLubicz Górny
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2020-06-23
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyPrzedszkole Publiczne "Chatka Puchatka"
  • Data publikacji ogłoszenia2020-06-15
  • Numer ogłoszenia550414-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 550414-N-2020 z dnia 2020-06-15 r.

Przedszkole Publiczne "Chatka Puchatka": Zakup i dostawa artykułów żywnościowych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Publiczne "Chatka Puchatka", krajowy numer identyfikacyjny 34085309600000, ul. Ul. Piaskowa  2 , 87-162  Lubicz Górny, woj. kujawsko-pomorskie, państwo Polska, tel. 56 67 85 146, e-mail ppcplubicz@wp.pl, faks 56 67 85 146.
Adres strony internetowej (URL): https://www.bip.lubicz.pl/
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
https://www.bip.lubicz.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
forma papierowa
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych
Numer referencyjny: P.P.271.2.2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 3.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa art. żywnościowych dla Przedszkola Publicznego ,,Chatka Puchatka” w Lubiczu Górnym, wg poniższego zestawienia:3.1.1. Pieczywo- zakup i sukcesywna dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godz. 630. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.3.1.2. Warzywa świeże - zakup i sukcesywna dostawa warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min. 4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 730.3.1.3. Owoce świeże- zakup i sukcesywna dostawa owoców świeżych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do1 dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min.4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 8,00.3.1.4. Mięso i wędliny wieprzowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin wieprzowych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.3.1.5. Mięso i wędliny drobiowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.3.1.6. Mrożonki - zakup i sukcesywna dostawa ryb i mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1 dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu.3.1.7. Produkty ogólnospożywcze - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 1 - 2 razy w tygodniu.3.1.8. Nabiał - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 2 razy w tygodniu.3.1.9. Woda źródlana - zakup i sukcesywna dostawa wody odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany 1 raz tygodniu do 2 dni od daty złożenia zamówienia.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcyw okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.

II.5) Główny kod CPV: 15131110-9
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15331100-8
15500000-3
15810000-9
15890000-3
15981000-8
15221000-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Tak
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: 3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 60.200,00 zł.
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
2020-08-03 2021-06-25

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Nie dotyczy
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określa w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie określa w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 ust.1 pkt 12-23 ustawy zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SIWZ
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 60,00
termin płatności 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-06-23, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Pieczywo
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pieczywo- zakup i sukcesywna dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godz. 630. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1 Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 4.260,57 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Warzywa świeże
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.2. Warzywa świeże - zakup i sukcesywna dostawa warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min. 4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 730.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 6.209,43 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331100-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Owoce świeże
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.3. Owoce świeże- zakup i sukcesywna dostawa owoców świeżych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do1 dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min.4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 8,00.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 3.445,43 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331100-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Mięso i wędliny wieprzowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.4. Mięso i wędliny wieprzowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin wieprzowych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 9.991,43 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131110-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Mięso i wędliny drobiowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.5. Mięso i wędliny drobiowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 3.657,14 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131110-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Mrożonki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.6. Mrożonki - zakup i sukcesywna dostawa ryb i mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1 dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcyw okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 7.950,00 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331100-8, 15221000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Produkty ogólnospożywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.7. Produkty ogólnospożywcze - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 1 - 2 razy w tygodniu.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 11.244,29 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15890000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: Nabiał
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.8. Nabiał - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 2 razy w tygodniu.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 12.641,71 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: Woda źródlana
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.9. Woda źródlana - zakup i sukcesywna dostawa wody odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany 1 raz tygodniu do 2 dni od daty złożenia zamówienia.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 800,00 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15981000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej - Rogowo
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Szukam pracy chałupniczej. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.