IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
termin płatności |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2020-06-23, godzina:
10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Pieczywo |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pieczywo- zakup i sukcesywna dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie do godz. 630. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1 Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 4.260,57 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Warzywa świeże |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.2. Warzywa świeże - zakup i sukcesywna dostawa warzyw odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min. 4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 730.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 6.209,43 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331100-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Owoce świeże |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.3. Owoce świeże- zakup i sukcesywna dostawa owoców świeżych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do1 dnia od daty złożenia zamówienia. Częstotliwość dostaw min.4 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 8,00.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 3.445,43 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331100-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Mięso i wędliny wieprzowe |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.4. Mięso i wędliny wieprzowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin wieprzowych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 9.991,43 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131110-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
Mięso i wędliny drobiowe |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.5. Mięso i wędliny drobiowe - zakup i sukcesywna dostawa mięsa i wędlin odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw wynosi od 3 do 4 razy w tygodniu w godzinach od 7:00 do 8.00.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 3.657,14 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131110-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
Mrożonki |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.6. Mrożonki - zakup i sukcesywna dostawa ryb i mrożonek odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony w terminie do 1 dnia od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcyw okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 7.950,00 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15331100-8, 15221000-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
Produkty ogólnospożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.7. Produkty ogólnospożywcze - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 1 - 2 razy w tygodniu.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 11.244,29 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15890000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
Nabiał |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.8. Nabiał - zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany do 2 dni od daty złożenia zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy wynosi 2 razy w tygodniu.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.9.1. Posiadać świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli.3.9.2. Dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny.3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 12.641,71 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
9 |
Nazwa: |
Woda źródlana |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1.9. Woda źródlana - zakup i sukcesywna dostawa wody odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany 1 raz tygodniu do 2 dni od daty złożenia zamówienia.3.2. Szczegółowy wykaz wraz z podanymi ilościami zawiera wykaz asortymentowo- ilościowy, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ.3.3. Nazwy własne użyte w wykazie asortymentowo-ilościowym, o którym mowa w pkt. 3.2. SIWZ określają wyłącznie typ produktu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie handlowej, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej jakości lub wyższej. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie z zaznaczeniem, że jest to towar równoważny w stosunku do oczekiwanego przez Zamawiającego.3.4. Dostawy poszczególnych produktów będą realizowane sukcesywnie na koszt Wykonawcy w okresie obowiązywania umowy, po zamówieniu złożonym telefonicznie lub pisemnie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.3.5. Zamawiający zastrzega, że rzeczywiste ilości zakupu każdego rodzaju artykułów będą wynikać z aktualnych potrzeb Zamawiającego, dlatego określone w załączniku nr 1 do SIWZ ilości danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony Zamawiającego zobowiązania do nabycia w określonych ilościach, przy czym Zamawiający gwarantuje zakup 80% wartości zamówienia podstawowego.3.6. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie za ewentualne zmniejszenie ilości kupowanego asortymentu.3.7. W przypadku konieczności zakupu przez Zamawiającego asortymentu nie ujętego w wykazie asortymentowo-ilościowym, podstawą rozliczeń będą ceny z aktualnego cennika Wykonawcy dostarczonego w formie pisemnej Zamawiającemu.3.8. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych.3.9. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP:3.10. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym z terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.3.11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie.3.12. Wykonawca dostarczoną żywność będzie przekazywał upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w godzinach od 6.00 do 9.00. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.3.13. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej, co zostanie potwierdzone stosownym protokołem sporządzonym z udziałem przedstawiciela Zamawiającego i Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany będzie do wymiany na własny koszt zakwestionowanej żywności, na żywność spełniającą wymagania jakościowe i wolną od wad w terminie do 12 godzin od daty sporządzenia protokołu, o którym mowa w pierwszej części zdania.3.14. Zamawiający zastrzega, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć, zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie.3.15. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówień dodatkowych nie przekroczy kwoty 800,00 zł.3.16. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 PZP oraz postawienia zastrzeżeń, o których mowa w art. 36a ust. 2 ustawy.3.17. Regulowanie należności przez Zamawiającego w terminie do 7 dni od daty otrzymania faktury za dostarczoną wg zasad określonych w SIWZ żywność.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15981000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-08-03
data zakończenia: 2021-06-25
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
60,00 |
Termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: